Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ideologia

7 bejegyzést írt és 155 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi hetekben az interneten terjedt egy videó, amelyben a Széll Kálmán téren berendezett kamunappali berendezési tárgyait néhány óra alatt elhordják az enyveskezű járókelők. A videóban leszögezik, hogy a bútorokat, könyveket és egyebeket elhordók nem statiszták, a végén…..
Középkori – elavult, beszűkült, merev, régimódibb mint egy dinoszaurusz, szűk látókörű, provinciális. A sötét középkor toposza talán már eltűnőben van: a történelem iránt kicsit is érdeklődők árnyaltabban látják a helyzetet, mint az egykori kommunista…..
Tegnap értesített minket egy budapesti gimnazista, hogy az osztályfőnöke arra kéri, mindenképpen vigye be hétfőn a tankönyvek árának befizetéséről szóló csekket, mert a Kello szerint nem fizette be a pénzt.Elmondása szerint azonban befizette a kért összeget, időben. Kedves…..
Égető téma lett a devizahitelesek sorsa. Miután a kormány úgy döntött, megmenti a hitelkárosultakat, elszabadult a véleményáradat. Boldog, boldogtalan elmondja, leírja, összefoglalja, mit, hogyan és miért kellene, vagy semmiképpen nem kellene tenni. A leghatározottabban a…..
ProgBlog Ki lesz az ellenzék? 2013.07.01 16:20:36
„Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti.” A Máté írása szerint való Szent Evangéliom, 6. fejezet 24., Károli Gáspár fordítása - 1586     1. Ellenzéki tévedések Itt…..
ideologia 2013.07.01 23:22:24
@tundrazuzmo:
Nem vagy nagyon okos, ugye?
Szerinted nem bajai lesz az ellenzek, akkor tehat ok lesznek a kormanypart?
Balos drukker vagy! :)
ideologia 2013.07.01 23:24:51
@Katzenbach:
Valaki fentebb mar irta, de nekem is az a velemenyem, hogy ide most radilkalizmus kell. Nem kormondatban megfogalmazott " feher kesztyuben szopja a f@szt" jellegu europeer megnyilvanulasok, hanem kokemeny radikalizmus.
Pragmatikus erveles, nem pedig mindenfle mainstream, civilizaltnak velt mellebeszeles.
ideologia 2013.07.01 23:36:25
@Katzenbach:
De hát pint az a lényeg sokakban, hogy essünk át a ló másik oldalára, mert ezt rohadtul nem akarjuk.
Nem kell senkit belelőni a Dunába, egyszerűen az eddigi elittel nem szabad kesztyűs kézzel bánni: vagyonelkobzás, büntető és kártérítési perek tömkelege a hivatali idejükben elkövetett visszásságok miatt, én ilyenben gondolom a radikalizmust.
Szó szerint megfélemlíteni a politikusokat, hogy ne merjenek lopni vagy rosszul gazdálkodni.
Ha nem képes okosan dolgozni, menjen máshova.
Szőke hajú lányok Victoria Zdrok 2013.06.09 07:34:00
..
ideologia 2013.06.17 09:05:26
A kétszeres Oscar-díjas színésznő Los Angeles-i házától szabadulna meg. Ami tulajdonképpen nem is meglepő, ha eláruljuk, hogy tavaly decemberben igencsak borsos árat fizetett egy másik ingatlanért, így van hova tenni a régi otthonból remélhetőleg befolyó milliókat. Még…..
ideologia 2013.06.17 09:02:13
@Before: angolul olvasd es magyarul halld
Az elmúlt napokban igen szélsőséges időjárás köszöntött be Magyarországon, volt hó és szél dögivel. Sok helyen akadozik még a poszt írásakor is (szombat reggel) az áramszolgáltatás, de a legjobban azokat viselte meg a szokatlan időjárás, akiket autóikban ért utol a…..
ideologia 2013.03.17 04:47:52
@Martin Blake:
Pedig amennyire tehetetlen volt a katvedelem meg a belugy, muszaj lesz felelost talalni.
Mondjuk bakondit lemondatjak? Nem hiszem, hiszen o is a "mi kutyank kolke", egy alombol vannak, kez kezet mos.
Ez a kovetkezmenyek nelkuli orszag.
Laodumin Negyedik módosítás 2013.03.11 19:40:55
Az Orbán-kormány által életre hívott Alaptörvény negyedik módosítását követően nyilvánvalóvá vált, hogy az nem egy megrengethetetlen, megváltoztathatatlan, igazságos dokumentum, hanem egy olyan Fideszes képviselőknek szolgáló pelenka, amely, amint megtelik bizonyos…..
ideologia 2013.03.12 08:02:34
@susu64: De meg egyetlen alkotmanyra sem mondta a keszitoje, hogy granitszilard--- es utana 4x meggondolta magat. Raadasul ugy, hogy foleg korlatozasok es nem jogok vindikalasa kerult bele.
