Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JohnnyLillibrogida

11 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendszerváltó tüntetés, 1988 (Fortepan) 1989 októbere a köztársaság kikiáltásával a rendszerváltás legsűrűbb időszaka volt, most 25 éve. De mi volt a rendszerváltás? Mi történt velünk akkor és azóta? Erről kérdeztünk magyar véleményformálókat, publicistákat Velünk…..
JohnnyLillibrogida 2014.10.28 00:32:53
Mandiner blog Sorsunk a holokauszt 2014.01.27 13:51:00
Vendégszerzőnk, Petri Lukács Ádám írása a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából. (Fotó: Fortepan) * Sokat képzelegtem gyerekkoromban arról a kígyót formáló, rubinszemű aranykarkötőről, amelyet a kerepestarcsai gyűjtőtáborban elvettek a magyar ifjak…..
JohnnyLillibrogida 2014.01.27 14:28:38
Örülök ennek az írásnak, talán ez a generáció már le tudja majd győzni, a törzsi "értelemiségi" csoportok 20-i századi, kádári szellemét, ha ez sikerül akkor sikerülhet a kommentelő szörnyek marginalizálása.
Méricskélni a bűnöket végtelen gumicsont, trollok etetése. Nem véletlen.

Én, Johnny Lillibrogida a legőszintébben szomorkodom a magyar választások eddig nyilvánosságra jutott és középpontba állított kampánytémái miatt.

Szomorkodom mert, a kormányzati és ellenzéki politika, amelynek célja a magyar nép és nemzet demokratikusan ráruházott hatalom megszerzése, azokkal való alázatos szolgálat, a magyar államigazgatásnak a közjóért való írányítása, tízmillió magyar állampolgárt és több millió határontúli magyart tudatosan félrevezeti. A választási kampányban, a jelen problémáinak kibeszélése helyett, a jövő valós kérdéseinek felvetése helyett, szavazatmaximálás és politikai mozgosítás okán a múlt tragédiáiban és félelmeiben fogant hitvitákat melegít fel, tart napirenden.

Szomorkodom, hogy a pluralizmus megszületése után a huszonnyegyedik évben megrendezett választásokon a történelemi múlttal való szembenézés ismét az egyik legélesebb aktuálpolitikai kampánytémává silányult. A magyar politikai pártok számtalanszor bebizonyították, hogy a választási siker érdekében bármilyen magasztos vagy tragikus ügyet a múltból, bármilyen aktuális vagy zsebbevágó közéleti témát a jelenből vagy a jövőre vonatkozó fontos, akár konszenzust igénylő és érdemlő kérdést meg tudnak hamisítani, híveiket az egyoldalún elfogult, a közösség egészére ártalmas cselekvésre tudják bírni.

Memento mori!
Úgy tűnik, lassan lezárják a szemét az Európáról ábrándozó Ukrajnának. Milliók álma ér véget hamarosan az erővel, pénzzel és rezsicsökkentéssel Kelet felé fordított hatalmas országban. A múlt hét végén az elnökhű ukrán parlament elfogadta a gyülekezési jogot…..
Nem vagyunk ellene a nukleáris energiának, sőt. Ahogy azt az A jövő visszahódítása című reakciós programunkban is írtuk 2007-ben, támogatjuk az atomenergia hosszútávú használatát: „Energiabiztonságunk kulcsa, hogy elfogadjuk: az ország ellátásához szükséges…..
Idén 2010-hez, 2011-hez és 2012-höz hasonlóan újra, immár negyedik alkalommal kérdeztük meg mandineres bloggereinket: hogyan értékelik a 2013-as évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. 2013-as évértékelő sorozatunkat a Fortepan 1913-as képeivel…..
Azt ismeritek, amikor Egervári Sándor és Sylvester Stallone összecsapnak a nácikkal teletömött MTK-stadionban? Mert mi nem ismertük, úgyhogy nagyot néztünk. A futballokos Orbán Viktorral ellentétben sajnos be kell vallanunk: mind Zsigmond, mind Péterfy csak egyszerű futballhülye,…..
JohnnyLillibrogida 2013.10.13 20:11:13
Mandiner blog A kommunistázásról 2013.09.30 15:31:00
„A kommunisták elleni harcba bele lehet halni, de belefáradni nem szabad.” (Mindszenty József) Történt, hogy a boldog emlékezetű '20-as években Malenkov elvtársat elküldték egy vidéki városba, hogy „tegyen rendet”. Forradalmi hevülettől áthatva az egész helyi…..
Nyilván mindenki ismeri Stonehenge-et, a sokezer éves, rejtélyes kőkört az angliai pusztákon, aminek eredetére és céljaira máig nincs magyarázat, így a druidáktól az ufókig bármilyen megfejtésről lehet bombasztikus dokumentumfilmeket forgatni a History-ra meg a Discovery-re. A kő…..
A kormány közzétette a miniszterelnök által az idei deficit-cél elérésének egyik végső eszközének nevezett reklámadó tervezetét. A túlzottdeficit-eljárás lezárása érdekében meghozandó intézkedésekről címet viselő javaslat azonban arra egészen biztosan…..
JohnnyLillibrogida 2013.05.28 09:22:34
A reklámadó nem ördögtől való, de mintha a seggét néznék a lónak. Jók a citált hivatkozások, ebben az ügyben valóban követni kéne az uniós példákat.
Hülyeség az a logika, hogy mindig ott ütjük egymással a szövetségeseinket, ahol fáj. A fordított logika egyre jobban jellemző.
www.youtube.com/watch?v=dO93OT3P30g

