Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hang András

108 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretnél nagyobb önbizalmat, foglalkoztat, hogy hol vannak a határaid, és szeretnéd mindenkivel szemben megtartani ezeket a határokat? Keresed, hogyan tudnál még jobban kiállni magadért a kapcsolataidban? Ha foglalkoztatnak az…..
Igen hatékony és élménygazdag maratoni coachingon estünk túl a hétvégén. Az adott formáció több tagjára kiterjesztett egyéni coaching folyamathoz természetközeli harmonikus környezetet találtunk a kiskunsági Jakabszállás közelében lévő, több mint 20 éve üzemelő Gedeon…..
Az Innopod Solutions és a Veniens Consulting szakemberei által kifejlesztett alapfokú trénerképző abban nyújt támogatást, hogy a szakmát még nem ismerő, vagy önmagukat fejleszteni kívánó trénerjelöltek a rendelkezésre álló időben a LEHETŐ LEGTÖBB tapasztalatot gyűjtsék a…..
Coaching blog Óceán relaxáció 2012.05.24 17:36:38
Ha még nem ismernél Egri Norbert vagyok, a fittkozpont.hu vezetője. Meghosszabítottam ajánlatunkat, így Február 10-ig, illetve az első 10 jelentkezőig a tavalyi áron kínálom az állapotfelmérésünket, ami segít neked megtudni egészségi állapotod, fittségi mutatóid, és kiderül a…..
Coaching blog Sikeres év zárás 2011.12.19 18:18:00
Az „éppen soros” gazdasági válság ellenére pénzügyileg és szakmailag erős negyedévvel zárta a COACHLINE Group a 2011-es esztendőt. Szervezetfejlesztési területen, több sikeres kapcsolati háló kutatás (SNA) projektet fejeztünk be, egyéni ügyfeleink száma…..
TARTALOM: 2011. szeptemberA hagyományos és a folyamatorientált szervezetek működésének jellemzői Ahhoz, hogy egy szervezetben a működési hatékonyság fejlesztéséről, folyamatfejlesztésről, egyáltalán folyamatokról beszélhessünk nagyon fontos, hogy megteremtsük a…..
A Coachline Group és a Veniens Consulting sikeresen alkalmazott hálózatkutató módszereket  humán fókuszú szervezeti átvilágításhoz. Feltártuk az üzleti folyamatokat hátráltató kommunikációs blokkokat, szakmai és más vezetői szempontból fejlesztendő területeket. Fontos…..
A coachnak többféle szerepelvárásnak kell megfelelnie, ezek közül vannak, amelyek elvihetik a folyamatot kedvezőtlen irányba, hátráltatva a vállalt célok teljesülését. Nem árt a felkérés elején tisztázni a rejtett elvárásokat is. Néhány hónappal ezelőtt felkértek egy…..
Sokan félnek elmenni pszichológushoz, mert úgy érzik, ha felkeresnek egy pszichológust, akkor bizonyára pszichés problémáik vannak (vagy ha nincsenek, majd a pszichológus talál) ráadásul, ha kiderül, hogy pszichológushoz járnak, akkor azt hiszik majd róluk, hogy betegek, őrültek.…..
Hang András 2011.06.08 15:52:52
Szerintem egy jó pszichológus sokat tehet azért, hogy egy élethelyzeti krízisben lévő kliens, akinek nem állnak rendelkezésére más minőségi kapcsolatok (család, barátok...) kapjon új szempontokat a krízis pozitív megoldásához. Lehet, hogy több hónap vagy akár több év vergődést is le lehet rövidíteni ilyen módon. Persze az is lehet, vannak ilyen kapcsolatai, csak érzelmileg már kimerítette, túlterhelte őket. Vagy például a pszichológus abban is segíthet, hogy egy enyhe depressziós állapot ne mélyüljön el súlyossá, vagy akár elmebetegséggé. Ez a lista szerintem kilométer hosszan folytatható, hogy mi mindenben lehet előnyös professzionális segítőhöz fordulni. Az életben szinte minden döntéshelyzet komplexnek tekinthető, nincsenek egy megoldásos kimenetek. A következményeket több lépcsőben követve szinte kaotikus bonyolultságú a kimenetek száma. Melyik iskolába menjek? Kit válasszak páromnak? Hol dolgozzam? Egyedül vagy segítséggel oldjam meg a problémámat? A páromnak vagy egy pszichológusnak mondjam el a gondjaimat? Ha már pszichológus, akkor várjak hónapokig egy díjmentes állami kezelésre vagy kifizessem az óradíjat? Vagy annyira kezelhetetlen a pszichológiai problémám, hogy azonnali gyógyszeres megoldásra van szükség? Csak néhány a felmerülhető kérdések sokaságából.
Ja az óradíjak, a pszichológus, (klinikai) szakpszichológus, pszichoterapeuta nem csak beszélget. Sok éven át tartó és nagyobb részben fizetős kiképzése teszi képessé arra, hogy megfelelő formában, hatékonyan segítsen. És... még akkor sem tud mindenkinek, minden pszichológiai kérdésben... A szakember terhelhetősége véges, ha többet vállal az a minőség rovására meg, akár a kiégéséhez is vezethet eléggé gyorsan. Ennek fényében talán érthető, ha a magán díjak az 5-40E Ft között változnak. Ha valaki sztárhoz akar menni, akkor fizessen sztár gázsit. Ja és a díjazásból indokolt esetben gyakran adnak kedvezményt, főleg az alsó kategóriából. Én már hagytam ott autó szervizben 200E Ft-ot egy napi munkáért, igaz anyaggal együtt. Pech, nem tudok autót szerelni. Ideális esetben minden egészséges felnőtt ember ért valamilyen társadalmilag hasznos dologhoz, amin keresztül tudja finanszírozni a szükségleteit.
