Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyakleves

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cikkünk írásának pillanatában még zajlik a családon belüli erőszakról szóló vita a Parlamentben. Mi már nem követjük. Nem követjük, mert amit a fideszes parlamenti képviselők művelnek a parlamentben, attól csak hányni tudunk. Itt van pár idézet csemegéül: a kép…..
nyakleves 2012.09.11 10:40:24
@Muad\\\'Dib: miért mossák össze a csbe-t a nők elleni csbe-vel: kérlek szépen, azért, mert egyrészt azon családok kb. 40%-ában, ahol a nőt fizikailag bántalmazzák, ott a gyereket is (verés, szexuális támadások, stb). Másrészt, ahol a gyerek a fizikai inzultust elkerüli, ott végig kell néznie, ahogyan az apja összeveri az anyját. Nos - személyes tapasztalatból mondom - eközben nem lehet nyugisan legózni, egy életre beleég az ember agyába. Ami a statisztikákat illeti: amit te írsz, hogy családon belül több a férfi áldozat, mint a nő, azért van, mert az össz-kriminálstatisztikában is több a férfi áldozat, és ez alól nem kivétel az sem, amikor rokonok követnek el élet vagy testi épség elleni bűncselekményt egymás sérelmére. Sőt, megtoldom: a személy elleni erőszakos bűncselekményeket többnyire olyanok követik el, akik a sértettnek vagy rokonai, vagy minimum ismerősei. Ezen esetekben viszont az elkövetők túlnyomó többsége is férfi. Viszont: a férfi-női viszonylatokban az elkövetői megoszlás 95-5% a férfiak "javára". Remélem, így már világos. Ha még mindig nem, javaslom a TÁRKI, az ENSZ WHO és az ENYUBS statisztikáinak alaposabb böngészését a kétes forrású és tudományos hitelességű wikipedia helyett...
  Férfiak! Férfiak, akik monitorotok rideg fényébe meredve, magányosan scrollozzátok a Haszon Magazint, Napi Gazdaságot és a Forbes-t, unottan olvassátok a Playboy eheti magvas mélyinterjúját, üveges tekintettel meredtek a tiltott pornóoldalakra, mert nincsen az internetes…..
Ha az ember politikáról beszél, akkor általában két mondattal találkozhat: „Itt úgyse fog semmi változni, amíg ezek el nem takarodnak!”. Illetve: „A politikusokat nem érdeklik az emberek.”.  Ezt a két mítoszt maga a politika kreálta – talán nem szándékosan, talán még a…..
nyakleves 2012.07.23 16:44:05
Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, mert én is nagy reményeket fűztem hozzájuk, de ezek mind nímand szervezetek ahhoz képest, amekkora kataklizmára most szükség lenne a váltáshoz. Istenuccse, csak jönne egy, amelyik tenni tud, én lennék az első, aki felsorakozik mögötte. Lengetném én a zászlót, meg minden. Na de ezek?? Sem a Milla, sem a 4K!, sem a Szolidaritás nem volt képes egy ütős eseményt összehozni, amikor kiáll egy okos, karizmatikus csaj vagy faszi, jókat mond, delejesen néz és gyönyörűségében mindenki összepisili az inát. Pedig én úgy vártam. Mert most erre lenne szükség. De kiket sikerült ezeknek kiállítaniuk? Én senkire sem emlékszem, egyetlen szimbolikus figura nincs köztük. Csupa tejfelesszájú, felsőközéposztálybeli értelmiségi, akik nem tudnak beszélni és olyan távol vannak a valóságtól, mint ide Kína, meg vissza. Így azért nehéz. Valamivel magukkal kell ragadniuk az embereket, a szép transzparensek és kitűzők vajmi kevesek. És nem partikuláris csoportok képviselőit kellene kiállítaniuk egy nem tematizált eseményen - nem hajléktalanoknak és melegeknek kellene a beszédet mondani, mert attól a társadalom többsége ezerfelé szalad, aztán lehet megsértődni, hogy milyen intoleráns itt mindenki. Nekem aztán a világon semmi bajom sem a melegekkel, sem a feketékkel, sem a zsidókkal, sem a féllábúakkal, sem azokkal, akik szeretik a kelkáposztát, sem a többi kisebbségben lévő csoporttal, mellettem kurvára elfér mindenki, de egy alapvetően begyöpösödött, merev és felvilágosulatlan társadalomnál ordas hiba így indítani, bármennyire is szép dolog az emberi jogokat pátyolgatni. A többség még mindig nem fog azokra szavazni, aki "a buzikat protezsálják". Miért nem lehet először azt mondani a vaskalapos kovácskettőjózsiknak, meg kisstecáknak, csak szimplán, hogy mindenki egyenlő - hadd értse magára és vegye be a gyomra könnyen. Aztán (mondjuk egy megnyert választás után) lehet odáig szofisztikálódni, hogy melegek, meg nemzetiségek, meg ilyesmi. Fokozatosan. Nem egyből ezt dörgölni Mari néni képibe. Végülis a szerelemben sem egyből letolt gatyával állunk a másik elé.
