Regisztráció Blogot indítok
Adatok
probajanos

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az úgy volt, hogy hattól már lehet sejtetni dolgokat, héttől meg kezdődik az egész választási hercehurca tévés szempontból izgalmas része, az erre az egy estére kurva drágán lefejlesztett és haveri cégen át megmutyizott szoftver élő tesztelése, ami magában hordozza a bakik csíráját és a felhőtlen…..
Mai válogatásunk az evés és a táplálkozást megkönnyítő trükkök körül forog. Már a címkép mutatta egyszerű tipp is életmentő lehet, hogy helytelen viselkedés miatt ne verjék szét a fejed a KFC-ben. A videókban tojás, üdítő, székláb-görgő kisautóból, tényleg minden,…..
Óriási siker a szocialisták szervezésében Óriási sikert ér el Pestszentlőrinc-Pestszentimre lakossága, amikor általános felháborodásának hangot adva rávette a főváros vezetését, hogy az szélnek eressze a Cséry-telepen garázdálkodó fideszes szennyvízmaffiát.  A…..
  Valami mégiscsak megváltozott ebben a hazában mondjuk 1997-óta. Akkoriban minden hátrányos következmény nélkül coollistás lehetett bárki a népellenes liberális közmegegyezés sarokpontjainak elismétlésével: a végtelenül provinciális provinciázás, a magyarugarozás, a…..
Szerda este rám csörgött valaki, hogy feltétlenül nézzem a királyi televíziót, mert Obersovszky Arany Mikrofonállvány Péter éppen kicsontozza Pokorni polgármestert. A lojalitásáról hírhedt műsorvezető valóban tőle szokatlanul éles kérdéseket tett fel a FIDESZ alelnökének a…..
probajanos 2013.09.21 12:24:32
@d.hardman:
"tehát magyarul azért támogatod a beruházást, mert a tököd tele van azzal, hogy 20 éve nem történik semmi."
Pontosan így van, a jelenlegi elhanyagolt, semmire sem jó állapotbából kimozdítja a fejlesztés. Nem minden egyes apró pontjával értek egyet, de azzal, hogy kezdeni kell valamit vele, lehetőleg olyan irányban, amire jelenleg is használják (télen síelés, nyáron a kirándulós-bringás használat), azzal igen.
Én a libegő aljánál lakom 30+ éve, életemben ha 15-ször voltam fent a Normafán, pedig egyébként a Budai Parkerdőt kerszetbe-kasul bejártam. De a Normafa egy elhanyagolt, gazdátlan, jelenleg állapotában funkciótlan terület.

"Érett megközelítése a dolognak!"
A személyeskedést hagyd inkább.

"Hát igen, ez az, hogy itt még a tömegigényt se látom erre a dologra, valamint Ausztriában normális síterepek vannak"
Ausztirában sem csak 80+ kmes síterepek vannak, a stájerországi, keleti részeken a 3-5-10 km-es összesített pályahosszúságú terepek működnek, köztük szép számmal olyanok is, amik alig vannak magasabban, mint a normafa.

" itt pedig jobb híján, amikor még nem lehetett külföldre menni síelni, akkor találtak 1 siútat, egy sifutó utat és pár lejtőt."
A normafai sísport élet az Osztrák-Magyar Monarchia alatt kezdődött, nem a vasfüggöny alatt. Viszont még akkor is lehetett menni a Mátrába, Bánkútra síelni, semmi szükség nem lett volna a Normafára, de mégis volt síelés, mert IGÉNY volt rá. Sokan vagyunk úgy, akik sokkal többet síelnének egy télen, mint amennyire jelenleg lehetőség van, de nem tudunk, mert még a Mátrába elmenetellel is elmegy egy egész nap, és vagy 15000 ft, ausztriában pedig ennyi csak a síbérlet egy napra.

