Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nelson.

1 bejegyzést írt és 3376 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet azt mondani, hogy mindig csak a kötözködés megy, de vajon az előző biztosító igazolása miért nem elég a besorolás tisztázásához? Szia Hilda! Mint minden magyar olcsójános, én is a CASCO biztosítás átkötése mellett döntöttem 2015. novemberében. Mivel minden dokumentum hiánytalannak és…..
Nelson. 2016.02.25 00:11:40
@staropramen: műemléki környezetben Sztrovacsek :)
Szándékosan Egyiptomban hagyott a Wizz Air 50 csomagot, nem szólt róla, majd magasról tett szopóágra került utasaira napokig és még ma is kamu információt adagolt. Egy olvasónk három napon át próbált valami infóhoz jutni, de senki sem foglalkozott vele. Az Index cikkéből tudta…..
Megint összeültek a Wizznél az okosok, hogy kitalálják, miként lehet bevételt növelni oly módon, hogy az utasok jófejségként éljék meg a változást. Az eredmény az lett, hogy egy kutyának sem kellő fizetős szolgáltatást édesítettek meg annyira, hogy már érdemes legyen…..
Nelson. 2015.07.31 13:56:11
@Shopping: mit idegeskedsz? annyi történt, hogy a már többnyire tök fölösleges elsőbbségihez hozzácsaptak egy plusz ingyenes kézipoggyászt. sose húzzanak le jobban :)
Nelson. 2015.07.31 17:12:48
@Fillér B. Gusztáv: nem tartozik szorosan ide, de a 40 literes hátizsák hogy megy bele a keretbe, nincs hátmerevítője? csak mert nekem még a 30 literessel (52 cm) is az a gondom, hogy ha nem is pakolom tele, a hátmerevítő miatt túllógna pár centivel a kereten és eddig még nem mertem megkockáztatni, hogy ezért helyben szívassanak, inkább kisebbel mentem.
Nelson. 2015.07.31 19:33:27
@Yumurdzsak: nem fura, csak 52 centi magas, ami pont tízzel több, mint amennyit a wizz enged. és mivel nem kivehető a hátmerevítő, stabilan tartja ezt a magasságot akkor is, ha nincs telepakolva.
A reptéri parkolás komoly fejtörés mindenkinek, aki nem akar, vagy nem tud tömegközlekedve kimenni a gépéhez. A maszek reptéri parkoltatók általában flottul működnek, kivéve ha jól megszívatnak. Végül is miért probléma, hogy sokkal több autót engednek be, mint amennyi hely van…..
Nelson. 2015.07.15 13:50:22
@cradbox: a reptéri transzfer 4-5 ezer körül van, fix áras, csak már nem taxitársaságok csinálják.
Amikor Arnold Schwarzenegger közölte, hogy töketlenek, akiknek bajuk van a melegházasággal, a vele fotózkodó Orbán Viktor nyilván nyelt egyet. Ahogy Semjén Zsolt is, amikor Ferenc pápa a válás legitim mivoltáról értekezett. Kocsis Máté pedig úgy gondolta, hogy éppen most…..
Nelson. 2015.06.28 18:40:59
@Nicktolvaj: hat pedig látod, hogy élhet. mehetsz vitázni amerikába :D
Nelson. 2015.06.28 19:00:30
@Nicktolvaj: félreértettél: sok helyen - most már amerikában is - házasodhatnak a melegek. ez itt a tény. ha nem tetszik, náluk reklamálj, ne nálam. kösz.
Nelson. 2015.06.28 19:06:21
@Nicktolvaj: hanyagolj kérlek. biztos sok mindenre alkalmas vagy, de értelmes beszélgetésre nem.
Kikerültek a kormány bevándorlásügyi óriásplakátjai a hétvégén. A kormány álláspontjával egyet nem értők hamar reagáltak: a hétvége folyamán több plakátot megrongáltak. Azt azonban hetek óta nem tudjuk, hogy az ellenzék mit gondol a bevándorlásügyről. Azt már pontosan…..
Nelson. 2015.06.10 21:49:19
@Counter: igen, jogos. így már egész más :)
Nelson. 2015.06.10 21:55:44
@pitcairn: az többé-kevésbé természetes jelenség, hogy ha valaki elhagyni kényszerül a hazáját, akkor olyan helyre szeretne menni, ahol jobban is élhet. kevés kivételtől eltekintve, az 56-ban és azután disszidált magyarok sem kelet vagy dél felé vették az irányt. ez már csak ilyen.
Nelson. 2015.06.11 00:24:18
@pitcairn: bizonyos szempontból talán megbukott. mondjuk én a magam részéről akceptálom, hogy mindenki éljen ott, ahol szeretne és ahol befogadják.
ne én, te, vagy egy harmadik döntse el, hogy hol lenne jobb neki.
a befogadás persze már egy bonyolultabb kérdés, de a diskurzus nem erről szól, hanem az értelmetlen gyűlölködésről, ahová a kormány a konzultációval és a plakátkampánnyal silányította.

