Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. Trebitsch

0 bejegyzést írt és 1324 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem nagyon tudok annál rosszabb indítást elképzelni, mint amikor valaki egy várva várt nyaralás első pillanataiban olyan csúnya balesetet szenved, hogy utána közel egy hetet kénytelen kórházban tölteni. Márpedig Ágnessel ez történt. A mi szerencsénk csak annyi az ő szerencsétlenségében, hogy mindez…..
dr. Trebitsch 2020.03.03 06:28:50
@Golf2: ilyen személy, hogy "biztosító" nincs.
via GIPHY Hogy lehet eldönteni, hogy az üzlet ügyfélszolgálatosa milyen bankjegyeket adott át a vásárlónak? Hát ott van a biztonsági kamera felvétele, nézzük meg! Na de mi van akkor, ha nincs kamera? És ha mégis van, de nem látszik rajta? És ha na jó, igazából van és látszik is, de nem mutatjuk…..
dr. Trebitsch 2020.01.21 19:27:14
@cmx85s: Hát bizony nem mindenki azt eszik, iszik, amit Ön. De ez nem jelenti azt, hogy azokat jogos becsapni.
Xántus a Magyar Nemzeti Múzeum Etnográfiai Osztályának (a Néprajzi Múzeum elődje) és a Pesti Állatkertnek (ma: Fővárosi Állat- és Növénykert) az igazgatója, olyan tudós és felfedező volt, akinek személyét már életében is legendák övezték. A legendák mellett fennmaradt az Észak-Amerikában gyűjtött…..
"Azért, hogy mások ne járhassanak úgy, mint mi"- ajánlotta figyelmünk József félresikeredett családi nyaralásuk történetét, mely egy tunéziai all inclusive hetet jelentett az észak-afrikai országokba kifejezetten rutinos utaztatónak számító Kartago Tours szervezésében. A fotókkal gazdagon…..
A Malév GH eddig sem pályázott nagy eséllyel a legkedveltebb cégnek járó babérkoszorú elnyerésére, de lassan inkább az aranybékasegg díjra lehet méltó (a díjat egy reklámblog találta ki, nem én). Olvasónk, Dóra (kérésére a nevét megváltoztattuk) tanulságos esete következik. Frissítés: a Wizz Air…..
Sokkal inkább a különféle álszakértők vagy önmagunkat szakértőnek beállítók, valamint a mindent átpolitizálók. Néha még az olyan cikkek sem segítik a tisztánlátást, amelyek teljes joggal olyan régi mítoszokat akarnak helyükre tenni, mint például „Az amazóniai vegetáció a Föld tüdeje”, ami szó…..
dr. Trebitsch 2019.09.01 12:25:47
@putris72: Elbeszélsz az mellett, amit írtam. Macron neje nem sértegette a brazil elnököt, sőt Macron sem sértegette a brazil elnök nejét. Egy primitív barom viselkedhet csak úgy, ahogy a brazil elnök. A többi dolgot itt behozni értelmetlen, ha Macron sértegette az elnököt, az elnök is sértegesse Macront, és ne a családtagjait.
dr. Trebitsch 2019.09.01 12:36:37
@Tamáspatrik: Sajnos, a téma legnagyobb szakértői már hallgatnak. Ők jó pár éve elmondták, hogy, hogy mikor lépjük át a "visszafordíthatatlansági küszöböt." Átléptük, ezért értelmetlennek látják a továbbiakban az állásfoglalást. A politikusok meg, úgy tűnik, egyáltalán nem gondolkodnak abban, mi lesz 50-100 év múlva. Legtöbbjüket egyáltalán nem érdekli semmi azon kívül, hogy a legközelebbi választáson újraválasszák őket. Így van ezzel Macron és Bolsanaro is. Macron azért betart bizonyos kultúremberi normákat, Bolsanaro meg nem. De igazad van, az emberiség szempontjából ez irreveláns.
