Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bdi

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Csak egy kép a böngészni vágyó érdeklődőknek: 8000x8000 pixeles felbontású képet közölt a NASA a Földről, a fotót az űrügynökség Suomi NPP nevű, Földet figyelő műholdja készítette 2012. január 4-én. A kép fenti részletén Los Angeles, Kalifornia partjai, az…..
   „Isten útjai kiszámíthatatlanok” – mondta Švejk Dub hadnagynak, miután talajrészegen megtalálta egy kuplerájban. Kábé ennyit mondhatok el a szerda reggeli poszt szavatosságáról is, melyen már megjelenése előtt keresztülment egy hajnali exkluzív a…..
  Úgy tűnik, nem tarthat rendezvényt az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport a megszokott, Szabad sajtó úti helyszínen, mivel azt lefoglalta a Fővárosi Önkormányzat. Sőt, mint kiderült, nem csak azt – és nem csak a Fővárosi Önkormányzat. Ahogy a…..
  „William Odom amerikai tábornok és kémfőnök: »A szocialistáknak bűntudatuk van, és gazsulálnak nekünk. Ez olyan előny, amit csak a bolond hagy kihasználatlanul. A volt magyar kommunisták úgy adják be a derekukat, mint ahogy annak idején ezt tették a szovjet…..
  A Fidesz oktatási munkacsoportja és az oktatási államtitkárság egyebek mellett arról állapodott meg, hogy ha a felsőoktatási intézmény úgy rendelkezik, akkor a diploma megszerzéséhez előírt nyelvvizsga megszerzése alól mentesülnek azok a hallgatók, akik a…..
  Miért nincs normális közéleti párbeszéd Magyarországon? – teszik fel a fellengzős kérdést oly gyakran, felemlegetve még az ország végletes politikai megosztottságát. S mi lenne ezen mérce szerint a normális? A higgadt hangú, mérlegelő-érvelő, a más…..
bdi 2011.11.08 10:35:26
@Doomhammer: "Magyarul szerintuk azok konzervativak, akik a fenyegeto szituaciokra osztonosen reagalnak es azok liberalisak, akik racionalisan, tudatosan."

Ha rossz lakásba botorkálok haza részegen, inkább egy baloldali tulajjal örülnék összetalálkozni, míg ha a szafarin ugrik felém egy oroszlán, akkor egy nagyon konzervatív vadászt kívánok magam mellé, egy bazi nagy puskával. (bár egyik helyzetet sem mondán jellemzőnek rám)
bdi 2011.11.08 11:22:51
@Doomhammer: "Helyesen: liberalis"

A liberal - conservative párost én inkább baloldali-jobboldalinak fordítanám.
bdi 2011.11.08 11:54:52
@alpaca: Ha valamelyik gondolkodásmód ennyivel hasznosabb lenne, a másik már kiszelektálódott volna.
Közel húsz éve, a világon elsőként Nyugat-Ausztráliában tették kötelezővé a kerékpárosok számára a sisak viselését. A közlekedők biztonságára hivatkozva elfogadott törvény 1992 nyarán még forradalmi újítás volt, mostanra azonban a kerékpáros közösség első számú…..
  A millások hétvégi megmozdulásának üzeneteiből kettőt tudnék felidézni: 1. Nem tetszik a rendszer 2. alternatív köztársasági elnököt választhat a nemzet március 15-ig. Míg ez utóbbi ötletet az Index kommentátora például tökéletesen érthetetlennek nevezte, én…..
bdi 2011.10.25 13:21:47
@Viktus: "Miért is töltené rettenettel? Feri ellen százezrek tüntettek..."

Meg is kapta a feri amit érdemelt, gyakorlatilag eltűntek a föld színéről. ( A fidesz meg a kétharmadot kapta meg, amit meg nem érdemelt meg.)
bdi 2011.10.25 16:53:31
@Chicano: "Emlékeztetnélek a 2006 előtti fideszes giga-demonstrációkra. (Azokon még akár 2 millióan is voltak. :) ) "

Ez régi történet, de ezt a 2 milliót csak az hisz el aki nagyon "hiszékeny" vagy havi fixet kap érte.
  Orbán Viktor már 2006-ban megmondta, hogy komoly bajok lehetnek a devizahitelezés hazai elburjánzásából, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ezért az emberek a hibásak és nem a kormány.    2006. április 21-én a második választási forduló előtti pénteken Orbán,…..
  Úgy tűnik, nem a pénteki kör volt az utolsó a szopórolleren, egy héten belül újabb 10+1 ponttal örvendeztetett meg minket a gazdasági kormányzat. Az adórendszert érintő módosításokról Az egykulcsos szja megteremtésének lépései címmel ad hírt a kormányzati portál,…..
bdi 2011.09.21 13:47:32
@Lew Archer: Nem, nem arról van szó. Az egykulcsost már bevezették, és most, pár hónap múlva kivezetik. Aki a legkisebb ellenvetést is tette az egykulcsos kapcsán (pl. nem igazságos), azt földbeszíjjártózták, és most szembeköpik magukat és mégis többkulcsos lesz.

