Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xsasha

6 bejegyzést írt és 5249 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Figyelem! 2012-ben Magyarországon a NAV megtehei, hogy nem adja vissza egy magánszemély számítógépét annak teljes adattartalmával együtt azzal az ürüggyel, hogy lejárt rajta egy 7 130 Ft-os program legálisan feltelepített próbaverziója. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint…..
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
xsasha 2012.01.09 16:21:27
Az alapvető probléma ezzel az írással az, hogy a kádári elit megakadályozta, hogy kikössünk a "nyugati partoknál". A balliberális erők fenntartották és továbbfejlesztették a kádári "legvidámabb barakk" hatalmi eszközeit - ezzel látszólag felhúzták a demokrácia zászlaját a hajóra, de a hajót ugyanazokkal az eszközökkel irányította, mint a rendszerváltás előtt. A balliberális erők ellopták a rendszerváltást - nem véletlenül vonta le következtetésül 2002-ben Orbán, hogy kiváló kormányzással nem lehet politikai eredményeket elérni. Hiszen a legjobb csatlakozó ország voltunk, éltanulónak hívott bennünket az EU, és a versenytársainkhoz képest kétszeres növekedést produkáltunk. De a baloldal hazugságok, manipulációk és trükkök százaival kispadra küldte a kormányt - akkor nem volt sehol a Haza és Haladás, nem volt sehol egy Bajnai Gordon, illetve tudjuk hogy hol volt.
2002-ben ellopták az ország jövőjét, ellopták a fiatalságomat és eladósítottak. Lezüllesztették a társadalmat, visszarángatták a csodavárásba és megvezették pofátlan hazugságokkal.
Kedves Gordon, Ön hazudik! Nem, nem indultunk el a keleti partok felé, onnan el sem mozdultunk. Ahhoz, hogy a keleti partoktól elrúgjuk magunkat, előbb szét kell tépni a balliberális hazugságok hálóját a vetítőkkel és a finanszírozókkal együtt. Rá kell mutatni a hamis lobogóra és az aljas eszközökre, amikkel a társadalmat zátonyra futtatta a ballib.
Kedves Gordon, Ön egy tapodtat sem tud előrelépni a nyugati partok felé, ha magával hurcolja ezeket a hazugságokat. Ez pedig nagyon szomorú, mert én személyesen nagyon bíztam abban, hogy egy alkalmas vezetője lehet a megújult baloldalnak.
De ha csak ezekkel a hazugságokkal a hóna alatt akar előre haladni, akkor ugyanúgy el fog süllyedni, mint sokan mások az ilyen terhek alatt. Erkölcsileg válik az első pillanattól alkalmatlanná, hogy megújítsa a baloldalt.
Egy tisztelője.
Subba Kínzó kérdés 2012.01.03 15:20:00
Kis segítség: Lehet több helyes válasz is!..
Kumin szerint A mozgalom örök 2011.10.22 21:45:00
- Figyeljen csak, magát hogy hívják?- Allison.- Igen? Milyen Allison?- Portchnik.- Szóval Portchnik? Szép név.- Köszönöm.- Na és mit mondott, szóval fixen itt van a Stevensonnál, állandóra?- Nem. Csak alkalmilag. A szakdolgozatomat írom.- Miről?- Politikai elkötelezettség napjaink…..
xsasha 2011.10.24 22:43:52
@babarczyeszter:
Kedves Eszter!
Elfogott kicsit a nosztalgia, mert először a Korridoron kezdtem el fórumozni... Ismerős? :-)))

Egyébként nekem erről az a véleményem, hogy az egy elég kényelmes pozíció, és elég egyszerű üzenet, hogy nem tetszik a rendszer. Ugyanaz a probléma, mint az alagút mászó tűzoltó kollégákkal - látványos, meg az ellenség már ismert, de nem túl sok előremutató elem van benne. Nagyon messze áll a Milla még csak a valós problémák felvetésétől is. Nem hogy valami alternatíva közvetítésétől. Persze gondolom hogy nagyon lelkesítő lehet belülről egy ilyen társaságban szidni a rendszert, de kicsit kevésnek érzem. A technikai elemek, a látványelemek egész jók - a tartalmi elemek éppen ezért elég soványaknak látszanak ezek mellett. A youtube-on is megtalálható kampányvideók profik, de a tartalmuk nagyon üresen kong - én még emlékszem, amikor mi tartalmi kérdésekről vitatkoztunk 2000-ben... Nagyon kíváncsi voltam pl. Mérő László mit üzen, de pont, mivel egy ilyen markáns személyről volt szó, nagyon keveset kaptam tőle. Ez a fajta médiatörvény kritika, amit megfogalmazott, annyira tartalom és érv nélküli volt, hogy szinte bosszantott az Észjárások és a Mindenki másképp egyforma alkotójától.

