Regisztráció Blogot indítok
Adatok
naturicumtradekft

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vérzsírok, triglicerid, koleszterin: mindannyiunk által gyakran hallott kifejezések, amelyeket általában valami titkos, baljós homály vesz körül. A legtöbben nem tudjuk, mik ezek pontosan, és mi a jelentőségük, igaz, a szív- és érrendszeri betegségekkel való…..
Az étrend célja, ideális testsúly lassú elérése: rendszerint elegendő heti 1/2 kg-os testsúlycsökkenés. Szigorúbb korlátozást kell alkalmazni, ha a testsúly növekednék. Ilyenkor beiktathatunk egy-egy gyümölcsnapot: pihenőnapot, 8-14 naponként egyszer, csak napi 1 ½ kg…..
Egészségesnek lenni és maradni csak jól működő immunrendszerrel lehet!Az immunrendszer védi a szervezetet a veszélyes "betolakodóktól", mint pl. a baktériumok, gombák, vírusok és más káros anyagok, melyek naponta ostromolnak bennünket. Testünk az…..
Kockázati tényezők   A szívkoszorúér-betegséget előidéző betegségeket és állapotokat kockázati tényezőknek hívjuk. Ezeknek a tényezőknek az összegzése határozza meg, hogy milyen esélyük van arra, hogy koszorúérbetegek legyünk.  A koszorúér-betegség angina…..
Latex-allergia és élelmiszerallergiákA latex-allergiáról az utóbbi időben egyre többet olvashatunk. A latex a gumifa (Hevea brasiliensis) nedvében található, és a gumigyártás során kerül a gumiból készült tárgyakba. Jelentőségére akkor derült fény, amikor általánossá…..
A zsírok szerepe a táplálkozásban    A zsír fontos energiát adó tápanyag. Jelentős szerepet tölt be szervezetünk működésében, egészségünk megőrzésében. Nélkülözhetetlen a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához. A zsírszövet testünk fontos energia…..
100 gramm élelmiszer kalóriatartalma ÉLELMISZEREINK ENERGIATARTALMA 100 GRAMMRA VONATKOZÓAN GYÜMÖLCSKÉSZÍTMÉNYEK ITALOK ZÖLDSÉGEK Befôttek (átlag) 90 Alkoholmentes sör (dl) 20 Bimbós kel 50 Citromlé (Olympos) 25 Asztali borok (dl) 80 Brokkoli 25 Diétás befôttek…..
Táplálkozási piramis Napi energiabevitelünket alapvetően a szükségletnek kell meghatároznia. Nagyobb fizikai, szellemi igénybevétel esetén több táplálékot kell fogyasztanunk, hogy az erőnlétünket, testsúlyunkat az adott szinten tudjuk tartani.Az étkezésünket leginkább…..
A csontritkulás a csontok anyagcsere-betegsége. A csontszövet mennyiségének megfogyatkozásával jár, ami egy bizonyos szint után fájdalmat, csontelváltozásokat okoz, vagy akár súlyos csonttörésekhez is vezethet. A csontritkulás Magyarországon kb. 1 millió embert érint, ami a…..
 Candida betegség ellen kidolgozott menük, a többi ételünkhöz hasonlóan készülnek. Nem használunk cukrot, tojást, húsféléket, finomított termékeket, fehér lisztet, aromákat, adalék anyagokat. A főzéshez П-vizet, és tengeri sót használunk. Természetesen e mellett…..
A csontritkulás (osteoporosis) világszerte több százmillió embert érint, a becslések alapján Magyarországon a lakosság mintegy 8-10%-a szenved ebben a gyakran komoly fájdalmakkal járó betegségben, melynek rettegett következménye lehet a combnyaktörés és a csigolyatörések.…..
A fekélyes vastagbélgyulladás idült, súlyos, jellemzően hasmenéses időszakokkal jelentkező, de székrekedéssel váltakozható, gyakran testi leromlással járó betegség. Nevéből is következően a vastagbél nyálkahártyájának idült fekélyképződéssel járó gyulladásos…..
A diéta lényege a tej- és tejtermékmentes táplálkozás. A tej emésztése és alkotóelemeinek felszívódása a legtöbb bélbetegségben romlik, ezért tejet, tejterméket nem szabad fogyasztani.  A bélnyálkahártyát bevonó, gyulladást csökkentő hatása miatt a diétában…..