Egyébként a te minisztered szavára épeszű ember tavaly nyár óta nem figyel, amikor is megpróbálta bevezetni a kinyilatkoztatásos törvényalkotást, a devizahitelek kapcsán.
bdi 2011.09.21 18:14:51
@Viktus: Ha pengefalhoz, meg turulhoz nem kell engedély, akkor ehhez a falhoz minek?
bdi 2011.09.21 20:48:25
@Lew Archer: Kicsit elhamarkodottan díszpolgártalanították azt a kertészt. Lehet, hogy nem minden magyarra igaz, és további kutatások nélkül nem tudható, hogy genetikai vagy tanult alapon, de tény, hogy akadnak itt alattvalók, akik képesek a meggyőződésüket szinkronizálni a nagyvezérével, akármilyen gyakorisággal változik is az.
Ez nem összeesküvés-elmélet, ezek tények, amelyek gazdasági alapúak. 2050-ben csodákat látunk majd az autóbontókban. Mai cikkünk blogposztja...
  Fura érzés fog el minket az újabb és újabb kormányzati intézkedéscsomagok hallatán. Erősen turbulens gazdasági környezet ide vagy oda, a permanens újratervezés állapota aligha szolgálja a Nagy Növekedést, az Államadósság Elleni Harcot meg a Sok Új Munkahelyet, sőt,…..
bdi 2011.09.13 17:35:46
@Dr. Zerge: Neked legyen igazad! Én azért ilyesmiket is olvastam:

"A Figyelő felvetésére elismerték a Raiffeisennél, hogy az ügyfelek tartozása a forintgyengülés miatt jelenleg számos esetben – főként magas induló finanszírozási hányadú megállapodásoknál – meghaladja a fedezetül szolgáló ingatlan értékét. Ugyanakkor abban bíznak, hogy „remélhetőleg csak pillanatnyi állapotról van szó, amely a 10–20–30 éves futamidő alatt visszafordul és rendeződik"

hitelshop.co.hu/devizahitelesek-eltuno-fedezete.html
bdi 2011.09.13 18:08:24
@Dr. Zerge: Sajnos az nem elég, ha épp értéken van.

Aki eredetileg a hitelképessége és a fedezeti határ közelében vett fel hitelt (és szinte biztos, hogy a többségre ez igaz) most egy forint kiváltó hitelt a mai feltételekkel nem kapna:

- A fedezeti arány biztosan rosszabb (árfolyam, ingatlanár)
- Jövedelmi viszonyok általában nem javultak, viszont a feltételek szigorodtak
- Magasabb forintkamat, magasabb törlesztőrészlet.

Viszont, ha a bankok lazítanak a hitelnyújtás feltételein, és visszatérnek a felelőtlen hitelosztogatáshoz, abból megint bajok lesznek.
bdi 2011.09.13 19:00:50
@Dr. Zerge: "Ez így számok nélkül meddő."

Hát igen, a számok sokfélék. Pl. az én EUR hitelemet 280-as árfolyamon vettem fel (áldassék a kósa neve).
Elektromos bicikli? Mekkora hülyeség már, ez aztán tényleg az elpuhult nyugati civilizáció sötétsége, hogy ilyet egyáltalán kitaláltak.  Kocsmába járni is van olyan jó, mint kirándulni Nagyjából ez a sommás reakció érkezett válaszul minden bringásról, akit…..
bdi 2011.09.12 13:10:55
@Luxusmoszkvicsslusszkulcs:

Ahol már szabályozták, ott úgy van, hogy a rásegítésnek fokozatosan csökkenni kell, és 20 km/h -nál meg kell szűnnie.
Az Origo immár 41 cikkben dolgozza fel a magyar vonatkozású, az Egyesült Államok nagykövetsége által készített és hazaküldött jelentéseket, amelyek a Wikileaks, egy a titkok kiszivárogtatására létrehozott szervezet és weboldal kebeléből szivárogtak ki. Semmiképpen nem térnék…..
  Pár hete fogadta el a kormány a Nemzeti Energiastratégiát, amely a célok szerint biztosítja a hazai energiaellátás hosszú távú fenntarthatóságát, biztonságát és gazdasági versenyképességét. A stratégia a kormány szerint kiszolgálja az elsődleges nemzeti érdekeket,…..
bdi 2011.07.31 14:58:11
@Dr. Zerge:

Itt egy érdekes cikk a növekedés határairól:

physics.ucsd.edu/do-the-math/2011/07/galactic-scale-energy/

Ha csak évi 2.3%-kal növekedik az emberiség energiaflehasználása (az elmúlt 3-400 évben az átlag évi 2.9% volt), akkor történelmileg rövid idők alatt elképesztő limiteket érünk el.

350 év múlva, a teljes szárazföldet napelemekkel kellene borítani, 400 év múlva a teljes földet, 1300 év múlva a teljes napot körbe kéne venni napelemekkel.

Ugyanezen blog következő cikke a GDP-re állít fel ugyanilyen limitet.