Coaching blog Élmény 2011.06.02 08:59:00
Tegnap elengedett kormánnyal bicikliztem. Fantasztikusan jó volt, szuper, imádtam. Nem emlékszem, hogy ez valaha elő fordult volna, gyermekkoromban sem. Perceken át gördültem az elhagyatott országúton, szabadon.Meglehet új képességeket kezdek kifejleszteni magamban. Egyszer régen…..
Az éremnek mindig két oldala van (néha még több is).  Az internetes társkereső oldalak akár a társkeresés jószolgálati nagykövetei is lehetnének, ha mindenki arra használná, amire létrehozták.Ha például az adatlapok kitöltői valós adatokat írnának be, valós…..
Coaching blog Ébredések :) 2011.03.28 08:51:00
Tegnap este fél szemmel néztem a tv-ben a Nyugat-Római Birodalom hanyatlását, amint a vandálok éppen beírták nevüket történelembe. Ma reggel meg a hétfő reggeli készülődés közben elmémbe világlott egy gondolat: oltári jól…..
Coaching blog Hamarosan... 2011.03.10 13:42:00
Terveink szerint Bandry Anti gyógytornász, személyi edző barátommal hamarosan új életmódváltó bloggal jelentkezünk, vagy ezt a blogot turbósítjuk fel rendszeres video-bejátszásokkal az élményalapú testkultúra fellegvárából, a medical wellness hazai élbolyából, a…..
A világban egyetlen dolog változatlan: a változás. A külvilág változásával csak úgy tarthatunk lépést, ha mi magunk is változunk. Belső változásaink pedig magukban hordozzák a külső változások lehetőségét.A változás-újjászületés feltétele régi beidegződéseink,…..
Coaching blog A pszichodrámáról 2011.03.03 13:02:00
Metz Krisztián - Szántó EszterAz Önismeret egészséges felnőtt embereknek szól, akik szeretnének a saját életük fölött egyre több kontrollt nyerni, egyre nagyobb rálátást szerezni arra, mit miért tesznek, mi miért „történik” velük az életükben.Van olyan embereknek…..
A wingwave módszert Cora Besser-Siegmund és Harry Siegmund pszichológusok, pszichoterapeuták fejlesztették ki Németországban.Ma már több mint 1500 coach, pszichológus, szociális területen dolgozó szakember használja világszerte ezt a rendkívül hatékony, már rövid idő alatt is…..
Pszichedelikumok a 21. századi kultúrában és gyógyításban(A Multidiszciplináris Társaság a Pszichedelikumok Kutatásáért konferenciája)Végleges program.ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ JAVASOLT, mivel a terem befogadó képessége 200 főben limitált. A regisztrációhoz kérjük töltse ki…..
Axiómaként tartjuk számon, hogy a pánikbetegségben (hacsak nem társultak mellé más életfunkciókat érintő patológiák) sohasem következnek be azok azok a félelmek, melyeket a pánikroham alatt a beteg átél. Az alapos orvosi kivizsgálás hamar kizárja a szívinfarktustól,…..
Önismeret? Ez valami új trend a ráérő jómódúaknak? Hát lehetséges, hogy egy ember ne ismerje eléggé saját magát? - ilyen és ehhez hasonló kérdések bizonyára felmerülnek többekben, amikor először találkoznak önismereti tréning ajánlóval. (A meglepődés persze egyre…..
Idáig minden alkalommal sikeresnek bizonyult a mintegy fél éve futó alkoholfüggőséget csökkentő, kezelő program a nógrádgárdonyi FŐNIX Kastélyszanatórium és Egészséghotelben. Pácienseink az utánkövetés szerint több hónap távlatából tekintve…..
Coaching blog Kríziskezelés 2010.11.10 16:44:00
Pszichológiai válságba bármelyikünk kerülhet élete során amennyiben sorsa úgy alakul, illetve úgy alakítja, hogy az adott élethelyzetből fakadó stressz meghaladja teherbíró, megküzdő képességét.A kríziskezelés során heti többszöri alkalommal, vagy akár napi…..
Sziasztok!   Állásinterjún voltam a napokban, az ott történteket szeretném elmesélni, ha lehet. Köszi, ha kiteszitek!   Jelentkeztem E-mailben egy budapesti kereskedelmi céghez eladónak. Egy kis boltban dolgoztam az elmúlt 8 évben, de sajnos a válság betett nekik rendesen…..
Coaching blog Alcohol abuse - clip 2010.10.14 12:41:00
Néhány gondolat angol nyelven az alkohol túlfogyasztások, visszaélések rövid és hosszú távú hatásairól...
Coaching blog Gyógyító álmok 2010.10.06 09:47:00
Álmaink sokfélék lehetnek; néha rémülten, kimerülten máskor  feltöltődve, energikusan ébredünk fel. Egy álom többféle értelemben is gyógyító, fejlesztő hatást fejthet ki. Lehet, hogy utat mutat régóta fennálló problémáink megoldásához, egy olyan új alternatív…..