Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Puskatus

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A XXI. században talán már nem kellene olyan butaságokon gondolkodnia a vezetőinknek, hogy egy, a valláson alapuló oktatási rendszert hozzanak létre. Ez az egész kereszténység dolog egy végletekig túllihegett valami, amit a legkevésbé sem szabad kötelezővé tenni, de még…..
Puskatus 2010.12.09 14:32:38
@Mária: Ezt a keresztényi übermens hozzászólást! Aztán miből gondolod te kedveském, hogy egy ateista szülő nem képes biblia nélkül megtanítani a gyerekének a legalapvetőbb emberi értékeket? Hja nem kellene lenézni az ateistát, keresztény létedre nem kellene azt képzelni, hogy te, meg a hasonszőrű keresztények az egyházzal egyetemben valami erkölcsi világítótorony szerepét töltitek be a világban, és nálatok a megfellebbezhetetlen igazság és bölcsesség kulcsa. Röhej.
Egyébként meg az írás maga roppant szélsőséges, ez a másik véglet, amit ateistaként sem gondolok és gondolhatok keresztényekről. Ha hinni akarnak, ha templomba akarnak járni, hát járjanak, ezért nem birkák, meg idióták, de ha lehet, engemet meg a többi embert aki ebből nem kér, hagyjanak már békén és ne tologassák az értékrendjüket úton útfélen a pofánkba. Semmi szüksége a világnak arra, hogy vallási alapon ossza az észt egy szervezet, meg a hívei, hogy miként és hogyan lenne ildomos élni mindenkinek. Ráadásul egy olyan múlttal bíró szervezet mint az egyház, inkább húzza kicsit meg magát, több alázatot várnék azoktól, akiknek útja véren és elevenen elégetett, megszenesedett testeken át vezetett a mai jelenünkbe.
Ha feltűnt volna a keresztényeknek, a legalapvetőbb emberi értékek - pl.: ne ölj - már a vallásuk megjelenése előtt is értéket képviseltek a világban, persze nem mindenhol egyformán. Ezek nem keresztény értékek, hanem egyetemes emberi értékek, nem kellene úgy előadni, mintha a Krisztushívők pisilték volna a Golf-áramot. Tartsuk már tiszteletben egymást és ne akarjon senki átlépni a saját korlátain és beleszólni a másik életvitelébe. Én nem akarom, hogy úgy élj mint én, te és vallásod képviselői miért akarjátok, hogy úgy éljek mint ti? Már megbocsáss de nekem és még sokunknak - akárhányszor megszólalnak az egyház képviselői egy adott témában - folyton ez jön le. Mivel nem vagyok ezzel az érzéssel egyedül, feltételezem, nem bennem van a hiba.
Modorosblog Az Orbánfóbiás 2010.12.07 07:00:00
Én tudom. Tudom, hogy mit akar. Olvastam A Könyvet. Ott azonnal megvilágosult előttem minden, hogy ez az egész miről szól. Hogy addig az orromnál fogva vezettek engem.Ez egy nagyon éles eszű, tehetséges gyerek volt az elején. Igazi nagy reménység... aki nem átallott gyújtó hangú…..