"De bizonyára dilettantizmusból járnak Ausztriába, meg Szlovákiába síelni az emberek, nem a Normafára, ami közel is van, meg annyira jó is, meg történelmi is."
Nem, azért járnak, mert a Normafán nincs infrastruktúra. Síelni, felvonó nélkül elég szar.
Epplényben, Mátraszentistvánon hétvégente, hála a kitünő infrastruktúrának, elég sokan vannak, jó részük Budapestről autókázik le 100-120 km-t, hogy síeljen egy napot. Mátraszentistván kb akkora síterep, mint amekkorát a Normafára terveznek, Epplény valamivel nagyobb. De egyik sem 2000 méteren van, viszont a hóágyúk miatt a 95-100 síelős nap mindkét terepen minden évben megvan, tavaly Epplény 107 napig volt síelhető.

A Normafa közterület, nem a környéken lakó 1-2000 ember kertjének a meghosszabbítása, privát kuytafuttatója. Ha úgy tud ennél több ember számára élvezhető lenni, hogy építenek ezt-azt, akkor csinálják.
probajanos 2013.09.21 17:54:52
@d.hardman:
"Volt már felvonó a Normafán. Aztán nem használták évekig, aztán leszerelték. Bizonyára azért, mert akkora igény volt rá."

Azért szerelték le, mert tönkrement, akárcsak a régi síúgrósánc. Ameddig megvolt, és működött használták, mint ahogy a téli napokon most is csomó ember van kint síelni, szánkózni, pedig elég nagy szívás 2 perc csúszás után fél órát baktatni felfele vállon a léccel, síbakancsban.

A Normafai síterület régen egy kb 2-300 m hosszú lejtő volt, a jelenleg tervekben pedig több és hosszabb pálya szerepel, amire lényegesen komolyabb igény lenne, mint annó volt. Van budapesten 100-150 ezer ember, aki síel, vagy síelne, ezek legközelebb 100-120 kmre tudnak hódolni a szenvedélyüknek. Viszont, mivel már belföldre is ennyit kell utazniuk (ráadásul hétvégente rengetegen vannak az említett magyar pályákon), egy csomóan inkább kimennek 1-1 napra is külföldre, és költik ott az erre szánt pénzüket.
A síelő közönség egy sokkal fizetőképesebb réteg, mint mondjuk a futók, vagy a biciklisek, (mindegyik olyan pálya, ahol volt pénz a normális fejlesztésre, bőven fenntartja önmagát) mégis, ha futó, vagy bringás infrastruktúra épül, az jó, ha pedig síelő, az fúj.

"Az Osztrák-Magyar Monarchia idején szerintem se anyagilag, se időtartamát tekintve nem volt olyan egyszerű átugrani Ausztriába."
Anyagilag: a síelés sosem volt a legolcsóbb tömegsport, akkor sem, meg most sem az, ez tény.
Időben nem volt sokkal messzebb vonaton Bécs, mint jelenleg, nem társzekéren kellett elzötyögni, 3 heti hideg élelmet felpakolva az Alpokba.
A lényeg az, hogy a Normafán kb azóta síelnek, amióta a kedvtelési célú sportolás divatba jött.

"Azt is jó lenne megtudni, hogy egy DH pályán, vagy mountainbike pályán mi a szart kell kiépíteni, a műfajból adódóan? :D Maximum a felfestéseket a fákra."
Mivel nem downhillezek, ezért csak tippelek: védőpárnákat a fákra, oszlopokra, valami nyomvonal-szerűség ahol el vanak takarítva a kövek, és esetleg kell egy-két faxni (lassító, ugrató, ilyesmik). Valszeg nem a downhillpálya a legkomolyabb költségtétel a tervekben, viszont az is egy olyan része a normafának, ami komoly konfliktusokat jelent, és méltatlan körülmények között zajlik jelenleg.

"Hol látsz kurvaanyázást?"

álfirkász 10 óra 25-ös kommentjében. Nem nekem írta, én csak azt kaptam meg Zolika817-től, hogy nem vagyok normális.

