Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jumbóka

259 bejegyzést írt és 172 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Látszólag egyszerű kérdések, érdeklődőek, „igazi” párbeszéd indítók. De valóban olyan téma, amivel bárkit, bármikor letámadhatunk? Aligha. Van az a tárgykör, amellyel bármilyen közel is állunk valakihez, igencsak nagy zűrzavart lehet kelteni. Update! Ezt nem tudom megmagyarázni, de tényleg tudat…..
Bizonyára te is, aggodalommal figyelted az elmúlt hét eseményeit és elgondolkoztál azon, hogy az indexszel történtek után mi lesz a blog.hu-val, mi lesz a blogoddal. Ennek kapcsán szeretnénk pár infót megosztani veled. Azért gondoljuk, hogy erre szükség van, mert az Index.hu szerkesztőségének…..
A forint világnapjára való emlékezés önmagában már csak a történelmi visszatekintések kapcsán érdekes. A „kisember” számára nem sokat mond. De ami a hétköznapi gondolatok kapcsán megfogalmazódik bennünk… nos, ez az, aminek jelentősége lehet. Kevés olyan dolog van – mondhatni világszerte – amiről…..
Vagyunk egy páran, akiknek a vasárnapi csirke (tyúk, kakas) leves szent és sérthetetlen. Alig várjuk, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljünk vele. Különösen, ha meglepetést is tartalmaz. Távol álljon tőlem, hogy belekontárkodjak a gasztro-bloggerek húsos fazekába. Tisztában vagyok vele, hogy az egy…..
Ha egy autón egyszerre működik az összes „index” az nem azt jelenti, hogy egyszerre akar fordulni minden irányba, hanem hogy bajban van. (Néhány – hagy ne soroljam milyen – példától eltekintve.) Ha egy országosan ismert lapnál ekkora megmozdulás történik, – mint az INDEX-nél – annak bizonyára oka…..
Jumbóka 2020.07.25 11:43:15
@MAXVAL bircaman közíró: Tulajdonképpen Te is megtaláltad a helyed ebben a rendszerben. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden rendben van.
Lassan 8 milliárdan leszünk a Földön, mire végére érek ennek az írásnak, illetve a Ti az olvasásnak. Már néhány évtizeddel ezelőtt a 2-3 milliárdnál is fogtuk a fejünket, hogy ez mekkora szám, de valljuk be akkor sem tudtuk hova tenni a nagyságrendet. Olyan gyorsan megy az idő, hogy majdnem…..
A klasszikus – 1960-tól az 1989-es év végéig terjedő – időszakhoz képest nem sokat változott a világ. Bizonyos szempontból legalábbis… Igaz, akkor elég volt annyi is, hogy nagyon ne helyezkedjen senki szembe az aktuális hatalommal. Maradjon csendben, végezze a dolgát – még ha az látszattevékenység…..
Legalább akkorát, mint amikor a Ferencvárost kizárták az első osztályból. A derék hetes visszatérésével nem csak a Loki és a második liga járna jól, aláírásával felpezsdülne a komment mező és a lelátó zajából merítkező közélet is. ..
Nincs itt semmi látnivaló, tessék szépen továbbhaladni! – összegezhetnénk az első hivatalos (bírósági) reakciót, amit a „kaleta gábor” nevével „fémjelzett” ügyben kell „elviselnünk”. De valóban az első fokú tárgyalás ítélete, valamint az emiatt felkorbácsolt indulatok a leginkább meghatározóak ebben…..
Szakmai találkozókat szervezni teljesen „normális” dolog. Miért ne lenne természetes ez a blogger-világban is? Mondják, hogy elvannak a kis zárt világukban. De bárhogy is nézzük, ők is egyfajta közösség. A közelmúltban egy elég nagy visszhangot kiváltó cikket írtam a bloggerek tevékenységéről, a…..
Július harmadikán – a zacskómentes világnapon – automatikusan a nylonokra, tasakokra vagy egyéb csomagolóanyagokra, illetve más műanyagipari termékekre gondolunk, amelyek „nyíltan beburkolják” a hétköznapjainkat. Pedig „akad” itt más is, bár ritkán kerül a látószögünkbe – szerencsére. A „szerencse”…..
