Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xsasha

6 bejegyzést írt és 8628 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán akad olyan, aki észrevette: hosszú kihagyás után egy kicsit visszatértem a nyomtatott sajtóba. Persze, csak óvatosan: a nyár végétől havi egy alkalommal írok cikkeket a Heti Válasz számára. 2004 és 2006 között egyszer már kipróbáltam ezt, akkor minden héten Giró-Szász…..
xsasha 2012.10.02 18:40:49
@bariga:
Jól mondod, érteni vélem, amit mond. Szeretni csak ritkán szeretem, mert többnyire azt is tudom, miért mondja, és kiknek szól. De mivel ismerem a médiát és ismerem a baloldali politikai elitet, ezért nekem valóban nincs problémám ezzel.
xsasha 2012.10.02 18:52:21
@szoja122: Kedves szoja122, nem értem, miért kérsz számon gazdasági kérdéseket, ha alapvető összefüggésekkel nem vagy tisztában. Varga az adott kérdésre egy pontos és adekvát választ adott. Mi a problémád?
Figyelem! 2012-ben Magyarországon a NAV megtehei, hogy nem adja vissza egy magánszemély számítógépét annak teljes adattartalmával együtt azzal az ürüggyel, hogy lejárt rajta egy 7 130 Ft-os program legálisan feltelepített próbaverziója. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint…..
Nem lesz népszerű, amit mondok: az a javaslat, hogy a pártok a következő két évben ne kapjanak állami támogatást, a mostani kabinet időszakában az egyik legdurvább, a demokratikus versenyt leginkább korlátozó ötlet. Tudom, hogy a tömegdemokrácia korában megnyerhetetlen az a vita,…..
xsasha 2012.05.26 10:29:41
@dbeata: Vak vezet világtalant... Te mondod, hogy önismeretre van szükség? LOL
xsasha 2012.05.26 11:37:46
@dbeata:
Nem, nem dbeata, én nem vagdalkozom. Nagyon pontosan fogalmaztam meg az észrevételeimet. Minden egyes hozzászólásom tényeken alapult, érvek nélküli replikáid mutatják ezt a legjobban. Hozzászoktál, hogy az a médialiberális arcátlanság működik, de csak a gyengeségedet mutatja, hogy alkalmatlan vagy érdemi vitákra, és ilyen verbális szóhuszárkodással próbálod magadnak bizonygatni a vélt liberálintellektuális fölényedet. Nézz végig magadon, és vedd észre, milyenné tett a média, aztán kérdezd meg magadnak, hogy a médiának valóban ilyen hatalma van? Az nem kétséges, hogy kompenzálsz - a kérdés, hogy megéri-e?
xsasha 2012.05.26 19:00:46
@bariga:
Senki nem tudja? Beszélj a magad nevében, ha már tudatlan vagy. Nyilván még a kormányzó fogalommal se vagy tisztában, de még azzal sem, hogy az Antant erősítette meg Horthy pozícióját a Habsburgok ellenében. Talán kérdezd meg, hogy a brit királynő vagy az elődei, illetve az Európában hasonló pozícióban lévő vezetők miért voltak, vannak olyan sokáig hatalomban. Pont te ne oktass ki történelemből, aki a mai médiából tanulod a hülyeségeket. Köszönöm.
Mikor van vége a demokráciának? – az elmúlt két év (meg persze két évtized…) egyik slágertémája kétségtelenül ezen kérdés körül forgott. A vitában folyamatosan azt képviseltem, hogy érdemes elválasztani egymástól azt, ami nem tetszik, nem szép, nem jó, attól,…..
xsasha 2012.05.17 11:26:18
@szoja122:
Ez mellébeszélés. Kérdésem egyértelmű volt. Hozzászólásodban jogászkodni kezdtél, a hatalmi ágak szétválasztásáról beszéltél, aztán meg bedobtál egy olyan fogalmat, hogy fideszközeli. Az marhára senkit nem érdekel, hogy te mit vársz el, meg mit nem Handó Tündétől. Ha úgy hiszed, hogy a te elvárásod releváns jogfilozófiai kérdésben, akkor erősen tévedsz. Szóval ezzel így nagyon nevetségesre sikerült ez az érvelés a demokrácia haláláról. Ez kocsmában szódával elmegy, ez a baloldali politikusok szintje. Itt ez kevés, mert itt nem elég kinyilatkoztatni.
xsasha 2012.05.17 20:19:38
@hoplita:
Jól látod. :-)

A stratégia egyszerű.