@Bell & Sebastian: @bbjnick: ennyire kellemetlenül érint titeket, hogy sokan önként adnak pénzt ilyesmire? maradt a rezsicsökkentésből. de ne higgyétek ám el. ez lehetetlen. nem fordulhat elő egy ilyen derék országban.
Én is Soros György néven utaltam nekik, csak azért, hogy ha a konteósok megtalálják a listát, ne okozzon csalódást.
mellesleg ez a pénz jobb helyen van, mint a kormánynál. az legalább tuti, hogy nem stadionokra megy. :)
A minap közleményben szólította fel az Együtt a kormányt, hogy tegyen le a gyűlöletkeltő óriásplakát kampányáról, mellyel az a célja, hogy a magyar polgárok között feszültséget keltsen. Jeleztük: ha a botrányos feliratok kikerülnek, az Együtt mozgalmat szervez, és le fogja…..
Nelson. 2015.06.08 00:04:35
@bbwd: a plakátok nyilvánvalóan nem a menekülteknek szólnak, mivel egyrészt nincsenek annyian, hogy gigaposztereken kéne őket megszólítani, másrészt nem tudnak magyarul. a plakátok üzeneteit egyértelműen nekünk címezték: azt sugallják mindegyikkel, hogy a menekültek
1/ elveszik a munkánkat
2/ veszélyeztetik a kultúránkat
3/ semmibe veszik a törvényeinket

vagyis a kormány szeretné, ha ezt gondolnánk a menekültekről. ez kb kimeríti az uszítást, még ha büntetőjogilag nem is feltétlenül állja meg a helyét.
egyébként semmi rendkívüli nincs ezekben a mondatokban, teljesen természetes, ha egy nálunk letelepedni vágyónak elmondják, hogy ha itt akar élni, be kell tartania a törvényeinket, tiszteletben kell tartania a kultúránkat, stb. az itt a probléma, hogy ezt nekünk mondják, azt sugallva, hogy a menekült a mi javainkra pályázik, tönkre akarja tenni a kultúránkat, szarik a törvényekre és ezzel félelmet és/vagy gyűlöletet keltenek ellenük az egybites, önállóan gondolkodásra alkalmatlan állampolgárokban. (akik amúgy nagyságrendekkel többen vannak, mint a menekültek)
Szokjunk hozzá a gondolathoz. Aki ilyen plakátokat kitetet egy országban, az fasiszta diktátor. Aki idegengyűlöletet terjeszt szándékosan és tudatosan, pláne párszáz nyomorult ellen, az holnap hagyja felfesteni az üzletekre, hogy ZSIDÓK, KIFELÉ! Ha ehhez az ország asszisztál,…..
Nelson. 2015.06.07 18:05:26
@Tiszteltetem Brüsszelet: van ezzel probléma, kicsit nagyobb, mint a plakátrongálással. ha egy másik párt lenne hatalmon (mondjuk az mszp) aki ezt csinálná, te is látnád. óbégatnál is. így meg rendben van. ezt a betegséget úgy hívják, hogy kettős mérce.
Nelson. 2015.06.07 19:47:57
@Tiszteltetem Brüsszelet: minden kormány plakátkampányt nyomat közpénzből a saját pártja népszerűsítése érdekében? na mesélj, mikor volt még ilyen? az ötvenes években? ja, akkor tényleg.
Nelson. 2015.06.07 19:50:13
@Könnyen elkaptuk, uram!:
"Egyébként sem kell őket eltartanom, hisz lesz munkájuk, elveszik a tiédet, nem?"

