Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bejjja

0 bejegyzést írt és 373 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz A bennem lévő x-faktor 2010.10.17 08:00:00
Nemzeti Média Nostradamusunk jóvoltából ezen a hétvégén már szétültették az eminenseket a kereskedelmi tévék. Megasztár pénteken, X-Faktor szombaton, mert kér a nép, hát adjatok neki. Így tegnap este először jutottam odáig, hogy ne csak a neten található, engem érdeklő…..
Bejjja 2010.10.18 10:09:18
@Dnalorid: ebben egyetértek, de sajnos ez az V. széria vérgyenge. Elvétve volt olyan versenyző, aki nem szörnyen hamis :-( Az első három szériában ezek az elődöntőbe se jutottak volna be. Nekem a Mega V.-tel az a bajom, hogy a léc lejjebb került. És ez óriási hiba
Bejjja 2010.10.18 10:23:03
@Fabius: jaaaaj, egyszerűen én sem bírom hallgatni ezt a stílusú éneklést :-( túlcifrázás, férfiatlan vértyogás. Jaaaj :-( Pedig kár azért a srácért, alapból egyébként jó hangja van.
Bejjja 2010.10.18 10:25:02
@bierkamp: na, ezt én is nehezményeztem. Az a kis pufók lány, meg a Szirota lány! Ők nagyon keményen nyomták. Nem rosszak akik bent maradtak, de kapásból két énekest dobtam volna ki a fenti kettő helyett :-( Igazából nem értettem, hogy miért nem voltak jók a Gesztinek.
32 éves vagyok, van diplomám, több tanfolyamom, és több mint tíz év szakmai tapasztalatom, és azért nem kellek sehova mert nincs gyerekem. Az egész 3 éve kezdődött. Közel 10 évig dolgoztam egy nagyvállalatnál, és úgy döntöttünk gyereket szeretnénk. Először alig engedtek el…..
Bejjja 2010.03.24 08:14:04
@_John_Doe_: hát, nem mindenesetben érzékelem, ez tény.
Bejjja 2010.03.24 08:19:39
@Animacs: én közben összehasonlítottam az lakáshitel THM-jét az áruhitel THM-jével. 5-10 % versus 30-400 %. Hát, nem tudom akkor ki a nagyobb lúzer. :-) Összegszerűen a felvett lakáshitel nagyobb, ezért persze nagyobb a kamatösszeg. De ha százalékban nézem, hát nem is tudom :-)

Mellesleg öregkoromra én sem örülnék, ha albérletben kéne laknom. Meg aztán meddig preferálnák a lakástulajdonosok a koromat? Egy esetről tudok, hogy rokonok az idős anyjukat albérletbe rakták. Egy ideje már nem fizetik az albérleti díjat utána, tulaj meg rágja a kefét, mert hogy tegye ki az öreget? Ennél több részletet nem tudok, de a probléma adott. Na ilyen helyzetbe se akarok kerülni. Vagy ha nem tudom fizeti az albit, hová megyek öregen?
Bejjja 2010.03.25 14:30:21
@Animacs: Hát, tévesek az érzéseid. Ugyanis anyám, apám vidéki születésű, anyám révén hatalmas rokonságom 95%-a vidéki, akik vagy nagyobb városban laknak, vagy kis faluban. És lógtam eleget náluk. Szóval látatlanba ne állíts semmit, mert nem tudsz semmit.
Hige sztorija következik, kép nélkül is nagyot üt, ráadásul az oroszóra feeling nekünk már kimaradt (igaz, volt helyette hittan:D) Sziasztok! Pár napja olvastam a blogot és eszembe jutott kedvenc beírásaim egyike, de akárhogy is kerestem az ominózus ellenőrzőt sehol sem…..
Bejjja 2010.03.17 16:45:44
@jackjunior: gavarju, gavaris, gavarit, gavarim, gavaritye, gavarjat
Az MSZP kommunikációs tótumfaktumai hátramentek a fészerbe, előkotorták a nagypapa kivénhedt ágyúját (ami még a nagypapi nagyapjáé volt, 1849-ben dugta el az öreg), leporolgatták, kifényesítették - sokat dolgoztak rajta, látszik - , majd jó alaposan megtöltötték szarral, és…..
Bejjja 2010.03.02 10:07:54
@Wolfram: ja, nem vágtam :-) De ezen ne csodálkozz, hisz itt sokan ezt komolyan így gondolják. Nehéz különbséget tenni.
Bejjja 2010.03.02 10:09:31
@NightLord: a metróprojekt csak egy a sok parasztvakítás közül.
Bejjja 2010.03.02 12:55:56
@Bono: ez jó észrevétel :-)