Mivel az összes ellenzéki párt szociálisan súlyosan demagóg, és várható, hogy majd a nép nevében akarják majd megfúrni a pártfinanszírozást a szokásos forgatókönyv szerint, ezért Orbán megelőzte ezt a szálat, betette legalacsonyabbra a lécet, amitől a média majd kénytelen amellett érvelni, hogy márpedig a korrekt pártfinanszírozás a demokrácia alapja. Így haza is vágta a tervezett stratégiákat, és mostantól lehet érdemi vitákat folytatni, és nem lesz igazán tere a médiatámadásnak.
Zseniális, nem gondolod?
xsasha 2012.05.17 20:39:16
@jjulie:
Ha Orbán ezt akarná, akkor meg is csinálná. De nem teszi. Pontosan tudja, hogy a média milyen balhét csapna, és jönnének az oligarcházások, stb.
Csak te vagy elég régi vagy gyenge minőségű bútordarab, hogy csak egy lépésig számolsz a táblán.
Az elmúlt napokban egy lengyel kolléga felkérésére – aki a visegrádi országok politikai rendszereiről tervez könyvet megjelentetni – egy tanulmányon dolgoztam, s ennek keretében újra egymás mellé tettem mindazokat a változásokat, amelyeket a második Orbán-kormány eddig…..
xsasha 2012.02.29 14:13:34
@nyünyüge:
Ha a módszer sikeres, akkor nem fog kihalni, hanem tovább öröklődik. A kihívás az, hogy vagy a rendszert kell átalakítani, hogy változzanak a sikerkritériumok, vagy a sikert kell transzformálni, és a pártot alakítani újjá.
xsasha 2012.02.29 15:28:23
@sárkányfő:
Állj kézen, aztán ugorj ki az ablakon! lol, megmondtam, hogy nem fogsz kiugrani? Te hülyének nézel?
És mi is a te világos álláspontod a bedobott 4 kőkemény kérdésben? Ja, hogy van neked. Gondolom, az is kőkemény. Az álláspontod.
És igen, nem tudsz kizökkenteni, akármennyire is terelni szeretnéd a témát.
xsasha 2012.02.29 18:19:55
@graycivil:
Ja, hogy adócsalók szervezik a millát? Miről beszélsz? Vagy mitől is kell rettegni? Szánalmas bohóc. A média kakkint valamit, te meg már lefetyelsz.
Állítás 1: „A kormányzás óta a Fidesztől elpártolt szavazók – akiknek a számát a Nézőpont kétszázezernek mondja, minden más kutatás azonban közel másfél millióra teszi” (Török Gábor) Állítás 2: „Török Gábor minimum téved, amikor nem először…..
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
xsasha 2012.01.09 16:21:27
Az alapvető probléma ezzel az írással az, hogy a kádári elit megakadályozta, hogy kikössünk a "nyugati partoknál". A balliberális erők fenntartották és továbbfejlesztették a kádári "legvidámabb barakk" hatalmi eszközeit - ezzel látszólag felhúzták a demokrácia zászlaját a hajóra, de a hajót ugyanazokkal az eszközökkel irányította, mint a rendszerváltás előtt. A balliberális erők ellopták a rendszerváltást - nem véletlenül vonta le következtetésül 2002-ben Orbán, hogy kiváló kormányzással nem lehet politikai eredményeket elérni. Hiszen a legjobb csatlakozó ország voltunk, éltanulónak hívott bennünket az EU, és a versenytársainkhoz képest kétszeres növekedést produkáltunk. De a baloldal hazugságok, manipulációk és trükkök százaival kispadra küldte a kormányt - akkor nem volt sehol a Haza és Haladás, nem volt sehol egy Bajnai Gordon, illetve tudjuk hogy hol volt.