Dohányügy még jobban működik a fordítottság.
Az ok, hogy kevesebb helyen lehet kapni!
De extraprofit és luxushaszon azoknak akik súlyosan káros szenvedélybetegséghez alapanyagot árulnak?! Most akkor ők tulajdonképpen szívességet tesznek, hogy az állam extraprofitot garantál, utólag!!??
Ilyesmi hiba ez::
www.youtube.com/watch?v=LNI1ykzsJIc
„Aczél behívatott a parlamenti dolgozószobájába, és a beszélgetés végén a folyosóra ordította utánam, hogy vegyem tudomásul, hogy ebben a hazában csak kormánypárti művésznek érdemes lenni.″(Kerényi Imre) A KISZ, az MSZMP, az MDF és a Demokratikus Charta után a Fidesznél…..
JohnnyLillibrogida 2013.05.24 10:04:05
@kispufi: igen sajnos ez nagyon szomorú hogy ilyen alakok végig viszik a négy éves ciklust és lehetőségek garmadáját kapják

igazad van a valódi hátország fogja a fejét

kerényi gyurcsánnyal van fej-fej melletti versenyben a politikai pojáca versenyben és most ő áll nyerésre
kerényi súlyosító körülménye, hogy ő kulturális célúnak álcázza hülyeségeit