Hülyék, agresszívak mindig is lesznek. Illetve, amíg a jogosítványt minden alkalmatlan is megkaphatja, addig úgyszintén lesz baleset. Alanyi joga van mindenkinek a jogsihoz, az már más kérdés, hogy egyesek mellé be nem ülnék semmi pénzért sem. Amíg egy 80egynéhány éves idős embernek is megújítják a jogsit, amíg egy majdnem vak ember is kaphat jogsit /egyik kollégám ilyen/, amíg nem lehet pszichésen szűrni az alkalmasságot, addig ne várjunk csodákat.
Nos itt is egy aranyos történet ami megtörtént, szemtanúja voltam, s mit ne mondjak igen elképedtem…A helyszín Budapest Határ-út, egy buszmegálló.. vártam a buszomat, hogy beérkezzen. Eközben a szomszédos megállóba beállt egy másik járat. Rengetegen voltak, éppen csak be…..
Bejjja 2010.02.17 15:05:53
@bass.gitár: ez kevés. Amíg a média nyomja a külföldi és kis hazánk celebjeinek istenítését, azoknak minden mocskával együtt, addig mit várunk? Hisz a fiatalok ezen nőnek fel.
Bejjja 2010.02.17 15:18:03
@titan: Nem általánosítok. Találkoztam ilyennel is, olyannal is. Kisebb részét képezik azok, akikre férfiként tudtam nézni/felnézni. Sokan vannak, akik a haverok előtt nem akarták magukat "lejáratni", és másképp viselkedtek mint kettesben. És nagyon sok durva, arrogáns paraszttal találkoztam az életben.
Bejjja 2010.02.17 15:25:39
@bass.gitár: én sem vagyok optimista. Megváltani a világot nem lehet, max a saját életében tud tenni bármit is az ember.
Egyetlen biztonsági őr elég volt Galimának, hogy soha többé ne tegye be a lábát a százhalombattai Tescoba. Még a karácsonyi rohamban felejtett a bevásárlókocsijában két kazettát kifele menet, amit a biztonsági őr lopási kisérletnek minősített, aztán egy hónappal később…..
Bejjja 2010.01.25 16:41:03
@keptündzsekk: :-) úgy lesz :-)

Egyébként ebbe az ominózus üzletbe nem járok már. Mégpedig a biztonsági ember miatt. Én elfogadom, hogy végzi a munkáját, de! Illetékes biztonsági őr álldogállt a bejáratnál az üzleten belül. Beléptem, kosarat vettem és elhaladtam mellette. Hát nem megüti a fülemet egy jó hangos kijelentése amit a mellette álló emberkének mondott jó hangosan, miközben engem bámultak? "Na majd akkor kell figyelned ha jön kifelé!!"