Az államfőválasztás is egy remek színes lufi. Hangzatos, és látványossá is lehet tenni, de pont olyan üres, mint minden, amit ma a médiából össze lehet gyűjteni. Annyira elment ez a történet is a hatásvadászat irányába, hogy pont olyan, mint egy tökéletes marketingkampány, amit mindenki megtapsol, de senki nem vásárol miatta.

Még nem késő, kedves Eszter. Ha valaki belülről átirányítani a gondolkodók energiáit a tartalmi elemek felé, akkor még lehet ebből valami hasznos. Mert egyébként csak egy ellobbanó árnyék lesz a DKP médiatáncában.
A Magyar Hírlap végre átszakított a komoly, elemző gazdasági újságírás és a bulvár közti vastag védművek falait. Sőt ha már lendületben voltak, tovább rohantak leszegett fejjel, egészen a Borsban is legfeljebb rövid hírt érő baromságokig. Mert ugye az még csak bulvár, ha…..
xsasha 2011.08.27 11:37:20
@szabóZ:
Ha a média megszűrné a lényeges véleményeket, akkor a te véleményeid nem jelennének meg az Indexen...
Új rovat indul a Haza és Haladás blogon. A Privát sarokban olyan publicisztikus hangvételű írásoknak adunk helyet, melyek terjedelme, szakmai érvekkel és tényekkel való megalapozottsága valamint hangvétele eltér a blogban eddig megjelenő szakmai elemzésekétől, ám a…..
xsasha 2011.08.14 17:30:05
@flugi_:

" Ez pedig könnyű kérdés, és az a válasz rá, hogy kiszámítható, átlátható, stabil gazdaságot kell célozni. "
Ezt te írtad. Ugye? Majd a te felosztásod volt a cirkuszt és kenyeret, ahol te a cirkuszt nem finanszíroznád. Akkor mennyiben tér el a valóságtól az én értékelésem, hogy a gazdasági szempontok érvényesülnek nálad? És a kenyérre reagálásként a fogyasztás maximalizálása az mennyire nem a te érved? Miben tér el? Miben különbözik az, amit én írtam, attól, amit te írtál?
xsasha 2011.08.15 13:28:31
@teevee:
Értelek. Ez a gondolatmenet, amit itt végigviszel, az teljesen korrekt.

Én néhány dolgot másképp látok. Szerintem amiről te beszéltél, az a végrehajtó, mint pl. Bajnai is az volt.
Abban igazad van, hogy valójában a válságmenedzsernek javaslattételi és vétó joga van csak, de ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a döntéshozó eldöntheti, hogy akarja-e a munkáját vagy sem.

Ami a szimbolikus politizálást illeti, én viccesnek tartom ezt a fajta szétválasztás. Azok szokták ezt erőltetni (és itt most nem rólad, hanem leginkább a média és a politika alakjairól beszélek), akik nem értenek a dolgokhoz, de ha számokra fordítják nekik, akkor azt fel tudják fogni, és azt hiszik magukról, hogy értékelni is tudják. Az ilyen idióták, mint pl. Magyar Bálint, építették le az oktatást gyakorlatilag a nullára. És mehetnénk végig a rendszereken. Sikerült elérniük, hogy a tanár csak a pénzért tanítson, a mindenféle minőségbiztosítási elveknek megfelelően elmondja a tananyagot, majd elszámoltassa év végén a diákokat. Az oktatás nem erről szól. A szüleim pedagógusok voltak, én is tanítottam szabadidőmben. A "szimbolikus" dolgok adják az oktatás lényegét, ami alapján az osztályátlag 4-es közeli lesz vagy 2-es alatti. Sorolhatnám.

Az Alkotmány egy szemléletet fejez ki, mint a vállalati filozófiák - ha egy válságmenedzser e nélkül akar eredményeket elérni, akkor nem tudom, mit keres ott. Egy rakás dolgot nem lehet hatékonyan szabályozni egy vállalatnál - ha ezeket nem kezelik "puha" módszerekkel, akkor baj van.

Hogy Orbánék mit végeztek eddig, arról tudunk-e bármit is? Foglalkozott-e a média azzal, hogy erről tájékoztasson? Nem. A média nem erről szól. A Fidesz célja a szemléletváltás. És ezt a médiahiszti ellenére a társadalom egy elég nagy hányada jónak tartja. Van, aki csak a megdugtad vagy nem dugtad meg kérdésekben tud gondolkodni. De azért nem mindenki.

