Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tonypek

1 bejegyzést írt és 197 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felhatalmazási törvény. Sokat hallottuk ezt a kifejezést a héten, sok mindent mondtak róla mind az ellenzéki, mind pedig a kormánypárti képviselők, de azt kevesen tudják, hogy mi is ez valójában. Miért tiltakozik ennyire az ellenzék és miért ragaszkodik hozzá oly nagyon a kormánypárt?..
Miután az állam illetékesei több esetben is elutasították újságírók adatigényléseit, szerdán levelet írtunk a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak (NAIH), amiben arra kértük, hogy foglaljon állást a koronavírusos fertőzési adatok nyilvánosságáról. Úgy gondoljuk, a fertőzésre…..
Erre vágyott sok-sok álláskereső, most megérkezett. Jelöltélmény okán küldik szorgalmasan a HR-esek a visszajelzéseket, időnként tényleg sokat dolgoznak azon, hogy a jelölt megkapja a visszajelzést. Alapvetően kétfelé oszthatók a sikertelen jelentkezések: amikor már a beküldött álláspályázatra…..
tonypek 2019.08.12 22:49:19
@Girhes: "mi miatt nem illik" mert ők úgy gondolják. És ez nem csak a HR -re igaz. Döntés helyzetben lévő gyakorolja a szerepét. Mindenki így csinálja vagy csinálná. Ja hogy nincs igaza vagy téved, tévedni ember dolog. Lépjünk ezen túl és írjunk "jó" cvt -t hogy behívjanak. Aztán készüljünk az állás interjúra. Hidd el ez a legjobb módja, hacsak nincs ismerősöd ahová jelentkezni szeretnél :)
Orbán Viktor rezsimje biztosan nem maradhatna működőképes még évekig olyan ellenszélben, amilyenben a Fidesz vezetői most próbálják egyensúlyban tartani a NER-t. Ezért létfontosságú számukra, hogy valamiféle áttörést érjenek el a populista politikai erők a közelgő EP választásokon. Amennyiben ez nem…..
Kis szünet után folytassuk az utóbbi idők egyik legfontosabb ügyével.  A CEU ellen a közhangulatot sikeresen szítottuk fel hónapokig, hiszen alaposan felmértük a lehetséges hatásokat. Az ország nagyobb része soha nem járt egyetemre, és irigyek, az ott tanulókra. A művelt, okos emberek nem fizikai…..
A Fidesz és az EPP harca ma csúcsosodott ki. 190-3 arányban szavazták meg azt a javaslatot, amely szerint a Fidesz saját magát függeszti fel az EPP tevékenysége elől, határozatlan időre. Ez egyértelműen egy eléggé defenzív húzás volt a Fidesztől, nem álltak bele az Európai Néppárt elleni harcba,…..
tonypek 2019.03.21 21:00:11
@m54: "Orbán Viktor újra bizonyította..." hogy országunk szégyene és sorsrontó figurája. Ameddig tart ez a csúszda amire felszállt ov, menni fog még neki a páváskodás.
Hogy demokrácia van-e Magyarországon nem újkeletű vita: a mindenkori magyar ellenzék mindig is türelmetlenül várta az aktuális kormányzat bukását, és többnyire joggal, kiszorítva érezte magát a demokratikus döntéshozatalból. Amikor a jobboldal volt ellenzékben, akkor ők is a szocialisták és a szabad…..
Látszólag erődemonstrációt tart a Fidesz a sajtófronton azzal, hogy minden átmenet nélkül, brutális leszámolás kíséretében visszafideszesítette a Hír TV-t, ám valójában előre menekül. Az Orbán-rendszer természetéből adódóan mindenkit példásan meg kell büntetniük, aki beleköp a nagyfőnök tányérjába,…..
tonypek 2018.08.05 18:02:58
@Tzp: Maradjunk csak a személyi kultusznál és diktatúránál. Ezekre egyértelmű jelek vannak.
Az egypártrendszert nehéz bizonyítani mert van sok kamupárt..
Ég a napmelegtől a kopár szik sarja, tikkadt irodai rabszolga nyájak pedig szétunják magukat a jólhűtött irodaházaikban. Ma egy nagyon fontos témával jelentkezünk, amit mindenki elhallgat előttetek: a főnökké válással. Ha öltönyös gályarab vagy és nem teljesen debil, továbbá a munkába való…..