Az állandó növekedésre alapozott technikák helyett mernünk kell kicsinek lenni. Vagyis, ki kell találni, hogyan tartható fenn a gazdaság stagnálás vagy csökkenés mellett.
bdi 2011.07.31 22:37:26
@waze:
"szóba jött a tórium, itt egy cikk róla. jellemzően elmeszelte a francia atomlobbi-merthogy"

Nem a fűtőanyag a fő gond az atommal (akár urán vagy lehetne tórium is).

Szimplán túl drága az építése.
A mai nappal véget ért az űrsiklók korszaka. A számokról, eredményekről, sikerekről, veszteségekről írni fognak rengetegen, én most kicsit a jövőről alkotott elképzelésekkel, kijelentésekkel foglalkoznék.   Az űrsiklók hattyúdala, az Atlantis leszállása.  …..
  „Emlékezetes hat hónapot tudhat maga mögött Magyarország” – írja Kester Eddy a Financial Times fejlődő piacokkal foglalkozó blogján. A poszt szerint az évekig tartó rosszfiúság után a kormány impozáns gazdasági programja miatt nőtt meg a magyar kötvények…..
bdi 2011.07.13 13:25:45
@loláb:

szerzett jogok, kényszermunkatábor
  Békés megye éves vízfogyasztását lehetne megspórolni minden évben, ha az ország összes lakója elzárná a csapot fogmosás közben. Mezőgazdaságunkra kiugróan jó hatással lenne, ha nem a spanyol paradicsomot vagy a kínai fokhagymát, hanem a hazai idényzöldségeket…..
bdi 2011.07.06 23:54:47
@egy_vélemény: Nemrég kényszer-kísérletben vettünk részt: hónapokig nem volt kocsink, csak heti egy este kölcsön. Az addigi 2-3 naponkénti boltba menés helyett egyszerre kellett beszerezni majdnem mindent. Talán tényleg kevesebbet vettünk, mert rosszabb volt egyszerre látni a pénztárnál a végösszeget mint máskor több alkalomra elosztva.
bdi 2011.07.07 00:04:12
@egy_vélemény: "A klíma más. Kevesebbet süt a nap."

Így könnyű keveset vásárolni:)
    Ronald Reagan néhány nap múlva szobrot kap Budapesten. A szobor az egykori elnököt séta közben ábrázolja, amint az Amerikai Nagykövetség épületétől tart a Parlament felé. Reagan tisztelőinek egy csoportja, Molnár Attila Károlytól Nyitrai Zsoltig, Rétvári…..
bdi 2011.06.24 13:21:12
@bz249: "A Szovjetunio energiafelhasznalasa vegig novekedett es vegig olajexportalo orszag voltak. Vagyis ez a venni nem tudtak az hulyeseg."

en.wikipedia.org/wiki/File:Top_Oil_Producing_Counties.png

Végy légszíves egy pillantást a piros szaggatott vonalra, különösen úgy 82 körül.
bdi 2011.06.24 14:17:09
@bz249: "es most mit kellene latnom?"

Te magad válaszoltad meg: csak olcsóbban tudtak exportálni, ezért csak úgy maradhattak volna felszínen, ha növelni tudják a kitermelést és az exportot.

Ehhez képest, platózott, majd csökkent a kitermelés. Vagy a hazai gazdaságnak jutott kevesebb, vagy exportra (erről nem találtam számokat), vagy mindkettő de mindenképp tönkretette a gazdaságukat.

A kitermelés visszaesése a 70-es évek végén kezdődött, és 83-ra (a csillagháborús tervek bejelentésére) már a csökkenés is bekövetkezett, szóval inkább ez ásta meg a SZU sírját.
bdi 2011.06.24 15:09:37
@bz249: Tök jó ez az excel tábla.

Van benne kitermelés meg fogyasztás a SZU-ra. Ha ábrázolod egy diagramban a kitermelést, fogyasztást és a kettő különbségét (export), akkor azt mutatja, hogy az export pontosan követte a kitermelést (vagyis csökkent is), míg a belső fogyasztás platózott a nyolcvanas években. Ezek szerint a gazdaságuknak stagnálnia kellett volna csak az olaj miatt, és még ezen felül az olajexport bevételek is drasztikusan visszaestek.

sajnos ez az utolsó, mert dolgozni kell...
Múltkor a fővárosból kaptunk posztot, ami egy veszélyes zuglói kereszteződés problémáját írta le. Én legtöbbször inkább a bevásárlóközpontok környékén tapasztalom a parkolóban, hogy az autósok megzavarodnak és rögtön elfelejtik a jobbkézszabályt. András is rendre…..
bdi 2011.06.23 19:02:21
@Inter Face: Az áruházi parkolók közforgalomnak megynyitott magánterületek, ahol a KRESZ érvényes. Jogilag pont olyan, mint az utca, ezért büntetnek, és a biztosító elmehet, ha nem akar fizetni...

Amúgy az egész felvetést nem értem. Parkolóban lehetséges sebességek mellett, táblák és kezek nélkül is meg kéne tudni oldani, hogy ne ütközzenek össze.