Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jumbóka

552 bejegyzést írt és 359 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bircahang 17 év multis karrier 2024.04.16 12:12:00
Pont 17 éve dolgozom multiknak. A mostani munkahelyem a hetedik ez idő alatt. Ami közös: még sose rúgtak ki sehonnan személyes okból. A nagy multik olyanok, mint a kommunista állami vállalatok voltak, sok szemszögből is, talán a 3 legfontosabb: akkora a cég, hogy megszűnik benne minden…..
Ideális munkatárssal bővült az M1 (Duna TV) stábja, ami a jelenlegi helyzetben különösen fontos. Nincs múltja! Micsoda mesebeli cím! Mint Ádám és Éva. Vagy (Fejős) Ádám és (Bíró) Ada. Nem is értem, miért nem Éva. Jaaaa, megvan! Így lett „adás”-képes. Mindenek előtt egy gyors kérdés – persze csak…..
Jumbóka 2024.04.18 16:33:19
@Kútmester: Igazad van a csatorna csak a "mostohatestvér".
Minden fordulóban emlegetjük valamiért a VAR-t. Ezen nem kell különösebben csodálkozni, hiszen mi (is) akartuk, hogy legyen. A tapasztalatok értékelése azóta is „ellentmondásos”, de biztos vagyok benne, hogy azért, mert azoknak hangosabb a szava, akiket egy-egy ítélet hátrányosan érintett. Akkor…..
Biztos veled is előfordult már, hogy nem ismered eléggé azt az embert, akivel nap mint nap találkozol. A költészet napjára elsősorban költeményeket „illik” időzíteni. Pedig az ilyen típusú írások nem feltétlenül egy konkrét, nevezetes naphoz kapcsolódnak. Értem én, hogy ennek is kell egy nap, de…..
Tizenegy néhány nappal ezelőtt új szereplő lépett elő a szürkeségből. Magyar Péter. Akkor még úgy éreztük, egy ember határozza meg a következő napokat, heteket. Aztán hirtelen kétszemélyes lett a történet. Nem akárkivel kettőződött meg a létszám: Varga Judittal. Hosszú idő telt el március 15. óta.…..
Bármennyire is furcsa, ez egy fiókban maradt írás. Ki is lenne kíváncsi, egy tizenegynéhány nappal ezelőtti agymenésre. Hiszen az már történelem. Nem véletlenül mondják egy blogbejegyzésre időnként, hogy a pillanat hevében született leirat. Miért került ki mégis? Bevezetőnek hosszú lett volna egy…..
Sokan áhítoznak arra, hogy egyszer ők is VIP vendégek legyenek. (Én is, én is, én is!!!) Van, akinek könnyebben megy, van, akinek egy kicsit döcögősebb… Manapság ha az ember bármilyen eseményre ellátogat, egy feliratba biztosan belebotlik: VIP (A Very Important Person (rövidítve VIP) a különleges…..
Az ünnepi hétvége kötelező tartozéka, legalábbis az, hogy tudjunk róla. Minden további szabadon választható. Megnézni, és véleményt alkotni is! Én felvállalom azt, hogy említek néhány konkrétumot a filmből, de ezt úgy próbálom árnyalni, hogy ne üssék rá a „spoiler”-bélyeget. (Azt is bevallottam,…..
Nem hiszem, hogy bárkinek kétsége lett volna afelől, hogy ez a film megosztó lesz. Vagy elosztó… A történelmi pillanatokat felhasználó, vagy akár csak felelevenítő képsorok mindig felforgatóak. Emlékeket idéznek fel, (amelyekre ráadásul senki nem emlékezhet) gondolatokat ébreszthetnek, amelyek a…..
Jumbóka 2024.03.17 19:05:27
@gigabursch: Az eredeti tervben ez is benne volt, de féltem, hogy ez még inkább elferdíti a mondanivalót. Majd következő részben ismét átgondolom.
Bármennyire is igyekszünk a „jövő” technológiáit bevonzani az otthonunkba, valahonnan mindig felsejlik a múlt. Az emberiség hosszú-hosszú évezredekig a mennyekből várta a segítséget. Aztán a fejünk feletti világ fizikai megismerésével egy kicsit átalakultak a „nézeteink”. Mégis az ég felé fordítjuk…..
Mindenki visszatérhetett a kispadra, kezdődhet a meccs! Ha valaki színt vall, – mint most szó szerint is – az általában nem túl népszerű dolog, bár egyes helyzetek azért bulvárosak. Főleg, hogy a nagy rivális zöldek tábora sokkal nagyobb. Most természetesen nem a környezetvédőkre gondolok, bár ott…..
Végre a hétköznapi ember számára is elérhető lett az Opera. Ha nem is nézőként, legalább bulvárfogyasztóként. Persze a sokszor felszínes, és több félreértést tartalmazó hírhalmazban könnyen talál magának fogást egy lelkes amatőr is. Elképesztő, hogy hol lelünk időnként „kincsekre”. Nem csak a…..
Jumbóka 2024.03.07 11:29:24
@gigabursch: A abszolút korrekt megközelítés. Bármi más is lehetne, de kimondtad a kulcsszót. •Beszélgetés• ami mára már a hétköznapi emberek szótárából is hiányzik.