Ha beütne a krach, legyen az természeti katasztrófa, gazdasági válság, polgárháború vagy akármi más - egyedül vagy csoportban lenne a jobb és könnyebb túlélni? Magányos farkasok, társaságot kedvelők, előnyök és hátrányok a mai cikkben. A vita alapja Sok ember számára a…..
ideologia 2013.01.07 12:59:49
@Tuleloblog:
Haat, lehet meg fogtok kovezni, de szerintem a tuleles ( a valodi tulelesre gondolok, nem a havana lakotelepi tuzre, jegilyesmi) bizony a mai ertekrendbeli bunozesrol is szol.
Hiszen beszelunk fegyverekrol, ( ok, szamszerij is fegyver) "arubeszerzesrol" es en osztom prekker gondolkozasat.
Nem preppereset jatszunk felnott fejjel, hanem tulelunk, ha ugy adodik. A fairplay nem kedvez a tulelesnek szerintem.legalabis a sajatunknak biztosan nem.
ideologia 2013.01.09 12:02:29
@Lex Icon:
Azt értem ez alatt, hogy gyűjtögetünk, romantikus elképzeléseink vannak az Esemény után világról, és a hozzászólásodból azt vettem ki,"ha nem készül hanem csak azon jár az esze hogy majd később hogy veszi el mások összegyűjtött dolgait, akkor nem prepper, hanem bűnöző." mintha nem lenne reális képed arról, mi is várhat majd ránk.
Egy biztos, amikor a prepperkedés élesbe fordul, a törvény és a rendfenntartás nem úgy fog működni, ahogy megszokhattuk. ÉS igen, aki túlél az nagy valószínűség szerint nem azért éli túl, mert van konzerve, hanem mert van fegyvere. MIvel a prepper "felkészülőt" jelent, nem elég konzerveket és anyagi dolgokat halmozni, hanem lélekben is fel kell készülni az erkölcs változására. És abban a világban nem lesz helye(szerintem) a kényeskedésnek hogy jaj, az ott egy bűnöző, vagy hogy elvigyem-e az őrizetlenül hagyott javakat vagy sem.
Az én elképzeléseim szerint nem a katolikus leánynevelde lesz a megfelelő alapképzettség a túléléshez...
Selco egy kisvárosi átlagember, akinek életét teljesen felforgatta a délszláv háború. Tapasztalatait először egy internetes fórumon osztotta meg, majd a nagy érdeklődés miatt végül egy nagyobb terjedelmű írásban összegezte. Ezt az írást fordítottam le magyarra, amit most…..
Kincstári magabiztossága ellenére rendkívül kínos perceket szerzett saját magának és a kormányoldalnak péntek este Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, aki megpróbálta meggyőzni a nézőket, hogy egy héttel korábbi sajtótájékoztatójukon Szájer Józseffel nem is…..
ideologia 2013.01.06 23:37:13
@manhattan (c): Ezeket nem erdekli 2014, mert mar az unokaik unokai is milliomosnak szuletnek, annyit loptak. Es ha van rengeteg halom penzed, akkor kiallsz majd onkent magyarazkodni, meg hagyni, hogy szart dobaljanak rad, azok, akiktol loptal, vagy elsunnyogsz valami karibi szigetre elvezni az eletet?
Mert szerintem ez lesz. 14-ben kikap a fidesz es a vezetoi szepen fsendben eltunnek. Persze a hirekben az lesz,hogy egy tanacsado cegnel kaptak jo allast, ezert hagyjak ott a politikat, de annak a tanacsado cegnek a tulajdonosai svajci ciprusi lichteinsteini cegek lesznek, figyeld csak meg.
Miután az Alkotmánybíróság gyakorlatilag lehúzta a WC-n a kormány nem is annyira titkos fegyverét a választási regisztrációt, két lehetőség maradt. Az egyik, hogy a már korábban Szájer József által megszellőztetett unortodox módszerrel csak azért is megcsinálják, vagy…..
Formailag minden rendben volt a köztársasági elnök éjfél után leadott szilveszteri beszédével, amelyet a nemzethez intézett, mégis olyan dologra vetemedtem, amire korábban soha: a nyílt színen, pezsgőspohárral a kezemben küldtem el egy bizonyos helyre Áder Jánost.A k. elnök nem…..
ideologia 2013.01.01 16:20:54
@Nemzetidegenek nyálverése:
Te karakterszam utan kapod a fizetesed a fidesztol, ugye?