Az emlékeztetőd hibás véleményem szerint. Ez az, amit a média felfogott abból, amit Orbán mondott, mert a megdugtad vagy nem dugtad meg logikában csak ezeket tudják értelmezni. Az egy évvel ezelőtti modell nem változott, a görög válság, az euro-válság(frank elszállás) és az USA leminősítése csak szélesítette a problémákat, a stratégia nem változott, az ütemezése széthúzódott, és új elemek is belekerültek.

A kétszeri választási vereségének az eredménye is ez a 2/3, ne felejtsd. Orbán modellje akkor is pontos volt. A szoclib új játékszabályokat hoztak be mindkét alkalommal, de ezekkel csak a saját megszűnésüket írták alá. A Fidesz mindkét vereség alkalmával erősödni, változni és fejlődni tudott. A polgári körök éppen a 2002-es vereség nyomán alakultak és vitték egy magasabb szintre a Fideszt, ami a szövetséggé alakulás előfeltétele volt. A 2006-os modellalkotása is pontos volt, a ballib csak hazugságokkal és látszattevékenységekkel tudott győzni, ami garantálta is a bukását. (Fenntarthatóság problémaköre) Szóval szerintem elég relatív ez a megállapításod.
xsasha 2011.08.15 13:28:51
@flugi_:

"Ez a demokrácia egyik alapvető problémája (amivel együtt is kívánatosabb rendszer állampolgárként minden másnál), hogy a sikeres megválasztáshoz szükséges tehetségek köre nem vág egybe a sikeres kormányzáshoz szükséges tehetségek körével."

Ez egy nagyon fontos probléma. Látsz rá feloldást?
w Mese Nagy Böhöm királyról 2011.07.02 07:15:00
A rövidlátó baloldaliak és liberálisok bizonyára farkast kiáltanak a Népszava elleni határozott fellépés láttán. És velük béget majd a panelprolik csürhéje. Az igényesen gondolkodó, felelős polgárok azonban átlátják a magasabb rendű összefüggéseket, vagy ha eddig nem,…..
xsasha 2011.07.03 14:51:09
@mavo:
Tudod, az a vicces, hogy az internetes betörés kapcsán épp neked sikerült, és te még mindig fél lábon állsz? Fájsz magadnak, ugye?
xsasha 2011.07.03 15:21:15
@mavo:
Nézd, mavo, neked teljesen igazad van.
xsasha 2011.07.03 15:30:17
@a szív fészkei:
A 2/3 után jól is teszed, hogy idegeskedsz. :-) De vigyázz a szívedre, 2014-ben, kellhet az még az 5%-hoz. Apropó, DP vagy MSZP? Gyurcsány vagy Mesterházy? Döntöttél már?
w Éljen és virágozzék 2011.06.27 06:30:00
Ven Csia-pao igazán elégedetten távozhatott Magyarországról. Tárgyalásai sikerrel jártak, és legalább annyira otthon érezhette magát, mint Csao Ce-jang 1987-ben. Igaz, hogy Magyarország azóta demokratikus ország lett, de megkíméltük Vent attól, hogy ezzel szembesülnie kelljen.…..
xsasha 2011.06.27 09:05:37
@spontan:
Meg tudnád mondani, legutóbb mikor és melyik fideszes kommunistázott?
xsasha 2011.06.27 11:45:24
@Egy kicsit zöld:
Az államadósság a legnagyobb ellenség, kedves...
xsasha 2011.06.27 16:58:50
@fuhur:
Ez lenne a leghajmeresztőbb rombolás?
w Nem jó a nemzetnek egyedül 2011.06.08 06:00:00
Van néhány toposz, amihez szívesen menekül a jobboldal, amikor elbizonytalanodik: a kereszténység, a történelmi sérelmek, és a nemzeti szuverenitás. Ezekben a jelmezekben úgy érezhetik, hogy mégis igazuk van, mert aki őket támadja, az ezeket a nagyszerű és vitathatatlan értékeket…..
xsasha 2011.06.11 11:38:26
Végre írt valami értelmeset is a Tóta. Néha nehezen hiszi el az ember, hogy ilyenre is képes. Az ember már le is tudja, hogy ez az alulszocializált ember csak a saját frusztrációit tudja kivetíteni, aztán egyszer-egyszer megvillan a zsenialitás, és már ezért megéri az a sok szenvedés, amit a csapongó, egyszerű cinikussággal vastagon bedörzsölt lufijainak olvasgatása jelent.
Az ember ilyenkor szinte mindent megbocsát; a Magyar Gyermek szükségszerű elhalálozását és jelöletlen sírba temetését is - sőt, az önmagával való szembenézés valódi értékének tekinti ezt is, az értékteremtésre való alkalmatlanság őszinte beismerésének, és nem csak a szokásos lustaságnak.
De ez a mondat mindent megért:

"Én a szuverenitás önértékében azért nem hiszek, mert könnyen átcsap a szabadság szabadosságba,"

Ekkora lófaszt feltolni a magyarliberálisok borotválatlan seggébe még a legperverzebbeknek is sikító élvezetet okozhatott. Akinek már kezdett hiányérzete lenni a Ciccolina - Mustángok útján újrafeldolgozásának elmaradása miatt, az most fellélegezhetett. Ebben a filmben a magyarliberálisok voltak a szőke kislány, és Tóta a lófarok, rózsaszín masnival átkötve, követve a lány nyakának lágy ívét.

""Én a szuverenitás önértékében azért nem hiszek, mert könnyen átcsap a szabadság szabadosságba,"

Ezt az örök igazságot talán már ma ki kellene írni, for a better Maciland, az ajtófélfa fölé, és Teddy(Hócsizma) homlokával simítani el körülötte a keletkezett barázdákat. Aztán lehet ünnepelni. Emel, Waldi, Hapci, Szundi, Kuka - térdre, imához!
xsasha 2011.06.11 12:19:18
@_drc_:
:-))))
Tóta szétkenegeti a szart is a homlokán, csak hogy rá figyeljetek, ti meg Török Gábor írásán vitáztok?
Ez azért LOL.

Hát persze, hogy a hogyan a lényeg. Ha szabadságot kiáltva fojtanak a vízbe, és szociálisan érzékenyen tekergetik a mogyoróidat, azért az teljesen más, mintha nemzeti masnis fokhagymanyomóval vennék kezelésbe a heréidet.
Ez az alapja a mai magyar politikának, erről beszélt TG.
w Télapó nem jött el 2011.05.23 06:45:00
Magyarországot, hála istennek vagy ellenlábasainak, javarészt elkerülte a kereszténységnek (vagy bármilyen vallásnak) a növényszintre butított, szó szerint értelmezős, ultrabigott változata. Az Egyesült Államokban domináns fetrengős-karizmatikus, a mindennapos csodákat hirdető…..
w A világtalan város 2011.05.19 06:15:00
Megjött Roosevelték levele. (A teljesen hülye olvasóknak itt jelzem, hogy nem azonosak a Rotschildokkal, úgyhogy a zsidózás legfeljebb áttételesen alkalmazandó.) Roosevelték amiatt siránkoznak, hogy megszűnt az elnökről elnevezett tér Budapesten. Nem kell emiatt cidrizni amúgy,…..
xsasha 2011.05.21 22:59:49
@jaegtoer:
Az egységes elitről eszembe jutott még egy gondolat.
Vajon az állami vállalatoknál az igazgatósági helyek és fb helyek megfelezése, az önkormányzati férőhelyek felezése és a parlamenti férőhelyek felezése az egységes elitről árulkodik? Itt kb. annyira lehet egységes elitről beszélni, mint a szovjet és amerikai vezetés esetében. És a politikai harc is hasonló, mint a hidegháború.
xsasha 2011.05.24 19:48:24
@Waldi!:
Ok, akkor itt vannak a MOL-részvények.
Van bármi esélye, hogy ne csak fordulj egyet, és egy új nótát fújj? Szerintem nincs, úgyhogy nem is erőlködök. Már garantáltan megmagyaráztad, hogyan is kerülhetett vissza az oroszoktól a MOL-pakett.
xsasha 2011.05.24 20:25:10
@z_kovacs:

"Bokrossal szemben is szkeptikus vagyok. Mint TUDÓST, MEGFIGYELŐT nagyra tartom.
De mint politikust, gazdaságpolitikust szarnak.
Egy-két beszédét hallgatva az esik le, hogy nagyon okos ember, de a (rög)VALÓSÁGHOZ 0 köze.
"