A termékek megváltozott kiszereléseit törtszámokkal, vagy százalékosan kifejezve ismerhetjük meg! – már ha megértjük. Ma már annyi bolthálózat vesz bennünket körül, hogy nem csoda, ha elveszünk bennük. Összekeverjük a neveket, azt se tudjuk, hogy tegnap melyekben jártunk. Nagyon sok termék több…..
bircahang Elveszett megyenevek 2024.03.02 06:06:00
A Trianon előtti Magyarország utolsó közigazgatási reformja 1881-ben volt, akkor alakult ki a Trianon idején hatályos 72 közigazgatási egység: 71 megye + Fiume, mely egyik megyéhez se tartozott, de önálló megyét se alkotott (a 71 megyéből 8 Horvát-Szlavónország területén, innen a népszerű "64…..
Az idő múlása mindenkire hatással van. Kívül-belül, de valahogy ez így is „normális”. Fejlődésünk alapja az „öregedés”, akkor is, ha ez így leírva egy bizonyos kor alatt elég furán hangzik. (A visszafejlődésé is ez, csak ezt nehezebben vesszük tudomásul.) Az egészségüggyel viszont folyamatosan…..
Megjött várva várt adat, tavaly decemberben az átlagfizetés nettó 451.300,- Ft volt. Minden f@sz@! – kiált fel sok ember, erre vártunk. Ja, nem. Mármint, hogy igen, sokan várnak erre, csak kérdés, hogy mennyi ideig kell még a „buszmegállóban” ácsorogni, mire megjön… Vannak „néphülyítő”…..
Jumbóka 2024.02.26 22:00:29
@ulpius66: :)
Az önkényuralmi rendszerek egyre inkább képessé váltak a tömegkommunikáció zavarására: hol az orgánumok szavahihetőségét kérdőjelezik meg, hol elterelő információkkal árasztják el a kommunikációs teret, hol pedig elhallgatnak, vagy egyenesen meghamisítanak híreket. Ebben a játszmában, amelyben az…..
Jumbóka 2024.02.25 12:57:09
@Billy Hill: Ugyan már, csak "trendi" akart lenni, azaz a "modern" kor követelményeivel lépést tartó :)
A kiemelt címbéli szót csak pozitív értelemben használjuk, talán nem véletlenül. Ez egy igazán emberi fogalom. Pedig a háború is az emberekről szól. Haszonélvezőkről, és áldozatokról. Agyrém. Éppen két éve tart az „egyik” eszement öldöklés. Nyilván a jelző nem megfelelő, de elsősorban azért, mert…..
CsobiBlog Öregszem 2024.02.19 11:16:14
Öregszem. Mint mindenki más. Te is.   Téged hogy érint a dolog?  Nem, nem az én öregedésem…   Én speciel érzékelem a saját öregedésemet. Érzékelem, mint a katona a hideget. Nem fázik, csak érzékeli. Nem, a gazt nem! Fázik az, csak az érzelmi érvénytelenítés társadalmi szintre emelt…..
Jumbóka 2024.02.19 19:10:02
Folyamatos építkezés helyett kapkodás, látszatintézkedések a választásra való készülődés „fényében,” vagy inkább árnyékában. Bármilyen probléma felmerülésekor mindenki azonnali megoldásokban gondolkodik. Vannak olyan élethelyzetek, amikor ez működik. De adódnak olyan szituációk, amikor mindenki…..
Az elmúlt napok az emelkedésről szóltak. Hogy mi? Valamit benéztem? Ti nem így látjátok? Az infláció mondjuk nem nagyon, mert ez egy bűvös szám. Na, nem olyan, mint a π (pi), hanem különféle hókuszpókuszokkal lehet magyarázni. De pl. az EUR érfolyam ott van minden honlap tetején, a benzinár meg a…..
Ha, most és ekkor, amikor mindenkinek tele van... Miért ne jöhetne egy új arc? Utoljára akkor volt ekkora visszhangja egy „fontos ember” lemondásának, amikor Gyurcsány bejelentette anno. Na, de ki emlékszik már arra, főleg most, amikor ilyen friss, ropogós hírek mentén kell élni…..
Jumbóka 2024.02.12 08:06:52
@gigabursch: Ahogy a reklám mondja: Naná! Végül is nagys’asszony lenne.
HU Nr. 1. itt a torony. A felszállási engedélyt megadom! Ő pedig élt vele! Picit hibáztam az előző írásommal. Nem voltam elég alapos, elég konkrét, annak ellenére, hogy elég bő lére sikerült a mondanivaló. A hibákat pedig el kell ismerni, mert annak mentén lehet a következőt elkerülni. Valljuk be,…..
Jumbóka 2024.02.10 18:57:15
@ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY!: Milyen gyorsan? Lassan egy éve kellett volna!!!
CsobiBlog Januári 2024.01.22 13:48:24
Kéne írjak egy januári bejegyzést… Miért? Azért, mert havi egyet tűztem ki célul. Nincs magasan a léc, de nincs is mindig ugrálós kedvem. Télen meg végképp óvatosan ugrál az ember. A február mindjárt itt a nyakunkon.   Tudod, hogy mi a közös az ónos esőben és a medvében? Egyik sem…..
Jumbóka 2024.02.10 18:55:40
bircahang Ballibbant dilemma 2024.02.07 06:06:00
Őrült jó a műsor, gyerekek! A kétfarkúak átcsábították magukhoz az egyik élő ballib szentet, Törley Katalint, aki sikertelenül próbált tavaly pedagógusmajdant szervezni. Most áll a bál. A ballib keménymag egyik fele püföli a másikat, ugyanis az egyik tábor szerint az MKKP fideszes, hiszen…..