nyakleves 2012.07.23 18:20:13
@Utyi: Én nem akartam és nem is akarok "politikacsinálni". Nincs ilyen ambícióm. Miért is kellene, hogy legyen? Én azonosulni akarok. Tömeg akarok lenni. Azt akarom, hogy vezessenek, mások meg vezetni akarnak. Akkor miért is nem reklamálhatom meg, ha szerintem nem jól fogtak hozzá a vezetéshez? Ők vállalták, hogy csinálják a politikát, ők álltak oda, nem én. Hát akkor csinálják jól. Gondolkozzanak azok fejével, akiket meg akarnak nyerni. Ez nem úgy működik, hogy "ha szerinted nekik nem megy, gyere ide és csináld jobban". Hanem szerintem úgy, hogy ők kiválasztanak egy célcsoportot, akiket képviselni szándékoznak. Én a célcsoport tagjának érzem magam, és igenis számonkérem, ha szerintem nem megfelelően próbálkoznak a képviseletemmel.
Alternatíva Cafat Gárda 2012.07.19 14:29:00
Biztos voltam benne, hogy Bándy Kata meggyilkolása kapcsán előkerül a férfibűnözés fogalma, például mert van igazság benne, meg azért is, mert a feministák szerelemgyilkos gecik. Dr. Raskó Gabriella, aki remekbeszabott, hiánypótló, informatív munkát írt a férfi és a női…..
nyakleves 2012.07.20 09:37:48
Én alapvetően nem szeretem a személyeskedést, de már ne is haragudj, kedves posztoló, az, hogy "a feministák szerelemgyilkos gecik", súlyos fokú korlátoltságot mutat a részedről. Te megragadtál azon a szinten, hogy a feministák egytől egyig szőrös lábú, férfigyűlölő p*csák, akiket nem hajlandó megdugni senki. Hát nem. Példának okáért a Nane (ha már ők vannak a feminizmus megtestesüléseként ábrázolva) tele van csinos, fiatal nőkkel, akik egyetemre járnak, vagy dolgoznak, szeretik a kedves és intelligens férfiakat (veled nyilván ezért nem állna szóba egy sem), a túlnyomó többségük házas, de legalábbis párkapcsolatban él, és soknak van gyereke is. Ha én is ilyen kategorikusan gondolkodnék, mint te, biztosan valami büdösszájú, sörhasú, pattanásos szerencsétlenségnek gondolnálak, akinek a péniszére senki sem hajlandó ráülni és az egyetlen öröme a Cica Magazin, aki a sorsát a feminista uszításra fogja. De persze az is lehet, hogy nem így van, én ezt nem zárom ki. Lehet, hogy simán csak ennyire korlátolt vagy. Ha nem lennél az, tudnád, hogy a férfibűnözés nem azt takarja, hogy a férfiak lopnak vagy garázdálkodnak többet, vagy a nők. Ez azokat a bűncselekményeket takarja, amiket tipikusan férfiak követnek el, tipikusan nők ellen: ilyenek a szexuális önrendelkezés elleni bűncselekmények, illetve a testi sértésnek, becsületsértésnek az a fajtája, ami jellemzően családon belül történik. Mert ha nem szemellenzősen vizsgálódsz a kriminálstatisztikában, azt is látni fogod, hogy a személy elleni erőszakos bűncselekmények női áldozataival szemben túlnyomó többségben férfi elkövetők állnak, sőt, továbbmegyek: túlnyomó többségben a hozzátartozóik, volt partnereik. És ezek olyan férfiak, akik azért követik el ezeket a bűncselekményeket, mert hiányos szocializációjukból, vagy személyiségükből fakadóan nem tudják elfogadni, hogy a nő is ember, olyan ember, akit vele egyenlő jogok illetnek meg. Összegezve: a "férfibűnözés" nem az egész férfitársadalmat jelöli meg elkövetőként, hanem az ilyen jellegű férfiakat, akik beállítottságuknál fogva rendszeresen és szisztematikusan követnek el ilyen bűncselekményeket, de legalábbis hajlanak rá. Olvass némi kriminológiát, mielőtt nyilvánosan okoskodsz, addig meg kímélj meg minket. Köszi.
