Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blog_szerkesztő

1 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Látogatónk! Sok szeretettel köszöntünk nálunk. Oldalunkat azért hoztuk létre, hogy a napi menüt kiszállító cégek szemét felnyissuk milyen ételt adnak elénk minden nap. Milyen egyéb nem kívánatos adalékanyagokkal kell ténylegesen szembenéznünk a…..
Lassan, megfáradtan, a perzselő melegtől kimerülve készülődtünk a közelgő estére. Már alig vártam, hogy a nap elbújjon a horizont mögött és a perzselő kánikulát felváltsa a langyos májusi éjszaka. Éppen a sátor összeállításával bíbelődtem, amikor fájdalmasan felsírt…..
Blog_szerkesztő 2011.07.12 15:29:35
Na megérkeztem. Köszönöm a gratulációkat. Kicsit elúsztam a melóval ezért tudok csak most bejelentkezni. A 3 nap igen sok melót torlsztott fel, de sebaj megérte....

Szóval nagyon szép volt a környezet, jó volt a társaság, a kettes faházban egy 4es társulat keményen horgászott és emellett ugyanilyen vehemenciával pókerezett, jókat nevettünk miközben várták a jó lapokat és a hal vitte az egész szerkót.. :-)

Már nem emlékszem melyik faházba rohantam állandóan mert nem volt nagy merítőjük és én segítettem. Sikeresen mérlegeltünk egy 9-es és egy 11-es potykát.
Gyönyörűek voltak...

Sajnos két halam mint írtam leakadt de szerintem rájöttem miért már csak igen későn, kis ólmot használtam. Csak 40-es volt de miután feltoltam egy 120-as utána jött a szép pontyocska amit sajnos elvesztettünk a stég előtt. Így a legnagyobb fogás a csukettó volt a maga 70centijével, pontyból egy 3-as, nameg bolond amúr kölykök. Összvissz kb. 50 halat foghattunk amit rendre visszaengedtünk. De azért hoztunk is nehogy éhenhaljon a család.. :-)))

Amiket írtál egyébként totál feküdtek. A kisebb bolond jószágok egész nap jöttek, a két halacska ami elment de nagyobb volt az délután érkezett, a nagy pedig kb. éjfél lehetett amikor bekéreckedett. Aludni nem sokat aludtam az izgalomtól (kb 1 órát).

Ami talán picit negatívum volt, az a tulajdonos vagy körének emberei. A mellettünk levő faházból mint valami vallató brigád távoztak (minket nem zaklattak ennyire) mindenbe belekötöttek, mintha valami kihallgatás lett volna.... ez még nem is lett volna gond csak a hangnem volt kissé fura, mesélték a horgász kollégák.

A másik dolog ami zavart bennünket az a faházak közelsége. Egy akasztásnál tuti volt a gubanc...
Én minden másodikat kivennék az élmény kedvéért, dehát ez az én véleményem...és ez nem gazdaságos...

Na, röviden ennyi. Az tuti, hogy még visszamegyünk...
Remélem még találkozunk is személyesen...

Üdv.Picsu
A Homár már hallott olyanról, amikor a rendőrség egy néhány hónappal korábban befizetett bírságot próbált börtönnel fenyegtve újra behajtani (fogalmuk sincs, mi van), de ez azért viccesebb. Helgához ugyanis reggel 5-kor csengetett be két kolléga, hogy akkor most mehet letölteni…..
Ez mekkora volt már! Stohl Bordás őrnagy Buci András elzakózott élő adásban. A 'lépcsőről szmokingban lazán lesétálás' című műsorszám nem sikerült neki, rendesen hempergőzött is, mint egy felborult katicabogár. Szegény, a lábával mostanában nincs jóban. Ez még mind…..
Mielőtt tovább burjánoznak az ilyen és hasonló levelek, szögezzük le, hogy a BSA Magyarország egy egyesület, ami semmilyen hatósági jogkörrel nem rendelkezik semmilyen adat kikérésére, feldolgozására vagy továbbadására. Arogáns Antika ennek ellenére úgy gondolta, tenger…..
Blog_szerkesztő 2007.11.06 10:39:26
Parancsoljatok:

Tájékoztató az APEH és a BSA együttműködés következményeiről.