2002-ben ellopták az ország jövőjét, ellopták a fiatalságomat és eladósítottak. Lezüllesztették a társadalmat, visszarángatták a csodavárásba és megvezették pofátlan hazugságokkal.
Kedves Gordon, Ön hazudik! Nem, nem indultunk el a keleti partok felé, onnan el sem mozdultunk. Ahhoz, hogy a keleti partoktól elrúgjuk magunkat, előbb szét kell tépni a balliberális hazugságok hálóját a vetítőkkel és a finanszírozókkal együtt. Rá kell mutatni a hamis lobogóra és az aljas eszközökre, amikkel a társadalmat zátonyra futtatta a ballib.
Kedves Gordon, Ön egy tapodtat sem tud előrelépni a nyugati partok felé, ha magával hurcolja ezeket a hazugságokat. Ez pedig nagyon szomorú, mert én személyesen nagyon bíztam abban, hogy egy alkalmas vezetője lehet a megújult baloldalnak.
De ha csak ezekkel a hazugságokkal a hóna alatt akar előre haladni, akkor ugyanúgy el fog süllyedni, mint sokan mások az ilyen terhek alatt. Erkölcsileg válik az első pillanattól alkalmatlanná, hogy megújítsa a baloldalt.
Egy tisztelője.
Subba Kínzó kérdés 2012.01.03 15:20:00
Kis segítség: Lehet több helyes válasz is!..
Ha olyan köztársasági elnöke lenne az országnak – nem is lenne példátlan, az előző például biztosan ilyen volt -, akit a haza sorsa jobban érdekel, mint megválasztóinak vélt vagy valós politikai érdeke, akkor az újévi beszédében nem a kitartásról, a jó irány…..
xsasha 2011.12.31 12:21:59
@Hepci:
:-)
Vannak előnyei is.
xsasha 2011.12.31 12:31:20
@Hepci:
A versenyszellem valóban egy fontos összetevő Orbánnál. Ez tud kiemelkedő teljesítményre ösztönözni egy embert/céget/országot.

Ami pedig a második részt illeti, abban is egyetértek. A Fidesz ma is erős, táborának egy része rejtőzködővé vált ebben a közhangulatban, de nekik semmi meggyőzőt nem tudtak mondani a médiákok. Ha Orbán irányt vált, és megindokolja valamivel, azt simán elfogadják.
xsasha 2011.12.31 15:26:47
@2llkedő:
Valóban? Mint a herceg a mesében? Majd jön fehér lovon, megycsókol minket, és hirtelen feléberünk, és minden jó lesz?
A média ma felemel minden embert, aki mérgesen ki tudja mondani, hogy Orbán... Hol vannak azok a felszín alatti emberek? Mikor akarnak előjönni, ha nem most?
Ennél a csodavárásnál nincs rosszabb.
Nagyon sok tanulsága van ennek a mai napnak. Nem a legfontosabb, de a legjobban zavaró: a sokszor megénekelt kettős mérce. Értem én, hogy vannak különbségek a 2007-es kordonbontás és a 2011-es blokádépítés között, de azért a lényegük közös: parlamenti képviselők a polgári…..
Csupa jó hírt közöltem Barroso úrral – mondta pikírten ma esti interjújában Orbán Viktor, amikor beszámolt arról, hogy elutasító választ küldött az uniós bizottsági elnöknek. Miután az előző bejegyzésben részletesen elemeztem a racionális mérlegelés szempontjait,…..
xsasha 2011.12.23 12:18:58
@török gábor:
Kedves Gábor!
Nagyot csalódtam most benned. Te nem egy indexes kis surmó vagy, aki a hatásvadászat érdekében kreatívan idézget, mert kitalálta, hogy mit akar bemutatni, és képes úgy összeválogatni a mondatokat, szavakat, kijelentéseket.
