Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zagson

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár fiatal srác álmaiból nőtte ki magát és öltött testet úgy tíz éve a West-Balkán. Folyton költözve, mindig egy lépcsőfokkal feljebb lépve, szívvel-lélekkel teremtve meg egy kultúrmissziót, egy szigetet a városban, a WB lassan, kulturális fellegvárrá nőtte ki magát.…..
Zagson 2011.01.27 10:59:47
Zagson 2011.01.27 12:38:14
@Fánkevő Fáncsi:
Te egy igazi netpióva vagy. Beleszerettél a blogokon összehéderolt véleményedben és mivel nem nagyon vannak "WBben tragédia volt, ítélkezzetek szörnyülködjetek" blogok ezért most odaszédelegsz kukázni minden olyan helyre ahol aa WB neve megjelenik. A Blog neve: Lángoló gitárok és nem Gyászoló diákok. Itt más aspektusból vizsgálják a hely megszünésének a következményeit (nem az okait illetve a felelőségét a 3 lány halála miatt). Pl mikor Eric Kastner leírta a könyvében mennyire hiányzik neki az a barokk Drezda amiben felnőt és a szövetségesek szétbombázták, akkor nem feltétlen kell odamenni hozzá azzal, hogy mekkora egy érzéketlen náci vagy, a német kormány éppen milliókat gyilkolt le gázkamrákba te meg itt épületeken aggódsz. Amúgy meg azért mert volt egy tragédia a helyszínen, ami talán mulasztás következménye is(bár állítom, hogy nagyon nem lehetsz okos ott ahol van legalább 100 ember és azok valami miatt egyszerre indulnak meg), attól még nem kell demonizálni minden olyan igazi értéket amit a hely megteremtett, mert ez a fajta gondolkodás sokkal nagyobb tragédia mint ami történt.
A hely bezárt mert egy jó nagy hype volt egy amúgy valóban szomorú esemény miatt, és ahol sok félművelt , alig informált, komplexuasaik és társadalmi prekoncepcióik miatt frusztrált unatkozó ember valami "magasztosat" élhetett át (ez a túlgyászolása ismeretlen embereknek ez az igazi gyalázat. mert arra használod fel mások tragikus halálát és családok gyászát, hogy giccses érzelem konzervet egyél és valami szappanopera hőseként/hősnőjeként tetszelegj magadnak és a virtuális barátaidnak). Emaitt a reakció miatt a hely már üzletileg vállalhatalan szituba került, holott legalább 10 falusi meg főárosi diszkóban volt késelés az elmúlt 1-15 évben, még több helyen évtizedek óta a kidobók szórakozása félholtra verni vendégeket. ect.
a WB belefutott, vaamennyire ludasak is az engedélyek hiánya miatt, és most egy frusztrált tömeg nyomása miatt elég keményen megfizet érte. Akkor mi a bajod? Hogy emberek jól érezték ott magukat? Ha valaki nem tagadja meg a szép emlékeit ott az már rögtön a 3 lány (a te kegyeletteljes megfogalmazásodban:3 kiscsaj SICC) emlékének meggyalázása????
Hülye -e vagy?
törökgáborelemez 317. Záróra 2011.01.26 09:09:00
Tegnap este az MTV Záróra című műsorának vendége voltam. Veiszer Alinda, aki az egyik legfelkészültebb magyar újságíró, sok olyan dolgot megkérdezett (a politikai elemzésről, az elemzői szerepfelfogásokról, a tanácsadásról, a politikus létről és egyebekről), amikről már…..
Zagson 2011.01.26 11:27:43
@xorfrion:
Értem amit mondasz és sok igazság van benne, de pont azt látom TG-nél, hogy nála a tényszerűség nem a tények magas arányát képviselni a "próféciákkal" szemben, hanem a véleméyn hiányát. Kifejezetten magasnak találom amúgy az írásaiban az elképzelhető forgatókönyvek halmozását (ami persze az elemzés másik halála a túl kevés mellett. Olyan mintha egy orvoshoz elmennél hogy ez meg ez a kórtörténeted, ő meg elővenne egy könyvet és felsorolná belőle az összes ismert betegséget a végén hozzátéve, hogy" vagy valami eddig nem ismert betegség", plussz hogy " nem mondanám meg, hogy én mire tippelek, mert attól szubjektív lenne a diagnózis".). Szóval szerintem egy saját vélemény nem feltétlen torzítja egy elemzés objektivitását ha abban amúgy elégséges tény hangzik el.
pl: leírom hogy: Tegnap itt meg ott, ekkor meg akkor ezek meg azok megölték ezt meg azt.elemzés:_ "ilyen vagy olyan motívációk illetve célok lehetnek mögötte, ha ilyen meg olyan körülmények lettek volna vagy nem lettek volna akkor ez meg az nem így meg úgy hanem amúgy történt volna, illetve az illetékesek most vagy ezt vagy azt fogják tenni amiknek szintén ilyen vagy olyan következményei lehetnek Szerintem a gyilkosság nem helyes". Azért mert leírtam hogy ez szerintem nem volt helyes, attól még nem igazán degenerálódott a tárgyszeűség az "elemzésben".
