Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kereskedo

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előveszünk egy régi slágert, csak most a beszervezettek oldaláról, az Ügyeletes Elvtárs közreműködésével. Persze isten ments, hogy lebeszéljünk bárkit is, csatlakozzatok bátran bármilyen csoporthoz! Persze a mi példáink még mindig a Sciennet-típusú rendszerekre hajaznak, de ne…..
kereskedo 2012.08.02 20:22:58
@sasmadar77:
Tisztelt sasmadar! Javaslom ne pazarolja az idejét az ilyen Reactor féle emberekre. Ő egy nagy és sérült gyerek, aki csak a virtuális világban tudja kifejezni magát. Valószínűleg ettől lesz antiszociális (saját bevallása szerint is az) és ebből fakad az agressziója is ami egyébként is jellemző a virtuális világban élőkre akik szinte állandóan csak játszanak. Gondolom ez a csillagos meg autófestős megjegyzése is valami buta játékra utal. Én magam sosem játszottam, ilyen játékokkal én mindig is a valóságban éltem a gyermekeimre sem jellemző, hogy játszanának, igyekeznek a valóságban maradni, persze ehhez adott is nekik minden. Ehhez társul még egy eltorzult világkép amiben szinte mindenki gonosz és átver mindenki mindenkit, mindenhol összesküvéseket vél felfedezni és neki ez is a valóság. Az ilyen embereket nem kell és nem is lehet még tényekkel sem meggyőzni. Ők csak a saját vélt valóságukat alátámasztó fiktív dolgokat (de ezek nem tények sőt sok esetben kreálnak saját "tényeket") veszik figyelembe.
>> Az ilyen emberek szándékosan torzítják a valóságot, mellébeszélnek, csak hogy a saját vélt igazukat alátámasszák. Szentül meg vannak róla győződve, hogy nekik van igazuk még akkor is amikor a tények mást mutatnak. Nem sok ilyen emberrel találkoztam eddig (igyekszem őket kerülni), de vannak ilyenek. Ha pedig tényeket mutat nekik az ember akkor arra is van valami fiktív kifogásuk aminek köze sincs a valósághoz, és csak egy erős torzítás.
>> Ha visszatekintünk a történelemben akkor mindig is voltak és lesznek is ilyen emberek. Mindig voltak olyanok akiknek nem felelt meg a politika vagy az éppen kialakult társadalmi helyzet stb. Ők maguk csak duzzogni tudtak és felállítottak egy vélt valóságot amit el is hittek. Ez ma is így van és több száz év múlva is így lesz. A múltban és ma is vannak olyan emberek akik szidnak minket vállalkozókat, mert mi vagyunk maga a megtestesült gonosz. Nem adózunk, adót csalunk, pénzt mosunk, fiktív cégeket hozunk létre és különben is kihasználunk mindenkit legalábbis szerintük. Sajnos tény, hogy voltak, vannak és lesznek ilyen vállalkozók, viszont a gond ott van amikor valaki ezt úgy hiszi, hogy mindenki ilyen vagy legalábbis ezek vannak többségben és neki ez a valóság. Ennek a lélektanába nem mennék bele, hogy mi okozza azt, hogy valaki idáig eljut és egy ilyen torz világkép alakul ki benne.

Nagyon jó meglátás, hogy a piramisjátékban és az MLM-ben is van termék. Ez pontosan így van. Pont a rendszer az ami megkülönbözteti a kettőt egymástól és nem a termék. De ezt csak nagyon kevés ember hajlandó megvizsgálni és még kevesebb aki fel is fogja a különbséget. Ettől lesz az egyik legális a másik pedig illegális.
Pont a rendszer különbsége adja azt, hogy a piramisjátékok nagyon hamar (pár év) összedőlnek hiába van termék vagy szolgáltatás ami csak egy álca, hogy MLM-nek látszódjon. Az MLM pedig pont azért működőképes, mert van valós kereskedelem ugyanúgy ahogy a hagyományos bolti kereskedelemben is, vagy épp a direkt értékesítésben.