Te elvileg egy politikai elemző vagy, aki most a lehető legnagyobb bűnt követted el a szakmád ellen. Ez etikailag elfogadhatatlan. Ugyanis ha te az esti riport alapján idéztél, akkor durva hamisítást végeztél egy klasszikus újságírói módszerrel. Ott ugyanis Orbán nem azt mondja, hogy nincs szükségünk hitelre - ha értelmezed is a mondatot. Annak van folytatása! Orbán azt mondja, hogy nem hitel az, amire szükségünk van, hanem egy védőhálóra, ami csökkenti a kockázatokat - és fenntarthatóvá teszi az eddig is működő piaci finanszírozást.
Nem akarom elhinni, hogy szándékosan vezettél félre ebben a cikkben benned bízó olvasókat, akik sokat adnak az elemzésedre, de egyszerűen nem értem.
Nem volt érthető a mögötte lévő szakmai tartalom? Nem figyeltél oda a folytatásra, amikor jegyzeteltél? Mi volt a gond?
Sajnálatos, bármelyik is történt, de nem mentség.
Sorsdöntő napok jöhetnek. Barroso levele után nem tűnik légből kapott feltételezésnek, hogy az ország minden bizonnyal nem kap pénzügyi segítséget, ha a rohamtempóra kapcsolt parlamenti többség megszavazza azt a két törvényjavaslatot, amelynek visszavonását az EU a…..
Ennek a blognak az egyik első bejegyzésében, még a választások előtt, arról írtam, hogy a kétharmados többségre inkább lehetőségként, semmint veszélyként érdemes tekinteni. Az elmúlt másfél év világossá tette, hogy tévedtem. A kétharmad ugyanis – ha nem elég…..
xsasha 2011.12.19 08:41:34
Az első Orbán kormány idején is az volt az ijesztő, hogy olyan eszközökhöz nyúlt Orbán, amik egy felelős vezetés kezében jól is elsülhetnek, de ugyanúgy vissza is üthetnek.
A kormányváltás után be is bizonyosodott azonnal, hogy ez nem csak veszély, de maga a valóság.
A mostani 2/3-os üzemben sem az a probléma, amit véghezvisznek. A MaNyuP döntés is helyes volt, és az alkotmányozás is egy jó döntés volt, ha már lehetőség adódott rá. És valóban olyan történelmi helyzet volt, hogy a demokráciánk álságos működése megakadályozott volna nagyon sok szükséges válságkezelő lépést. A mai magyar demokrácia egy protest demokrácia, amelyik buta módon manipulálható, és nem az értékteremtés és cselekvésre motivál, hanem hogy a politikus úgy tegyen, mintha kormányozna. Hozzászoktunk az ostoba filmekhez, ahol minden nőnek nagy melle van, és ez kell a jóléthez; Ahol úgy állítják be a helyzeteket, hogy abból a legütősebb látvány jöjjön ki. És a kultúra, demokráciagyakorlat nélküli társadalomnak erre van szüksége.
Orbán Viktor felülről akarta ezt a problémát megoldani: kiszolgálni a látványt és mellette tenni, amit tenni kell a paravánok mögött, érzékeny látszategyensúlyokon lépkedve. De ennek két problémája is van. Az egyik dolog, hogy később jön az ellenzék, és ugyanezeket az eszközöket fogja használni, akár olyan hihetetlen ostobasággal és felelőtlenséggel, mint Gyurcsány. A másik még rosszabb. Ugyanis Orbán hiába végzi ezt hatalmas politikai intelligenciával és nemzeti elkötelezettséggel. A fideszesek jelentős része kellően primitív ahhoz, hogy a történésekben ne lássa a fegyelmezett felelősségtudatot - csak az arroganciát látják és tanulják meg, és azt látják, hogy ez sikeres.
