Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csumakker

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez az írás nem a partraszállásról, nem a 101. Légiszállítású Hadosztályról és nem a Band of Brothers (Elit alakulat) által bemutatott Easy Company-ról szól. Nem akarom, mert nem is lehet egy ilyen cikkben bemutatni mindezen alakulatok életét, történetét. Bármilyen utalás vagy hivatkozás rájuk csak…..
Szűk két héttel ezelőtt újabb szavazást engedtem útjára a Konteóbarátok Körének tagsága körében. A témák közé nagy mellénnyel bevettem az azonosítatlan repülő tárgyakat (ufókat) is, és bevallom, nem okozott túl nagy meglepetést, hogy amikor összeszámoltam a voksokat,…..
Air Power Blog Air Power Hírek 3. 2010.11.12 03:14:00
Megnyílik a harmadik hírbejegyzés, a második lezárult. Zord..
csumakker 2010.12.14 14:05:41
@Batkaa: Azon agyaltam,hogy ez rohadt sok. Őrzés-védelemre? Mivel őriznek? Műholdakkal?
Mikor költöttek utoljára ennyit a Honvédségre? Már a feléből is jutott volna pl. üzemanyagra,alkatrészre,infrastruktúrára,neadjisten fejlesztésre.
csumakker 2010.12.29 18:50:38
@zord: Azta! Ezmiez? Le vagyok maradva. Kínai 5. generáció?
csumakker 2010.12.30 09:06:33
@Open Skies: Jó reggelt.
Utánaolvastam,köszi. Van benne egy kis F-22,PAK-FA,némi F-35.
Air Power Blog Ahogy élt, úgy hal 2010.12.06 08:06:00
A Hende-féle HM lopva távolítja el a MiG-29-est a hadrendből, ceremónia és nyilvános köszönetmondás nélkül.Késői felfedezés: december 6-án egy nyúl futott át a felszállásra váró raj előtt a betonon.A típus utolsó kiképzési repüléseire ma, illetve holnap kerül sor…..
Soron kívüli, sajnálatosan rövid konteó következik, ami nem volt ugyan betervezve, de a napokban nyilvánosságra (vagyis a netre) kikerült egyik - roppant tetszetős, színkódos - világtérkép beindította a bloggazda fantáziáját. Mert mindannyian tudjuk ugye, hogy a…..
csumakker 2010.12.13 09:47:05
@tiboru: Üdv.
Egy kérdés erejéig OFF: A Bogye János név mond-e valamit?
Gondoltam eléggé otthon vagy ezekben a dolgokban,és valamelyik téma összeállításánál találkoztál már ezzel a névvel.
Mégegyszer bocs az off-ért,de nem tudtam hová szúrjam be.
Szép napot.
csumakker 2010.12.13 15:59:18
@tiboru: Köszi.
Maga a kérdés egy hazai vonatkozású írásod kapcsán jutott eszembe,ahol megemlítetted P.Sándor nevét.Asszem most belügyér.
Egy sráckori emlékem ugrott be,ti. édesapám és P.S. egykoron kollégák voltak.Amikor a'94 es választásokat a narancssárga párt nyerte, és Pintér úr is felelős beosztásba került,apám.....hát,elég kemény szavakkal illette az egykori kollégát,emberi tulajdonságait illetően.
Azt hiszem (bár lehet,hogy tévedek),mindketten Bogye uram "alárendeltségében" voltak.
Talán viccesen hangzik,de az öreg párszor megkérte apámat,hogy a szentendrei telkén vágja le a füvet,locsoljon,amig nyaralnak a nejével (Lenke néni,sosem felejtem el),meg ilyenek.Asszem valahol budán laktak,egy szép tágas lakásban.5-6 éves voltam akkoriban.
csumakker 2010.12.13 18:22:29
@tiboru: Oks,köszönöm a pontosítást.Mentségemre szolgáljon,hogy akkortájt még nem figyeltem ezekre a dolgokra annyira.De apám kifakadása valamiért megmaradt bennem.Bár igy rejtély marad,honnan ismerték egymást.
De a Bogye vonalat tartom,a,fűnyírás valós :)
Mégeccer kösz,és bocs az off-ért.
Közel két hónappal ezelőtt a Konteóbarátok Körének törzsközönsége meggyőző többséggel amellett döntött, hogy a következő összeesküvéselmélet, amelyről olvasni szeretnének, a Fenyő János élete (pontosabban halála) köré szőtt titokzatos eseménysorozat legyen. Lássuk…..
csumakker 2010.12.12 18:38:08
@tiboru: Jéé,ezt nem te írtad? Nem gyenge,így egy az egyben...