Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Never ending dead

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Úgy hírlik, jövőre alapjaiban változik meg az autópálya-használat fizetésének rendszere. És az a kép, ami kibontakozik előttünk, több mint rémisztő... Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Never ending dead 2011.11.25 21:29:04
@Johny19: Lássuk csak. Végiggondolom, mennyit is keresek én végülis, mint vállalkozó, beltag egy bt-ben, jövőre épp 20-éve működő cégben. Vegyük azt, hogy ebben az évben pl. minden hónapban volt jövedelmem (mert az elmúlt évben pl. nem egyszer történt meg, hogy minden kolléga megkapta a fizetését, elmentek az adók, járulékok és a végén azon "sírva röhögtünk" a társammal, hogy ha fejenként még befizetünk 30 eFt-ot, akkor ez a hónap a cégre nézve nullszaldós. Na jó, szóval nézzük a múlt hónapot. Nettó jövedelmem 152 eFt (beleértve azt amit kiküldetési rendelvényen vettem fel). A munkám miatt tankoltam 3x tele, egyéb költségek az autóval kapcsolatosan (tízezres szerviz falusi, de megbízható ismerős autószerelőnél, matrica, időarányos biztosítás, stb.) volt tankolással együtt kb 70eFt (ez egy olcsó hónap volt). Marad 82 eFt-om, kifizetem a rezsimet (kis lakás, egyedül élek) és marad kb 60eFt-om. Na ebből éljek úgy, hogy mondjuk ruházkodásra is jusson, mert ügyfélnél megjelenni nem lehet rongyos farmergatyában és fehér pólóban. Miközben nem az állam pénzét kapom, elvileg én vagyok az, akinek az általa vállalt jóval több kockázatért (mint egy nyolcórás alkalmazottnak egy önkormányzati szervnél) illene keresnie annyit, hogy megérje vállalni azt, meg a vele járó stresszt és a többit. Mondjuk tavalyelőtt egy hetet "nyaraltam" is, azelőtt évekig nem, azóta sem. Na most lehet nyomni a demagóg dumákat hogy így a vállalkozók meg úgy a vállalkozók. Vagy ideje volna végre elkezdeni disztingválni, mert a vállalkozók döntő többsége csak annyival van más helyzetben, mint egy bármilyen alkalmazott bárhol, hogy Őt ugyan senki és semmi nem menti meg ha bármi váratlan (baleset, betegség, váratlan kiadás, stb.) történik vele, neki nem JÁR semmi, őhelyette nem dolgozik senki. Az a réteg, akivel itt is nagyon szeretnek példálózni a demagógok, az az én meglátásom szerint nem vállalkozó, van egy másik szó, szintén "zó"-ra végződik.
Never ending dead 2011.11.25 21:37:14
Az iPhone-osok egyik altípusát, a sorbanálló iPhone-ost figurázza ki a Samsung feltételezhetően vírusnak szánt reklámja kisvideója. A főszereplők az Apple hívők jól ismert sztereotípiáit testesítik meg, amint napokkal az új termék érkezése előtt kitelepülnek a…..
Never ending dead 2011.11.24 16:36:32
@Silent Bob: apád fasza!! (tisztelettel)
Beleértünk a díjátadószezonba, lassan heti rendszerességgel történnek olyan események, melyeken felvonulnak a sztárvilág fényesebb -vagy éppen B kategóriás- alakjai csodás ruhakölteményekben, szikrázó ékszerekkel.Az American Music Awards vörös szőnyegén sem volt ez…..
ANNENN Casual szexualitás 2011.11.18 13:37:00
A héten részt vettünk a Business in Fashion című előadáson, ahol többek közt a magyar tervezők hazai életképességéről is szó volt. Most pedig jó példaként az Es-tu un Ange? márkáról olvashattok, mely két éve sikeresen működik itthon. A márka mögött Rideg Natali áll, aki…..
Never ending dead 2011.11.19 01:21:23
Nem tudom, honnan kapta ezt Bálint fiam, én akkor láttam először, amikor valami nagy családi autózás közben a kezembe akadt. DE MI EZ? Megtévesztő a hasonlóság Rosszul gurul a Matchbox-pályán, a Hot Wheels gyorsítósban is elakad, mint kátyúban a szekér. Közelebbről…..
Never ending dead 2011.10.30 21:42:44
Talán emlékeznek még a ë-auto (ejtsd: jo-auto) frankfurti standjára, ahol a két zavarba ejtő prototípus megtekintése jutalmaként elhozhattuk az autószalon vitán kívül ultimate ajándéktárgyát, a golyóstollba integrált lézerpointer-pendrive kombót. Már a sajtószobában, ahol…..
Never ending dead 2011.10.20 11:09:18
Egyre több a traffipax. Belegondolt már, mi lesz, ha az autósok a sok kamera miatt egyáltalán nem mernek majd gyorsan menni? Mai cikkünk blogposztja...
Csak az nem veszi észre, hogy mi zajlik éppen, aki nem akarja, vagy akinek hivatalból nem szabad – mondta a minap találóan egy ismerősöm. Hogy mire gondolt? Arra, hogy a közéleti csalódottságnak, kiábrándultságnak és közönynek a szintje kritikus pontra ért. A korábbi szobrok…..
Never ending dead 2011.09.07 15:42:51
"a politikus a hazudozás, a mellébeszélés, a lopás és a hozzánemértés szinonimája lett"