Vannak dolgok, amiben egyetértünk.
w In memoriam dr. D. S. K. 2011.05.17 06:00:00
Mielőtt a nyugati civilizáció erkölcsi összeomlását készpénznek vennénk, érdemes Dominique Strauss-Kahn esetét egészében vizsgálni. Ugyanis pont az ellenkezőjét bizonyítja. D. S. K. lehet, hogy molesztálta a szobalányt, de még nem biztos. Mivel van rá esély, hogy igen, D. S.…..
xsasha 2011.05.19 18:41:48
w Helyreigazítás 2011.05.11 03:00:00
Tisztelt választók, kedves fiatalok! Adminisztrációs és politikai hibák következtében olyan plakátok és hirdetések jelentek meg a sajtóban és a köztereken, amelyek az abortusz alternatívájaként a gyermek megszülését és azonnali örökbe adását jelölik meg. Csak a kampány…..
xsasha 2011.05.11 17:16:15
@BruceTheHoon:
Akkor tévedtél. Én magamat liberálisnak gondolom, és nélkülözhetetlennek tartom egy fejlett társadalom számára a liberális alapelveket.
Épp ezért baromi lényeges szempont, hogy csak a magasan fejlett kultúrájú népek képesek a liberalizmusra. A liberális elvek csakis magas szintű etikai és erkölcsi érzék, mélyen gyökerező kultúra és ezt továbbadó családi rendszer mellett tudnak érvényesülni.

Szóval nem a liberális a szitokszó, hanem a magyarliberális, az a primitív, suttyó Tótalegelő réteg, akik a legnagyobb faszságokra is okos arccal bólogatnak. A liberális tudja, hogy mit tud és mit nem, mit kitől kell megkérdezni, miről hol kell tájékozódni, miről tud véleményt alkotni, és miről nem. A Worluk féle balfasz pedig úgy szórja az igét, hogy fingja sincs a legalapvetőbb dolgokról, és ahhoz is tehetségtelen, hogy valami értelmesebb embertől megkérdezze, miért látszik előbb a villám. Az ilyen bölcs embereknek kapát adni a kezükbe, és ki a mezőre, hogy valami értéket is teremtsenek az emberek hülyítése helyett.
xsasha 2011.05.11 18:03:48
@brick:
Kitaláltál valami fasza kis összeesküvéselméletet? Tuti én vagyok benne az asztronauta is. Majd megsimogatja a fejedet Tóta.
xsasha 2011.05.11 18:15:42
@kov_vacs: Nem vagyok jó a műfajban. :-) Sose idd borkritikus borát. :-)
A címben feltett első kérdésre lehet akár két szóban is válaszolni: 2 napig. Ennyi időt élt a tegnapelőtt napvilágot látott egyetem-összevonási koncepció.…Vagy ki tudja?Ugyanis tényleg senki sem tudja. Csak azt tudjuk, hogy lesz majd valami a felsőoktatással – de hogy…..
w Szent szar 2011.04.26 06:50:00
Ha volna Orbán Viktor környezetében csak egyetlen mélyen vallásos ember, már szájon kapta volna. A szentségnek nem az a legfőbb ellensége, aki nem hisz benne, hanem aki a krumplilevesét melegíti rajta. Krisztus feltámadt! Ugyanott Wartburg eladó.   Én például legfeljebb…..
xsasha 2011.04.26 18:42:33
@amergin:
Én meg arra gondoltam, hogy csak Gyurcsány olyan hülye, hogy a társadalom ellenében próbál erőlködni. Ha a Fidesz erősködne a forint mellett, az euró ellen, akkor összehozna a baloldalnak egy 2/3-ot. De szerencsédre a ballib akkora államadósságot halmozott fel, hogy még sok sok évig nem kell ezzel foglalkozni.
xsasha 2011.04.26 19:22:48
@cassander:
És mi van a sarkalatos törvényekben? Mit betonoztak be? Baromira fárasztó, hogy agyatlanul ordítozol. Bebetonozzák, bebetonozzák - mit betonoztak be?

Ugyanazok, mint a Bajnai-megszorítások? Akkor az most jó vagy rossz? Te folyamatosan ebben a skizofrén
állapotban vagy?
Egyébként meg nem lepődök meg azon, hogy nem bírod felfogni, hogy a források elvonása az valóban megszorítás, a rendszer átalakítása, az meg valami más, még ha ugyanúgy vannak benne megvonások. Te csak ordítozz tovább.
xsasha 2011.04.26 19:25:19
@szerénységem:
Sárkányfő, kismac, lecsekkoltam, sipi és a többiek? Az lehet, hogy egy gépnél, de inkább valamelyik kapcsolatházban.
w A keselyű még él 2011.04.19 07:30:00
Az a legszarabb ebben a cintányéros, cigányzenés, pörgekalapos maszturbációban, hogy lehetne helyette valami értelmeset is csinálni akár. Vagy legalább mellette. Valamit csak úgy bolondságból, valamit, ami kivételesen, a változatosság kedvéért nem kizárólag a Fidesznek jó,…..
xsasha 2011.04.19 16:26:11
@Neel Armstrong:
Mi a fasz ez a weiszezés? Mióta zsidó Tóta? Vazze, így kényelmesebb élni, hogy a másikat a te értékrended alapján lealázod? Kurvára nem vagy jobb Tótánál.
xsasha 2011.04.19 16:28:00
@Tóta W. Árpád:
4-ből 1. Remek arány. Gondolom téged megnyugtat, hogy erre az egy mondatra tudtál válaszolni.
xsasha 2011.04.19 17:16:21
@Neel Armstrong:
Pro quatro. Leszarom a témát. Csak idegesítenek az ilyen felesleges körök, amivel hitelteleníted a mondanivalót.