Az már ma látszik, hogy Orbán nem tudott olyan áttörést elérni, mint amekkorát szeretett volna, és amire szükség lett volna a rendszerváltáshoz. A médiatörvényre felépített támadás és a közbevágó válság olyan harcokra kényszerítették, amik megkérdőjelezik, hogy képes lesz még a társadalmat átformálni.
Én úgy látom, hogy ha alulról nem indul meg a civil szféra szerveződése (nem a látványbohócok és magukat egymilliónak nevezők, hanem érték alapon szerveződő civilek), akkor sosem fogunk kitörni abból a fogságból, amit a mai történelmi helyzet produkált.
Már sokszor nekifutottam ennek az írásnak, de soha nem jutottam a végére – de még a közepére sem. Elsősorban azért, mert az első mondatok visszaolvasása után már éreztem, hogy ezer sebből vérzik; nem érthető, félreérthető, vagy egyszerűen csak hamis. A dilemma ettől…..
xsasha 2011.12.15 17:28:57
@inreallife:
Az a baj, hogy már nekiálltam megcáfolgatni a pontjaidat, de látom, hogy nem vezet messzire, ugyanis arra is elő lehet állni újabb logikákkal.
Ez a koncepció, amit Matolcsy felvázolt, egy konkrét stratégiára és összehangolt elemekre épül - tudok érvelni mellette.
Amit mondasz, az két elemet megváltoztat ebben a rendszerben, aminek így nincs értelme. hirtelen egy rakás kérdés megválaszolatlanná válik, amire szintén újabb intézkedéseket kell kitalálni - versenyképességünk a versenytársainkhoz képest, a kvalifikált munkaerő eláramlása, a középréteg devizahiteleinek kérdése...
Amint elkezdel ezekre válaszolgatni, rájössz, hogy megint elszórtál egy rakás pénzt, és nem jutottál közelebb.
A ma zajló vitákat azért tartom értelmetlennek, mert Orbánék azzal kezdték, hogy összeírták az aktuális bajokat és problémákat, és felvázolták a lehetőségeket és erősségeket, és ennek alapján kidolgoztak intézkedéseket. A kritikák meg elkerülik azt a lépést, hogy megfogalmazzák a problémákat, és csupán egy-egy elemre reflektálnak, aminek én semmi értelmét nem látom.
Én nagyon helyesnek gondolom azt a stratégiai döntéselőkészítést és döntéshozatalt, amit Orbánék használtak, és hiányosnak tartom azt a pénzügyi megközelítést, ami eddig meghatározta a gazdaságpolitikai tervezést. Ha ebben érdemi vitát tudunk folytatni, akkor van értelme a továbbiaknak.
xsasha 2011.12.15 19:25:47
@Harmony12: @2llkedő:
Amit a CHF/EUR paritás közeli helyzetének fogyasztásra gyakorolt hatása, az adósságválság és a hitelválság exportra és beruházásokra gyakorolt hatása miatt következett volna be.
xsasha 2011.12.15 20:59:48
@2llkedő:
Melyik részét fejtsem ki? Nem pontosan értem, hogy mit nem értesz ezen. Azt a részt, hogy a CHF 30%-al drágult az EUR-hoz képest, majd beállt 20%-on, vagy azt a részt, hogy a felvevő exportpiacaink megálltak növekedni, vagy azt a részt, hogy a feltörekvő piacokról kivonult a kockázati tőke? Hmm, ok, lehet hogy ez így jobb kifejtés, de majd elmondod.
Hetvennyolc százalék. A Medián friss felmérése szerint ennyire nőtt azoknak az aránya, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok. A közhangulat egyre kísértetiesebben hasonlít ahhoz, amilyen a tavalyi kormányváltás előtt volt. Egy fontos különbséggel. Érdemes alaposan…..
xsasha 2011.11.23 23:42:05
@Farkos Csapó Gyurka:
Egy német politikus így fejezte ki a helyzetet:
"mindannyian tudjuk, mit kellene tennünk, de senki nem tudja, hogy lehetne ezután megnyerni a választásokat, ha mindent megtettünk, amit kell..."