Hát én odafordultam, és beolvastam neki. Az egyenruhája még nem jogosította fel, hogy egy, az üzletbe épp belépő vevőt mindenki előtt lealázzom, feltételezések alapján, mert hogy szerinte én egy tolvaj típusnak nézek ki.
Katasztrofális a helyzet az munkaerőpiacon, de az, hogy még egy olyan diszkriminációt is meg kelljen élni, hogy a megszerzett szakmai végzettség, tudás, gyakorlat nem érték a munkáltatóknak csak azért, mert 40, vagy 50 évesek vagyunk, ez nonsens.   Képtelenség elhelyezkedni, s…..
Bejjja 2009.12.30 16:13:18
@Strici: és a sorból kifelejtetted, hogy ha nem felesleges luxusszállodákkal, mesterséges szigetekkel, nemtomhanyadik szuperplázákkal, "cirkuszt az embereknek" pazarlással akarnák az országok felülmúlni a másikat. A Mcdonaldsnek sem kéne megtiltania az alkalmazottaknak, hogy a megmaradt árut elvigyék, szétosszák azok között, akiknél mindennapos az éhezés. Amennyi pénz, ennivaló, stb így elpazarlódik, abból jobbá lehetne tenni a világot
Bejjja 2009.12.30 16:14:03
@dalmata76: na. parázok is :-(
Olyan sok, fapados légitársaságokra panaszkodó levelet posztoltunk már be, hogy direkt üdítő egy kis magyarozós utasgyalázást olvasni. A véres kardot Gyöngyvér hozta, akit kiborít a magyaros ügyeskedés a Wizzair járatain. Hány csomag az egy kézipoggyász? Milyen hosszú a pannon…..
Bejjja 2009.12.29 14:10:57
@Kulics: nem tudom. Mintha hallottam volna. Méghozzá akkortájt, amikor az easyjetről volt szó ugyanebből az okból kifolyólag.
Bejjja 2009.12.29 14:11:59
@halihalo: jaaaaj igeeeeen :-) istenem, de gyönyörű Skócia és Írország is.
Bejjja 2009.12.29 16:00:48
@Kismac - Térdileg még rokkant: erre mindig az IKEA alapítóját hozom fel példának, Ingmar Kampradot. Ő aztán full gazdag, megengedhet magának mindent, mégis arról híres, hogy hótt egyszerűen él vagy élt a pali, nem tudom hogy él e még. Átlagosan öltözött, piacon vásárolt, és ha olcsóbban tudott valamit megvenni mint máshol akkor ott vette meg. Ha külföldi útra ment, nem első osztályon utazott, hanem ugyanúgy turista osztályon, mint az alkalmazottak azon az alapon, hogy miért utazzon máshogy mint ők, és miért adjon ki rá többet, amikor nem nagyon különbözik a két osztály. Stb. stb Szóval nem mindig csak az gondolkodik racionálisan, akinek szűk a kerete.
Nem hiszem, hogy lenne olyan addict olvasó, aki nem tudja, miről van szó, de azoknak, akik az elmúlt hetet búra alatt töltötték összefoglalom az eseményeket. Pénteken egy fél napra leállt a T-Mobile szogáltatása, nem lehetett hívást fogadni a harmincas telefonokon. A zavarhoz az is…..
 Hmm.Sziasztok.Azért írok be a fórumba, csak így munka közbeni magányomban, hogy az egyik mostani storymat megosszam veletek.Magamról annyit, hogy sok pasim volt, tudom, nem tagadom, átlagosan évente 60 pasim szokott lenni, de ennek nagy része csak kaland, buli utáni egyéjszakás…..
Olvasónk szeptember óta munka nélkül tengődik és hiába adja be hetente 10-15 helyre önéletrajzát, nem sikerül állást találnia. Olvasgatom ezt a blogot, és nem tudom eldönteni, hogy szerencsés vagyok-e vagy szerencsétlen. Július óta keresek munkát, szeptember óta vagyok…..
Bejjja 2009.11.24 10:44:45
@Acmee: Sajnos én is ebben a cipőben járok. Hiába dolgoztam a szakmámban, tehát van gyakorlatom, utána hiába végeztem hozzá el a főiskolát az elmélet miatt, hiába van nyelvtudásom, egyszerűen vagy nem találtam ilyen munkát, vagy ha találtam, röhejesen alábecsültek, ledegradáltak, megfizetni pedig nem akartak rendesen tizenegynéhány év tapasztalattal a hátam mögött. Ekkor akadt az utamba a jelenlegi állásom. Igaz, hogy egyszerű adminisztratív munka, a jelenlegi képzettségem, a szakmám szart se számít, de megfizetnek, meg tudok élni. Mivel munkanélküliként, anyagi nehézségek között a büszkeség huszadlagos volt, elvállaltam.
Bejjja 2009.11.24 10:50:22
@uni1002: hidd el, hogy a jelenlegi munkanélküliek egy része részleges munkanélküli /azaz jobb feltételekkel keres munkát, változtatni akar/, másik része önkéntes /tökéletesen megfelel neki a segély, a feketén szerzett pénzzel kiegészítve/, és az a rész, akik ugye nem maguktól lettek azok, hanem leépítés miatt. A permanens munkanélküliek sajnos a strukturális munkanélküliek csoportjába tartoznak, azaz akik olyan szakmában dolgoztak, amelyek mára már megszűntek. Átképzéshez már nem túl fiatalok, vagy nehéz a váltás. Azok közül akik most állástalanok lettek a válság miatt, sokan végeztek betanított munkát /főleg az autóiparban/, ezért nagyon nehéz helyzetben vannak.