W mint Worluk.
w Troll a pályán 2011.04.05 06:30:00
Hogy Lázár János mikor kel fel és vonul vissza, azt inkább nem méricskélném, még az is lehet, hogy sose. Következmények nélkülibb ez az ország, mint valaha. (Pedig vonz a csábítás, hogy leírhassam: Lázárnak mennie kell!) Viszont a sztori már nemcsak az ő sorsáról szól, ez…..
xsasha 2011.04.08 11:34:34
@Squid:
Ott a link vazze. Klikkeljek rá helyetted?

Hogy te mit magyarázol a gazdasági porbarombolásról, az engem nagyon nem érdekel. A forint éppen csúcsokat dönget, az exportőrök már kezdenek aggódni, te meg mellébeszélsz.

Ez a generációkat kisemmizni szöveg is elég nevetséges, de azt hiszem, nem én leszek az, aki elmagyarázza neked.
xsasha 2011.04.08 11:41:15
@Rodeo36:
Legalább igazolod, hogy répafaragó mellett te vagy az egyik übertroll. :-)) Azokra a hozzászólásaimra is reagálsz másoknak, amiket én írtam. :-))) Ez teljesítmény. A The True Troll Award stabil aspiránsa vagy.
xsasha 2011.04.10 14:41:45
Remélem elégedettséggel tölti el répafaragót és a többi trollt, hogy xsasha mentes napok vannak.
Ez így is marad még egy ideig, de Tótának mindenképp ide akartam másolni a magyarliberalizmus eredményét elemezgető cikket.

gyerekszemle.postr.hu/sotet-a-gyerekek-vilagkepe-ki-a-hibas

A kommentek is érdekesek a cikk után. Én mindenesetre csak annyit tudok üzenni innen az árnyékból a saját nyelvezetükön, hogy a kurva anyját az összes magyarliberális médiagecinek. Included Tóta természetesen, mielőtt kivonná magát. És csókoltatom az idejekorán, még elkorcsosulása előtt meghalt Magyar Gyermeket.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
w Vár állott, most kőhalom 2011.04.03 07:15:00
Ha most vasárnap lennének a választások, a Fidesznek nem lenne kétharmada. Ettől még technikailag, jogilag megvan az, használata legális, még Brüsszel se szólhat be emiatt. De mint Őszöd óta tudjuk (Orbán Viktor szíves közlése), legális és legitim nem ugyanazt jelenti. …..
xsasha 2011.04.07 10:48:33
@Ringlósztár:
Az ING információ bőven elég. Lekérdezhető, milyen hozamokkal és milyen reálhozammal dolgoztak.

Engem centiméterre fizetnek. Kinek milyen mélyen tolom fel a csizmát a seggébe. 1000 FT*Troll*cm*alkalom a bér. Dobj egy mailt a kedves.vezeto@fidesz.hu címre - munka van bőven, számolva a trollokat.
xsasha 2011.04.07 11:12:58
@Ringlósztár:

Itt az ING hozamszámlálója. Kérlek, mutasd be, hogyan hozod ki ezt a reálhozamot.

www.ing.hu/public/content/hozamszamolo_nyp
xsasha 2011.04.07 16:36:28
@Ringlósztár:

:-)
No látod, erről beszélek.
" a rendelkezhetőség alapja az mnyp számlájának reálhozama és a megállapodás alapján fizetett járulék."
Hát ez baromira nem azt jelenti, hogy a 88e Ft az a reálhozam összege.

"Amennyiben Ön úgy döntött, visszatér a tisztán állami nyugdíjrendszerbe, szeretnénk megköszönni, hogy eddig megtisztelte pénztárunkat bizalmával. Ez esetben javasoljuk, fontolja meg, hogy reálhozamát, illetve a tagdíj-kiegészítés összegét önkéntes nyugdíjpénztárba utaltatja, hiszen az önkéntes pénztári megtakarítást az állam továbbra is ösztönzi. Az átutalt összeg után 20%-os adó-visszatérítésben részesülhet maximum 300 000 forint erejéig, amelyről a 2011. adóévre vonatkozó adóbevallásában rendelkezhet a pénztár igazolása alapján."