Igen, lett, de nem ma, nem tegnap, hanem már évekkel ezelőtt. Kedves Gábor, bocsánat, nem trollkodni akarok itt, de ezek a dolgok csak most estek le valóban, vagy csak most meri ki is mondani (bármilyen okból kifolyólag)?

Máshol olyan megfogalmazásban hallottam ezt, hogy a politikus az a kurva aki mindent ígér aztán semmit sem ad, de a pénzed mindig kell neki.

Végülis mindegy hogyan reszeljük a fingot, az a gond, hogy az "államférfiúi nagyság", amivel korábban bizonyos erősen altruista és idealista politikusokat illettek világszerte - szóval ez kis hazánkban úgy tűnik hogy nem létezik. Vagyis biztosan létezik, csakhogy mire valakiből bármelyik politikai formáció kebelén belül _név_ lesz, addig olyan módon kell eljutnia, ami garantálja, hogy vagy minden ilyen pozitív tulajdonság lekopik róla, vagy előbb megundorodik az egésztől és kiszáll.

Egy darabig azt gondoltam, hogy az LMP lesz az a "dolog" amivel összefüggésben ezek a közérdekű emberek majd összegyűlnek és erős hangjuk lesz, aztán idővel talán tenni is lesz lehetőségük ... sajnos egyre inkább valamiféle SZDSZ light dolognak látszik. Hogy a Jobbik mire való, azt még nem látni, legalábbis én nem látom.

Az viszont biztos, hogy a régi politikusok döntő többsége olyan szinten korrumpálódott, hogy még amit kérdez azt se hisszük el nekik, aki meg nem ilyen, arról azt nem hiszi el senki hogy nem ilyen. pl. az MSZP-nek csak a kifejtését kell átgondolni és meg is van a tartalom, mondjuk Mutyizók Szabad Piaca (és akkor nagyon finom voltam).