Az MLM hálózatok sosem fognak telítődni, az a bugyuta elképzelés mely szerint ha mindenki X embert regisztrál és eljutunk Y szintig akkor az egész világ regisztrálva lesz ez sosem fog bekövetkezni. Ennek a magyarázatába most nem mennék bele. Lényegében mindig is így működött az emberiség és ez sosem fog megváltozni. Tehát az elmélet az elmélet a gyakorlat meg gyakorlat. Ha ez nem így lenne akkor már rég nem működnének az MLM cégek.
kereskedo 2012.03.24 18:35:34
@Reactor:
"2. § Tilos gazdasági tevékenységet tisztességtelenül - különösen a versenytársak, a fogyasztók törvényes érdekeit sértő vagy veszélyeztető módon vagy az üzleti tisztesség követelményeibe ütközően - folytatni."

Igaz nem nekem lett címezve, de akkor most jöhet a bizonyítás. Mert ha itt valaki csúfos vereséget szenvedett eddig is jogi téren az Ön. Kétlábbal tiporja a jogrendet.

Az meg, hogy az Amway-t perelték az nem jelent semmit sem. Vagyis de! Kiderült, hogy a céggel minden rendben van.

Ha jól emlékszem 1975-ben volt ez a per amit az Amway megnyert. Ezek tényleg tények, ellenben az ön csúsztatásaival és mellébeszélésével.

Rengeteg céget perelnek be ilyen-olyan mondvacsinált indokokkal. Ez önmagában semmit sem jelent. A gond ott van, hogy mire kiderül, hogy cég piramisjátékot űz addigra az elindítók már rég megszedték magukat.

Ami pedig az adózás részét illeti az én MLM-es ismerőseim mind adóznak, mint én vagy egyéb másik vállalkozó.

Lassan tényleg lesz jogalapja egy feljelentésnek rágalmazásért és hitelrontásért. :)
 Egy kis érdekesség a Grepolis Support-ról: edelzoli2011-02-04 06:49:54Sziasztok,az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan script, ami támadást jelzi.Már mint, ha támadnak jelez nekem, akkor is ha nem vagyok a gép közelében, pl. csipog vagy valami ilyesmi.Üdvözlettel:…..
Kioktató Blog MLM = ÁTVERÉS 2010.12.18 12:46:00
Reactor nevű olvasónk levelét olvashatjátok, lángvágóval rántja le a leplet az MLM és a piramisjáték sötét bugyrairól:MLM = ÁTVERÉS Ezt az alapösszefüggést, ha felfogja az átlagember, nem lesz semmi baja. Gond akkor van, ha elhiszi, hogy ezzel valós pénzt kereshet. Sajnos…..
kereskedo 2012.04.06 21:52:51
@Reactor:
Konkrétan mi az a nagy százalék? Ez nem konkrétum. Ez ugyanolyan állítás, hogy ha azt mondom, hogy a főnökök nagy százaléka bunkó. Holott meg több ismerősömtől is azt hallom, hogy jófej főnökük van.
Az, hogy vannak olyan cégek amik illegálisan működnek az nem azt jelenti, hogy mindenki ezt csinálja.
Vagy más módon ha azt állítom, hogy a lakosság nagy százaléka bűnöző akkor az sem konkrét. És miért ne lehetne ezt állítani? Hiszen az összes újságban meg híradóban csak az van, hogy valaki valakit átvert, megölt, megvert stb.

Sőt volt egy cikk ha jól emlékszem a New York Times-ban vagy valamelyik híres Angol lapban ahol Magyarországot az ilyen hírek alapján ítélték meg. És sokkal rosszabb képet festettek le, mint ami a valóság.
Én pont ezért nem nézek soha híreket és nem olvasok újságot. Mert ott mindent írnak csak a valóságot nem. Sőt inkább úgy fogalmaznék, hogy mindent leírnak ami rossz, de más egyebet csak ritkán.
Abban sokan egyetértünk, hogy az MLM cégeknél az alaptét a pénzed.De lehet, hogy van pár fontos(abb?) dolog is mint a pénz.És ez a barátság, emberi kapcsolatok és a meghittség.Akinek van negatív tapasztalata ezzel kapcsolatban, kérem írjon.urstupidTönkrement kapcsolatok Létezik egy…..
kereskedo 2010.12.06 20:17:27
Üdv!