A hősi halottakat tisztelni és kitüntetni szokás, de azért ha egy katona véletlen felrobbantja magát több száz kilométerre a fronttól, azt titokban inkább körberöhögik. Legfeljebb sajnálják, de azzal sokat nem ér senki. Kár az LMP-ért, még lehetett is volna belőlük valami. A…..
ideologia 2012.11.18 20:23:00
@Mr. Waszabi:
Nem a hosszútávú gondolkodás a mai kormányzati elit erőssége:)
De igen, lehet a mostani 2/3-okat,a 9 éves kinevezéseket semmissé tenni. Jogilag és erkölcsileg is és szerintem ennek mikéntjét tudják is néhányan rajtam kívül, csak cselekvőképes pozícióba kerülésére várnak. Akár +1 szavazattal is.
Addig meg hülyék lesznek ezt a lehetőséget nagydobra verni.
ideologia 2012.11.18 20:26:23
@szobatars: Tömegbázisuk már van, amikor mondta még et nem tudta. Program minek, a fidesznek sem volt és úgy nyerte szénné magát.
ideologia 2012.11.18 20:27:59
@eManuel:
Ha kivennénk a politikai erőket megnevező szavakat a beírásodból is lehetne tudni, pusztán a stílusodból, hogy orbán nyalonc vagy.
:)
 Egy Holly Solomon nevű arizonai nő szándékosan elütötte a férjét egy parkolóban, mert az nem szavazott a választáson, és így "hozzájárult" Obama győzelméhez. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, a nő tíz-tizenöt évet  fog ülni. Arizona tizenegy…..
Szülők és tanárok nem nyughatnak, a Hoffmann-féle tárca folyamatosan bombázza újabb és újabb ötletekkel őket. Igaz, még azt sem tudni, hogy fog lezajlani az államosítás (nem inkább erre kellene az összes erőt koncentrálni?), a NAT történelem (azaz a múlt uralása) és…..
Publius A Bajnai-csapda 2012.11.02 11:25:12
Alig telt el pár pillanat az Együtt2014 meghirdetése után, a régi baloldali és liberális vezetők egy része rögtön kijelentette, hogy csatlakozni akar az együttműködéshez. Gyurcsány Ferenc és Kuncze Gábor mellett Ungár Klára is jelezte részvételi szándékát, Mesterházy Attila…..
Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára kifejtette, hogy az időjárás-előrejelzés monopólium. Nagyon szűk ugyanis az a kör, ami az időjárási adatokat pontosan mérni, értékelni, elemezni tudja, prognosztizálni tud belőle. Hatalmas…..
Mindenről? Mindig? Miért? 1956 2012.10.28 14:00:25
1956. Nemzeti ünnepünk és gyászunk is egyben. Trianon szintű sokk, ami hosszú időre megtanította velünk, hogy tényleg csak magunkra számíthatunk. 1956. Harc és háború. Igazak és igaztalanok sokszor értelmetlen halála. 1956. 56. évfordulójának harci szellemében a Fényességes…..
ideologia 2012.10.28 17:02:00
@sulcus: Te most tenyleg tolem tudtad meg, hogy a ruszkik 56 elott is itt voltak?
Ha legközelebb tüntetést szerveztek: 1. A neonácik majomketrecét toljátok hátrébb a Jégbüfé mellett! 2. Ha valaki felszólal, előbb próbálja el egy tükör előtt. 3. Nagygyűlés előtt olvassátok el egymás beszédeit. 4. Egy szónok nem kaphat többet 10…..
ideologia 2012.10.24 14:12:48
@fepe:
Érdekes, én meg Fletoval tudok nehezen elképzelni egy olyan erőt,ami leváltaná orbánt.

Az egész Milla rendezvény arra volt jó, hogy tisztábban lássunk. A meghirdetett összefogás mikéntje nekem azt juttatja eszembe, hogy a Milla vagy párt lesz nemsokkal a választások előtt, vagy saját neve alatt pártszövetséget fog vezetni, önálló miniszterelnök jelölttel.
Kérdés, ki integrálódik be a Milla neve alá? adott a DK, mint kispárt, de szerintem a Milla(ha okosak) nem fogja ezt engedni. Azt,hogy a DK önként támogatja őket, egy dolog.
MSZP- vel sem lenne taktikus összefognia, bár van olyan forgatókönyv, amikor ez mégis jó lépés lenne.
Hogy tervezi megvalósítani azt az elképzelést, hogy ők összefogó erő, és mindenki, aki egyetért a céljaikkal, az menjen el a preferált párt képviselőéhez és szorgalmazza a Millával való összefogást.
Ez szép elv és hangzatos is, de teljesen nélkülöz mindenféle realitást.
