Regisztráció Blogot indítok
Adatok
törökmonika

369 bejegyzést írt és 504 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    1. Felébredsz hajnalban, de se a saját nevedre, se az aktuális évszámra nem emlékszel. Inkább alszol kicsit állva. 2. Kimész a mosdóba, majd fél órás, pihentető alvás után leesel a wc-deszkáról. Inkább alszol kicsit állva. 3. Nyolcszor is megfontolod, elmenj-e a konyháig, mert hihetetlen…..
Szeretem a hegyeket, a folyókat, a városkákat, szeretem Budapestet, szeretem Szentendrét, Debrecent, Pécset meg az összes többit is.Szeretem a történelmét is, bármilyen agyalágyult is.Szeretem, hogy lehet mókázni az erdőkben, és szeretem, hogy lehet mókázni a városokban.Szeretem a kertemet, mert…..
  Nem leszek összeszedett, felmentésem van gondolkodás alól. Állati helyes jelenetek vannak, nem győzöm kapkodni a fejem. Kicsit felgyorsultak az események. Érdekes, régebben mintha lassabban ment volna az idő (tudom, tudom... régebben a nosztalgia is más volt). Mivel egyszerűen nem férnek el…..
Tulajdonképpen azért is szeretem eltalicskázni az ikreket nap mint nap, mert össze tudom gyűjteni a legbaromabb beszólásokat.Ma például belémjött hátulról egy anyuka babakocsival és leordította a fejemet, hogy majd ha lesz egy gyerekem, fogom tudni, az milyen nehéz. Megértően bólogattam, kezemben az…..
törökmonika 2018.04.16 18:21:23
@Diorella Queen: azokat az írásaimat olvasd a huppa.hu nevű oldalunkon :)
elkezdtem szigorúan kettéválasztani a magánéletemet a közéletemtől.
hidd el, megvan rá az okom :)
törökmonika 2018.04.16 18:22:18
@Diorella Queen: amúgy meg teljesen jól látod, de ez nem beszűkülés, csak tényleg kettéválasztás.
  Egyszerűen botrányos, hogy egy-egy átüvöltött éjszaka után úgy tesznek a dedek, mint ha mi sem történt volna, csak éppen növesztették a szempilláikat, és hát lássam be, az nem fájdalommentes folyamat. Belátom. Én már mindent belátok, meg az ellenkezőjét is, csak legyen öt perc szünet. Persze…..
  Ma fél évesek az ikreink. Ez nagyjából senkit nem érdekel rajtunk kívül, örülünk, hogy élünk. Hanem összefoglalnám az első fél évünket. Nem volt titok, milyen körülmények között születtek az ikrek. Lombikprogram, saját embrió, béranya, külhon. Soha senkinek nem mondtam, hogy terhes vagyok, azt…..
  Pedig elsőre jó ötletnek tűnt... Gondoltam, mielőtt teljesen megőrülök, nekiállok palacsintát sütni és vasalgatni.Hát, aha.Gerincsérvvel...Tekintetes bíróság, nekem mostanában felmentésem van logikus gondolkodásból.Csak már egyszerűen nem bírtam a folyamatos nyüszítést, nyavalygást, zokogást,…..
  Megtaláltam a tökéletes  fittneszprogramot. Nem, nem a Norbikáék kajáit tolom, a fogaim sem olyanok, mint Rékucikáéi, cserébe nem is kérek egy csomó pénzt a tuti tippért.  Kelj hajnali ötkor - úgy, hogy előtte kábé háromkor feküdtél le.  És ne emlékezz arra az időre sem, mikor akár három órát…..
  Öt hónaposak az ökrök - izé... ikrek. Nagyjából kezd kialakulni a napirend, miszerint én mindig azt és akkor csinálom, amikor őkelméék jónak látják. Már dumálnak egymással és megy a ketrecharc a járókában is. Senkit ne tévesszen meg Adél baba álságosan angyali tekintete - gyakorlatilag ő Xena,…..