a hatalom gyengeségét mutatja, ha ilyen alakokra támaszkodik
Éveken keresztül harcoltak különböző terézvárosi civil csoportok, hogy a sűrűn beépített kerület legnagyobb tere, a Hunyadi tér visszakapja igazi funkcióját, és ismét parkként várja a budapestieket. Sokáig nyílt hajléktalanszálló és kutyafuttató volt a tér. A múlt…..
JohnnyLillibrogida 2013.05.11 13:52:15
@Modor Tibi: Ki kéne menned egy kicsit a térre lazítani, sok benned a méreganyag és mindenről az jut eszedbe...
JohnnyLillibrogida 2013.05.11 13:57:04
@fenehorizont: Nézd meg a sok "náci" családot délutánonként a téren. Övék a város!!
„A történelmet a győztesek írják. A mondákat a nép költi. Az írók képzelegnek. Bizonyos csak a halál.” (Danilo Kiš) Azt hinné az ember, hogy a szellem dolgai, lévén anyagtalanok és légiesek, könnyen és gyorsan képesek változni; míg az anyagi világ dolgai –…..
Néhány éve olvasóinkat kértük, hogy segítsenek megtalálni a ma élő legnagyobb kommunistát. A ti ajánlásotok alapján jutottunk el Biszku Bélához, amit még egyszer köszönünk. Most még érzékenyebb dologban lenne szükségünk segítségre. Készítünk egy filmet a Vörös…..
„A kialakult helyzet miatt lehet haragudni arra, aki kimondja, de arra is, aki alapot ad a zsidókkal szembeni ellenérzés erősödésére. Mert a XIII. kerületben igenis régóta beszédtéma, hogy egyes önkormányzati irodákban olykor héber nyelvre váltanak a vezetők, ha nem akarják a…..
Az augusztus 15-ei Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen a szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat skandált a nézőtéren, melyből aztán jókora botrány is kerekedett, a Simon Wiesenthal központ feljelentést tett a FIFA-nál. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség végül…..
  Ma a Lendvay utcai Fidesz-székháznál tartotta több mint két évtizedes gigaturnéjának legújabb előadását a Belvárosi Antirasszista Nagycirkusz. Az ürügy ezúttal egy félművelt, - nótás és talán -részeg sajtómunkás szokásos heti akciója volt, amelynek során ismét egy…..
JohnnyLillibrogida 2013.01.14 10:50:55
@Jeanne d'Arc: általánosítasz és ezért szükségszerűen tévedsz!
Mandiner blog Akik mellett elmész 2013.01.09 11:01:00
A kinti téli hidegen átsietve beértél a kellemesen langyos munkahelyre? Hazaértél a jól befűtött lakásba? Elhelyezkedtél kényelmesen a székedben, előtted a monitorral, hogy sztorikat olvass a külvilágról? Akkor tessék, itt vannak a sztorik a külvilágból. Az 52történet blog…..
Az elmúlt két évtizedben Szlovákia nemcsak felzárkózott, de meg is előzte Magyarországot, ahol csak lehetett. Posztunkban kitallózott adatok alapján, közép-európai összehasonlításban Szlovákia többnyire a középmezőnyben végzett, Magyarország pedig Ukrajnával csatázik az…..
JohnnyLillibrogida 2012.12.31 19:41:20
Idén 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra megkérdeztük mandineres bloggereinket: hogyan értékelik röviden a 2012-es évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. JohnnyLillibrogida válasza. * 2012-ben tovább folytatódott a kísérletezés Magyarországgal. A…..
A bumeráng lényege az, hogy ha eldobod és nem találsz el vele semmit, akkor visszajön. Na épp ezt csinálta a hajdani rádiósok által alapított Bumeráng magazin is: szart se talált, és visszaszállt a gazdáikhoz, most jelent meg utoljára. Általában ízléstelen dolog örülni annak,…..
Debreczeni József a végére járt az igazságnak – kiderítette, mi is történt 2006 őszén a budapesti utcákon. S ha már kiderítette, nem tartotta meg magának, könyvet írt belőle. A bemutatón pedig újra összejöttek a régi demokraták, elmerengeni a magyar demokráciának, a…..
JohnnyLillibrogida 2012.11.29 23:56:01
@Prof. Dr. Simon Templar: Mivel kis túlzással állíthatom, hogy a mildenberger kanyarban (drprof téma szakértőként gondolom tudod hol volt)nőttem fel elég jó rálátásom volt a huliganizmusra.bár a hallgatás törvénye kötelez, de bizton àllíthatom, hogy tömegesen kiképzett szervezett utcai harcos szélsőjobbos szurkolói csoportokról beszélni túlzas.az biztos arra sok gyurcsányista nem volt de sokkal heterogénebbek ezek a társaságok mint ahogy látszik.a rasszizmus erős de inkàbb az örökös deviancia a mozgatórugó.aki azt hiszi ez egy huligán balhé volt az felül egy olyan hamis narratívának ami az események lényegi okait és megértését kendőzi. A kezdetben sikeresnek latszo politikai puccsot a hatalomert gyurcsany kovette el 2006 tavaszan amikor szandekosan hazug kepet festett az orszagrol, h megorizhesse hatalmat.emlekezz a januari afacsokkentesre majd majusi emelesre vagy a trukkok szazaira es a nem teljesen kibontott igazsagra.ma is fizetjuk ennek az arat, nem mellekesen az oszodi beszed kiszivargasanak napjan kezdett megagyazni gyurcsi a fulkeforradalomnak es a parlamenti part jobbiknak.ezert is halas lehetsz neki
Az önmagát konzervatívként aposztrofáló Bokros Lajos a baloldalinak tartott ATV-ben beszélget Kálmán Olgával a neoliberális gazdaságpolitika felemelkedéséről, a felelős kormányzás majdani eljöveteléről. Bár az elmúlt időszakban Bokros a legtöbbször azzal került be a…..
„Ha megfáradtál, s fázol, ne feledd, két dolog fűt csak a világon: a hazaszeretet, meg a medveháj” – ismételtük a mondást, majd a kihűlés esélytelenségének nyugalmával kezdtük háromnapos túránkat a sátorozásos kirándulásokat feldolgozó tudományos idegenforgalom…..