Áremelésekkel nap mint nap szembesülünk, ebben – talán már – semmi meglepő nincs. Jó-jó időnként csökkentések is vannak, de ezek vagy ideiglenesek, vagy (ál-)akció jellegűek. Van azonban egy olyan burkolt „formátum”, amivel időnként nehezen tudunk mit kezdeni. Nincs az a pasi, akit valamilyen…..
Most egy könyvajánló magazint teszek a kirakatba, persze nem minden hátsó szándék nélkül. Akik hátulról kezdik az olvasást, – mint nagyanyáink "anno" a Szabad Földet – egy kis meglepetésben részesülnek. Annyit súgok, hogy még az én gondolatvilágomba is belelátnak. Na, de mit jelent az, hogy egy…..
Az INDEX címlapja sokak számára kiindulópont. Ezzel kelnek, fekszenek. De miféle emberek gyűlnek itt össze! Írók, olvasók, hirdetők. No meg persze blogot írók, köztük bloggerek és lelkes amatőrök, akik itt engedik ki a gőzt. Na de mi lesz velünk, akik a népi internet legjavát „szolgáltatjuk”?…..
Ha valaminek „világnapja” van, az sokszor egyfajta ismertség, elismertség, esetleg nagyság szimbolikus ünnepe. Persze ennek ellentéte is igaz. Az elnyomás, az ismeretlenség, netán a kisebbségre való utalás is lehet „emlékezetes”. Ezúttal szó szerint is, hiszen június 21. a nemzetközi kerti törpe…..
Június 13. a magyar feltalálók napja! Legyünk büszkék egy olyan emberre, aki ugyan nem alkotott új tárgyat, de ebben az esetben az újraértelmezés többet jelentett. Nem kellett hozzá más „csak” valami alternatív felhasználási megoldás. Vasalódeszka 3.0. Vagy csak 2.5? Döntsék el Önök! Néhány éve már…..
Aligha kétséges, hogy címlapra kerülni az ismertség (vagy legalábbis az ismertté válás) egyik fokmérője, a média valamely felületének megtöltése. Talán éppen ezért, ki ne szeretné, hogy a kezdőoldalra kerüljön. Ennek az írásnak is (egyik) célja. De ez önmagában csak a feltűnési viszketegség…..
Egy hónapja vettem a bátorságot és regisztráltam két viszonylag ismert társkereső oldalra. Az egyik kicsit komolyabbnak tűnik, a másik lazább. Arra tökéletes mindkét lehetőség, hogy az ember lánya egy kis önbizalmat nyerjen, elhiggye, hogy még van rá kereslet a húspiacon. Új impulzusok érnek és a…..
A fél világ otthonról dolgozik, az információcsere nagy része pedig e-mailben zajlik. Írásban azonban könnyen belesétálhatunk olyan kommunikációs csapdákba, amelyek feszültséghez vezethetnek a csapaton belül. Az írásban történő kommunikáció még a magánéletben sem mindig könnyű; egy ártatlannak…..
A koronavírus időszakának talán már a végét jelző napokban ismét élet költözött Las Vegas néhány kaszinójába… de a szerencsejátéknak semmi köze sincs ehhez. Egy új és megrázó valóság bontakozik ki a társadalmi távolságtartás és a közegészségügyi „maradj-otthon” rendeletek világában. Egy összeomlott…..
Jumbóka 2020.05.03 14:12:00
@Csirkefogo82: Félkarú rabló... abban pörögnek a gyümölcsök!
A sajtószabadságot sokan összetévesztik azzal, hogy a sajtóban mindent szabad. Egyre inkább „elfogadott” nézet ez, különösen Május 3-án, a sajtószabadság világnapján. Remélem, többeknek inkább az anyák napja a fontosabb! A blog-felületeken különösen érzékeny ez a téma, hiszen ezen portálok…..
Ha egy olvasó rosszat akar írni, általában azt fejtegeti, hogy túl sokat foglalkozom a kommentelőkkel. Holott nem is annyira a hozzászólók foglalkoztatnak, mint inkább a mögöttük rejlő jelenség. Erre világított rá tegnap két kommentelő. Az egyik (Finalnyik Eugén) ezt írta: „A hagyományos sajtónál…..