Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adzsam

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A két nagylemezes Fonogram-díjas Turbo és az eddig csupán egy albummal büszkélkedő Grand Mexican Warlock (képünkön) zenekarok pályafutása egy időben érkezett arra a pontra, hogy hamarosan új lemezt adnak ki. A stúdiómunkák mindkét zenekarnál már javában folynak, és bár a…..
Szeptemberben érkezik az ötödik Arctic Monkeys-nagylemez, amiről korábban már megjelent a Do I Wanna Know? című dal, most pedig ismét kérdez egyet a zenekar: Miért csak akkor hívsz amikor be vagy tépve? Az új szám - ahogyan a Consequence of Sound is rámutat - kicsit olyan, mintha egy…..
adzsam 2013.07.31 00:08:54
"I wanna rock you, baby..." mclusky 2013.07.03 18:34:40
Mivel kijött az új Future of the Left kislemez, ezért itt van az eddig méltatlanul mellőzött mclusky munkássága. Aki érti ezt, az a barátom. A mclusky a vén és mogorva királynő koronáján a gyémánt, az egyik legbritebb banda Walesből - nem is érteni a szövegeiket a rengeteg…..
Elkészítette új videóját a The Biebers elektronikus tánczenei formáció, amely most a Lángoló Gitárokon nézhető meg először. Puskás Peti öccse, a mindössze 18 éves Puskás Dani eddig John The Valiant néven készített számokat, majd belekezdett a The Biebers vezetésébe. "A…..
adzsam 2013.06.16 10:34:14
@fénycsepp: Ha nyelvtanilag korrekt mondatot szeretnénk, akkor így tényleg nulla. Javítsatok ki, ha nem, de szerintem: what she wants IS to break my heart a helyes.
!!! @ A38 Hajó, 2013.05.02. Igazán nem lehet mondani, hogy a Google keresőjének kedvenc zenekara, a !!! az idei év legaktuálisabb magyarországi fellépője lenne, de ettől függetlenül az igazán népszerűvé még a legnagyobb sikerei idején sem váló dancepunk egyik legjobb…..
adzsam 2013.05.04 17:48:01
@emmegmontam: egy plusz tény: akit 2007-ben láthattál plusz dobos, egy bizonyos Jerry Fuchs, lezuhant egy liftaknába és meghalt még 2009-ben.
Megalapításának tizedik évfordulója alkalmából a BBC 6 Music rádió szavazásra invitálta a hallgatóit, ahol arról kellett voksolni, melyik a legjobb dal az állomás fennállása óta. A brit hallgatók nem túl meglepően a Coldplay egyik legnépszerűbb dalát, a 2003-as Clocks című…..
Minden zenésszel előfordul az életben egyszer, hogy egy kollégája elhívja kicsit jammelni, aztán észre sem veszi, hogy valójában a 20. század egyik legmeghatározóbb együttesének tagjaival nyomja együtt. Valami ilyesmi történt Paul McCartneyval is, akit a The Sun szerint Dave Grohl…..
adzsam 2012.12.12 15:20:23
@Raoul_Duke: csapjad neki, gyerüüüüünk! üvölts! wráááá!
Szeptemberben egyszer már szörnyülködtünk egy sort az Artisjus nyári Youtbue-toplistáján, ami elszomorítóbb, mint Bárány Attila húsvéti DJ-szettje egy miskolctapolcai disznóvágást követő afterpartyn. A legutóbbi listához hasonlóan továbbra is Majkáék Belehalokja a…..
adzsam 2012.12.08 21:50:16
@osztovits: na, írok már mindjárt egy panaszlevelet a nevedben, hogy rakják fel, de izibe', ha már te így elképzelted.
Hamarosan megjelenik a Turbo zenekar akusztikus hangvételű anyaga, amiről egy dalt most be is mutatunk a Lángoló Gitárok olvasóinak, sőt, klipet is lehet nézni hozzá. Már régóta szerettünk volna egy klipet lassításos technikával elkészíteni. A Nebulosus épp kapóra jött, mert a…..
adzsam 2012.11.27 10:04:50
@Scick: gondolom az akusztikus jelleg miatt tették hátrébb a mixben, talán ezért érződik gyengébbnek.
Itt írtunk arról, hogy idén ki az a tizenkét előadó, aki verseng a Mercury Prize-ért, amit 1992 óta zenei szakemberek, újságírók, zenészek ítélnek oda az elmúlt egy év legjobb brit (illetve ír) lemezének. Nos, ezek közül az Alt-J zenekar An Awesome Wave című…..