  Ez egy földrajzi hely. Vagy a fene tudja. Lehet, hogy itt már a gyíkemberek mászkálnak át az időkapukon és dimenziókon. Elindulsz a klotyóra, menet közben elfelejted, hova indultál, így gyorsan összeütsz egy kis kaját a babáknak, biztos, ami biztos.Ha véletlenül mégis megtalálod a klotyót,…..
törökmonika 2018.01.07 01:14:27
@Celtic: Kissé sírdogálok a röhögéstől - holott a jeles szerző galádul kifelejtette a pocaklakó és a csimóta kifejezéseket :)
törökmonika 2018.01.08 02:02:59
@Celtic: na jó, de most így hogy aludjak el, hogy sírva röhögök, az enyém icipiciédibéditündérbabócák meg vonyítanak, mint a tasmán ördögök?! :)
én asszem, azért nem halt még ki az emberiség, mert vannak életrevaló nők is, nem csak kitűzők. :)
Honnan jön ez a hihetetlen mennyiségű, tömegű, alaktalan masszányi ostoba? Azok, akik pontosan "emlékeznek", milyen rettenetes üldöztetésben volt részük a "komenizmusban", akik kicsiny bibliával a hónuk alatt igyekeztek szaporán vasárnap állítólag a templomba, s akiknek az…..
törökmonika 2014.01.08 15:44:46
@talalom: így. köszönöm.
törökmonika 2016.02.27 11:07:37
@ekat: hát akkor egy korosztály vagyunk, tudjuk, miről beszélünk :)
én pesti voltam, de minden rokonom vidéken élt, él. na most náluk haladóbb szellemű, felvilágosultabb, jó humorú, frissagyú embereket nehezen lehetne találni. és pont úgy éltek, mint mi a nagyfaluban.
szóval nem hiszek én a hetvenes-nyolcvanas évekbéli óriási különbségekre falu és város között.
erre hivatkozni tehát flaszterromantika, az igazi falvédős műparaszti fajtából.
a jelenlegi politikai szellők, amikor álpátoszt keltenek, megfeledkeznek pár apróságról - ami egyébként a lényeg volt.
mert bár épp úgy, a végtelenségig eladósítják az országot, csak valahogy nem fejlesztik a közoktatást, az egészségügyet stb.
kmk helyett most ott a közmunka.
hosszan lehetne sorolni, de nem rontom el a szombatomat :)
törökmonika 2018.01.05 17:09:47
@E-leonora: Ez kinek szólt?
  Most így, körülbelül három és fél perccel szilveszter előtt. Mondtam az újgyerekeknek, hogy a világ számtalan részén annak is örülnek bizonyos csecsemők, hogy nem halnak meg nyomorultul egy-egy robbantás után, vagy nem pusztulnak éhen. Ehhez képest kaptak vacsit, fürödtek, kényeztetődtek,…..
  Ahogy nőnek a dedek (konkrétan megduplázták már magukat - ez nem azt jelenti persze, hogy most négyesikrek), nő a hangjuk is.Nem állítanám, hogy nem kell idegrendszer a folyamatos koncerthez. Amikor megy a műsor, persze az ember az első két órában végignézi a kötelezőket, pelus, ruha, kaja,…..
Napicuki hiszti time.Fogd meg a kádat meg az állványát. Félúton tedd le, mert valamelyik ded a végét járja, de legalábbis cumi nélkül nem bírja.Fogd meg újra a kádat, tedd a helyére.Kezdd el megtölteni vízzel. Közben ess el háromszor a kutyában és nyolcszor a macskákban.Próbáld levenni az egyikről a…..
    Ma sikerült autizmussal és mikrochipekkel is beoltatni a gyerekeket. A gyapjas alakváltás csak később jön, még csak a gyíkemberségnél tartunk, de van időnk kivárni. Amúgy kezdem megérteni az oltáselleneseket, ha még egyszer ennyiért ki kéne váltanom a patikában a szereket, főbe lőném magam.…..
törökmonika 2017.11.08 08:34:12
@6mam: :)
  Most ez szemétség lesz a részemről, mert Adél tényleg világszépe hercegnő, mégis Daniról egy pár szót. Bár hát nem kell, itt a fotó, mindent elmond. Mutatkozik némi különbség az apjuk és énköztem. Ő például szeret beszélni, én meg legfeljebb a kezemmel. Ő például szeret enni, én meg különböző…..