Elkezdtem olvasgatni a kommenteket, és a gyomrom kifordul attól a hangnemtől, amit itt egyesek megengednek maguknak. Egyébként pedig úgy általában tele a tököm azzal, hogy mindenből politikát csinálnak a blogok, anélkül nem lehet semmit sem értékelni, hogy el nem mondanánk, lehetőség szerint minnél alpáribb stílusban azt, hogy éppen kinek a kije....

Nekem a Normafa-projekt marhára nem a fideszről, vagy a pártpolitikáról szól, arról van szó, hogy én szeretném hogy lehessen normálisan síelni, (akár munka után, pár órát is, hétköznap) a normafán, mások meg nem, elvileg ezen lehetne vitatkozni. Ehelyett megy a mocskosfideszezés.
Összefoglalták a kormány számára az évtized hátralévő időszakára vonatkozó ajánlásaikat a kerékpáros szervezetek. A végeredményt, a Nemzeti Kerékpáros Koncepciót kedden át is adták Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkárának. A…..
probajanos 2013.09.17 21:16:55
Jó vastagon fogott az a cerka...

1. Ha valamilyen csodamódszerrel el is lehetne érni, hogy mondjuk duplaennyien bringázzanak (ennél nagyobb arány nem igazán lehetséges, a többiek öregek, betegek, gyerekek, területi képviselők,stb...), az érezhetően nem csökkentené a szmogot, és az egészségre káros anyagokat a levegőben, mert az egészségkárosító anyagok zömmel a korszerűtlen dízelmotorokból (buszok, kamionok, amik folyamatosan mennek) illetve télen a fűtésből származik, és csak kisebb részéért felelős a napi 2*5 km-t használt magán személyautó-forgalom. Tehát az egészségre gyakorolt pozitív hatásokat, és ennek számszerűsíthető pozitív hatását nyugodtan el lehet felejteni.

2. A bringás turizmus szvsz nem sok összefüggést mutat a napi biciklis közlekedéssel. Attól még, hogy kényszerből, egy csomó kompromisszumot vállalva bringára ülök, mert nekem megfelelő, kényelmes autóközlekedést szisztematikusan ellehetetlenítették, nem azzal akarom eltölteni
a szabadságomat, hogy biciklivel megkerülöm a balatont. A külföldi pedig eddig is idejött, ha kiváncsi volt az országra, és ezután sem fog jönni, ha nem érdekli, még akkor sem, hogyha minden lepattant faluba kivilágított bringasztráda megy. Szóval itt is nyugodtan a realitás talaján menve lehet osztani tízzel a kapott számokat.

A biciklis vállalkozások bevételeinek növekedése, fejlődése pedig nyilván párhuzamos a kiváltott közlekedési módok (tömegközlekedés, autózás) érintettjeinek csökkenő forgalmával (autószerelők, benzinkutak, tömegközlekedési cégek, parkolótársaságok, gépjármű-kereskedők), és egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy az összesített mérleg pozitív lenne. Sőt. A kerékpározás azért terjedt el, mert egy olcsó közlekedési mód volt, kell hozzá egy bringa, oszt jónapot. Ezen nyilván tönkremegy ez-az, néha gumi kell rá, meg lakat, esetleg pár csillivilli táska, hogy elférjen a napi bevásárlás, de hogy nagyságrendekkel kevesebbe kerül, mint a jövedékiadós benzint tankoló, 10 ezrenként szervízbe járó, regadóval, és különféle járulékos lehúzásokkal terhelt (biztosítás, adó, parkolás, útdíj) autóközlekedés, vagy a közösségi közlekedés, az elég egyértelmű.
(Annó a print és online reklámpiacról hallottam egy összehasonlítást, minden 7 forint elvesztett print reklámbevételre jutott 1 forint megszerzett online költés, szerintem itt durvább lenne az arány)

