Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nuttika

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cecília tévéje elromlott. Ilyenkor logikusnak tűnik, hogy elküldjük a szervizbe a rossz tévét, azok megjavítják, mi kifizetjük és mindenki boldog. De sajnos ez nem mindig ilyen egyszerű. Ebben a történetben nincs se boldogság, se megszerelt tévé, csak kétségbeesett tehetetlenség.  2019 július…..
Rosszul hangzik a címbeli mondat? Rosszul bizony! És lehetséges, hogy így járjon valaki? Megkérdeztük. Sziasztok! Aug. 22 én vásároltam a Telenornál egy Samsung Galaxy S8+ készüléket. A telefon IP68 szabvánnyal rendelkezik, szóval por és vízálló. 2 napot használtam, 2.napon…..
Nuttika 2017.09.19 17:22:12
Sok, sok éve, talán 2007-ban vagy 2008-ben kaptam meg az első Samsung telefonomat. Kis olcsó csúsztathatós finomság volt. A nővéremtől kaptam, aki rövid időn belül kapott egy másikat, azért adta nekem. Nem volt gond a készülékkel egészen fél éves koráig, amikor is elment a kijelező. Elvitte a szervizbe - az ő nevén volt a készülék - ahol meg is javították. Ezt a kis cukiságot fél évvel és egy évvel később is megismételtük. Amikor 4x jött volna ez, inkább úgy döntött apám, kapok egy újat. Az is kis csúsztathatós volt, picit drágább kategóriás. Nos ez is egy ideig nagyon jól működött, ám egy idő után apám kezdett hívni, hogy miért kerestem. Mondom semmiért, órán ültem. Még egy párszor ezt eljátszottuk, mikor is rájöttünk, hogy a telefon van, hogy magától tárcsázza az utolsó hívást. Ment a szervizbe, ahol gond nélkül bevették, pár nap alatt javították, majd visszakaptam. Nem telt el 3 nap és újra jelentkezett az öntárcsázós hiba, visszamentünk a szervizbe. Ekkor viszont fogták a garanciapapíromat, elvették, mondván szándékos rongálás és nem voltak hajlandóak foglalkozni velünk. Na ekkor döntöttem el, hogy nekem többé a büdös életben nem lesz Samsung telefonom.

És tartom is magam hozzá. Utána lett egy Nokia Xpress Music-om, amit imádtam, a jack aljzatát koptattam szét 2 év után és vettem egy Nokia 500-ast. Ez a mai napig működő képes - 3 év után ennek is szétkoptattam a a jack aljzatát - úgy, hogy kicsit több, mint két éves telefont a kijelző bal alsó sarkában berepesztette a szintén 2 éves unokahúgom (az első dolog, amit kaptam arra a telefonra az egy MMS volt, amiben tudatták velem, hogy megszületett az unokahúgom :D )

Most lassan két éve egy LG G4C-vel nyomulok. Karc mentes, az aksi még mindig kifogástalan. Egyedül a töltőjével akadt gondom, de a másik tesóm régi LG2-esének töltőjét használom, így ez a gond is hárítva. Egyetlen egyszer csúszott be a kádba, de tovább sikítottam, mint amennyi idő alatt kikaptam. Kutya baja nem lett.