Nem rég megkeresett az egyik ismerősöm egy MLM cégtől én semmi atrocitást vagy erőszakosságot nem tapasztaltam. Korábban nekem is voltak hasonló negatív élményeim, de most csak pozitív volt. Keresgettem a cégről és az MLM-ről infókat így jutottam erre az oldalra.
Semmi érdekeltségem nincs egy MLM cégben sem. Kereskedő vagyok és kereskedelmi-marketing végzettségem van.

Szeretnék pár dolgot tisztába tenni.
Egy termék ára eléggé összetett a hagyományos kereskedelemben.
Gyártói ár:
Fejlesztési, kutatási költség+gyártási költség+nyereség+REKLÁM ktg.
Ez utóbbi iszonyat magas tud lenni attól függően, hogy mennyit reklámoz az adott cég akár a termék árának 20-30%-a is lehet. Ebből adódik ki a termék alap ára.
Közvetítők és szállítási ktg:
Szállítási költség az mindenhol van, és általában minimális főleg, hogy ha nagy tételről van szó, és leginkább arról van szó, de mindenképp benne van a termék árában.
Közvetítői árrés:
nagyker, egyéb disztribútor 10-20%-ig. Ez lehet egy vagy két cég is attól függően, hogy a termék hogyan jut el az országba.
Kiskereskedelmi árrés:
Átlag 40% nem elírás 40% Bemész a Tesco-ba, CBA-ba vagy bármely ilyen multihoz akkor minimum 30%-os árrés van a termékeken.
Ezt volt "szerencsém" személyesen is megtapasztalni.
Korábban egy világcég (nem írom ide a nevét, de elég ismert) raktárában dolgoztam. Láttam azt, hogy mennyiért érkezik be az áru, mennyiért adjuk el a kiskereknek és ők mennyiért rakják ki a polcra.

Nem tudom, hogy az MLM cégek mekkora árréssel dolgoznak, de ha ahogy valaki írta 60%-kal akkor az hagyományos kereskelemhez képest alacsonyabb.

Láttam, hogy itt sokan okoskodtak, hogy mi mennyibe kerül. Én azt javaslom inkább gondolkodjanak el azon amit leírtam.
Ha valakinek van ideje és főleg pénze menjen el egy normális (nem gagyi főiskolai hanem profi képzésre) kereskedelmi oktatásra, ott ezeket meg fogják tanítani. MLM-ről szinte semmit sem tanultunk, pedig jó lett volna. Akkor talán én is hálózati rendszerben építettem volna a saját vállalkozásomat. De így hagyományos lett annak minden előnyével és hátrányával.
kereskedo 2010.12.25 16:28:48
Először is Boldog Karácsonyt! :)

Abban teljesen igazad van, hogy az MLM cégek nem éppen olcsó termékeket kínálnak. De a piacon ugyanúgy megtalálhatóak a prémium kategóriás termékek a hagyományos kereskedelemben is, amiket szintén megvesznek az emberek. Olyanok is megtalálhatóak amiket nem is ismernek a fogyasztók, mert nincs agyonreklámozva. Pl a Mercit, Porche-t és az Audit stb. sem nagyon reklámozzák és mégis megveszik. De pl ismert a Vichy ami szintén drága termék és csak a hagyományos kereskedelemben megtalálható. Továbbá vannak olyan prémium termékek amiket szintén nem lehet megtalálni a hagyományos kereskedelemben (boltok polcain) és az MLM-ben sem. Ezeket csak közvetlen pl fodrásztól, kozmetikustól stb lehet megvásárolni és szintén elég húzós áruk van.