dr. Trebitsch 2019.09.01 14:04:58
@putris72: Úgy látom, értelmetlen Veled vitázni, mert nyilván Te természetesnek tartod, hogy ha téged valaki megsért, akkor Te teljesen jogosan pofán vághatod az illető feleségét, vagy jól valagba rúghatod a gyerekét. Az én érték ítéletem szerint meg az ilyen viselkedés elfogadhatatlan, még egy egyszerű neveletlen bunkótól is, nemhogy egy államelnöktől Az, hogy Te ezt a különbséget nem tudod felfogni, arról én nem tehetek, és nincs is esélyem, hogy megértsd, miről írtam, ezért a továbbiakban már nem kívánok válaszolni.
Az elmúlt hetekben az amazóniai erdőtűzről szóló hírektől hangos a sajtó, a közösségi felületeket pedig a közfelháborodás és aggodalom eredményeképp ellepték az adománygyűjtő kezdeményezések. Világsztárok és véleményvezérek osztanak meg aggasztó képeket a lángoló esőerdőről, azaz a „Föld tüdejéről”,…..
dr. Trebitsch 2019.08.31 13:58:28
@midnight coder: Érdekes, hasonlót előtted csak egy orosz filozófustól hallottam, csak kicsit részletesebben: a szocializmus jó lehetne, ha a kiindulási alap megoldható lenne... a szocialista embertipus kialakítása. Csak ahogy rájöttek (Lenin, Sztálin stb.,) hogy az ember olyan, amilyen, egyre agresszívebben kísérelték meg az ilyen “típus” kialakítását. A többit már láttuk a törtélemből...
dr. Trebitsch 2019.09.01 12:46:46
@Leylandi: "MINDIG ugyanúgy. Csak egyre fejlettebb fegyverekkel." Ez jó, én eddig csak ennek a szinonimáját ismertem: "Az emberiség ősi vágya, hogy legyőzze a természetet. Sajnos, úgy néz ki, hogy sikerül neki."
Határátkelő Lángoló Amazonas 2019.09.01 06:30:00
Elég nehéz ma úgy megnézni egy híradót, kinyitni egy híroldalt, hogy ne látnánk képeket a lángoló brazíliai esőerdőkről. Megoldás van, hogy lesz-e, az már egy sokkal érdekesebb kérdés...
dr. Trebitsch 2019.09.01 11:16:52
@fhdgy: ez olyan, mint sielni a hegyet, meg autózni az utat. Magyarul hangzik, de a nyelvtan az nem magyar.
Ha egy drága holmit vásárolunk, különösen szeretjük tudni, hogy valóban azt kapjuk e a pénzünkért, amiért fizettünk. Vásárlónkat nem hagyja nyugodni, miért hiányzik a megszokott felszerelés a felsőről, a boltban viszont hiába kérdezte és utólag sem kap választ. A napokban anyukám vásárolt egy…..
Meglehetős vihart kavart nemrégiben Márk írása Írországról, melyben összefoglalta, milyennek látja ő az országot. Tíz pontja inkább negatív volt, mint pozitív, és hát elég sokan képtelenek voltak feldolgozni, hogy nem mindenki látja ugyanolyannak az országot, mint ők. Dalma…..
dr. Trebitsch 2019.04.23 13:59:47
@Herr Géza: Elolvastam, sok mindent furcsa szemüvegen keresztül lát a posztoló. Ez a véleménye, sok mindent másképp látok. A megfelelő helyre teszem a véleményét... ennyi. Nem érzem úgy, hogy kinyilatkoztat, maradok én is a magam véleményénél és maradok Magyarországon. Én a hazámat így is szeretem. Ennyi.