Ákos – 2084(FalconMedia) Az egész úgy kezdődött, hogy egyszer csak azon kaptam magam: azt elmúlt hónapokban határozott kíváncsiság érlelődött bennem Ákos új albuma iránt. Azzal tisztában voltam, hogy 2012-ben éppen tőle várni egy zeneileg igazán izgalmas lemezt meglehetősen…..
Nemrég kiderült, hogy a Muse Survival című dala lesz az idei londoni Olimpia hivatalos zenéje. A novemberben Budapestre is ellátogató együttes új szerzeménye szerencsére (sajnos?) nem illeszkedik a korábban bemutatott 2nd Law nagylemez dubstep-beütésű előzetesének hangzásához,…..
Japandroids – Celebration Rock (Polyvinyl Record Co.) A kanadai Japandroids 2009-ben a semmiből bukkant elő a meglehetősen irónikusan hangzó Post-Nothing című lemezével. A sokáig állandó érdektelenségbe ütköző noise punk duó kis híján feloszlott, aztán egy…..
Hamarosan kezdődik a kaliforniai Coachella fesztivál idei első hétvégéje, ahol annyi neves fellépő szerepel, hogy inkább nem sorolunk fel belőlük egyet sem. A fesztivál jelentős részét ráadásul a Youtube-on is figyelemmel lehet kísérni, egyszerűen ide kell kattintani, ahol még…..
Stone Gossard, a Pearl Jam gitárosa a minap interjút adott a Rolling Stone magazinnak, ahol elmondta, egy-két dal, és ki is hozhatnák az új Pearl Jam-lemezt, de még az is lehet, hogy felvesznek vagy hét számot, ki tudja. Gossard szerint nem sietnek sehová, nem görcsölnek, nyugodtan…..
Na, még akár az is lehet, hogy 2012-13 a lánycsapatok visszatérésének éve lesz? Hétfőn írtuk meg, hogy több mint három év hallgatás után fennállásának tizedik évfordulójára visszatér a Girls Aloud, a lányegyüttesek rajongóinak pedig most egy újabb hírünk van: míg a Lana…..
adzsam 2012.03.06 10:04:04
White Denim - D (Downtown Records) A 2011-es év garázsvilága egészen különleges albumokat produkált, sok zenekart kivezetve az olajos hordók és csapágyak árnyékából a napsütötte pusztaságba. A tökéletes példa erre a texasi White Denim, akik egész egyszerűen D-re keresztelt…..
Megfejtés a hajtás után vagy a fotóra klikkelve! ..
adzsam 2012.01.04 20:42:44
December 19-én jelenik meg az új Radiohead-kislemez The Daily Mail/Staircase címmel. Mindkét dalt előadta a zenekar a From The Basemant-es koncerten, de stúdióverzióban eddig nem lehetett hallani. Most viszont itt a The Daliy Mail, amit a BBC Radio 1-ban játszottak le kedden, és ami…..
Három nap múlva jelenik meg Rihanna Talk That Talk című új lemeze, ami a 23 éves énekesnőnek már a hatodik albuma lesz, és állítólag nagyon szókimondóan csak a szexről szól majd. A lemezről eddig a Calvin Harris közreműködésével készült We Found Love-ot mutattuk be, most…..
A tagcseréken átesett, és trióból kvartetté bővült walesi Future Of The Left bejelentette, hogy 2012 elején kihozza a várva várt harmadik lemezét (az előzőt itt dicsértük), és már címet is adott neki: The Plot Against Common Sense. Előbb azonban november 15-én kiadja a Polymers…..
Az angol NME-ről eddig is tudtok, hogy imád listázni, ezért azon sem lepődünk meg, hogy a magazin születésnapja alkalmából a szerkesztőség elmondja, mi szerintük az elmúlt 15 év legjobb száma. A végeredmény meglepően sok helyen eltér attól, amit legjobb albumokról szoktak…..
A kevesebb mint két hét múlva Budapesten koncertező Britney Spears még a szervezők szerint is meglepően visszafogott igénylistát adott le. Az énekesnő színpadra lépő táncosok miatt különösen nagy stábbal utazik, de a legkülönlegesebb igénye a kalóriaszegény táplálkozáshoz…..
Melyik mellett döntesz? ..
Ma jelent meg a marionette ID Alluvion című új nagylemeze az amerikai Fluttery Records gondozásában. A tatabányai poszt-rock-zenekar a Szimplakert Stúdióban, Barják András segítségével rögzítette az album anyagát 2011 első felében. A lemezt az elejétől a végig meg lehet…..