Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sándi

148 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2012 szeptemberében Miskolcon új alapokon kezdte el munkáját a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület, a Miskolci Önkormányzat, valamint a Miskolc Holding által létrehozott MIDMAR Nonprofit Kft, mint helyi TDM szervezet, tudta meg a TurizmusOnline. A cég ügyvezetőjének nyílt…..
10 éve kapta meg a Tokaji Borvidék az UNESCO világörökségi védettséget. Ebből az alkalomból a térség Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) szervezetei is összefogtak, hogy minél hatékonyabban, a modern informatikai eszközökre építve tudják bemutatni az ide érkezőknek a…..
Helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek és turisztikai klaszterek létrehozása és fejlesztéseA pályázat kódszáma: ÉMOP-2.3.1-12, Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket,javaslatokat 2012. július 8-ig…..
Négycsillagos gyógyszállodával gyarapszik Eger. Szeptemberben nyitják meg a strand mellett, a Hotel Platán Gyógy- Idegenforgalmi- és Rekreációs Központot. Telt házas nyitány lesz, norvég vendégekkel - tudtuk meg a csütörtöki műszaki bejárást követően Mikó Krisztinától és…..
2012-ben is megrendezésre kerül az Országos Borkirálynő Választás Tarcalon, a Tokaji Történelmi Borvidéken augusztus 16-17-18.-án.  Az elmúlt években Götz Mária Ildikó (Tokaji Borvidék), Bodor Nóra (Mátrai Borvidék), Pfiffer Katalin (Móri Borvidék) és Mihalovics Dóra…..
 Akár azt a címet is adhattuk volna ennek a hírnek, hogy  „Vessz el Észak-Nógrádban”, tekintve, hogy annyi felfedezésre váró szépség és érintetlen csoda található az országnak ebben a szegletében, hogy érdemes akár több napra is nekivágni a barangolásnak.…..
A pünkösdi hétvége ismét igazi ünnepnek ígérkezik a borbarátok számára, hiszen május 26-28. között országszerte több mint száz pincészet tárja szélesre kapuit az érdeklődők előtt.A kedvezményes kóstolók mellett sok helyen lehetőség nyílik majd a pince és a…..
Tartalmas munkával telt a Magyar TDM Szövetség május14-16. között Szilvásváradon zajló közgyűlésének és VII. Országos TDM konferenciájának első napja: csaknem száz szakmabeli érdeklődő hallgatta végig az izgalmas előadásokat a La Contessa Kastélyhotel nemrégiben átadott…..
A turisztikai desztináció menedzsment rendszer kérdéseivel, a szektor jövőjével foglalkozó országos konferenciasorozat újabb állomása 2012. május 15-16. között ezúttal Szilvásvárad lesz. A Magyar TDM Szövetség szervezésében 2012. május 15-16. között, Szilvásváradon…..
 Várhatóan a héten a Kormány elé, s így május 15-ig az Országgyűlés elé kerülhet a Turizmus-Vendéglátás törvény – tudtuk meg az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának május 7-i ülésén. A napirendi pontok között a legizgalmasabb a Balatoni Regionális TDM…..
A közönségszavazáson 94 ezren voksoltak az indulókra, akik között két Heves megyei is volt.Hétfőn kiosztották Az év legbarátságosabb szállodája 2011 verseny díjait. A közönségszavazáson 94 ezren voksoltak az indulókra, akik között két Heves megyei volt. A szilvásváradi La…..
Lezárult az Észak-magyarországi Gyógyturisztikai Egyesület egyik nagy programja, az Észak-magyarországi Gyógyturisztikai Klaszter létrehozása. A szakmai szervezethez magánszemélyek, illetve több egri, egerszalóki, mezőkövesdi, mátraderecskei és miskolci intézmény: szállodák,…..