A pártokra "kenni" ... a helyzet meg nem értése.
Kicsit úgy élem át ezt a mai napot, mintha a világosi fegyverletétel lenne – mondta az IMF-es tárgyalás tényét kommentálva ma este a Hír TV-ben a Magyar Nemzet újságírója. Sem az ellentétes állítások miatt kialakult hitelességi válságról, sem az egyre feltűnőbb…..
törökgáborelemez 409. Sok hűhó 2011.11.16 09:21:00
Azóta, hogy tavaly nyáron Orbán Viktor az IMF-delegációval való megbeszélésről elrobogott a Videoton-Maribor meccsre, a Valutaalaphoz fűződőn viszony kérdése egyre komolyabb politikai jelentőséget kapott. Akadnak olyanok, akik már a miniszterelnök lemondását fantáziálják arra…..
xsasha 2011.11.16 19:46:07
@Balt:
Kár, hogy itt nem lehet lájkolni. :-))))
xsasha 2011.11.16 20:26:38
@radala:
:-))))))))))))))))))))))
xsasha 2011.11.16 20:38:28
@inreallife:
Ebbe a magas szintű vitába nem szeretnék beszállni, de annyit megjegyeznék, hogy baromira nem kérünk. Hanem üzletet ajánlunk - egy rakás kamatot fizetünk, ha most kötvényt vesznek tőlünk. Sok-sok jövőbeli pénzt kínálunk jelenlegi pénzért cserébe. Ez messze van attól a kéréstől, amit te itt stílusozol.
Hol van már a tavalyi hó… Nagyon sokat fordult a világ a kormányon lévőkkel azóta, hogy a 2010-es választásokat követő hónapokban még minden a dicsőséges fülkeforradalomról és a példátlan választói felhatalmazásról szólt. Ma már szinte csak a „történelmileg…..
xsasha 2011.11.12 23:47:37
@nyünyüge:
"A szlovák kormányfő élesen bírálta a hitelminősítőket. „Azt kérdezem, megfelel-e a valóságnak annak a hitelminősítőnek az értékelése, mely hat hónapig semmit sem látott, s ezután egyszerre négy fokozattal minősítette le Portugáliát. Ez a kérdés helyénvaló” – mondta Radičová."
kitekinto.hu/karpat-medence/2011/07/22/radicova_nem_engedhetjuk_hogy_visszaterjen_a_recesszio/
xsasha 2011.11.12 23:49:00
@nyünyüge:
És hogy miért mondhatja ki Orbán vagy Radicova azt, amit a nagyok nem?
www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/veszelybe-kerulhetnek-a-befektetesek-a-hitelminositok-nelkul-353597
A cím talán pontosabb lenne így: lehet más is a jobboldalon? Az előző bejegyzésben lehetőségként felvetettem új jobboldali szereplő(k) előbukkanását, és ez meglepő módon sokakat levélírásra ingerelt. Most kifejezetten találó a kaptam hideget és meleget is megfogalmazás; a…..
xsasha 2011.11.07 23:22:01
@miva?:
Olvasd a Szabad Földet.
xsasha 2011.11.08 00:22:35
@miva?:
Nem. Éppen az volt a populizmus, hogy azzal hülyítették az embereket, hogy majd a vizitdíj megold valamit.
xsasha 2011.11.09 18:47:32
@manyike:
1.)
- Nem jelenti. De az új nem tud jobb lenni, ha megfertőződik a régitől.
- Hazugságokra épült, érdekkörök hálózata irányított a háttérből, kontraproduktív volt és ostoba embereket helyezett pozíciókba, manipulált és erre a manipulálásra komplett hálózatot és logikát épített ki, a hatalmi réteg fennmaradását szolgálta csupán.
- Tenni vágyó és tenni képes emberek gyülekezete lehetne, akik képességük kamatoztatásáért és elismerésért végeznék dolgukat, a pénz másodlagos lenne. Hitelesen tudnák képviselni a zászlóra írt célokat, stratégiai döntéseket hoznának, és nem kötné őket a múlt kommunikációs csatározása, és különféle hatalmi célok.