Nekem az lenne a felvetésem, hogy nem ezeket a levitézlett harácsolóbajnokokat kellene elemezgetni, hanem valamilyen eszmét kéne állítani és köré gyakorlati szabályokat, amik mentén lehetne csinálni tényleg valamit ami nem ilyen mint ezek. Ha ez megy, felőlem akár Török Gábor for president. :)
  Imádjuk. De ez nem más, mint túlzás. A vörös varázslónő, vagy mi akart ez lenni? Az I Don't Know How She Does It című filmjének moszkvai bemutatóján jelent meg SJP ebben a Giambattista Valli Haute Couture ruhában. Aztán Cocopereznél találtunk egy képet a cipőjéről…..
Zseniális a Samsung ellentámadása az Apple ellen. A cég jogászai legutóbbi beadványukban azzal érvelnek a bíróságon, miért nem az Apple-é az elsőség az iPad dizájnjával kapcsolatban, hogy az már szerepelt a 2001. Űrodüsszeában. Van ez az úgynevezett prior art nevű fogalom ott,…..
Subba Pöttöm Panni: Maci Laci 2011.08.24 11:14:00
Pöttöm Panni, te miért nem pornózol inkább? Vagy maradhatnál valamelyik Mayo Chix butik mélyén a következő tíz évre. Megnézed elköltözöl. (Extra élményért érdemes a végére tekerni!!!) ..
Never ending dead 2011.08.24 14:55:54
@oláhanyóckerescigó: Épp nincs itthon jobb nőm se meg rosszabb se, de ez a szánalmas pina véletlenül sincs ott a listán amit jézuskának írnék. Szóval tudod mit? Fogd a nőt és fuss (haza vele)! Engem meg speciel hagyjanak békén az ilyen fapinákkal akik még arra is képtelenek, hogy a playback-es klipen legalább körülbelül jókor tátogjanak.
Teljesen értetlenül állok ez előtt a csoda előtt. Rafinált kattintásmágnes a hirdetőoldalnak? Bármilyen termék gerillakampányának első lépése? Valaki tényleg lakást keres dínózásért? Ki tudja...     Lakást keresek dinózásért cserébe   Több lakásod is…..
  Van, aki bélyeget gyűjt, más esetleg ritka sörösüvegeket, de ma talán legtöbben lájkot gyűjtenek munkaidőben megosztott poénvideók és subbaposztok alá – én egy ideje magyar vezetékneveket gyűjtök. Az alábbi pársoros baromi rég készül-bővül, többnyire véletlen…..
Never ending dead 2011.08.19 15:04:46
@Lófasz Hadnagy: Azért nem kellett volna a kukit kisbetűvel írni. Vagy tényleg pirinyó?
  „This is my truth. Tell me yours” (Manic Street Preachers)   Drága kommentelők! Ti, akik hülyék vagytok és akik okosak vagytok. Ti, akik egybitesek vagytok és szellemesek vagytok. Ti, akik semmit sem értetek és akik mindent jobban tudtok. Ti, akik jó fejek…..
Never ending dead 2011.07.04 12:36:16
@VUVUZELLANÉNI: Tehát Te ilyen vagy! Szörnyű! Pont olyan mint én. Egyébként dühösnek, de minimum "ellenfélnek" lenni egy fórumon, ahhoz nem kell hogy politika is belekeveredjen a dolgokba. Rengeteg dolog van, amitől agyfaszt kaphat az ember (vagy troll), csak címszavakban:

cukiság
"sztárok" "celebek"
sztárolt bűnözők
egynyári megmondóemberek
divat
fogyasztás-agymosás (üzleti célú félrevezetés)
ego- és iq-fighterek
stb.

Hogy aztán az ember fia-lánya az ilyen dolgokon felháborodik és megszólal, azt persze mindig simán elintézik azzal hogy a "troll" szót suhogtatják felé, mint valami csatabárdot. Kevesen veszik a fáradságot, hogy meg is értsék, mit mond a "troll" és ne ragadjanak le pusztán ott, hogy "mit vitatkozik ez már megint". Persze benne van ebben az is, hogy rengeteg embernek gondot okoz a szövegértés, mint olyan. Még azoknak is, gyakran, akik elvileg abból élnek hogy írnának és olvasnának. A moderáció meg? Gyakran azért kapsz életfogytig tiltást, mert egyszerűen nem voltál eléggé lelkes a blogíró irányában, netán volt _bármilyen_ ellenvéleményed. Ami aztán erősen minősíti a blogot és a bloggert is (hogy csak egy példát mondjak, a TC-ben működő Ender "Baba" moderációs technikája). És ilyenkor csodálkozom, hogy érdekes módon azon senki nem hőbörög, hogy a comment-ellenes vélemények özönlenek, de az oktalan, túlzó, felesleges, öncélú moderáció ellen alig-alig emel szót bárki.
Never ending dead 2011.07.04 13:06:23
Hát igen, Wagner úr ... volt szerencsém (?) egy talin élőben is hozzá, utána hosszasan morfondíroztam azon, hogy előben alakítja a netes wagner-t (értsd: szart mindenre és fátyolos szemmel szopogatta a sörét), vagy egyszerűen ilyen és kész.