A BSA és az Adóhivatal egy megállapodást írt alá az év elején, amelynek két leglényegesebb pontja:
A: A szoftverek nyilvántartására vonatkozó ajánlás kidolgozása
B: A szoftver licenceléssel és az illegális felhasználás felderítésével kapcsolatos oktatás az APEH revizorok számára
A: A szoftverek nyilvántartására vonatkozó ajánlás kidolgozása
A számviteli törvény minden vállalkozás számára előírja a könyvvitelt, és azon belül a társaság eszközeinek nyilvántartását. A szoftver licencek is a vállalkozások eszközei közé tartoznak, így azok nyilvántartása – a számítógépekhez hasonlóan – kötelező. Van azonban egy lényeges különbség a számítógép és a szoftverek között. A számítógépek a vállalkozás tárgyi eszközeihez tartoznak, és ott kell nyilvántartani őket, míg a szoftverek – a nagy értékű szerződésekhez hasonlóan – az immateriális javak között kell szerepeljenek.
A szoftver licencek – lévén elég specifikus eszközök – nyilvántartására eddig nem volt egyértelmű állásfoglalás. Ezért volt szükség az APEH és a BSA által kidolgozott, számviteli és licencelési szempontoknak egyaránt megfelelő útmutatóra.
A kidolgozott állásfoglalás elsősorban a társaságok könyvelőit érinti, de mivel a könyvelés alapja a számla, ennek olyan vonzatai vannak, ami minden számítástechnikai eszközt forgalmazó kereskedőt érintenek.
Az útmutató szerint, a szoftverek esetében, a társaság könyveiben a szoftvereket egyértelmű azonosíthatóságuknak megfelelően szerepeltetni kell következőket:
szoftver jogtulajdonosát (pl. Microsoft)
szoftver nevét (pl. Windows)
szoftver verzióját (pl. Vista)
szoftver csomag vagy kiszerelés/funkcionalitás nevét (pl. Basic, Professional, Home, )
szoftver nyelvi verzióját (pl. angol, magyar)
szoftver egyedi azonosítóját (Product key, Serial number, amennyiben azt nem a felhasználó kapja meg a szoftver aktiválása során)
szoftver teljessége (pl. teljes, vagy frissítés)
szoftver licenc szám (alapesetben egy)
szoftver licenc konstrukció (Dobozos, OEM, Mennyiség licencszerződés, stb.)
Értelemszerűen a számlán is ezeknek az adatoknak kell szerepelnie.

B: A szoftver licenceléssel és az illegális felhasználás felderítésével kapcsolatos oktatás az APEH revizorok számára

A fentiekről, valamint az illegális felhasználás felderítéséről, illetve annak adóügyi vonzatairól az APEH revizorok a nyár folyamán már kaptak egy átfogó oktatást, és ennek megfelelően a szoftvereket is bevonták a vizsgálatok körébe.
A fentiek legfontosabb adózási vonzata egy korábbi Pénzügyminisztériumi értelmező állásfoglalásban található meg, miszerint:
"a számítógéphez kapcsolódó értékcsökke­nés elszámolására csak abban az esetben van lehetőség, ha a számítógépre csak jogszerűen (legálisan) megvásárolt szoftver került telepítésre, vagyis amelyről a vállalko­zás a beszerzést igazoló számlával, eredeti licencszerződéssel, vagy esetleg a gyártó által biztosított, eredetiséget tanúsító bizonyítvá­nyokkal rendelkezik és amelyet az immateriális javak között könyveiben nyilvántartásba vett."
A fentiek alapján, ha egy revízió során a társaság nem rendelkezik az összes könyvelésében szereplő összes számítógép vonatkozásában jogtiszta operációs rendszer és alkalmazás szoftverekkel (azt számlával nem tudja bizonyítani) akkor arra jogszerűen nem számolhatott el értékcsökkenést. Mivel ennek jelentős kihatása lehet az eredmény-kimutatásra, a revízió jelentős adókülönbözetet tárhat fel, annak minden következményével.
Ezért is fontos, hogy minden a számítógépre előtelepített szoftver szerepeljen a számítógép számláján, illetve a számítógép megvásárlását követően beszerzett szoftver (számlák, szerződések) egyértelműen a szoftver-nyilvántartási szabályoknak megfelelően kerüljenek lekönyvelésre.

Tájékoztató a BSA jelenlegi kampányáról

A fenti megállapodás miatt a napokban a BSA ismételten több-ezer társaságot keresett meg, és a Szerzői jogi törvényre hivatkozva bekérte a szoftvernyilvántartásukat.
A jelenlegi szoftvernyilvántartó bekérő abban különbözik a korábbiaktól, hogy ezt a BSA már az APEH által is elvárt nyilvánítatási normákhoz igazította.
Ezzel párhuzamosan, egy hirdetési kampányban igyekszik felhívni a társaságok figyelmét a törvényi kötelezettségekre és egy esetleges APEH revízió következményeire.
Hogy nagyobb nyomatékot adjanak a szoftvernyilvántartó kampánynak, november elejétől az ország egész területét BSA munkatársak fogják járni, és felkeresik a megkeresésre ismételten nem válaszoló társaságokat.
Várhatóan novemberben és decemberben az ország több településén is meg fognak jelenni a BSA felirattal ellátott BSA furgonok.