Ha még szervizes tapasztalat: az akkor kicsit több, mint fél éves HP laptopom billentyűzete bekrepált. Apám informatikus, megnézte, amit lehetett, mondta, hogy ez szerviz, készülék hiba. Letelefonálta a dolgokat, háztól házig szállítást vállalt a HP (nem mi kértük, ők mondták, hogy ez így megy). A gond a szállítóval volt, akik nem voltak képesek értelmesen jelezni, mikor jönnek, ha meg jöttek, sokszor fel se csöngettek, vagy meg se várták, amíg a 10. emeletről leliftezek. Aztán volt, hogy nem megfelelő dobozt hoztak, vagy éppen hiányzott az, amivel lepecsételték volna előttem, hogy a szerelőhöz úgy menjen. Mikor apám a HP-nek kiverte a balhét, azok leszóltak a szállító cégnek és a cég vezetője jött ki és vitte el. Onnantól pedig tartva volt az 1 héten belüli javítás. Korrekt módon mindent cseréltek, ami hibás volt, egyértelműen nem én rongáltam meg, így adtak minden papírt is. Tehát náluk a szállítókat kivéve mindennel maximálisan elégedett voltam.
Tadeshi's Diary Evangelion 2013.12.31 18:16:54
Üdvözlet mindenkinek így 2013 utolsó napján. Rendhagyó bejegyzésünk következik. Nem, nem történt semmi, csak év vége van, és sajnos az a helyzet, hogy ez az év volt eddig a legrémesebb nem túl hosszú életem során. Rengeteg változás történt, velem is és a környezetemmel…..
Nuttika 2014.01.11 01:28:11
@Tadeshi: Felvettem a MAL-os tervezett listámra, valamikor kerítek neki időt. Ha máskor nem megy, majd nyáron. Köszönet az ajánlásért.
Mondjuk látom, idén ősszel ez is kap folytatást:
myanimelist.net/anime/17080/Soukyuu_no_Fafner:_Dead_Aggressor_-_Exodus

Ha mecha is folytatást kap, akkor rossz nem lehet :D
Anime Comment Nurarihyon no Mago 2012.11.22 17:29:10
A sorozat fiatal főhőse, Nura Rikuo sajátos élethelyzetben találja magát: mivel a nagyapja a démonok (yokai) vezére volt, ezért döntenie kell, hogy nagyapja nyomdokaiba lép vagy az átlagos középiskolás emberek életét éli. Nyilván mivel rendelkezik mindkettő lehetőséggel, a…..
Anime Comment Sekaiichi Hatsukoi 2. 2012.12.03 15:00:00
Amikor az első évadról írtam a kritikát, nem igazán voltam elégedett azzal, amit láttam. Úgy éreztem, hogy Nakamura Shungiku – Chiaki Kon alkotópárosa a már közösen jegyzett Jonjuo romanticával megtanulta a leckét, és ennek a leckének - aminek a címe „hogyan csináljunk…..
Utoljára másfél éve történt hasonló.Akkor Az ember tragédiáját és az igazgatót ért támadásokra reagált hasonlóan a közönség, épp azelőtt, hogy Alföldi Róbertnek a miniszterrel volt találkozója. Kirúgják vagy nem rúgják ki? Akkor ez volt a kérdés.Most már nem volt…..
Szegasztok! Elnézést, hogy utóbbi időben nem nagyon írok, de elkezdődött az egyetem, s most nagyon kemény félévem lesz. Egyedül péntek-szombat-vasárnap van szabad időm, a többi napon reggel kilenctől este hétig az egyetemen vagyok, s jó, ha a levelekre, kommentekre van időm…..
Nuttika 2012.12.06 09:52:16
Nem tudom sajnálni a hazai anime/manga piac hanyatlását. És miért? Mert idegesítenek a divatanimés tinik. Nem látjátok a korom, de én is csak pár hónapon belül lépek a a 2. X-be, tehát jogos lenne a visszaütés, hogy "de te is az vagy". Csak nem. Én nem divatból kezdtem el nézni és mindig is irritált, ha valaki egy zenekart/sorozatot csak azért követett, mert, hogy az divat. Nekik nem is terjed tovább a dolog annál, hogy "jujj, Lacika meg Marika is nézi, akkor nekem is kell!".
A hazai mangák vételével vagy nem vételével az a gond, hogy ha pocsék a fordítás, akkor minek vegyem meg magyarul? Nekem pl. itt sorakozik pár Rurouni Kenshin kötet, de még mindig sokkol mikor kinyitom, hogy pl. Ruróni Kensin, vagy Vacuki és stb. Tudom, hogy ez lenne a helyes, de már hozzászoktam a Hepburn féléhez és jobb, mint a magyar.
Animék meg azért esélytelenek, mert nevetséges, amit manapság szinkron alatt összehoznak. Pl. a Vampire Knight-ot több komolyabb anime rajongó (és nem divat animés) ismerősöm várta magyar szinkronnal. Eljött a nagy bemutató és CSALÓDÁS,mert POCSÉK VOLT. Én egész sokáig húztam 2 megnézett résszel, a legtöbb ismerősöm már az első rész első 10 perce után feladta.
Nem csak a nem megfelelő hangválasztásokkal van baj, hanem néha az aberrált fordítással (ékes példa erre Rejtett Levél átfordítása Avar rejtekre, de akik többet néztek magyar szinkronosan animét, azok cifrábbakat is tudnak hozni). De engem pl. az is bosszantott, hogy az FMA-ban a homunculus-ok nevét fogták és átfordították magyarra. Kérdem én, milyen jogon, mikor az a karakter neve volt?