Zagson 2011.01.26 12:50:24
Szerintem épp akkor ülhetne ott bárki más, ha nem lenne fontos az egyéni "hozzáadott érték". Nem feltéltlen támogatás vagy tiltakozás lehet egy vélemény. Illetve azt mondani (ahogy valaki itt célzott rá), hogy egy vélemény az kimerül a mocskor gyurcsány, patás orbán mondatokban az durva csúsztatás. De igazából azt nem tartom tudománynak ha valaki beül egy TV választási műsorába és ott elmondja az összes emberi fantáziával elképzelhető eredményt, néha a szintén igazán szimpatikus és valóban(nem cinizmus, hanem tényleg annak gondolom) művelt Lakkner Zoltán szűzies raccsolásával barátian elvitatkova(a vita abból áll, hogy ugyan tök ugyanazokat a kimeneteleket sorolják fel de más sorrendben), majd 3 óra igazán élvezetes találgatás után 8amelyek folyamán 100x elzárkózik egy konkrét eredmény még csak megtippelésétől is nem hogy megjósolásától) mindenki kijelenti, hogy végülis tök felesleges volt itt szájtépni mert majd a "bizonytalanok" döntik el a vállasztásokat. Ez egyszerű szórakoztató ipar. Semmivel nem adnak többet mintha ezt Taki bá mondaná a Szomszédokból, csak a nézőknél jobban működik a műsor ha ezt "politológusok" mondják. Nincs is ezzel semmi baj. Nem is tudom mi történne az utcákon ha nem lenne valami adás folyton a TV-ben és akkor miért ne két jól iskolázott rendes ember számlázza ki a szereplést hanem mondjuk Stól Buci vagy Valóvilág Lánynév (esetleg Pataki Attila vagy Ákosh akik voltak már mindenhol, minden sarkon és voltak minden-férfi is, szerettek is párat). De ha kivesszük a pénzszerzési lehetőséget meg a cirkuszt a népnek szórakoztató ipart, akkor elég lett volna mind a két úriembernek küldeni egy SMS-t benne:"a bizonytalanok döntik el a vállasztást, azt nem tudom hogy kinek a javára csak azt hogy miért, de azt is csak holnap"
Zagson 2011.01.26 13:25:11
@Szimba:
Persze, de végülis ezt minden normális néző is tudja. Ha elmegy egy ilyen csimbumm cirkuszba akkor nem kell félni legalább a szerinte legvalószínübb eredményt megmondani. Ez csak egy játék. De így meg olyan mintha egy tenyérjós blogokon meg Tv műsorokban építgetné a saját imágóját, aztán azt mondaná, hogy ne hogy már megmondja a műsorvezető tenyeréből hogy mi lesz, mert az mekkora kóklerkodás lenne, viszont el tud mondani egy rakat érdekes információt a tenyérjóslásról. Kicsit öncélú lesz így. Az meg hogy milyen a választási rendszer itthon meg a többi általad említett érdekes és hasznos infó az meg fenn van netten is. elég ha a műsorvezető elég ügyes egy Google Chrome-hoz és tud folyékonyan olvasni úgy hogy közben nézik. Pont az a bajom ezzel a "vegytiszta" objektív elemző képpel, hogy ez a kép pont egy hazugság, mert ez nem egy vegytiszta egzakt tudomány(ha egyáltalán tudomány". Ez csak egy jó játék érdekes infókkal. Most komolyan(és tényleg kedvelem TG blogját mert jópofa) de azért pl elemzéseiben csak találgatások vannak, igaz abból viszont rengeteg, meg persze egy magyarázat amiszerint lehet hogy totál más lesz, és ha az lesz, akkor ő megmondta azt is, hogy más is lehet ergo végüülis kitalálta,. Mennyivel nagyobb a hozzáadott értéke mint egy horoszkópos csuhásnak a a Budapest TV-n? Ugyanaz, csak mondjuk ez számomra érdekes az meg ne, de attól ez még nem tényszerűbb.
magyar-magyar szótár tájszólás 2011.01.24 06:11:00
 A tájszólás a hangzók használatában és hangrendiségben mutatkozik meg. Tájegységhez köthető. Földrajzilag viszonylag behatárolható. Tájszólások tanulmányozásával a szociográfus vagy ethnográfus papíron-oklevélileg akár dokumentálatlan népmozgalmakat [maiszóval:…..
Zagson 2011.01.25 11:45:15
Elég ebből a pestizésből meg vidékizésből
Akinek komplexusa van Pesttel kapcsolatban az buta. Meg ez a "pestiek levidékieznek minket". Ez így alakult ki, most legyen ebben is ilyen buta PCskedés, mint ahogy afroamerikainak lehet csak szólítani a négereket? Engem is lepestizel pedig Budán lakom, mégsem sírom itt el a Tiborc panaszát. Ez nem pesti szokás. Amúgy meg ide lehet jönni, senki sem fog úgy nézni rád mint valami felkapaszkodott vidékire, míg ha leköltözöl falura, akkor majdnem minden falu szótárában szerepel a "gyüttment" szó. Feltételezem te is tudod mire használják. Ez a "vidéki udvariasságból a nehezebbet felét vállasztja a munkának" ez egy akkora hülye marhaság, hogy tényleg örülök, hogy olyan országban élek, ahol mindenkinek lehet blogja, mindenféle intelligencia nélkül. Ez tényleg a szabadság. Ha vidéken ilyen jófej meg udvarias mindenki, akkor hogy hogy ott is veszekednbek emberek? Meg a sok szalagcím "x.megyei y faluban élettársával borozgatott T:Z mielött megkéselte"?? Lehet, hogy mindenütt ugyanolyanok az emberek? Itt vered a nyálad, hogy vidéken mennyire jobbak az emberek, aztán beülsz a kocsidba és ordibálsz a sarkon a másik vidékivel (ugyanez a Pest sovinisztákra is igaz).
