Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fmagus

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Random Képregények RANDOM #1 2010.12.06 07:00:00
Nagyszakállú Télapó, jó gyermek barátja. Random Virtuális Képregénymagazint rejteget a zsákja. Hát íme, itt van, Miklós bácsi elhozta nektek puttonyában az első magyar virtuális képregénymagazin bemutatkozó számát, amit reményeink szerint milliók vártak, de bízunk benne,…..
Fmagus 2010.12.07 10:24:53
Sziasztok!

Látom jópáran véleményezték már a képregényt, néhol meglehetősen szakmai szempontból, emellett kíméletlen őszinteséggel :)

Én inkább a laikus átlagfogyasztók táborát képviselem, akinek leginkább az számít, hogy az adott mű szórakoztató legyen (az igényesség fenntartásával együtt).

Nagyon jó ötletnek tartom ezt a kezdeményezést, és jónak a megvalósítást is. A rajzok kidolgozottak, hangulatosak, látszik, hogy sok munka és ugyanennyi lelkesedés van benne, ami utóbbi könnyen átragad az olvasóra is.

Az első szám tartalmas, tetszik, hogy több stílus is megjelenik benne, így mindenki megtalálja a neki tetsző történetet. Ezt érdemes továbbvinni, esetleg a fiatalabb korosztályt is megcélozni egy-egy sorozattal, bár nem tudom biztosan, ez így működne-e.

Külön gratulálok az Árnyékfalu c. műhöz, számomra ez volt a tuti favorit. A közölt pár oldalból látszik, hogy sok lehetőség van még a történetben, számtalan fonalon el lehet indulni; nagyon kíváncsian várom a folytatást. Külön kiemelem, hogy kellemesen érintett, mikor a térképen rovásírást véltem felfedezni, jól megadta ez a misztikus színezetét a történetnek amellett, hogy mutatta azt is, hogy ez valóban magyar képregény. Ugyanez az érzés fogott el, mikor láttam a Café Postnuclear-ban a magyar helységneveket, de sajnos itt ennyiben ki is merült a dolog, a nevek és a környezet szöges ellentétben álltak mindezzel. Én nagyon szívesen megnéztem volna pl. a lebombázott xy város képét, vagy egyéb jellegzetes hazai specialitást ebben a posztapokaliptikus történetben, így egy kicsit a levegőben lógott az egész.

Amit még szeretnék kiemelni: nagyon fontosnak tartom a tartalmas történetvezetést. Látszik, hogy tehetséges és kreatív alkotókkal van az olvasónak dolga, de az első számból még nem derül ki, hogy itt apró szösszeneteket fogunk látni időről-időre, vagy egy komoly történeti projektet, mely utóbbi jóval nagyobb munkát igényel, de ez garantálja a fix rajongótábort is.

Én mindenesetre várom a következő részt, és véleményem szerint ez valóban egy egyedülálló kezdeményezés, úgyhogy hajrá fiúk-lányok! A kritika nehogy eltántorítson Titeket a folytatástól! :)