Az árképzés:
Minél kisebb a forgalom annál nagyobb az árrés. És egyes kereskedők iszonyat pofátlanok tudnak lenni. Konkrét példa: MacBookPro 350e Ft ugyanaz a gép máshol 388e, ez 10%-os eltérést jelent csupán, de Ftban már elég sokat 38e Ft-ot.
Mivel egy nagy raktár fajlagos működtetési költsége jóval alacsonyabb, mint egy kiskereskedelmi egységé. Így a kiskereskedők kénytelenek a legnagyobb árrést alkalmazni. Nem véletlen, hogy 30-40%-os akciók vannak és még mindig nyereségesen adják el a terméket. Ez leginkább a hipermarketeknél érvénysül ahol nagy tételben vesznek olcsón és közel annyiért adják el, mint egy kisebb, közepes bolt. Így jóval nagyobb a nyereség és jóval kisebb a fajlagos működési költség.

Az MLM cégek hasonló elven működő nagy raktárakat alkalmaznak és onnan lehet rendelni neten, vagy telefonon vagy ha lehetséges akkor személyesen. A kiskereskedelmi árrésük pedig 15-30%.
Ezen felül még hozzá adódik az az árrés amit a rendszerben vissza osztanak ez szintén 18-30% körül mozog. Nyilván ebben az árban benne van a szállítási és egyéb költségek illetve a gyártó nyeresége.
Ez a százalék amit úgymond vissza osztanak ez ugyanúgy megtalálható a hagyományos kereskedelemben is. A különböző nagykerek nagyobb elosztók képviseletének árrései ezek. Erről általában hajlamosak az emberek elfeledkezni. Sajnos ott akár többszöröse is lehet ennek főleg, hogy ha a cég sokat reklámozza a terméket és ha sok a közvetetten résztvevő az értékesítési láncban. A reklám iszonyatos pénzeket emészt fel egyébként is. És ezt még kamatos kamattal számítva többszörösen kifizeti a vásárló. Persze ezt eleve bele kalkulálják az árba a gyártók.

Továbbá még figyelembe kell venni, hogy Mo-on nagyon magasak az adók pl ÁFA Vám. Ezektől eltekintve a hagyományos kereskedelemben akár 3-4-5x ára is lehet a terméknek a gyártáshoz és fejlesztéshez képest. Ez nagyban függ attól is, hogy mennyit reklámozzák az adott terméket. Ez akár jelentős hányadát képezheti az alapárnak. A többi pedig csak attól függ, hogy a kereskedők mekkora árrést alkalmaznak
Az MLM cégeknél ha ezzel a 60%-kal számolunk és ugye nem nézzük az adókat,mert ahhoz minden cégnek alkalmazkodnia kell akkor kb 2.5-3-4x valamivel alacsonyabb az MLM-ben. De ha nem agyonreklámozott terméket nézünk a hagyományos piacon akkor hasonlóak az árak.

Azóta bele néztem komolyabban is az adott cégbe és termékeibe és üzletpolitikájába ezért tudom ezeket most ilyen pontosan leírni. Továbbá megpróbáltam más cégekről is információt szerezni.
Amiket tapasztaltam:
- egyáltalán nem nyomultak
- én sem tudtam, hogy mire megyek amikor elhívtak egy bemutatóra, de ez egyáltalán nem zavart, mert normálisak voltak.
- nem a termékeket nyomták az arcunkba, összesen 4 terméket mutattak be és csak akkor beszéltek a többiről amikor kérdeztek az ott lévők.
- én vettem egy nagyobb csomagot amit nem volt kötelező, de így jóval olcsóbbak a termékek és karácsonyra ebből ajándékoztam több családtagomnak is. Eddig jók a visszajelzések. :) Bár még csak most kapták meg.
- Elmentem egy nagyobb rendezvényre is, ami sok embernek fura lehet, mert nem ahhoz vannak hozzászokva, hogy megbecsülik őket és elismerik a munkájukat. Korábban amikor még alkalmazott voltam volt olyan főnököm aki csak azt nézte, hogy hol hibáztam utáltam ott dolgozni.
- Maga ez az elismerési forma nem volt ismeretlen számomra, mert korábban egy diákszövetség tagja voltam (semmi MLM és non-profit szervezetről van szó) és ott is ugyanúgy nyilvánosan elismerték azoknak az embereknek a munkáját akik jól dolgoztak. Ez sokkal jellemzőbb a nyugati és amerikai társadalomra (főleg az értékesítési területen) de itt keleten csak azt nézzük, hogy ki mit ront el és hol tudunk neki keresztbe tenni.
- Én soha nem szidom az alkalmazottjaimat, persze van, hogy elszúrnak valamit, de nem azon lovagolok folyton, hogy mit rontanak el.