Pestnek nincs saját kiejtése, ugyanúgy, ahogy a bécsi akcentus is kihalóban van. A világháború után min a két városban totális lakosságcsere volt (Pesten a zsidók deportáálása, németek elüldözése, polgárság kitelepítése, megtörése, az ostrom alatt hatalmas áldozatok ect. plussz az új "szocialista übermensch -értsed olcsón dolgozó, és munkáért cserébe keveset gondolkodó jobbágyság beköltöztetése). Nincs is ezzel semmi baj, de a mostani velem egykorú barátaim több mint fele nem itt született és soha nem kérdés ez a Pest Vidék dolog. Aki szívesen jön ide, mert jobb a kultúrális élet meg jobbak a fizetések (magasabb árakkal persze) az csak jöjjön, akinek meg nem tetszik az menjen vissza. Az a halálom amikor ide felköltözött vidékiek, akik itt keresik a pénzüket meg hajlandóak plussz 4 órát bennmaradni egy multiban (így aláásva az európai munkásjogok vívmányait, csak hogy ne kelljen visszamenni a falujukba amit úgy istenítenek), nekem köpködik azt a várost amiben születtem. Én sem megyek le hozzájuk a falujukba szottyozni azt, bármiért is. Ez pl baromira nem a jól nevelt tiszta szívű kedves vidéki mintád példája, ahogy az egész cikk komplexusoktól szenvedő, szellemesnek szánt, de itteni sztenderttel éppen csak középszerű verbális kalimpálása sem. Amúgy Budai Zöldnek igaza van abban, hogy kb 20 éve nem mennő ez a 3 órás odamondogatós versecske stílus aminek itt mindenki tudja a végét a 3. másodpercben de te csak mondod és kuncogsz magadban végig.
Stílus: 1
helyesírás:2
Külalak: 2
tartalom: 1
 A Magyar Telekom-csoport áldoz a fenntartható fejlődésért - és nőket devalváló szterotípiát erősít ezerrel.Az MT „Hello Holnap” kampányában a férfiak felelősségteljesen és okosan beszélnek, miközben az egyetlen női szereplő arra is képtelen, hogy egy…..
Zagson 2011.01.18 11:57:40
Amúgy értem amit mondasz(legelő hőse) és sok mindenben szerintem nincs is nagy különbbség köztünk, csak szerintem nincsenek negatívan mehkülönböztetve a nők. Ploitikai klubbok inkább dinasztiák itthon. Egy Vitézy lány hip hop jó beosztásba találta magát, ahogy a KEH nyelvtanzseni(mondjuk én gépelésem is szánalmas helyesírás szempontjából, de ez mégiscsak egy munka melletti gyorsigénytelenkedés egy bloggon és em a KEH hivatalos levelei) üdvöskéje is hamar jó poziban találta magát apukája miatt. Illetve ez volt az előző 8 évben is. Inkább az lehet a gond, hogy a politikus(és gazdasági) dinasztiák lánygyermekei nem akarnak annyira politizálni mint a fiúgyermekek, hanem külföldi egyetemek után nyugisan jólélni. EMiatt többre is becsülöm őket mondjuk:).
Az meg, hogy valaki egy buta nőt tesz be egy reklámba az még nem szexizmus, csak ő így kreálta meg a reklámját, amúgy meg miért ne rendezhetne olyan filmet/reklámot akinek szexista hímsoviniszta nézetei vannak és ez tükröződik a munkáján. Azzal sincs bajom akinek az a heppje, hogy benetton családokat rak a filmjeibe, meg akiknél a világot mindig egy keresztény fehér, egy ateista fehér, egy zsidó, egy muszlim tudós + ugyanennyi nő és persze egy meleg és egy fekete akcióhős menti meg és az amerikai elnök tuti fekete. Ha nagyon idegesít max nem nézem meg, de nem verem a vészharangot, hogy tönkreteszik az ifjúságot meg ect
Zagson 2011.01.18 12:45:29
Amúgy ahogy írtad a nők többen vannak(itthon is), Tehát ha egymást nem tartják kevesebbre , meg különböztetik meg, akkor a társadalom nagyrésze nem különbözteti meg őket negatívan. Érdekes módon egyes felmérések szerint a nők nagyrésze addig emanciőpált amíg ő róla van szó vagy amíg általánosságban a női jogokról van szó, de adott konkrét helyzetekben ők akik egy másik nőben kevésbbé bíznak mint egy férfiban. Pl női csapatsportok. Ha van női edző is, de a csapat mégis szívesen dolgozik együtt inkább férfi edzővel (klubvezetés erősen kikéri a csapat hangadóinak véleményét ezt mindenki tudja aki csapatsportot űzött valaha is),vagy amikor inkább férfi nőgyógyászt, gyerekgyógyászt választ egy anya az nem férfi hímsovinizmus. De fordítva is igaz. Rengeteg olyan szakma van ahol férfiak, nők is inkább nőkhöz mennek. Lehet ez ellen tenni és vannak olyan helyek ahol érdemes is, de nem lehet ezeket egy kalkap alá venni. Mondjuk amikor azt mondom hogy férfi létemre olyan szakmát választok (pl óvóbácsi), ahol szívesebben veszik, ha nem férfiak vannak a gyerekek között, akkor kicsit fals az érvelésem, hogy előítéletek miatt nem kapok annyi gyereket a szülőktől , mert erre számítani kell mikor szakmát váasztasz. Meg nem lehet erőltetni a szülőnek, hogy neked a 2 gyerekedből az egyiket férfi óvó(itt bácsi)hoz kell vinned különben egy 18. századi falusi bunkó vagy.