:DDD
Mi, magyarok ugyanis egy keresztény, vallásos nemzet vagyunk, mindig is azok voltunk, már Krisztus előtt akárhányban is, sőt, a világ teremtése előtt is. A keresztény erkölcsbe márpedig nem fér bele az, hogy férfi férfival úgy háljon, ahogy nővel szoktak - utálatosság az az Úr…..
Nelson. 2015.05.24 16:21:01
hülye :D (de jót röhögtem )

@maxval bircaman szerkesztő: mi a gond? ez a poszt alátámasztja a nézeteidet, nem? de. nalátod. (:D)
Lesz hamarosan olcsójáratkereső, új rucit kaptak a Wizz utaskísérői is, s még több más újdonság is kapcsolódik a márka arculatfrissítéséhez. Ünnepi alkalmakkor a Wizz-gépeken is ingyen van a táp, nem is akármilyen. A poszt végén lehet szavazni, hogy kinek mennyit érne megy…..
Nelson. 2015.05.21 13:21:38
@AirFrance KLM: előbb-utóbb ez lesz szerintem. a fapadosoknál már régóta látszik a tendencia, hogy közelednek a legacy felé klf csomagokkal, plusz szolgáltatásokkal. már látszik némi elmozdulás a legacy társaságoktól is a diszkont felé. ideális esetben még pár tíz év, és nem lesz különbség a fapados és a legacy között, bárhol lehet majd találni olcsó, diszkont jegyet és felső kategóriást is.
mondjuk olyan még 100 év múlva is lesz, aki wizzel nem repül, mert úgy épült be a családi legendáriumba, hogy az ciki :)
Nelson. 2015.05.21 19:03:47
@Showmiller: már most is van némi elmozdulás. a legacy légitársaságok lassan talán kezdenek rájönni, hogy nem feltétlenül rossz üzlet diszkont árú jegyeket is árulni, minimális szolgáltatással.

Egyébként Luton - St Pancras vonattal bő fél óra. Fölösleges plusz másfél órát utazgatni London körül :)
Napok óta a vezető hírek egyike a Germanwings járatának tragédiája, ahol egyre biztosabbnak tűnik, hogy a másodpilóta szándékosan rántott magával 149 embert a halálba. A legtöbben aligha tudjuk beleélni magunkat, hogy képes valaki egy utasszállító repülőgépet a sziklának…..
Nagy bajban van a Fidesz, hát elővezették egyik ősbölényét, hogy rázná gatyába az elkódorgó híveket. Már az is jellemző, hogy a nagyszerű totemállat fantasztikus gondolatait a 30 IQ-s rajongók lapjában és a kormánypárti revolver portálon tette közzé. Mivel ezt a cikkecskét…..
Január 18-án ért véget a hosszú tetszhalálból feltámasztott Játék határok nélkül, az a vetélkedő, ami eredeti formájában európai városokat eresztett egymásnak látványos, nagy díszletes sorversenyekben. Mostani verziójában már országok küzdenek egymás ellen, és nemcsak a…..
Nelson. 2015.01.26 23:00:39
Két hétre eltűnt a Főnök. Hiányzott, na. Mert ne szépítsük, nélküle káosz volt. Még egy olyan, normális esetben piszlicsáré és triviális ügyben is, mint egy útdíjkiterjesztés. De most itt van és megmondta a tutit. Tudjuk, hogy indult: szólt a Miska, kell a della. Pár nap…..
Nelson. 2015.01.10 21:45:23
@Arcade Macho: jegyezz békekölcsönt is szerintem. ez nem empátia
Nelson. 2015.01.10 21:45:39
@Arcade Macho: jegyezz békekölcsönt is szerintem. ez nem empátia
Aztán hogy a minekkel hogy állunk, az nem tudom, mindenesetre januárban megkezdi működését a Galaxy, amit a Story4 és Story5 tulajdonosa, a Digital Media and Communications Zrt. működtet majd, mert ezek szerint túl sok a felesleges pénze (a két eddigi tévé sem a nézettségi listák…..
Nelson. 2015.01.05 12:09:10
@Tila.: a Columbóból ráadásul ugyanazt az 1-2 évadot ismételgetik évek óta. épp itt az ideje szerintem is, hogy egy harmadik csatornán újra lehessen nézni premierként -mert ott még nem ment- huszadszor :)
Pénteken ért véget az HBO Terápia című sorozatának második évada. Most, hogy az összes részt láttuk, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a sorozat készítői igazat mondtak, amikor azt ígérték, hogy az új évad túltesz az elsőn. Ami nem sikerült a Társas játék esetében, azt…..
Nelson. 2014.12.16 11:24:57
@klarky: biztos, hogy ezt a sorozatot nézted? :)
Tegyük fel, egy gyerektáborban pedagógusként vagy gyerekvigyázóként dolgozol. Egyik nap sírva odajön hozzád három gyerek, mert nem tudják eldönteni, kié legyen a náluk lévő furulya. Alda, Borka és Cili a következő indokokkal hozakodnak elő: Alda: Nekem jár a furulya, mert én…..
Nelson. 2014.12.14 12:20:02
@csonka balázs: +1 és lájk

szerintem azok megoldások ebben az esetben nem érvényesek, amelyek olyan _feltételezésekre_ épülnek, amiről nincs információnk.

