Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ViNo-PuNk

1 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Borrajongó Weninger vizit 2012.12.18 06:00:00
Soproni bortúránk elég gyatrán indult, a város szerintem sok mindent tesz azért, hogy nehéz legyen klasszikus borvidéki centrumnak tekinteni. Lassan, de biztosan öntött el az érzés: a kékfrankos fővárosát Sopronon kívül kell keresni. Először a Balfon található Weninger…..
ViNo-PuNk 2012.12.18 09:24:38
Vino-Punk Kezdet 2012.03.24 09:47:00
Már régóta tervezgetem egy blog indítását, hát most bele is kezdek. Borokról, emberekről, a vidéki életről. Rossz borról nem írok, mert elvem, hogy vagy jót, vagy semmit.  Remélem szórakoztató lesz! :)..
Bár annak idején a vitához nem szóltam hozzá, ezerszer megrágtam magamban Matt Kramer lesújtó kritikáját az olaszrizlingről: „Ha megszakadok sem tudom megérteni, hogy az alacsony ár és a magas termés közgazdasági logikáját leszámítva miért akarna bárki olyan fajtákkal…..
ViNo-PuNk 2011.07.16 16:45:37
@Sárfehér: Köveskál és a Káli-medence nem volt vörös boros vidék és ezt a Gyula nem is mondta-mondhatta! Azt szokta mondani, és ezt történelmi kutatások is alátámasztják, hogy a filoxéra vész előtt ( káli medencében a Fekete-hegyen 1888 a filoxéra megjelenése) vörös bort is termeltek nagyobb volumenben, mint jelenleg. A mai arányok kb. 90% fehér 10% vörös, míg anno 60% - 40% volt az arány. Ezt szokta mondani, és hogy azért is telepíti a vörösöket, mert szereti...
A tavalyi rendkívül nehéz év után egész télen azzal tréfálkoztunk magunk között, hogy történt, ami történt, jövőre azért megint megpróbáljuk. Hát így is lesz. De még mielőtt rátérnék az idei évre, ejtenék pár szót a tavalyiról. A 2010-es évjárat borai szépen…..
Történt, hogy egy csopaki bortermelő - Jásdi István egészen pontosan - gondolt egyet, és összehívta ország-világ híres-neves olaszrizling termelőit egy kis kóstolgatásra és beszélgetésre. Nemcsak azért, hogy megbeszéljék, mi újság van a tóparton, tópartokon, hanem, hogy…..
ViNo-PuNk 2011.02.01 17:58:15
ViNo-PuNk 2011.02.02 19:10:03
@lackó: számomra egy kategoria... egyik kutya másik eb. az engedélyezet, meg a nem engedélyezett is! nem kellenek linkek, de azért köszi! :)
szabadversenyhez meg annyi, hogy nem kéne a szarokat beengedni.. enyi..
Szinte hajszálpontosan egy évvel ezelőtt hoztuk össze a nagyszabású olaszrizlingezést a Szekszárdi Boregyetemen, és idén megint történt valami hasonló, ezúttal Csopakon. Jásdi Istvánnak jutott eszébe, egy asztal mellé kéne ültetni a legjobb magyar olasztermelőket, valamint…..
Ne tessék megijedni az alcímtől, nem hatolunk az intim szférába, szigorúan maradunk a bornál. Arról van szó csupán, hogy néhány fogalom ellentmondást nem tűrően rátelepszik a borvilágra, követésük nélkül akárki boristentagadó eretnekké, de minimum sült bolonddá válik,…..
ViNo-PuNk 2010.12.18 08:50:10
@borispán: Szerintem teljesen igazad van!
Elég bosszantó, amikor olyan területekről magyarázzák, hogy minerális, aminek semmi köze hozzá, közben kérdően nézel a kostoltatóra, de ő nem veszi észre magát.
Kostolsz, kostolsz, gondolkozol, hogy ebben a borban hol a mineralitás? Sehol. Divat lett rámondani mindenre.