Conon nem voltam, csak kettőnk. Az elsőt nagyon vártam és hát... az ismerősök tették emlékezetessé a másodikat és nem az első. Amúgy kellemetlen élményekben is volt részem, mint az igen csak hosszúra nyúlt jegyért sorban állás (nehéz lenne még egy kasszát nyitni, mi?). De a sorban állást is nagyon kellemetlenné tette pár mögöttem álló idióta divatanimés, akiknek gyakorlatilag minden percben fikázniuk kellett egy cosplay-es jelmezét, mindezt fennhangon és felsőbbrendű stílusban.
De pl. bent sushiért sorban állás közben is sikerült pár 14-15 évesnek lekezelően bánnia velem, csak mert elmertem kérni az árlistát (miután láttam, hogy már vagy 5 perce csak szorongatják, rég kiválasztották, mit vesznek). Mindezt azért, mert magasabbak voltak nálam én meg pár évvel fiatalabbnak nézek ki a koromnál. Akkor rögtön belém lehet rúgni illetve a velem együtt lévőkbe.
De pl. az első conomon sikerült belefutnom egy lányba, aki koreai zenét szerette (egyértelműen divat szinten) és a Naruto meg a Nana volt az ismeretsége, de ő nagyon con-os és ő nagyon jó helyen van. Az istenért nem tudtam levakarni magamról és a kis társaságomról.
Csodálom, hogy nem ment el egy életre a kedvem a hazai conoktól. De tény, hogy egy-két emberért már nem fogok kimenni.
Szegasztok! Ma egy elég népszerű mangakát szeretnék bemutatni, akiről nagyon sokan tévesen hiszik, hogy jelenlegi műve tett híressé, és szintén a "Neverending Shonen" műfajon belül próbál helyt állni, egy-két lényegesebb változtatással a Dragon Ball óta. Ma Hiro…..
Rég volt már összefoglaló rossz filmekről, pedig elhihetitek, hogy még mindig találkozok ilyenekkel. Ha már én megszenvedtem velük, legalább Ti, drága olvasók megmeneküljetek. 1. A végzet őrei - Deathwatch (2002) Rendezte: Michael J. Bassett Egyszer mindenkinek el kell valahol…..
Szegasztok! Mint tudjátok, lassan készítgetem a Naruto mangájának a kritikáját, így néztem egy pár dolgot a neten, és a Naruto fanok, illetve Naruretardok (mert azért van különbség a kettő között) már tudják, de tegnap 2011.07.30-án (ami egyben a születésnapom is volt) jelent…..
Terhelt blog Jó kis jelmez 2011.12.30 21:13:52
Nuttika 2011.12.30 22:11:12
Detroit nemcsak kezdeti sikereit, hanem a több mint 50 éve tartó agóniáját is az autógyártásának köszönheti. A tartós munkanélküliség és az elszegényedés miatt az emberek 1967 júliusában utcai harcok útján próbálták bajaikat kifejezni és a kormánnyal orvosoltatni. A…..
Anime Comment Kaleido Star 2008.01.26 15:00:00
Sok-sok tiszteletteljes virtuális kalapemeléssel tartozom még azoknak az embereknek, akik gondoskodnak arról, hogy meglegyen a napi betevő igényes animénk, és itt elsősorban nem is a fansubolókra gondolok - pedig ők is megérdemelnének nem is egy bejegyzést - hanem a rajzfilmek…..
Sziasztok! Ez alkalommal is egy olyan animét mutatok be nektek amit szerintem mindenki látott kiskorában nem is sejtve hogy éppen animét bámul ezerrel. Bevallom engem is meglepett bár az Alfréd a Kacsa és a Kimba után már számítottam erre a meglepetésre. Mai alanyom tehát a 80 nap…..