@SZPIITII: nem tudjuk, hogy a tanárnak van pénze, tehát abból kell kiindulni, hogy ez nem egy lehetséges megoldás. (és különben sem életszerű, hogy a tanár vásárolgat a gyerekeknek. de ha már igen, miért nem vesz egy egész furulyagyárat mindenkinek? :)

@annamanna: nincs infónk arról, hogy a tanár miképpen értesül a furulya fölötti vitáról, nem tudhatjuk, hogy melyik a legerőszakosabb gyerek, ebből nem lehet sem kiindulni, sem figyelembe venni.

a kommentek egy része alapján mindenesetre tanulságos, hogy sokan a saját feltételezéseiket veszik alapul egy probléma megoldásához és nem (vagy nem csak) a tényeket.
A Bors rúgta a szaros bilit az égig ma reggel azzal, hogy leírta: Koncz Zsuzsa úgy érzi, persona non grata lett a közmédiában. Mindezt az atv egyik műsorában mondta el, ahová ugyan egy koncert DVD örvén ment be, de hamar politizálni kezdett, és kicsit sérelmezte, hogy 2010 óta nem…..
Nelson. 2014.12.03 13:12:38
@fran7: mivel tette le KZS a garast a rendszer mellett? azzal, hogy itt élt és itt dolgozott? akkor ugyanúgy letette a Kéményseprő Vállalat osztályvezetője is, akit kitüntettek a vállalatnál, vagy Kovács Aranka is, aki kiváló dolgozó címet kapott a szövőgyárban? Azért kompromittálódott jobban KZS, mert szerepelt a tévében vagy mivel?
Tényleg érdekelne a véleményed.
Nelson. 2014.12.04 10:19:10
@Egyéves Önkéntes: én kérek elnézést úgy a magam, mint a saját nevemben :)
Az elmúlt négy év mutyijai közül a trafikügy egyértelműen kiemelkedő helyet foglal el a magyarországi korrupciótörténetben.  Fideszhez közel állók ezrei nyertek az átláthatatlan trafikpályázaton, miközben az évtizedeken át a trafikjukból élő emberek tízezrei voltak…..
Aki a Rolling Stones-t szereti, rossz ember nem lehet. Kósa Kupak Lajossal se az a baj, hogy szereti a jó öreg narkós, rothadó nyugati bűzbe csavart zenekart. (Remélem Semjén Zsolt már keresztény szívéhez kapott Kósa találkozásától Mick Jagger, maga a sátánnal.) Hanem hogy…..
Ha vannak az olvasók között olyan szerencsések, akik hozzám hasonlóan nagyobb családban nőttek fel, biztosan több tucat családos ebéden vehettek részt. Apai ágon több nagybátyám is van, emiatt nagyobb ünnepekkor kötelező volt a családi ebéd a nagymamánál. Én gyerekkoromban…..
Nelson. 2014.11.17 12:14:02
@Hakkni: elhiszem, hogy érdekes a nátrium-glutamát, de nem jó :)
úgy gondolom, a 70-80-as években megvolt a Vegeta létjogosultsága (mert nem volt más), de mióta gyakorlatilag ugyanezt megkapod természetes formában, ízfokozók és egyéb mesterséges anyagok nélkül, semmi értelme reklámot csinálni neki. (pláne fűszerként)
nem azért mondom, mintha nagy egészségvédő lennék, mert amúgy fogalmam sincs a NG káros hatásáról, ha van neki, hanem mert minden étel egyeníze lesz tőle, mint a porból készült leveseknek.
Nelson. 2014.11.17 14:03:55
@Hakkni: vegetával újra felfedezni a főzést? :)) maximum azt lehet felfedezni a segítségével, hogy nem kell külön sót venni és mindennek ugyanolyan mellékíze lesz. szerintem a vegeta elhagyása lenne egy lépcsőfok a főzés és az ételek igazi ízének újra felfedezése felé.
A blogon nem tengnek túl a klasszikus olasz horrorfilmeket kiveséző kritikák, így a statisztika javítása és egyben a közhangulat rombolása érdekében egy olyan alkotást hoztam el Nektek, amelyet a legendás olasz horrormester, Lucio Fulci álmodott vászonra. A vérfagyasztó mozik…..