Mindössze 13-14 fokot mutatott a hőmérő, amikor a Mokka riportere, Csehi András péntek reggel élőben jelentkezett be Oszter Sándorék diósjenői házából. Ahogy a riportból kiderült, Oszterék nagyjából egy-vagy többmillió forintos kazánja (nem derül ki, melyik) bedöglött, azóta fagyoskodnak, a felesége…..
dr. Trebitsch 2019.01.25 17:18:52
@Leadfoot: Oké, tőlem már van egy plusz szavazat!
  "A mai világ elég rendesen lefelé halad a lelki, erkölcsi, szellemi lejtőn" - állítja a közgazdász Bogár László, s véleményével nincs egyedül. A konzervatív világlátásúak egész hitrendszere arra az erősen megkérdőjelezhető, nosztalgikus mítoszra épül, hogy annak idején minden jobb volt, s…..
dr. Trebitsch 2019.01.03 19:45:39
@Célkereszt: Én úgy értelmeztem a könyvből, hogy 50-60 éves időtávon várja az általa felvázolt dolgok bekövetkezését. Szerintem annyi idő bőven elég, hogy az általad említett problémákat megoldják. Egyébként megfigyeltem, hogy a futurológusok sokszor rövidebb időtávon várják azt, ami aztán tényleg bekövetkezik, csak sokkal később. Sajnos én már abban a korban vagyok, hogy láttam tudományos-fantasztikus filmet, a mi a távoli jövőben, 1970-ben játszódik, és egy Vénusz expedícióról szólt. A Vénuszon azóta sem jártak emberek, és talán nem is fognak, de a szondák már többször megközelítették...:)
dr. Trebitsch 2019.01.03 19:53:24
@lenörd hofstadter: Sajnos úgy érzem, jól látod a szituációt. Az emberiség két nagy csoportra osztható: épelméjűekre és idiótákra. E két csoport közül az idióták oszlanak további alcsoportokra egymással harcoló nemzetek, vallások, ideológiák, pártok, politikai csoportok stb. szerint. Mivel nincs esély, hogy a lehengerlően nagy többség ne a második csoportba tartozzon, az általad felvázol jövőt tartom reálisnak. De nem holnap, valószínűleg a gyerekeink és unokáink még örülni fognak a gazdasági növekedésnek.
Az idei könyvhét újdonsága a szótárairól és nyelvkönyveiről ismert Tinta Könyvkiadó kiadványa, amelynek szerzője, Tótfalusi István a nyelv iránt érdeklődők számára szintén ismert név. A kötet címe Magyarító szótár, alcíme Idegen szavak magyarul. A képre kattintva galéria nyílik! A kiadót az…..
A feladat egyszerűnek tűnik: két idézet közül el kell dönteni, melyik származik a magyarságot a Kánaánba vezető miniszterelnöktől és melyik a végromlást és apokalipszist hozó Soros Györgytől...
Hibáink fel- és beismerése valamint az önkritikára való hajlandóság a személyiségfejlődés alapkövei, ezért kár, hogy nem minden embertársunk bír ezekkel a képességekkel. Nem így József, aki egy erőteljes önlemajmozással indítja levelét csak azért, mert nem bontotta ki a futár jelenlétében az átvett…..
dr. Trebitsch 2018.05.29 23:12:01
@Nick-son: "Ebben nincs igazad. Amennyiben a futárszolgálat zárt csomag szállítását vállalta abban az esetben nem köteles megvárnia amíg a címzett kibontogatja, pláne még ki is próbálgassa." Ebben igazad van, de ennek mi köze a blogban leírt esethez. Konkrétan le van írva, hogy az edigitalról van szó. márpedig az edigitalnak olyan szerződése van a futárral, hogy a vevő kibonthatja, kipróbálhatja az árut. Egyszer én is megszívtam, nem vettem ezt komolyan, és nem vették vissza a kicsit sérült árut. Szerencsére attól használható még. Azóta, ha az edigitaltól rendelek, gondosan megvizsgálom, ha elektromos dolog, bekapcsolom, kipróbálom. A futár csak egyszer próbált ellenkezni, gondolta nem tudom, mi a helyzet. mondtam, hogy ok, vigye akkor vissza, ráírjuk a fuvarlevélre, hogy nem vettem át, mert nem próbálhattam ki. Erre mégis megengedte, hogy kipróbáljam természetesen.