  Kérem, hogy aki olvassa, ne röhögjön rajtunk üvöltve. Csak úgy szép szolídan, a négy fal között, ha kérhetem. Icike és Picike - mert most ez a munkacímük az ikreknek - belelendültek rendesen az éjszakai életbe. Tulajdonképpen nem is emlékszünk, mikor aludtunk 20 összefüggő percet az elmúlt két…..
  Semmi újat nem fogok én itt feszegetni, aki próbálta, tudja. A skacok híznak, mint a disznók, mi ezzel arányban nagyon szépen fogyunk - a családi átlag rendben van.Mostanra már mindkét ördögfióka hiba nélkül teljesíti az alapelvárást, hogy ha a legnagyobb és legkétségbeesettebb üvöltésre…..
    Tudtam én, csak nem sejtettem. Illetve már elfelejtettem. Pedig tapasztalatlannak igazán nem vagyok mondható. Ketteském, aki lassan kiédemli a haza bölcse 2. címet például három (!) éven (!) át nem volt hajlandó húsz percnél többet (!) aludni. Ez sajnos nem vicc. És ha anya felbassza az…..
    Az első képen jól látható valami az egy fél pár zokni. Igen, fél pár... Kezdődik.A többi kép nem érdekes annyira :)Az elkötelezett jogvédőknek mondom, hogy szülői engedéllyel kerültek fel a képek :)Ennyit mára.Mert aki próbált megfüröszteni és megetetni egyedül két sakálkölyköt, miközben egy…..
    Amikor Egyeske megszületett, körülbelül fél évig nem tértem magamhoz a  meghatottságtól, hogy ez velem megtörténhetett. Naponta nyolcszor mértem, mennyit eszik, felvettünk videóra mindent, amit csinált (amit a drága nagypapa egyetlen mozdulattal letörölt, mert fontosabbak voltak a…..
  Szerettem volna édibédi, cuki fotókat feltenni, mert volna miről. Végül is senkit nem zavar, ha a közösségi oldalakon mindenki büszke a cicájára vagy a kutyájára vagy a legújabb mosógépére. Ez így van rendben. Ha nem érzek vad vágyakat, hogy kommentáljam a dolgot, akkor arrébb lapozok. És vannak…..
  És igen, megtörtént megint. Utoljára vagy huszonöt éve volt, hogy egy szerkesztőségi értekezlet kellős közepén beletúrtam a táskámba - ó, a női táska bugyrai... -, hogy elővegyem a perdöntő bizonyítékot, és ekkor elővettem előbb egy kirágott szemű plüssnyulat, egy macit, egy használt ésbüdös…..
  Fura nap volt ez, tele tökéletesen értelmezhetetlen dolgokkal (vagy csak én vagyok már fáradt kicsit).Csodapasi átvirrasztotta az éjszakát, hogy tudjak aludni egy kicsit, aztán elindultam félkómában a fodrászhoz. Menet közben eszembe jutott, hogy nincs nálam kápé, megálltam a bankautomatánál,…..
  Eseménytelen nap, nappal alvás, éjjel kezdődik a bőgizés - semmi szóra érdemes.Csak a két kép miatt ültem egyáltalán géphez. Mert ha géphez ülnék, akkor egészen biztosan nem állnám meg és megnyitnám a közösségi oldalakat, és akkor óhatatlanul kissé ideges lennék, de legalább tudnám, miért…..
törökmonika 2017.09.29 00:37:59
@talalom: cserébe elmesélek valamit :)
anyám olyan öt-hat éves lehetett, bekucorodott a nazarénus lelkész nagyapja ölébe és megkérdezte, hogy ő tényleg törvénytelen gyerek-e vagy hogy van ez az egész, mert csúfolják emiatt.
a nazarénus lelkész nagypapa eltűnődött kicsit, aztán azt mondta, pötyikém, nyugodj meg, te már ott voltál a szüleid esküvőjén, teljesen rendben van minden. és nem is ezen múlik.
később persze minden szereplője meghalt a történetnek, anyám apja munkaszolgálatban, a nazarénus lelkész nagypapa anyám karjaiban, anyám anyja meg a kortól.
és mind így végezzük.
és mindannyian ugyanúgy is kezdjük.