Politikában meg nem az a legnagyobb baj, hogy kevés a nő, hanem hogy kevés aki az új(ami a régi komcsi) arisztokrácián kívüli emberek esélye hogy odakerüljön. Az egész magyar politikai és gazdasági "elitt" leképezhető 4-5 családból. Most az hogy milyen neműek meg színűek ölik egymást a seggnyaló középvezetői bepsztásokért (azokat amúgy szintán családtagok kapnak csak távolabbiak- ahoz hogy outsiderként középszintg vigyed politikában, ahoz nagyon komoly szakembernek kell lenned) azt meg pont leszarom. Mellesleg amíg minden frakció együtt szavaz mert erre szigorú belső szabályozásuk van (Mszp ben is voltak büntetések előző rezsim alatt nem együtt szavazásért mostani Kormányról meg nem is kell ezt elmondani), addig inkább az a kérdés, miért nem csak annyi képviselő van amennyi bekerült párt annyi szavazati aránnyal mint amennyit a pártjuk szerzet. A Parlamentet meg lehetne nyitni valami kultúrális intézményként, vagy közösségi fórumként, annak a 4 embernek meg bérelni egy igazán drága meg menő nagy szobát egy irodaházban, vagy Skypeon is leszavazhatnának home officeból. Baromira nem az kell hogy 400 feleslegesen ott ülő pasi helyett legyen 200 feleslegesen ott bábuskodó pasi meg még 200 ugyanilyen nő is.
  Gyomorforgató, nyugtalanító tragédia. – Már korán reggel szétvetett az ideg, amikor lassan tisztult a kép, hogy nagyjából mi történhetett. Persze a legtöbb súlyos megállapítás és ítélet előtt nem megkerülhető, hogy várjunk bizonyos részletekre. Ám érdemes…..
Zagson 2011.01.17 12:12:39
@Számolj Templár:
Mi ez a degenerált faszság a "gyilkosokról"? Ha hátulról nyomnak, akkor akármennyire erősnek hiszed magad, meg nem állsz csak mész és próbálsz nem elesni. De gondolom neked mindenképpen GYILKOSOk kellenek a nyomorult szappanoperádba. Amúgy lehet épp az osztálytársai estek rá elsőnek, ha ők voltak a közelükben (biztos szándékosan kitervelt gyilkosság volt egy korábbi sérelemért és a "kollektív elkövetést és a tömeghisztériát" meg "jó kibúvóként" használták fel. Istenem, meghal 3 ember és emberek ezt gyűlölködésre használják fel.
Zagson 2011.01.17 12:58:36
@Számolj Templár:
Magyar nyelv gyönyörű. Van benne rengeteg szó különbözó jelentéssel. A "gyilkol" igére rákeresve olyan értelmeket fogsz kapni, ami nem takarja sem azok tettét akik esetleg agyontaposták őket (bár ha jól tudom most az az álláspont, hogy a korláthoz voltak oldald szorítva, és hát azt vedd észre a lépcső közepén, hogy a szélén valaki nekiszorul a falnak mert te előre igyekszel és ékszerűen feszíti ez a tömeget. Se azoknak a tettét, akik a bulit szervezték, sem a hely tulajdonosáét aki engedély nélkül kiadta a helyet. Utóbbi kettőnél gondatlanságból elkövetett emberölés lesz a kifejezés amit keresel (rendezőnél meg kell várni még, hogy az alvállalkozói szerződés milyen felelőségeket és vállalásokat oszt meg a helyi rendfenntartókkal ha az alvállalkozó volt). Magát a tömeget (az azt alkotó embereket legyilkosozni meg kifejezetten primitív dolog). Mondhatod, hogy a te értékrendedben a gondatlanságból elkövetett emberölés ugyanolyan súlyos mint a gyilkosság (amit nem osztok), de attól még az nem gyilkosság. Pl én ugyanannyira megbecsülök egy jó péket mint egy jó lakatost, de mégsem mondom kollegámnak hogy: ha úgyis mész ki a lakatoshoz, akkor hozzál nekem egy kiflit.

Van valahol egy búfelejtő party meghirdetve dupla adag droggal?? Vagy ez megint csak egy feltételezés? A fotósra tett kritika szerintem abban az értelemben hangzott el, hogy undorító dolog más emberek holttestével (amik ráadásul megalázó állapotban vannak) lapot (nettes portált) eladni. Igen vannak rajta az esetet megmagyarázó részletek, de ezt nem a médiának kell kitenni a címlapra, hogy: kedves olvasóink segítsenek megtalálni az árulkodó nyomokat ezeken a holttesteken, hanem a rendőrségnek van erre egy saját részlege és elég ha nekik van fotójuk (az sem baj ha ők ezt nem x ezer ember elött csinálják az utcán (úgysem a baleset eredeti helyszíne volt az úttest).
Amúgy kezdem azt hinni, hogy valami bértollnokok írogatnak ide, mert erőltetik ezt a drpg meg fiatalkorúak alkhollal való kiszolgálását minden hivatalos alap nélkül.
Modorosblog A Hazatelepült 2011.01.12 00:03:00
-Elegem van ebből a szar külföldből, a húszfokos nyarakból, az egysíkú konyhájukból, a felületes, buta emberekből, mindenből. Itt rohadok már öt éve, megvan egy fél lakásnyi tőke, hazacuccolok két hónapon belül, felmondtam.-Ne! Nem mondod! Haza? Most? Ebben a gazdasági…..