2.)
- Politikai pártok irányítanának. Nem hiszek a szakértői kormányban. Elég szakértő volt nekünk Medgyessy. A szakértő végrehajtó, a politikusnak viszont felhatalmazást kell szereznie a döntésekhez. A vállalatokat is menedzserek irányítják, egy ország esetében is hasonló a problémakör. (Épp ezért nem értékelem sokra a Bajnai kormányt. Sajnos Bajnai bár szimpatikus fickó, nincs elképzelése a kormányzásról.)
- Ezt a kérdést nem is értem. Ha azt kérded, hogy a pénzügyi döntések vagy a társadalmi döntések a fontosabbak, akkor arra tudok válaszolni. A pénzügyi döntések egyfajta szükséges de nem elégséges feltételt jelentenek, mint egy vállalat életében a cash-flow kezelése. Ha nem működik, nem működik a vállalat sem. De cashflow alapján nem lehet vezetni egy vállalatot. A pénzügyi döntések felett értelmezhetőek a gazdaságpolitikai döntések, és efelett a társadalmi döntések. Természetesen a társadalmi döntések a legfontosabb, és ez kell meghatározza a stratégiát. A gazdaságpolitikai döntések kell megalapozzák ezeket, hogy egy jóléti és fejlődés legyen elérhető. És ez alatt folyamatosan oda kell figyelni a pénzügyi egyensúlyra, mint a vérnyomásra.
Mindig gondban van az elemző, ha a jövőről kell valami biztosat mondania, de akadnak különösen bizonytalan pillanatok. Négy, nyolc vagy tizenkét évvel ezelőtt nem tűnt nagy kunsztnak megjósolni, hogy a következő választás első két helyezettjét Fidesznek és MSZP-nek fogják…..
xsasha 2011.11.02 10:43:51
@szoja122:
Egy egytől tízig terjedő skálán mennyire értékelnéd, mennyire zavar téged, hogy a két cikk, amiket linkeltél, egy 2007-2010 közötti időszakot értékelő elemzésről szól?
Bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy sajtóértesülések szerint a Fidesz 2004-ben „lottóötösnek” tartotta Gyurcsány Ferenc előtérbe kerülését. "Kiss Péterrel az MSZP a 2006-os választásokat veszítette volna el, Gyurcsány Ferenc viszont esetleges bukásával maga…..
xsasha 2011.11.01 12:15:30
@teevee:
Az értem, amikor a politika kiemel mondatokat, és félreértelmezi. Azt is értem, amikor a ribanc média teszi ugyanezt. Na de te kit akarsz átbszni?
Szerintem elég érthetően írtam le, hogy a kormány fontos célja, hogy a spekulánsok hajójából kifogja a szelet. Ezért kissé gyengíti a forintot, hogy megelőzzön egy lavinaomlást. A piaci szereplők beárazzák a gyengülést, így kevés terük marad a spekulánsoknak, akik semmit nem tudnak nyerni a csendes csordogáláson.

A transzparens, amit láttál, valóban hatásos, jól hangzik, eladható. Ilyenek kellenek egy sikeres tüntetéshez.
xsasha 2011.11.01 21:45:04
@ciceró:
Ő mit mondott a 300Ft-os euróárfolyamról?
xsasha 2011.11.01 21:47:10
@teevee:
"Ez nekem annyit jelent, hogy a kormány szavakban olyan elvárásokat teremt (pl. újabb devizahiteleseket mentő intézkedések formájában), amelyekről már most tudja, hogy nem valósítja meg. "

Nézd, arról senki nem tehet, hogy nem az erősséged a szövegértelmezés. Kérj ilyenkor segítséget, ha valami nem megy. Vagy esetleg mondd azt, hogy év vagyok hülye, és magyarázd el, hogy ez neked hogy jött ki, miféle logikával vagy áttétellel?