Tehát a Millások vagy zavaró mértékű agyalágyultságban szenvedő idealisták vagy pedig csepegtetni, adagolni fogják a már most meghatározott választási stratégiájukat.
Én ez utóbbira szavazok inkább.
ideologia 2012.10.24 14:26:48
@DR. DR. DR. rasztaparaszt:
Ez a fajta duzzogás nem vezet sehová.
Igenis nyerjen a mostani ellenzéki összefogás , és utána kezdjen neki a takarításnak, de NE KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL !
Le kell szarni annamari meg poltpetya 9 évét, semlegesíteni kell az ilyen bebetonozásokat és azonnal felelősségre kell vonni a legszigorúbb vagyonelkobzás mellett a döntéshozókat. Még az unokaöcs nevére írt vagyon is elszedhető,zárolható az offshore cégekbe kimentett vagyonnal együtt, csak akarni kell.
De ez csak egy kis részlet, a kérdé az, hogyan fogja ezt az összefogást a Milla hitelesen realizálni?
ideologia 2012.10.24 14:31:15
@fepe:
Nekem az jár a fejemben, hogy orbánnak nem lesz miért küzdenie.
A pénze már megvan egy évszázadra előre, más eddig sem érdekelte.
Sokkal jobb békésen éldegélni, mintsem gyíknyelveket öltögetni a kamerába.
Ezt ő is tduja, a célja ez a mostan helyzet volt: a korlátlan hatalom és pénzszerzés. Megkapta.
Remélem lesz akarat, hogy mindkettőt elvegyék tőle. (Elvégre Timosenko is sitt kórházban fekszik)
A Matolcsy-féle megszorítások második köre után annyit láthatunk, hogy a szegények és az alsóközéposztály (a társadalom 80 százaléka) után most kicsit módosult az ágyú csövének az iránya. Természetesen a társadalom rosszul élő rétegei még mindig a célkeresztben maradtak…..
ideologia 2012.10.21 00:22:14
@paraszthajszal:
Igen, tessék megvenni azt a kurva hűtőt kp-ért.
A hitel nem a lakosság "csodája", hanem a vállalkozásoké.
ideologia 2012.10.21 00:36:53
@productmanager:
JA, ezt belátom, de én ettől függetlenül károsnak tartom. Nem a profitot, hanem az állandó NÖVEKVŐ profit elvárását.
Leninnél a permanens forradalom volt aze elvárás, most a permanens növekedés.
Ahol ez a permamnencia az igény, abból nagy katasztrófák szoktak kikerekedni...:)
ideologia 2012.10.21 00:38:44
@productmanager:
Lakást vegyen hitelből, mert aznagy érék.
De buszos nyaralást görögbe ne, meg lapostévét se,meg a 14 éves gyereknek laptopot se vegyen már....Erre szedje össze a pénzét, tartalékoljon, legyen önfegyelme kivárni, míg összejön a pénze erre.
A KARD Orbán vészforgatókönyve 2012.10.14 10:14:27
"Győzelemre készülünk, de átgondoljuk ezt a vészforgatókönyvet" - mondta Orbán Viktor Cegléden a gazdaszövetség ifjúsági tagozatának ülésén arra a felvetésre, nem kellene-e kétharmaddal bebetonozni a leendő agrártörvényt. Az, hogy ezt azoknak mondja, akik kevés sikerrel…..
Hatalmas házunkat egy kis kunyhóért – ez lehetne a mai poszt mottója, amely – őrület! – Kenyából érkezett, András küldte, aki párjával egy búvárbázist vezet az afrikai országban. Jó olvasást és nézelődést! „Idén január első napjaiban készítettünk feleségemmel…..
ideologia 2012.10.13 15:23:40
@Gondolkodni Próbáló Birca:

Ja, pl USA megtiltotta a Kubában kikötő hajóknak, hogy 6 hónapig USA kikötőkbe menjenek.
Mostanra kezdenek magukra találni a latin amerikai gazdasági közösségben, de még továbbra is nagyon szegények.
De minek is mondom, te ezt jobban tudod:)
ideologia 2012.10.13 16:18:30
@Gondolkodni Próbáló Birca:
Ez mikor volt?:)

Saját magad cáfolod, öcsike, hiszen elismered, hogy nem kuba állt ellen az amerikai dömpingáruknak.

Mindegy, csak próbálkozz még azzal a gondolkodással:).
Mai epizódunk nem bővelkedik akciókban, rajtaütésekben. Talán egyetlen lövés dördült egész életútján, de az is lehet, hogy főhősünk életében nem tartott fegyvert a kezében. "Ace" Rothstein az alvilág zsenije volt. Inkább üzletember, mint gengszter, de mindig a legalitás és…..