Zagson 2011.01.13 12:00:04
Amúgy a cikk maga érdekes
Az igazi okokkal kezd:
"De a hazavágyónak már mindegy. Most bírjon ki még 1-2-5 évet csak azért, hogy egy eggyel nagyobb lakás felét tudja letenni készpénzben? És addig menjen zuhogó esőben, télen is reggel 7-re biciklivel dolgozni, hogy spóroljon a buszjegyen? Egye a legolcsóbb tescós, lidlis félkésztermékeket, járjon haza minden betegségével és rossz fogával, csekkolja be minden visszaúton a rúd szalámikat, konzerveket, vágják a lakótársakkal egymás haját a géppel? Nem, elég volt. Hazamegy ő akár villamosvezetőnek, tanárnak, bárminek."

Aztán jön az a rész mikor rájön, hogy ez így vállalhatatlan mind azok elött akiknek évekig nyomta a "te itt ragadtál ebben a szarországban míg én megcsinálom a szerncsém a világ ütőerén" lenéző dumát, mind azok elött akikkel együtt nyomta ezt, ezért jönnek az önigazolásos demagógiák:
Ugyan mindíg hánytam a lakótelepektől meg a füstös ócska éjjelnappaliaktól meg egyértelmű , hogy a magyar lakosság felének a disznótorozás meg a pálinkafőzés szart sem jelent 8akinek meg igen annak ez évi 2x2 nap), meg hát az esernyőjavító meg az öngyuszi töltő sem azok a helyek, amikből bárki egyet is tudna mondani hol van (nemhogy volt benne az elmúlt 5-10 évben), de valamit csak kell mondani miért vagyok itt. Nem mondhatom azt, hogy x év alatt nem váltottam meg a világot. mindenkit angolból okítok itt, de azért bármelyik második generációs pakisztáni városi-reménytelen dimenziókkal jobban beszél kinn, ráadásul rámszólnak az angolok nevetve, hogy ne erőltessem már ezt a posh szart mikor próbálok kitünni a kelet európai tömegből a szofisztikáltnak tartott angolommal.

Szóval ilyen szempontből is zseniálisan felépített írás és nagyszerű gúnyrajz a bukott arroganciáról.

Szép volt Tibor.
Zagson 2011.01.13 12:28:34
@Szocio Pata (kikvogymukblog):
Mit szeretnél dolgozni kinn és hol?
Az ilyen eladó, kifutófiú,alsószintű beosztott multinál az csak akkor jó , ha tényleg hajlandó vagy másokkal egy lakásban minden fillért megszámolni mielött veszel valamit, soha nem elmenni sehova, csak, hogy egy lakás kezdőjét összeherótozzad. Ennél többet várni, ha nem téged hív valami jó cég egy jó állásba azért nagy csalódással jár.
Leegyszerűsítve:
Orvosoknak megéri kimenni Észak és Nyugat Európába. Mérnököknek most nagyon nem. közgazdászoknak most nagyon nem. Ha valami jó szakmunkás képzésed van jó tapasztalattal és itthonról leszervezik neked, akkor talán megéri még kimenni. Bölcsész diplomákkal kár elindulni (mondjuk maradni is kár:)), ők a nagy elveikkel mind multiknál futnak (vagy nem futnak) be itthon is. Ki meg csak úgy kerülnek, ha már itthon elkezdték kijárni a szamárlétrát valamelyik bohóc "szakmában"(marketing Hr és a többi modern babona amit bármelyik 14 éves gyerek meg tud csinálni 3 hét után)
Szia Tibi!Sokat olvasom a blogotokat és nagyon tetszik. Jómagam is szoktam néha írni. Ezt a munkámat csak azért küldöm el, mert egy csomó ismerősöm mondta, hogy ezeket a gondolatokat nektek kéne publikálni. Úgyhogy teszek egy próbát.Olvassátok el, és ha gondoljátok, tegyétek fel.…..
Zagson 2011.01.13 10:05:52
Jesszusom, van aki már 7 elött képes bekapcsolni a gépet:).

Zsidó nem zsidó kérdés: Unalom a köbön, magyar blogvilág legnagyobb kritikája, hogy ezt minden témánál előerőszakolja valamelyik oldal (vagy a Magyar vízkészletet meg Ős sumér kultúránkat(sicc.) féltő szlovákrendszámos-nagyMagyarországosmatricás Kawasakiján hátrafele nyilazó tulok, vagy a saját maga által gyűlölt átlagosságát csak a vélt vagy valós zsidóságával feltúrbózni képes, ezért minden témában az amiatti álítólagos mártírságában giccselgő félművelt bölcsész. Ez az egész nacionalizmus meg szemitizmus-antiszemitizmus már rég water under the bridge. Lépjünk tovább.

Star Wars. Réegebbi részei:
Első rész: maga korában látványos volt, mára nevetséges, de elfogadható, hogy sok emberben ugyanúgy nosztalgikus élmény mint a rém szar Illés apáméknak. Amúgy az első órája dög unalom, amíg bemutatnak mindenkit, de utána egész jó.
Birodalom visszavág. Messze a legjobb rész a 6 ból. Sok helyszín, lépegetők, Boba ect. Hans Solo is több szerepet kap így végre filmé válik, mert az első rész egy kicsit olyan mint mikor egy kisfiú kap egy valag bábut meg lego űrhajót és azzal repked a nappaliban miköztben "űrhangokat" fröcsög a szájában.