Index polfórumok sose voltak befolyásmentes helyek, bár korábban inkább csak a politikai vitáról alkotott egyes moderátori vélemények közötti eltérések okoztak röhelyes és szomorú helyzeteket. Amióta már nem csak a politikai vitáról és vitakultúráról, hanem magáról a politikáról is egyre határozottabb véleménye van egyeseknek, akik moderálnak, azóta meg pláne megette a fene az egészet.

Más hozzászólásra meg nekem is az a véleményem, hogy ha valaki posztol egyet, és úgy gondolja, nem kíváncsi senki véleményére, akkor ne tegye lehetővé az adott poszt kommentelését. Ha viszont erre teret ad, akkor viselje el az ellenvéleményeket is. Ha pedig mégis töröl egy véleményt, akkor se a hozzászólót tiltsa le egy az egyben, hanem legfeljebb az adott témától. Ha pedig ezt teszi, akkor lesz szíves leírni, mi volt a konkrét, értelmes oka a moderációra, mert a "csak" legföljebb egy óvodafórumon jó indok. Más kérdés ha a nagy testvér kötelezi erre, de akkor meg írja ki valóban, hogy ezt ezért töröltem ekkor. Az az indok, hogy "zavaró hozzászólás" egyébként szerintem legfeljebb a súlyosan offtopic beírásokra lehet igaz (mindenféle gyengeelméjűek az ostoba kattintós internetes faszságaikkal) ... na, az ilyeneket szintén az okot feltüntetve nyomban lehet kukázni.
"Sziasztok!Új lakó került hozzánk, Felhő mellé, aki már szerepelt nálatok. Ő Panír, a vörös ördög, aki mindent megrág, mindent megpofoz, és még Felhőt is kordában tartja" – írta nekünk Vera és Gyuri. További videók Panírról itt és itt.Köszönjük! Forrás:…..
Never ending dead 2011.06.23 23:35:56
Adó- és járulékemelést varr a kormány a vállalkozások nyakába azzal, hogy fel kell emelniük a bruttó 300 ezer forintnál kevesebbet kereső dolgozóik nagy részének a bérét, ha részt akarnak venni a közbeszerzési pályázatokon, illetve állami támogatást igényelnének.A nettó…..
Never ending dead 2011.06.23 19:31:09
@Kivancsi: Veled aztán tényleg kár vitázni. Csak hajtod a hülyeségeidet, tipikusan mint azok, akik soha még csak el se képzelték hogy mi lenne ha vállalkozunának. Illetve Te el is képzelted. :D Gondolom feszt költségelnél, meg papíroznál. Csak az a kurva nagy kérdés, ki dolgozna is a cégedben, hogy legyen mit leköltségelned. Jobb lenne mégis felébredned, kurvára messze vagy a valóságtól. Egy kisvállalkozás, illetve kisvállalkozó manapság az a réteg, akibe mindenki csak rúg. A nagyok az erőfölényüket kihasználva taposnak rá, a hozzád hasonló született alkalmazottak meg csak hallucinálnak hetet-havat és irigykednek, miközben állambácsi kizárólag a Te kegyeidet keresi (meg a hozzád hasonlókét). Se ötlet, se pénzügyi kockázatvállalás, se önállóság, se semmi. Szánalom! Gondolom elpancsolsz a magad 8 órás munkaidejében a hivatali langyos tócsában heti 5+2-ben és sajnáltatod magad mindenkivel, aki meg nem sajnál, arra irigykedsz. Szegény-szegény. Csak ott van az apró bibi, hogy ha én, meg a többiek, akik még a saját bőrünket visszük a vásárra, megunjuk ezt a cirkuszt, akkor itt leszel Te meg a haverjaid aztán csinálhattok Görögország 2.0-t itt is.
Never ending dead 2011.06.23 19:34:50
@pandras11: Az első fele úgy igaz, ahogy mondod. A második felével meg az a helyzet, hogy vannak kitűnő pályázatok mikrovállalkozásoknak pl. eszközbeszerzésre, stb. Konkrét példa: venni akartunk egy új szoftvert, a fejlesztéshez. A cég bruttó 5 fő, ebben mindenki benne van a tulajok is (mindenki egyformán dolgozik és keres). Minden paraméter stimmel, csak egy nem, az adott pályázat alsó értéke (beruházási érték) 20 mFt. Innentől kezdve csoda ha nem lesz pályázó a kategóriára?
Never ending dead 2011.06.23 20:24:40
@Kivancsi: Mégis személyeskedsz.