nyakleves 2012.07.20 09:48:40
@thwarter: Köszönöm, így igaz. De még sok-sok idő, mire eljutunk odáig fejben, hogy nem a feministák a radikálisak, hanem azok, akik "szerelemgyilkos gecik"-nek titulálják őket. Btw: a posztoló-féle férfiakre mit mondjunk, ha nem ugyanezt? :D De ezt ők nem veszik észre, azt hiszik, ők a norma, aki pedig más platformon van, az az anomália. Szegények... :)
A "nyócker" kis utcáin végigkanyargó 99-es busz - nagyon csúnya nevén: a szemétszállító, esetleg fegyencjárat - önmagában egy urban legend. Az igazán durva, félelmetes, veszélyes buszjárat szimbóluma, melyen farkastörvények uralkodnak. Eddig az volt az alap, hogy ellenőr…..
Kettős Mérce A kör bezárul 2012.05.18 13:53:35
Ha tényleg átmegy Orbán javaslata a pártok állami támogatásának elvételéről, a körül bezárul. A Fidesz birodalma a pártrendszert is felszámolja és nagyobb társadalmi ellenállás nem lévén, az utolsó szög is bekerül a magyar demokrácia koporsójába. Amit tudunk, az az, hogy…..
nyakleves 2012.05.18 19:23:48
Az a hozzáállás, hogy "az én pénzemből ugyan ne adjanak pártoknak!" (ti. állami támogatást), hatalmas butaság, és a demokrácia működésének ellehetetlenülését okozná. A pártok alapvetően érdekérvényesítő szervezetek, amelyek profitszerző gazdasági tevékenységet csak nagyon korlátozott keretek között gyakorolhatnak. Épp az állami támogatás segíti az össztársadalmi érdekérvényesítést, ideális esetben, aki ebben nem akar részt venni, az a demokráciában nem akar részt venni. A pártokat támogatni szükséges, pénzzel. Viszont praktikusabb lenne átterelni a támogatásukat - részben legalábbis - a privát szférára: természetesen úgy, hogy elkerülhető legyen egy-egy párt piaci nagymoguloktól való függése. A társadalmi érdek inkább azt kívánná, hogy minél több adományozó legyen, korlátozott adományösszeggel, regisztrálva. Az adományozást segíteni lehetne központi támogatással (pl. levonható az adóból egy része), a sokféle adományozó révén ugyanis el lehetne kerülni a Közgépszerű cégek hatalom- és pénzkoncentrációját. Ezen felül nyilvánvalóan szükséges a tételes elszámolás, a független könyvvizsgálat, és a nyilvánosságra hozatal. Ha egy párt nyilvánvalóan drágább kampányt folytat, mint amennyit a bevallott pénzeszközei lehetővé tennének, ott következetes vizsgálódást kell lefolytatni, majd ha kiderül a jogsértés, szankcióként vissza lehet fizettetni a kapott állami támogatást, illetve akár meg is lehet tiltani, h mondjuk a következő két választási körben részt vehessenek. A pénzt egyébként jelenleg is a választási eredményeik alapján kapják, így ezzel nincs feltalálva a spanyol viasz (mandátumarányosan számítják ki nekik egy részét, illetve van fix normatív támogatás is, ami minden pártnak egyenlő). A hangsúly itt igazából a láthatóságon lenne: ha minden ki van pakolva a vitrinbe, mindig van pár civil, aki elég kötekedő ahhoz, hogy kellemetlen perceket tudjon okozni az egyes szervezeteknek. Tehát a pártfinanszírozást nem elkaszálni kell, hanem ellenőrizni: ha valaki nem tud elszámolni akár csak egy zacskó ropival is, arra kiszabni a szankciót, mindig, minden esetben. Úgy, hoyg ezt látja az egész nagyközönség. Egy pártot semmivel sem lehet jobban megbüntetni, mint azzal, h a nyilvánosság előtt megpálcázzák, azért, mert pénzt tett zsebre. Azzal ugyanis szavazókat veszít.
  Az új alaptörvény miatt aggódik az Amnesty International, mivel az szerintük ellentétes az emberi jogokkal. Az új alaptörvényről nekünk is megvan a magunk véleménye, de amit az Amnesty kifogásol, az pont tetszik benne. Mikor fogja harcos módon védeni a jogvédő…..
nyakleves 2012.01.09 12:11:57
Szeretnék rávilágítani néhány fontos dologra, aminek szerepe lehet a kérdés megítélésében (jogász vagyok): a magyar jog nem ismeri el a magzat jogképességét (jogképesség: a személy jogok és kötelezettségek alanya lehet), azt kizárólag csak feltételesen biztosít számára. A jogképesség az élveszületéssel kezdődik, előtte csak feltételesen illeti meg a magzatot (pl. öröklési jog alanya lehet, de joga effektíve csak születésekor nyílik meg számára, addig nyugszik). A magzat nem minősül személynek, az anya viszont igen, ennél fogva az anya élethez és egészséghez való joga erősebb a magzat élethez és egészséghez való jogánál (ezért van, hogy amennyiben pl. egy 5 hónapos magzat veszélyt jelent az anyára, nem az anyát ölik meg, hanem a magzatot /ill. ha van rá lehetőség, mesterséges körülmények között, inkubátorban nevelik tovább a születési érettség idejéig/). Az, hogy az abortusz a 12. (illetve, speciális esetekben többedik) hétig lehetséges, nem véletlenül van így kitalálva: addig ugyanis a test és a fő szervrendszerek nem, vagy kevéssé vannak kialakulva. Az vitán felül áll, hogy amennyiben a nő egészségét súlyosan veszélyeztető ok áll fenn, a terhesség bűncselekmény következménye, vagy ha a magzat súlyos fogyatékosságban, vagy más károsodásban, ártalomban szenved (többek között ezek az abortusz feltételei), az anya józan paraszti ésszel sem kényszeríthető a kihordására. Érdemes ezen elgondolkodni. Az abortusz ugyanis nem mindig úgy néz ki, hogy a 17 éves felelőtlen leányka és felelőtlen pasija beivott és elfelejetettek gumit húzni. Valamint az abortusz lelkes támogatói valahogy azt is szívesen elfelejtik, hogy a nem kívánt terhesség létrejöttéhez apukának is némi csekélyke köze van, ne csak anyut kárhoztassuk a gyermekvállalással kapcsolatos terhek viselésére (pl. ha megerőszakolták és nem kerül meg a tettes, szívjon ő egyedül? ha apukán nem lehet tartást behajtani szívjon ő egyedül?). Szóval, kedves bölcsek, először ilyen praktikus megfontolásokon tessenek hintázni.