Jedi visszatér: Return of somebody egy triológia harmadik részének erősen Gyűrűk úra lopás. A film maga: Mikor Vader a képernyőn van (bántóan kevésszer) akkor jó, különben meg egy szülők gyerekek délután a Hármashatár hegyen egy Mc Donald's os szülinapi zsúron. Papa mama beöltözik klónkatonának a gyerkök meg felveszik a macijelmezt és tréfásan megviccelve elgáncsolják papamamát a végén mindenki kuncog------jó muri ha együtt a család

első rész: szerintem az egyetlen nézhető az új részek közül. Az egyetlen sith akiről elhiszem, hogy legalább engem meg tudna verni vívásban ha kapnék egy partnist. Sok helyszín, érdekes , ingergazdag környezetek, a 2 színész a vásznon van. Az hogy a Nielsen meghal azt a másik két részben erősen megérezzük majd.

epizód II: tiniszenvedés a képzelt űrben. nem is írok róla többet.

Epizód III. a legócskább: A 30 éve rettegett Uralkodóról kiderűl, hogy úgy vív, hogy Hókuszpók vagy a vizipók is agybafőbe verné, de ez méhg mindíg elég leverni 4 agyonképzett elitt jedit egy szobában.
Tömérdek összekötő szar utalás a "legendás" első részekhez modoros szakavatottaknak (össze lehet nézni, félmosolyokkal konstatálni, hogy: igen és is tudom ennek mi lesz a folytatása az epizód IV be. kurva jó vagyok mi??)

Star Wars nem sci fi hanem mese, vagy a Fehérló fia is Sci fi(rugalmas vagyok vállasszatok, annak nem rossz, de a köré épült erőltetett kultusz rém modoros. Nem is a film a lényege, hanem hogy magamat valami beavatott tudósnak lássam ás láttassam, és ugyan 4 nap alatt telepítek egy windowst(persze órákat tudok azzal tölteni, hogy általam csak felszínesen ismert tech kulcsszavakkal dobálózom) meg az összeadással is bajaim vannak nemhogy a deriválással, de ha treckiskedem meg jediskedem akkor rögtön geek szerepben tetszeleghetek és így már nem olyan ciki, hogy nincs csajom, hanem olyan szeretni való lúzer lettem akinek azért nincs nője mert túl okos hozzá.
amúgy meg mi a francnak szenvedtek ezzel a klónhadsereggel. 1000 percen keresztül nem találtak el senkit pedig folyton lézerlövöldöznek, nem igaz senkit nem vontak felelőségre a Birodalomban a szoftvereik miatt. A nagy kutya aki beszélni sem tud az meg megszerel bármilyen űrhajót 2 perc alatt és a legjobb, hogy fénysebességgel utazó technikát két öklömnyi vastagságú kábel összehegesztése megjavít (amit egy kutya heggeszt persze össze, miközben vonyít). Ford nélkül az a film nézhetetlen.
Zagson 2011.01.13 12:52:45
@vészmadár (pica pica):
azért sci fi meg mese nem mindegy. Pl abból a korból a Szárnyxas fejvadász komolyabb film.
Az új részekben mint mondtam egyetlen egy elfogadható kardozás van (az első részben, mert ott harcművész volt a sith), a többiben a vívás (kardozás) fájdalmasan gyengébb mint mikor a Süsüben a bábok vívnak (kardoznak), vagy Vitéz László palacsintasütős harcművészete is hitelesebb (egyébbként Vitéz László amúgy is jobb mese meg látványosabb mint a SW).
De említettem azt s, hogy nem eleve a mese mivoltával van bajom (amúgy egy mesében sem értem miért a kutya javítja a hajót, de legyen), hanem azzal ami körülveszi (bár az hogy bajom van vele az túlzás, inkább cikinek tartom), meg ez az erőltetett jófej vagyok geek hozzáállás, de ide sorolhatod még a Gyalog-galopp idézgetőket, meg akik Citroen kacsával járnak, Nem utálom vagy megvetem ezeket az embereket, csak kínosnak tartom mikor ilyen előadásaikba keveredem.
Jelmezek jósága nagyon szubjektív. Nekem egyik sem tetszik,(de persze pont ezen az alapon tetszhetne is, emiatt ezt nem is akarom kritizálni), DV fekete jelmeze azzal a rádióval a közepén rém béna, Fekete hurkás síruha plussz köpeny meg egy ciki sisak. Meg minek villognak azok a szarok a mellén? Mutatják hány fokos vagy mi? vagy milyen a kedve?
Ha nagyon bepirosodik, akkor odafut egy cseléd és jegeli a búráját?
A klónhadsereg impotenciája meg csak azért zavaró mert ha ennyire nem találnak el senkit, meg képtelenek egészségesen futni, akkor minek fejlesztették ki őket, meg hogyan alázták le az univerzumot? Meg ha nem találnak soha el senkit, akkor jobb lett volna ha valami izgalmas párbeszédet tettek voln azokba a részekbe amikor ők fény-nyaláb piszolyoznak a levegőbe, vagy meséltek volna arról, hogy kihalhat egy ritka állat a galaxisban és izgulhattunk volna, hogy végül megmenti-e őket a greenpeace. ehelyett ott füstöltek el a fehér ruhás nyápicok. A legjobb, hogy Lucas 4 évente kiad egy új dvd-t 40 dollárárt amin van még plussz 10 másodperc és a sok ember megveszi nem azért mert érdekli, csak, hogy el tudja mondani a haveroknak, hogy ő akkora expert, hogy neki megvan ez a verzió is és így sokkal "komplexebb" az élmény.