Szóval, a 150 milliárdos pozitív haszon a "bilibe lóg a keze" kategória szvsz, de nyilván nagyon ráérnek, úgyhogy felőlem, irogassanak koncepciókat...
De azért túl komolyan ne vegyék magukat. A 120 milliárdnak pedig, ha a századát megkapják, legyenek rendkívül elégedettek az elért eredménnyel.
Nem a kerékpárosokat érintő háromnapos razzia eredményét veszi alapul a rendőrség a bringások ellenőrzését érintő döntéseknél. A 2013. július 13-16. közötti razzia eredményéről kiadott hivatalos statisztika szerint az ellenőrzött 446 kerékpáros közül csak egyetlenegyet…..
probajanos 2013.07.25 17:53:31
@01234567:
"A kerékpár azon kevés dolgok egyike, amivel ebből a túlbürokratizált, politizált, csak a lehúzás, mindent elvenni, de semmit adni magyar szar államon kívül tudsz élni."

Az a baj, hogy ezt ti tényleg így élitek meg.

A kerékpár egy közlekedési eszköz, amire, éppúgy mint a többire, vonatkoznak bizonyos szabályok.

Az, hogy ezeket a többség nem tartja be, és szívfájdalom nélkül megy át a piroson, vagy éppen azt éli meg szabadságnak, hogy full bebaszva kerékpározhat, az sajnos jellemző, és megalapot bizonyos, részben jogos előítéleteket.

Ha egyenrangú közlekeédsi résztvevők akartok lenni, akkor tanuljátok meg betartani a szabályokat. Ha viszont szartok rá, akkor ne csodálkozzatok azon, hogy minden normális, szabálykövető ember szemében szálka lesz a viselkedésetek, a rendőrség vadászni fog rátok, stb...
:((((( Isten nyugosztalja James Gandolfinit, aki 51 éves korában szívinfarktusban vesztette életét. Hát ez....:( ..
probajanos 2013.06.20 18:17:18
@LAVÓRVAGÁNY: Az emberiség butulására te vagy a példa.

James Gandolfini nem csak egy sorozatszinész volt, hanem a kritikusok szerint a világ egyik legjobb sorozatának az ikonikus főszereplője, aki nem mellesleg a jelenkori Hollywood egyik legsokoldalúbb szinésze is volt.

Ha tovább él, még a hozzád hasonló segghülye balfaszok is megismerik a nevét, munkásságát, de Neki sajnos annyi idő adatott meg.
Mi, akik ismertük a filmjeit, mélységesen sajnáljuk, te pedig beszéled a faszságokat.
Belsőség Heti merítés 2013.06.16 12:01:38
A legFIATabb Zaszti Az autót 2010-ben vettem első autónak, vezetni már tudtam csak elegem volt a fatertól vagy mutertól kölcsönkérni az autót mikor asszonypajtáshoz kellett menni (50 km egy irányba mit ne mondjak... de már nincs meg :D). Ezért egy jelentéktelen mennyiségű…..
Horváth Csaba ingyenbékávéja kevés (vagy éppen már túl sok...) volt a budapestieknek, nem őt választották meg főpolgármesternek. Most előállt egy, a maga ördögi módján zseniális ötlettel Tarlós hátbaszúrására. Ezzel négy év múlva kitűnően lehet majd kampányolni,…..
Többek között A maximalista család és A budai anyuka után ismét balage_81.  A multis klikkek Nők gyakrabban alkotják, mint férfiak, bár mindkét klikk-típus elég hasonló elvek szerint működik. Jellemző rájuk, hogy ritka az azonnali teljes jogú tagság, főleg a női…..
probajanos 2010.12.10 20:35:42
@EzVan:): megmondhatnám, de ha nem az én osztályomra kerülsz (ahova pillanatnyilag nem keresek embert), akkor ez sem jobb cég mint a többi.
Itt is vannak klikkek, megy a furkálódás a háttérben, (mint utólag kiderült, ellenem is ment, csak mivel az én felettesem közvetlenül a vezérigazgató, nem tudtak ártani, a "bevált" furkálódási út nem működött nálam).

Meg ez szerintem nem is cégspecifikus, és még csak nem is attól függ, hogy ki mennyire okos, vagy nem. (Bár, nem tartom magam buta embernek, sőt...)