Képzeld, nem tettem ilyet. Igaz, nem is szerepelek a hírekben mint körözés alatt álló "vállalkozó" és nem is fogok soha. Meg se gazdagodtam, annak is örülök hogy élek. De az biztos, hogy nem más pénzén, más hátán, más kárán, mint ... Te? Ugyanis ha én dolgozom meg érte és az állam ELVESZI hogy ODAADJA neked, akkor ki is az aki ejnye-bejnyét érdemelhet? Hogy én nem, az egészen biztos. Az más kérdés, hogy én is közlekedek, én se bánom ha rendőr van az utcán, de én akkor is bőven megfizettem ezek árát, ha a saját cégem eredményéből bármit vennék magamnak. Csakhogy nem tudok, mivel évek óta fokozódó elvonás van. És amikor az alkalmazottak azon is keseregnek, hogy jajj-jajj adó meg TB mennyi és netán a bruttójuk felénél többet alig kapnak kézhez, addig én annak, amit kiszámlázok, jó esetben a 10%-a felett fogok végül rendelkezni. A tőbbi adó, járulék, meg minden más mód. Mert ha nem veszek hűtőt a cég pénzén magamnak, akkor talán jó lenne visszakapnom az üzemanyag ÁFÁ-ját is, AMIKOR a cég érdekében autózok. Hogy ez nem csalás, mert ez állam jár jól ...? Na szóval befejezem, inkább nem vitázok veled, fingod nincs arról milyen egy tipikus kisvállalkozó/vállalkozás élete.
Walt Mossberg nem szakad le az iOS-es Flash témáról, noha Shantanu Narayen, az Adobe vezére is megmondta, az üggyel már csak a média foglalkozik, ők nem. Befejezték a tárgyalásokat az Apple-lel. Narayen kijelentette, hogy az Apple viselkedése, a mobil böngészőjükből való kizárás…..
A tizenöt eurós Meteor egy minden eddiginél elképesztőbb soksávos stúdió az Apple táblagépére. Tizenkét sávot tud, rendelkezik egy teljesen jó beépített hullámforma-szerkesztővel, sokféle effektet lehet a sávokra pakolni inzertben és globálban is, minden paraméter…..
Big Brother, Való Világ, Celeb vagyok, Sztárbox, Benkő és a női, Éden hotel és Kísértés - az elmúlt tíz év valóságshow-termésében bőven akadtak olyan pillanatok, amik vagy egy szakajtónyi pénzbe kerültek a kereskedelmi tévéknek a különböző bírságok miatt, vagy az…..
Lady Gaga pénteken megjelent vadonatúj klipjében Mária Magdolna szerepét osztotta magára, merthogy ez az énekesnő első saját rendezése. Eddie Veddernek hamarosan érkezik második szólólemeze, ezért átszellemülten ukulelét penget a tengerparton, Beyoncé pedig beugrik egy iskola…..