Ennél találóbb idézetet nem is választhatott volna Schmitt Pál Köztársasági Elnök Úr szövegírója a Sólyom előtti hagyományok szerint éjfélkor elhangzott újévi köszöntőbe. Politika, politika, politika.....nem lehetett volna legalább ebből kihagyni?És mi a rossebért…..
Zagson 2011.01.04 10:12:39
Himusz tényleg komor meg sokszor hallom, hogy egy focimeccset ott elvesztünk mikor azt lejátszák a csapatnak, de én csak szeretem, valamint tényleg nem az a hurrá de vicces meg boldog volt az elmúlt 400-500 év, akkor meg minek hazudni?:)
Amúgy az nem zavar ha valaki nem szereti és nem is akarom neki előírni, hogy mit kéne érezni vagy, hogy ha nem szereti, akkor nem is magyar.:) Ez olyan mintha azt mondanám, hogy ha nem szereti a gulyáslevest, akkor egy hamburger zabáló hígmagyar:). Szilveszterkor amúgy nem láttam senkit aki a Himnusz éneklése után depressziós lett volna és nem vidám. Temetésen is játszhatnál Scootert, nem táncolna senki.
S.P. amúgy gáz. Most attól függetlenül, hogy ki mit gondol az Orbán kormányról egy Köztársasági elnöknek nem párt propagandát kéne nyomnia folyton. Még akkor sem ha tegyük fel az egy baromi jó, nagyon pozitív kormány. Mert ezzel megkérdőjelezi a posztjának az értelmét. Lakhatnának árvák vagy bárki más a Sándor palotában ha nincs minmális hozzáadott értéke a tevékenységének.
Szabadúszónak meg: Hát S.P.-t úgy védeni, hogy aki bírálja annak nekiesel a kádári elnyomással, az önmagában röhejes. S.P. Kádár kormányában volt miniszterhelyettes, neki esküdött fel. Igen ő aki 23.-án az orosz megszállás elleni szabadságharc ürügyén páváskodik és pátoszoskodik, ő annak a Kádárnak volt a miniszterhelyettese aki behívta az oroszokat.
Helyesírási hibái miatt meg nem azért cikizik mert miért ne, hanem mert ő pont ezt tűzte ki a zászlójára: A magyar nyelv védelme ect. Plusz egy indexes hsz helyesírását összevetni egy KEH hivatalos levéllel az nagyon sántit. Amúgy meg ha már mindenféle fideszes kádergyerekt odatesznek a befolyásos apukák minden létező pozícióba (igen tudom a komcsik meg a libsik is ezt tették....blablabla. ----az sem tetszett szal nekem ne tromfold itt gyurcsányi marhaságokkal a mostaniakat. Ezek normális ember szemében nem oltják hanem erősítik egymást mert 8 év Gyurcsányi -elötte 4 év Orbán 4 év Horn 4 év mindenféle a kommunizmusban jó állással rendelkező "szabadságharcos" "ellenálló"-után nem hogy nem vagyok elnézőbb Orbánékkel, hanem eleve már türelmetlenebb vagyok a "böszmeségekre)szóvall , akkor felvehettek volna minden hivatalba legalább egy nem protekciós de intelligens fiatalembert vagy fiatalhölgyet aki tudja melyik gomb a helyesírás korrektúra a Word-ön, vagy aki időben szól Kósának, hogy ne nyilatkozz olyan dolgokról amik nem a te hatásköröd de bedöntheti a forintot, vagy hogy ez a Rátay nem-tetszik-a-magyar-nevem P. egy obszcén felkapaszkodott kis tahó, de ha már ki akarjuk fizetni a szolgálataiért, akkor ne egy nappal azután, hogy egy Ice-T szám angol káromkodásai miatt oltalmazzuk a kisdedeket.
Piacpárti, szélsőséges piacpárti, liberális, szélsőliberális, konzervatív, ultrakonzervatív, öngondoskodáspárti, öngondoskodás-ellenes, kapitalista, neoliberális, kommunista – repkednek az ilyesmi jelzők mostanában a publicisztikákban. Ne legyél neokon – mondta egy…..
Zagson 2010.12.14 09:39:17
@dobray: "Az individualizmus és a kapitalizmus a középkori kereszténység „találmánya”, előbbit Aquinói Szent Tamástól is le lehet vezetni, utóbbi fejlődésében nagy szerepe volt a domonkosoknak (lásd például Umberto Eco Rózsa neve című regényét)."

Kis közösségeket azért legalább akkora baromság keresztény találmánynak gondolni mint zöldnek. Kis közösségekbe szerveződés az az emberi természet szerves része (Kereszténység elött is megtalálható volt, sőt bármelyik natív törzsnél akika kereszténységről sosem hallottak úgyanúgy megtalálható akárcsak főemlősöknél és rengeteg más állatfajnál is). Individualizmus detto az ember ösztönös igénye.