Én úgy érzem, megtaláltam a helyemet, imádom a munkámat, szeretem és -bullshit-szagú, de igaz-a "magaménak vallom" a céget, és élvezem azt, hogy nyitottak a véleményemre, hogy olyan főnököm van, aki valamiért bízik bennem, és pártolta azt, hogyha a munkaköri leírásomon kivül álló területekre is befolyok, és tanulok ott, és ezért hatékonyan, és jól dolgozok.

Szerintem erre mindenki (na jó, majdnem mindenki) képes. Nem az excellgyárakban, ott a többségnek tényleg nincs más motiváció, mint a fizetés, meg a kolléganők kúrálása, hanem olyan helyen, ami segítségével az ember önmegvalósíthat.
probajanos 2010.12.10 21:04:37
@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
"Aztán egy idő után elkezdtem látni, hogy menőnek, népszerűnek lenni rengeteg munka, és ráadásul rengeteg alakoskodással jár"

Meg nem is mindenkinek van igénye arra, hogy sokan vegyék körbe.
Én általánosban morzsi voltam, a szüleim épitkeztek, emiatt csórók voltunk, akkoriban jöttek be a márkás cuccok az országba, nekem 14 éves koromig csak piacos cuccaim voltak (Budapest egyik "elit" általánosába jártam, ahova mostanában a politikusgyerekek járnak.)
Nem is voltam népszerű, az általánosból 2 emberrel tartom a kapcsolatot, egy akkori morzsival, meg egy sráccal, aki akkor menő volt, de mostanra morzsi lett.

A gimiben, már jobban ment, a ház felépült, jutott jó cipőre, ruhára, ott -részben nyilván ezek miatt is- "hangadó" lehettem, ki is rúgtak második végén.
Senkivel nem tartom a kapcsolatot, sem innen, sem a második gimnáziumból.

A fősuliba szintén nem sikerült beilleszkednem, a csoportomból senkivel nem voltam különösebben jóban, pár csajjal igen, de ők általában más szakokra jártak, csak egy-egy közös óránk volt.
De ők időközben elkoptak mellőlem.

A -párhuzamosan a fősuli mellett elkezdett, majd meló mellett befejezett- egyetemen (mérnök szak, levelező) nem volt klikkesedés, elég hajtós volt ahhoz, hogy mindenki-mindenkivel közösködjön. Aki kimaradt ebből, az menthetetlenül lemaradt. (Volt egy srác, amikor én végeztem, a 7. évben, akkor csinálta meg azokat a tárgyakat, amik a tanrend szerint a 3 év végén kellett volna. Pedig nem volt buta, csak rettenetesen antiszociális, az a fajta, akin nem mer kezdeményezni, pedig, ha néha beszélgettem vele, mindig látszott, hogy jó arc, és nincs is ellene a beszélgetés) De onnét is csak egy olyan srác maradt meg, akivel diploma után is, több-kevesebb rendszerességgel találkoztam, és a barátomnak mondom.

A mostani munkahelyemen is csak egy emberrel lettünk barátok, egy 40+ nővel, (én most 28 vagyok) akivel viszont annyira, hogy rendszeresen összejárunk (hú, ez hogy bassza az ötvenes matrónák szemét, te szűzanyám...).
Meg még a HR-es nővel vagyok jóba, (akit viszont az egész cég utál). A vezérigazgató, noha szakmailag kifejezetten jó a kapcsolatunk, kölcsönösen elismerjük, támogatjuk egymást, nem tartozik a barátaim közé, már abban az értelemben, hogy érdeklődnék utána, hogy mondjuk mi történt a hétvégén.
És igazából a többiekkel is leginkább ilyen udvarias semmilyen a kapcsolatom. Én nem bántok másokat, ők meg, ha akarnának sem tudnának bántani engem.
Szóval nekem, pedig megismertem vagy 1000 embert az életemben (2 gimis osztály, 2 egyetem, 5 munkahely) öszesen 7 barátom van. És nem is vágyom többre.
probajanos 2010.12.10 22:08:27