Másrészt baromira nem mind1, hogy mennyi idő alatt keletkezett az összeg, stb.
Mint az általam küldött linken ellenőrizheted, az ING bank pénztárjának 3 féle csomagja volt, és mindhárom 5% körüli hozamot garantált.
Szóval nem azt feltételezem, hogy hazudsz, hanem hogy téged vesznek hülyére, és etetnek meg veled minden zöldséget.
w A gólkirály beszéde 2011.03.16 06:00:00
Európa elnöke a Nemzeti Múzeum lépcsőjén arról beszél, hogy Európa nekünk nem diktálhat.   Mint a kisgyerek, megint azt hiszi, hogy nem látják. Hogy ez megmarad belpiacon, és aztán nyugodtan felállhat Brüsszelben a pódiumra, a Strong Europe szlogen mögé, és ott előadhatja…..
xsasha 2011.04.05 17:10:33
index.hu/gazdasag/magyar/2011/04/05/lekerultunk_a_szegyenlistarol/

Lekerültünk a szégyenlistáról

Portfolio
2011. április 5., kedd 07:40
Az év első három hónapja során a magyar államcsőd kockázatát jelző CDS-felár 32 százalékkal csökkent, ezzel Magyarország globális szinten a hatodik legnagyobb javulást tudja felmutatni a kockázati megítélés tekintetében és már nem sorolható a világ 10 legkockázatosabb állama közé, derül ki a Markit most kiadott jelentéséből.
xsasha 2011.04.05 17:46:24
@eMeL:

Mint pl?
xsasha 2011.04.05 18:05:19
www.borsonline.hu/news.php?bakacs-nem-csak-szalamit-lopott-exkluziv-video-&op&hid=38861

Ez hidegvér. Bakács Sajtószabadság Tibor garantáltan nem először lopott, csak most olyat is zsebre vágott, amin mágnescsík is volt.
Csuklóból hazudott mellé, majd még el is adta a sztorit. Szerencsétlen ember mihez van szokva...
w Igazolt hiányzás 2011.03.24 23:45:00
Meccset például sosem nézek, háború viszont olyan ritkán van, hogy olyankor sajnálnám elszalasztani a műsort. Ezért mostanában inkább a líbiai karitatív expedícióval foglalkozom, így sajnos kimaradnak olyan poénok, mint Lázár János sikereinek titka vagy Schmit Páll úgy…..
xsasha 2011.03.28 23:23:23
@szerénységem:
Akkor te valamit nem látsz.
Pontosabban két dolgot.
Gyurcsányék leszarják, hogy hazamennek, vagy sem, nekik a közvélemény irányítása kell, a fedett médiadominancia - kádárkáék semmi újat nem találnak fel, a biztos recept a tuti.

Másrészt, sajnos, amiket felsoroltál, nem működne. Ez kevés. Sajnos ma csak annyit tehetünk, hogy nem omlik össze az oktatás.
xsasha 2011.03.28 23:43:08
@a szív fészkei:
Te kis skiccpali! Akkor azt kérded "Mi tanácsolsz?" Menj répát pucolni, skiccpalika.
xsasha 2011.03.29 00:03:14
@anyátok:
Elveszed a kis szaros magyarázkodását is? Te se vagy túl könyörületes! Tóta elméjének ez utolsó menedéke. Különben szembe kellene néznie magával, és megfogalmazni alkalmatlanságát, képesség nélküliségét, tudatlanságát és elsősorban kihasználtságát.
w Magyar Gyermek XVI. 2011.02.13 07:20:12
Bakács, Lézer János, Kubica. Hírek gyerekeknek. Kislexikonnal. ..
xsasha 2011.03.11 09:52:19
@flugi_:
A meta-gondolkodásnak van egy nagy gyengesége. Az emberi "értelem" biofizikai okokból is egységes, ellentmondásmentes rendszert képez. Az ember csak azt képes kezelni, amit be tud illeszteni ebbe a rendszerbe, minden mást blokkol egy védelmi rendszer. Akinél ez a blokkolás nem működik, az vagy megőrül, vagy nagyon fura dolgokat kezd el mondani. A metagondolkodás korlátai az újonnan megértett elemek integrálási képessége.

