Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisist.kmgei

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Találjátok ki, mennyibe került a kőbánya-kispesti felüljáró építése. Negyedmilliárd forintba. Ezt az adatot egy 1980-as Magyarország hetilapban találtam, ahol egy remek látványtervet is közöltek a régi KÖKI-ről. Így első ránézésre ez a látványterv inkább az álom…..
kisist.kmgei 2011.07.31 08:59:50
@labirintus1:
Üdv! Szerintem te az Utasellátóra gondolsz. Az ABC előtt volt a buszvégállomás felé. Automatából volt ott üdítős (megy és szőlőlé),kávés, szendvicses és süteményes. De lehetett pultnál is vásárolni. Amikor a nagymamámmal mentünk szombatonként arra, kihagyhatatlan volt.

Lehet, hogy tévedek, de mintha az utasellátó és a bolt között egy kocsma is lett volna már a kezdetektől. Mondjuk én "csak" '86-ig emlékszek vissza...
Zsolt a München-Bécs-Budapest Railjet járattal utazott és megdöbbenve látta, hogy a vonat annyira tele van, hogy a lépcsőn is ülnek az emberek. Belföldre a járat csak pótjegyes, ami azt jelenti, hogy az elvileg extrább felszereltségű vonatra veszünk helyet úgy, hogy nincs pontos…..
kisist.kmgei 2011.07.29 11:14:54
@laposhal:
Az ülések fölött a kijelzőn - szinte - mindig látható, hogy az adott helyet mettől-meddig foglalták le. A kiírás a foglalási állomásról való elindulás után kb. negyed óra múlva tűnik el, vagy felváltja a következő foglalás (pl. valaki lefoglalja Münchentől Bécsig, más pedig Bécstől Budapestig). Ezeket az információkat indulás előtt töltik fel egy lista alapján. Elő fordulhat, hogy a foglalás mögötti informatikai rendszer hibázik és rosszul értelmezi a lefoglalt távolságot.

Peace!
kisist.kmgei 2011.07.29 12:34:04
@Liliom08:
Ha zavar, hogy állnod kell, vegyél helyjegyet. 810HUF (3EUR)a vonal teljes hosszára, egységesen, távolságtól függetlenül. Nem olyan drága, hogy ne tudnál áldozni rá.

A helyjegyet külön is meg lehet venni, nem feltétel a menetjegy megléte. Egyszer hárman utaztunk volna Bp-től Salzburgig, megvettük a kirándulójegyet és vettünk 3db helyjegyet is. A társaság egyik tagja végül nem tudott jönni, a kiránduló jegyet vissza váltották, de a helyfoglalás maradt. 2 kiránduló jegyhez volt 3 helyünk. Sem a magyar, sem az osztrák kallernél nem okozott problémát...
kisist.kmgei 2011.07.29 13:00:07
@Liliom08:
Jobban megéri, mint mérgelődni.

Másrészt a (nemzetközi) kiránduló jegyek nem helyjegy kötelesek, azokat a tulajdonos a rendelkezésére álló 4 napban bármelyik vonaton felhasználhatja. Ha vesznek ezer db ilyen jegyet, azt sem a máv, sem az öbb nem tudhatja előre, hogy milyen eloszlásban, mely vonatokon fogják felhasználni. De elképzelhető, hogy mind az ezer ember ugyanazon vonaton akar utazni. Ez pedig azt fogja okozni, hogy tömeg lesz.

A négy nap alatt pedig 24 vonat megy ki és jön vissza. Akkor tehát az lenne a megoldás, hogy a négynapos jegy időtartamában az összes vonatra beszámítják a jegyeket?
Megszületett a törvénytervezet, ami szerint kormányunk visszavezetné a munka világába a rendvédelmi nyugdíjasokat. Két dolog lesz világos azonnal, ha az ember elolvassa a irományt: nagyon keménynek akarnak látszani, de nem sikerül, és ismét sokkal nagyobb volt a szájalási, mint…..
kisist.kmgei 2011.07.27 13:25:39
A rendőr-nyugdíjnál az a probléma, hogy nem tesznek különbséget hivatásos és hivatásos között.

Azoknak a hivatásosoknak, akik a közrenden, a bevetésen vagy az akciónál az utcán melóznak, nem sajnálom a korai nyugdíjat. 40-45 évesen már nem mozog úgy az ember mint 25-30 évesen. Ők erre tették fel az életüket, ezt tanulták. Pihenő idejükben is a nap 24 órájában készenlétben vannak, mert bármikor behívhatják őket akár az ország másik feléből is és bárhova küldhetik őket, akár hetekre is, akár úgy, hogy a szeretteikkel még a kapcsolatot sem tudják tartani. Nem tudnak ott lenni a családi eseményeken (szalagavató, ballagás, esküvő, temetés stb.)(Tessék néhányszor kipróbálni! Utána el lehet mesélni, hogy milyen érzés!) És ezért rohadtul nincsenek megfizetve. Az egyetlen kedvezmény nekik eddig az volt, hogy hamarabb nyugdíjba mehettek. Az ő nyugdíjuk pedig nem haladta meg az átlag nyugdíjat! A családot pedig el kell tartani, ezért ha másnak lehet nyugdíj mellett dolgozni, akkor ez őket is ugyanúgy megilleti.

Nem sajnálom azoktól a helyszínelőktől sem a korai nyugdíjat, akik baleseteknél helyszínelnek. Volt eset, amikor a traktorral agyonnyomott gyerek maradványait kellett össze szedniük. Nem kellemes dolog. Nyugodtan ki lehet próbálni. Majd utána tessék itt fröcsögni!

De! Sajnálom azon hivatásosoktól a korengedményes nyugdíjat, akik napi 8 órát töltenek el egy kényelmes irodában, negyedévente jutalmat kapnak a semmire, a legidegölőbb problémájuk pedig az, hogy vajon van-e cukor a kávé automatában vagy megint az otthoniból kell áldozni. És átlagban ők vannak jól megfizetve, ők azok, akik nyugdíj előtt minden féle címen kapnak jutalmat, ezzel is növelve a keresetüket és ők azok, akiknek az előbbi miatt a nyugdíjuk 25 év "szolgálat" után magasabb, mint a havi keresetük.

Peace!
kisist.kmgei 2011.07.27 16:08:39
@ZX: nem mindegyikük kap a fizetésénél magasabb nyugdíjat