Mindenki el tudja dönteni, hogy akar-e onnan vásárolni vagy sem.
Én úgy döntöttem, hogy igen. És fontos, hogy én döntöttem és nem szegeztek fegyvert a fejemhez. :) :)
Anti-MLM Beépülés 2007.08.29 17:01:00
Sokan kritizáltak azért, hogy én ugye nem tudok semmit, nem voltam soha MLM-ben. Mit akarok én itt a véleményemmel.Ennek most vége. Gyorsan felhívtam egy régi ex-mlm ismerőst, hogy szervezzen össze nekem egy MLM-es kezdeti agymosást, furcsán nézett rám, hiszen már ő is utálja, és…..
kereskedo 2010.12.06 16:23:43
Üdv!

Nem rég megkeresett az egyik ismerősöm egy MLM cégtől én semmi atrocitást vagy erőszakosságot nem tapasztaltam. Korábban nekem is voltak hasonló negatív élményeim, de most csak pozitív volt. Keresgettem a cégről és az MLM-ről infókat így jutottam erre az oldalra.
Semmi érdekeltségem nincs egy MLM cégben sem. Kereskedő vagyok és kereskedelmi-marketing végzettségem van.

Szeretnék pár dolgot tisztába tenni.
Egy termék ára eléggé összetett a hagyományos kereskedelemben.
Gyártói ár:
Fejlesztési, kutatási költség+gyártási költség+nyereség+REKLÁM ktg.
Ez utóbbi iszonyat magas tud lenni attól függően, hogy mennyit reklámoz az adott cég akár a termék árának 20-30%-a is lehet. Ebből adódik ki a termék alap ára.
Közvetítők és szállítási ktg:
Szállítási költség az mindenhol van, és általában minimális főleg, hogy ha nagy tételről van szó, és leginkább arról van szó, de mindenképp benne van a termék árában.
Közvetítői árrés:
nagyker, egyéb disztribútor 10-20%-ig. Ez lehet egy vagy két cég is attól függően, hogy a termék hogyan jut el az országba.
Kiskereskedelmi árrés:
Átlag 40% nem elírás 40% Bemész a Tesco-ba, CBA-ba vagy bármely ilyen multihoz akkor minimum 30%-os árrés van a termékeken.
Ezt volt "szerencsém" személyesen is megtapasztalni.
Korábban egy világcég (nem írom ide a nevét, de elég ismert) raktárában dolgoztam. Láttam azt, hogy mennyiért érkezik be az áru, mennyiért adjuk el a kiskereknek és ők mennyiért rakják ki a polcra.

Nem tudom, hogy az MLM cégek mekkora árréssel dolgoznak, de ha ahogy valaki írta 60%-kal akkor az hagyományos kereskelemhez képest alacsonyabb.

Láttam, hogy itt sokan okoskodtak, hogy mi mennyibe kerül. Én azt javaslom inkább gondolkodjanak el azon amit leírtam.
Ha valakinek van ideje és főleg pénze menjen el egy normális (nem gagyi főiskolai hanem profi képzésre) kereskedelmi oktatásra, ott ezeket meg fogják tanítani. MLM-ről szinte semmit sem tanultunk, pedig jó lett volna. Akkor talán én is hálózati rendszerben építettem volna a saját vállalkozásomat. De így hagyományos lett annak minden előnyével és hátrányával.