A másik felvetésben meg az a kérdés, hogy mit nevezünk gépnek? A lineáris gondolkodás feladása segít megérteni az emberi gondolkodást, de az emberi gondolkodáshoz emberi szervezet kell.
Amit az ember alkotni tud, az mindenképpen primitívebb struktúra, mint az ember, de akár egy új evolúciós lánc első eleme lehet. Ha az ember programozott robotokban gondolkodik, az semmiképp sem fog hasonlítani az emberi elméhez. Ha viszont az emberi elméhez hasonló evolúciós struktúrát akar géphez rendelni, azzal felvállalja a kockázatot, hogy rövid úton kipusztul, vagy rabszolgaságba kerül.
xsasha 2011.03.15 18:22:12
@xsasha:
Kedves pounderstibbons!
Pénteken olvastam a Piac és Profit-ban, hogy áprilistól valószínűleg leveszik a polcokról az összes gyógynövényt és gyógynövény alapú terméket, mert azok bevizsgálására senki sem fog tudni annyi pénzt áldozni, ami ezekhez a vizsgálatokhoz szükségesek - márpedig ezentúl egy új törvény szerint gyógyszertárban csak bevizsgált termékek lesznek kaphatók. Tisztelettel megkérdem tőled - vajon most már érted, miről beszéltem eddig? Vagy szerinted még mindig összeesküvéselméleteket gyártok?
A magyarokat az arabkérdés leginkább a benzinár által érinti, de ennél sokkal tanulságosabb, ami odaát történik. Közvetett hatásait majd hosszas átfutással tapasztalja az ország.   Mindenekelőtt nyugi. Az arab forradalmakkal kapcsolatos leggyakoribb félelem, miszerint…..
xsasha 2011.03.10 17:44:13
@almodhi:
Értem. Szóval a pedofil papok azért pedofilok, mert liberálisok. Remek.
xsasha 2011.03.11 12:31:30
@rebur: A liberálisok addig ítélik el az erőszakolást, amíg nem ők csinálják. Amikor ők csinálják az forradalom és szabadságharc.
xsasha 2011.03.11 12:46:02
@rebur:
Aha. Ezek közül hányan erőszakoltak meg csoportosan valakit a szabadság nevében?
w A rossz tanuló felel 2011.03.02 06:15:00
Eljött tehát az igazság pillanata. Illetve még mindig nem jött el; annyit tudunk, hogy mikorra dolgozódnak ki a számok, és hogy lesznek majd számok is. Tudjuk továbbá, hogy mindez véletlenül sem megszorítás, hanem átalakítás, újjászervezés, megújítás, akármi, csak…..
xsasha 2011.03.04 20:39:11
@knausz:
Csak figyelj, benne lesz a MaGye-ben is, amúgy nevelésileg.
xsasha 2011.03.06 12:24:07
@Tóta W. Árpád:
Te mekkora egy fasz vagy. Az a jó, hogy neked ezért semmit nem kell tenned, spontán jön.
"Tehát a kereszténység államvallásként lehetetlenné teszi a családon belüli erőszakot és az öngyilkosságot."
Következtetési módszered mutat rá arra, hogy milyen buta gyökér vagy. Ok-okozati logikád felér egy csirkéjével.
xsasha 2011.03.06 12:56:09
@Tóta W. Árpád:
Te idióta balfasz, kicsit rávilágítok arra, miért kellene többet foglalkoznod a megismeréssel, mint az észosztással, és miért olyan súlyos probléma, hogy kétbites síkagyú vagy.

Az emberi viselkedés felosztható három típusra: ismétlődő, ismerős és új helyzetre való reagálás. Az első kettő most nem érdekes - az utolsó az, ami a témához kötődik. Új helyzetben az ember viselkedhet korábban látott minta, szisztematikus próbálkozás vagy hirtelen támad ötlet alapján, esetleg ezek kombinációival. Minden esetben a viselkedés alapja a motivációk és a félelmek. A motiváció külső - belső cél vagy okozat, ami a cselekvés felé hat, a félelem pedig a cselekvés ellen hat.
A félelem olyan, mint a fájdalom - a legerősebb hat. Ha fáj a fogad, de rácsapják a ujjaidra az ajtót, hirtelen elfelejted a fogfájást. Ha kigyullad egy szoba és a lángok a közeledbe érnek, kiugrasz több emelet magasból is. A keresztény egyház hitében a legerősebb motiváció az Isten és a legerősebb félelem is az Isten. Ha a vallásos nevelés az ösztönös szintig el tudja mélyíteni a hitet, az Isten-hit biológiai okokból el tudja hárítani az emberi katasztrófákat.

Ez az a kapcsolat Isten és a biológia között, amit Karácsonykor le akartam írni neked, de rá kellett jönnöm, hogy valószínűleg akkora gyökér vagy, hogy fel sem fognád, miről beszélek.