E rovatban elég gyakran írok a megyei sajtóról. Egyik kollégám fel is rótta, hogy ilyenkor nem állok szóba az álneves kommentelőkkel. Ebből annyi igaz, hogy nem vitatkozom azokkal, akik sohasem lapozták a megyei lapokat. Azoknak azonban szívesen válaszolok, akik nem a fővárosban élnek, és…..
Amit most rögzítek, abban több a honfitársi bú, mint a kajánkodás vagy a leleplezés szándéka. Az országunkat képviselő csúcspolitikusok viselkedési kultúrájáról tűnődnék. Az egész magyar sajtón, sőt a közösségi oldalakon is végigfutott egy alig percnyi dokumentáció. Üléseztek az Európai Unió…..
tonypek 2018.07.11 19:27:11
@Magyarország Europa jövője.: már a nick neved is elárul, fidesz troll.
A HR-es állásinterjús szokásokat sokszor éri az a kritika, hogy színház az egész, és nincs is értelme. Leginkább az alábbi kérdések miatt gondolja ezt sok álláskereső – és ezek esetében egyet is kell értenem velük. Állásinterjú-stratégiákkal azt tanítom nekik, hogy ezekből hogyan lehet kimozdítani…..
tonypek 2018.07.09 13:15:17
@szepipiktor: "szőke HR-es csajszik". Ez nem vicc, így igaz sok a szőke közöttük. De láttam már barnát is (nagyon aranyos és kedves volt:). Előszűrést végeznek, legyen HR-s vagy fejvadász. "Buta" kérdéseket tesznek fel, tolják a képembe. Mit is kérdezhetnének , a szakmai részt firtatni nem a dolguk, slusz.
Összetett mondatban csak a kérdésre válaszolok, próbálok fókuszált maradni (nem fognak kihozni ebből a mederből :). Majd ha bírom még agyilag meghallgatják hogy az angolom eléri-e a konyhafülke szintjét. Eldöntik hogy tovább tolják az aktámat v. első szinten kirostálnak. Ebben nem látok kivetni valót.
A szakmai részbe már jobban bele lehetne kötni. pl, nem pontos és lehet hogy még mást is kívánnak a kiíráson kívül.
tonypek 2018.07.09 13:20:58
@WildBear: "interjú előtt utánanézzen az adott cégnek, az val.szeg a munkájában is hasonló hozzáállást tanúsít majd". HR-es v. fejvadász feladata hogy bemutassa a céget. A cég weboldala nem aktuális mert nem a profiljuk a weboldal készítés. Cégkivonat már több mint egy féléves.
Hagyd el ezt a gyakorlatot.
Egyetlen dolgot még mindig nem értek: miért jó a kormánynak, ha szarul érezzük magunkat saját országunkban? Évek óta mondogatom, ennél rosszabb már nem lehet. És évek óta folyamatosan bizonyítják, igenis lehet. Egy ideig arra gondoltam, kivonulok ebből az egész komédiából, és megpróbálom úgy élni…..
tonypek 2018.07.08 10:07:12
@$pi$: "Ha nem épültek volna stadionok, akkor lehet, hogy havi 20 forinttal többet "
Mutatja ország világnak arra költi az ország pénzért amire akarja és a többi le van szarva, még azokat lesajnálja is akik rászavaztak. Mocsok felfogás, aljas tettek.
tonypek 2018.07.08 13:50:15
@$pi$: Talán OV papa vagy hogy ennyire felszívtad magad?
Kormánynak nem a focival hanem az ország fejlődésével (pl, infrastruktúrával, eü., oktatás) kell törődnie. Stadion a sor végén áll. Egyszerűen, ha már végkép nem fogod fel, mert többeket érint közvetlen módon mint az a nevezetes játék. Stadionok nélkül még lehet létezni ebben a világban de az említett dolgok (nem ismétlem) nélkül már nem.
Önkényes és pökhendi döntések vezérlik ezt a rendszert.
Több olvasónk jelezte, majd mi is megbizonyosodtunk róla: hatalmas rendőri erőt csoportosítottak az országgyűlés környékére. A rendőrök a rakparton és a környező utcákban parkoló kisbuszokban várakoznak – eddig ismeretlen okból...
KARAMBOL Az LMP egy trójai faló? 2018.03.06 10:41:06
Létezik egy párt, amelynek női miniszterelnök-jelöltje van. Létezik egy párt, amely minden korrupciógyanús ügynek a végére jár. Létezik egy párt, amely azt hirdeti magáról, korszakváltást akar, és soha többé nem paktálna le a régi, politikailag és erkölcsileg totálisan lenullázódott elittel.…..