 A Magyar Turizmus ZRt. 2012-ben is meghirdeti a Study Tour Pályázati Alapot. A jelentkezés feltételei, a tematika a leírásban (STPA_2012 dokumentum) megtalálható, a kitöltendő, és a Magyar Turizmus Zrt számára megküldendő dokumentumok az alábbiakban…..
 Jelenleg több olyan beruházás van folyamatban Miskolc életében, mely a turisztikai szolgáltatások mennyiségének és minőségének javítását célozza meg. A fejlesztésekkel és az új turisztikai funkciók telepítésével a város vonzereje jelentősen növekszik, ami kedvezően…..
 A Gyöngyös – Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület 2009. júliusában alakult. A térség turisztikai életét meghatározó fordulópontban kezdte meg munkáját. A 2008-ban elmaradt a szolgáltatói infrastruktúra-fejlesztés és az ebben az évben szinte egyszerre zártak be a…..
 A Mátra idegenforgalmát befolyásoló infrastrukturális gondok kapcsán szervezte meg a Gyöngyös-Mátra TDM az Összefogás a Mátra turizmusáért elnevezésű találkozót. A meghívottak a teendők megbeszélése után akciótervet is kidolgoztak. Kósa László, a TDM elnöke…..
 Folyamatosan nő a Szilvásváradot felkereső vendégek száma. Az ezerhétszáz lakosú bükki faluban kétezer szállásférőhely várja a vendégeket, közöttük két négycsillagos szálloda is, tudta meg lapunk Szaniszló László polgármestertől. 2011-ben a turisták…..
 A 2012. évi Észak-Magyarország egészségturisztikai és aktív kalauz, valamint az Észak-Magyarország bor, gasztró, falusi kalauz, általános hirdetési szolgáltatást nyújt, valamint itt nyílik lehetőség a hosszú hétvégékre ütemezett akciók megjelentetésére is,…..
 A mátrafüredi erdészet területén több turistaútvonalat lezárnak, társas vadászat miatt. Az Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészetének vezetője arról tájékoztatta a heol.hu-t, hogy a következő napokban több alkalommal és területen lezárják a mátrai…..
 A napokban néhány régióra megjelent a szálláshely-fejlesztési pályázat tervezete, a pályázatok a tervek szerint március 5-től adhatók be.Egyelőre a következő régiókra jelent meg a támogatási lehetőség: Dél Alföld, Dél Dunántúl, Észak Magyarország, Észak…..
 A világörökség körébe tartozó Tokaj-Hegyalja történelmi borvidéket történeti tájjá nyilvánítja a nemzeti fejlesztési miniszter rendelettervezete,amely a kormány honlapján jelent meg. Az UNESCO Világörökség Bizottsága 2002 júniusában Budapesten tartott ülésén…..
Pénteken átadták Miskolctapolca új szállodáját, a Calimera Wellness és Konferencia Hotelt.Az egykori Pelikán Hotelt mintegy 387 millió forint uniós támogatással építették át, és bővítették ki. – Miskolctapolca a város turisztikai pilléreinek egyik legjelentősebb…..
Nyolc információs terminált állítottak fel a térség turisztikai központjaiban, amelyen a turisták információt kaphatnak a települések látnivalóiról, programjairól, szállás- és kikapcsolódási lehetőségeiről. A Csillagvidék TDM által felállított Touch Info pontok…..
 Az előzetes adatok szerint - a kereskedelmi szálláshelyek tekintetében - az esztendő első tíz hónapjában az országos átlagot, illetve a kilenc turisztikai régió teljesítményét megelőzve kiemelkedő évet zár az észak-magyarországi régió – hangsúlyozta szerdán, a…..
 Régiónk turizmusból jól teljesített idén, de jövőre új ötletekre is szükség lesz. Észak-Magyarország jobban figyel majd külföldre, a szakemberek pedig a megyei önkormányzatokra.Kiválóan teljesített az észak-magyarországi régió, az első három hónapban 20 százalékos…..