Kumin szerint A mozgalom örök 2011.10.22 21:45:00
- Figyeljen csak, magát hogy hívják?- Allison.- Igen? Milyen Allison?- Portchnik.- Szóval Portchnik? Szép név.- Köszönöm.- Na és mit mondott, szóval fixen itt van a Stevensonnál, állandóra?- Nem. Csak alkalmilag. A szakdolgozatomat írom.- Miről?- Politikai elkötelezettség napjaink…..
xsasha 2011.10.24 22:43:52
@babarczyeszter:
Kedves Eszter!
Elfogott kicsit a nosztalgia, mert először a Korridoron kezdtem el fórumozni... Ismerős? :-)))

Egyébként nekem erről az a véleményem, hogy az egy elég kényelmes pozíció, és elég egyszerű üzenet, hogy nem tetszik a rendszer. Ugyanaz a probléma, mint az alagút mászó tűzoltó kollégákkal - látványos, meg az ellenség már ismert, de nem túl sok előremutató elem van benne. Nagyon messze áll a Milla még csak a valós problémák felvetésétől is. Nem hogy valami alternatíva közvetítésétől. Persze gondolom hogy nagyon lelkesítő lehet belülről egy ilyen társaságban szidni a rendszert, de kicsit kevésnek érzem. A technikai elemek, a látványelemek egész jók - a tartalmi elemek éppen ezért elég soványaknak látszanak ezek mellett. A youtube-on is megtalálható kampányvideók profik, de a tartalmuk nagyon üresen kong - én még emlékszem, amikor mi tartalmi kérdésekről vitatkoztunk 2000-ben... Nagyon kíváncsi voltam pl. Mérő László mit üzen, de pont, mivel egy ilyen markáns személyről volt szó, nagyon keveset kaptam tőle. Ez a fajta médiatörvény kritika, amit megfogalmazott, annyira tartalom és érv nélküli volt, hogy szinte bosszantott az Észjárások és a Mindenki másképp egyforma alkotójától.

Az államfőválasztás is egy remek színes lufi. Hangzatos, és látványossá is lehet tenni, de pont olyan üres, mint minden, amit ma a médiából össze lehet gyűjteni. Annyira elment ez a történet is a hatásvadászat irányába, hogy pont olyan, mint egy tökéletes marketingkampány, amit mindenki megtapsol, de senki nem vásárol miatta.

Még nem késő, kedves Eszter. Ha valaki belülről átirányítani a gondolkodók energiáit a tartalmi elemek felé, akkor még lehet ebből valami hasznos. Mert egyébként csak egy ellobbanó árnyék lesz a DKP médiatáncában.
törökgáborelemez 404. Vágta 2011.10.21 15:28:00
Most már szinte biztos: szombaton olyan történik, amire eddig még nem volt példa a magyar politikában. Releváns pártjaink az elmúlt két évtizedben – különösen regionális összehasonlításban - meglepően erős szakítószilárdságúaknak bizonyultak, s ha akadt is néhány…..
xsasha 2011.10.23 20:01:20
@Letícia: Hmmm...

www.youtube.com/watch?v=nIp2aMetTLs

Sajnos nem találtam meg a keresett paródiát, de a lényege: Kata nem kap pepsit...
xsasha 2011.10.23 22:24:36
@Letícia:
Ezzel párhuzamosan Gésa-mama annak örüljön, hogy... ? :-)))
„Az ilyen típusú politikai irányítás alkalmas lehet választások megnyerésére, de – különösen kiszolgáltatott államapparátusok esetén – ellene hat a bürokratikus közigazgatás klasszikus erényeinek, a racionalitásnak, a kiszámíthatóságnak és a…..
xsasha 2011.10.20 18:46:04
@nyünyüge:
És mi lesz úrrá ezen?
xsasha 2011.10.20 18:48:10
@karbalán:
Nem lehetséges, hogy csupán a megélhetési média generálja a "Gyurcsány, a terrorista" jellegű húzásokat? Nem lehetésges, hogy csupán a társadalom ízlését szolgálják ki elvtelenül pénz és politikai érdekből?