Szerintem ok-okozati tévedés az, mikor úgy gondolod, hogy jött egy izmus ami kialakított egyértelmű igényeket meg viselkedésformákat az emberekben, pedig az embernek van egy természetéből foggant egyéniség- közösség rdek konfrontációja amik persze az ember által kitalált izmusokban és vallásokban is megjelenik, mivel ezek amiatt lehetnek sikeresek, hogy alapvető -az embereket tömegekben foglalkoztató- kérdésekre fogalmaznak meg válaszokat illetve emberi igényeket elégítenek ki (kis csoportokba szerveződés és közösség tudat biztosítása). Persze ehez még jön az, hogycsoportokra szüksége van minden indivídumnak, hogy az egényisége ne csak semmibe irányuló film legyen, hanem egy köözösség alkotta vászonra ki tudja azt vetíteni. Egyszerübbeknek: Ha egy falusi focistából csinálsz miniszterelnököt, akkor az minden gondolatát focival meg disznóvágásos népi bölcsességekkel összefüggő hasonlatokkal fog ábrázolni.
Cikk elején jól indulsz és akaratlanul be is bizonyítod, mennyire butaság és giccselgés ilyen izmusokban hinni meg odasorolni embereket, de aztán félidőben megtorpansz és nem tudod megtenni az utolsó nagy lépést, amivel elengeded ezt a buta izmus tömeget, hanem meggijedsz, hogy a "konzervatizmusod" nélkül eltűnik az egyik fontos kis közösségednek a központi izmusa, és elkezdesz egyetemi szinten latinos műveltséggel butaságokkal kardoskodni az első félidőben (orbáni rurál-középpályás jelképrendszernél maradva) józan és egyszerű nyelvezettel is bölcsen bizonyított mondandód ellen.
Zagson 2010.12.14 10:32:13
@SCUMM:
"A keresztény elvek liberálisak, az egyén szabadságáról, a mások életébe való erőszakos beavatkozásról szólnak"

???
Az egyén szabadsága és a mások életébe való erőszakos beavatkozás egy oldalon?
  Leminősítette Magyarországot a Moody's. Durván hangzik, igaz? Hogy még egy lapáttal rá is tegyen a félelemkórus, azt is hangsúlyozzák, hogy alig kerültük csak el a bóvli kategóriát. Amikor államkötvényeinkkel már csak gyerekeink játszhatnak, ők is szigorú szigorú…..
Zagson 2010.12.09 11:25:58
Amúgy abban igazad van, hogy más helyzet van mint akkor volt. Akkor egy párt hazudozott, és költségvetési adatokat titkolt el, a hatalmoban maradás érdekében. Most van egy párt, akinek nem is volt konkrét választási igérete, ellenben az amit tesz és amik elég radikális dolgok, azok fikarcnyit sem voltak benne a programjában nem hogy a választási propagandája középpontjában, 8 évig azzal hitegettek, hogy alap gondolkodásuk, hogy fontos kérdésekben népszavazni kell, aminek eredménye felülírja a kormánytöbbség akaratát, az alkotmánybíróság intézményét ellenzékben magasztalták, erre miután megszavatuk (igen -tuk) őket kiderül, hogy ők az én felhatalmazásomat kapták olyan dolgokra amik élesen ellentétben vannak a világről alkotott értékrendemmel, szóba se kerültek az intézkedéseik mikor a szavazatomért gazsuláltak, Ez is egy fajta hazugság. De nem elkergetni akarom őket, meg nem forradalmat, csak valami kontrollt és hogy azt tegyék amire felhatalmaztuk őket és ne egy bianco csekkel rohangásszanak és lobogtassák bármit írnak rá, hogy az az én kívánságom, bár megkérdezni nem mernek róla, hogy valóban az-e.
Engem ez is felháborít csak úgy mint fletó elkúrós monológja. Bár ez még menthető szitu lehetne, de nagyon nem arra mutat a kormány arrogáns hozzáállása hogy egyáltalán vennék ezt a fajta kritikát, Kicsit a kontraszelektív degenárlt magyar arisztokráviára hajaznak habitusban a 19.század végéről és a 20. első feléből. Mindenki cseléd akik helyett majd tudják mi a jó nekik.
Zagson 2010.12.09 11:44:20
Amúgy ha valaki annyira korlátolt és nem fér bele a világképébe, hogy több féle madár van, és azok hangját csak mint gágogást tud beazonosítani, mert egy szervilis kis tanyán élt egész életében, és el sem tudja képzelni, hogy van más is annak a határán túl, az minden madarat libának fog nézni és minden madáréneket gágogásnak fog azonosítnai. Vagyis ha a te világképed ez a polgári-jobbos(disznóvágós-pálinkafőzős földutas) illetve a "nyugatosan"-baloldali (ennek túl sok alfaja van) alternatívákban ki is merül de persze kényszer meg van, hogy mindenkit besorolj ezekbe, akkor nagyon nehéz lesz elfogadnod, hogy vannak akiknek a politika nem hit kérdés és kultúrkampf, hanem egy szolgáltatás, amiben nem neked kell elköteleznek magad pártok mellett és azt ha törik ha szakad védened csak mert valami 19. századi buta és rég értelmét vesztett izmussal butít, hanem egyszerűen nekik kell törni magukat, hogy képviselhessenek. De persze akkor nincs szép mézes mázos nagy magyar kiválasztottság meg európai baloldaliság sem, ingyen sörrel meg duplanagy örökvirslivel sem. Csak meló meg szabadság és magadnak kell kitalálni mit kezdjél az életeddel. Sajnos az ilyen igazi szabad polgári magatartásnak nincs nagy történelme nálunk köszönhetően a nemesi kiváltságoknak (meg persze a németek kitelepítésének) és nagyon igény sincs. Nálunk az a demokrácia ha vehetsz Tuborgot meg Milkát a boltban.
Zagson 2010.12.09 12:13:44