dr. Trebitsch 2018.05.29 23:23:59
@Peetee: Amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten... nálam természetes, hogyha láthatóan többet fogok "tökölni" a kicsomagolással, kipróbálással, akkor megkínálom a futárt egy kávéval vagy üdítővel, és nem hagyom tanácstalanul téblábolni. Viszont nem nagyon rendelek olyan cégtől, ahol nincs benne a feltételekben a kicsomagolás, kipróbálás... És igen, sokan azt hiszik, hogy akik a szolgáltató iparban dolgoznak, azok szolgák és úgy is bánnak velük... ezen kellene kicsit elgondolkozni....
Nem először melegeznek le, nem is utoljára, ahogy a kommentelőket ismerem, de az kétségtelen, hogy most jött a legváratlanabb helyről. Nem mintha magamra venném, nem erről van szó, csak ennyire nyíltan, a tévében még soha nem mondták. Hiába mondja a FEM3 egyik műsorvezetője, Várkonyi Andrea, hogy a…..
A hétvégén meghalt a Nógrád megyei Rimóc polgármestere. Az RTL Híradó megtudta: kocsijával egy előtte kacsázó, részeg biciklist akart kikerülni, amikor összeütközött egy szemből érkező autóval. Beszkid Andor olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét már nem tudták megmenteni.   A biciklis…..
Ha mindig is érdekelt, hogy milyen, amikor direktbe a kormány vagy egy párt íratja a cikkeket az érdekkörébe tartozó médiafelületeken, akkor az idei október 23-i megemlékezéseknél nincs is jobb alkalom ennek az illusztrálására. Az ATV szúrta ki, hogy az Origo már 17:05-kor kiélesített egy cikket a…..
dr. Trebitsch 2016.10.25 00:14:33
@megcirógatlak csalánnal: érdemes a cikket is elovasni, nemcsak a hatásvadász címet. Akkor nem nézik hülyénak az embert:
"Az ügyet most ismét a regionális bíróság fogja tárgyalni, de erre már csak 2017-ben kerül sor. A 20 éves támadó addig rendőrségi őrizetben marad, de a büntetését felfüggesztették."
Lefordítom, hogy érthető legyen: további bizonyítékok beszerzése érdekében elhalasztották az ítéletet. Addig a disznó ül a dutyiban. És közben ott valószínűleg agyonverik.
dr. Trebitsch 2016.10.26 00:46:02
@Pop40: Szerintem nem lényegtelen, hogy a "hír" nem igaz. Azt ellenőrzés nélkül valószínűleg az orosz hírportálokról vették át, ahol zajlik a dezinformáció. Az osztrák sajtó mást ír. Mi értelme van felháborodni egy nem létező bíró nem létező ítélete ellen? A kérdés az mindössze, hogy öt vagy 10-15 évet kap majd. Ha öt, akkor is lehet felháborodni, de felmentésről szó sem volt.
Az Enola Gay nevű B-29-es repülőgép 1945. augusztus 6-án reggel fél nyolckor ért a japán város fölé, majd kioldotta rettenetes terhét, amely 17 ezer tonna TNT erejével pusztított. A 12 fős legénység addig a pillanatig elképzelni sem tudta, hogy a Little Boy névre keresztelt szerkezetnek milyen…..
dr. Trebitsch 2016.08.05 22:38:36
@Komodoi: elmondtam a véleményem, szerintem Te csak trollkodsz... jó éjszakát!
dr. Trebitsch 2016.08.05 22:50:10
@nick papagiorgo: ez így korrekt :)
dr. Trebitsch 2016.08.05 22:52:11