Szóval nem fehér vagy fekete ez sem.
A srác túl tökéletes volt, a főszereplő lány pedig görcsösen kereste, hol lyukas a kosár. Megérzése be is igazolódik, ugyanis a srác kisvártatva színt vall, hogy nős és gyerekei vannak, sőt, évek óta mindig tart szeretőt a felesége mellett. Amikor lerántja a leplet…..
Bejjja 2009.11.18 13:21:51
@R. (nő): jaaaaj, ez erős volt.. :-)
Bejjja 2009.11.18 13:42:32
@orient: hát nem könnyű, de az hogy kinek mi könnyű vagy nehéz, az különböző. Neked, nekem lehet hogy nem lenne ez egyszerű, de nekik nem okoz ezek szerint nehézséget.
Bejjja 2009.11.18 16:56:38
@csillag26: azért, mert nem értenek veled egyet, még nem biztos hogy nem értették. Én továbbra sem helyeslem, hogy nős férfiakat választasz. Továbbá sajnos még mindig azt mondom, hogy nem nevezhetsz a párodnak egy olyan embert, aki másnak a férje, nem nevezheted az exednek sem. Ez nem a te jogod, hanem a férfi feleségéé. Egy nős férfiről beszélünk. Ő másnak a párja. És a mostani pasi is csak akkor lesz a párod, ha az függetlenné válik. Addig....

Viszont abban egyetértek veled, hogy a lángoló nagy szerelem ritkán építő, és ritkán tartós.
Átadták Budapest legújabb bevásárlóközpontját, mely az allee nevet kapta. Az ING Real Estate beruházásában elkészült komplexum az egykori Budai Skála helyén nőtt ki a földből. A bevásárlóközponton kívül irodákat és egy lakótömböt is kialakítottak.A Budai Skála…..
Bejjja 2009.11.13 08:31:16
@Ted Striker: a Skála előtt piac volt ezen a helyen. Épp most beszélgettünk erről a kollégámmal. Ha jól tudom, 1975-ben adták át a Skálát.
Tisztelt MT blog! Központi közigazgatás egyik szervénél dolgozom, férfiként, család (azaz feleség, gyerek) nélkül. Az állami ünnepek előtti munkanapokon a munkaidő a CSALÁDOS hölgyek részére 12 óráig vagy 14 óráig tart, a hivatalos 16.30 óra helyett. Sajnos leírva ez soha…..
Bejjja 2009.11.09 08:30:54
@LyukasBogrács: ez nem csak férfisors lehet, egyedülálló nő is van ilyen helyzetben. Érdekes hogy azzal senki nem foglalkozik, hogy vajon miért nincs valakinek gyereke? Feltétlenül azért, mert nem akar? Ha rajta kívülálló okok miatt nincs, nem lehet, akkor milyen gáz már lenyelnie hogy "majd megtudod", meg hogy "neked nincs, te nem tudhatod" , stb
Bejjja 2009.11.10 10:24:13
@nyílméregbéka: ezzel az utolsó gyerkőccel szemben biztos igazságtalan.

A mai helyzetben sok nő visszakényszerül dolgozni, megélhetés miatt, és ilyenkor jön jól a bölcsi, az ovi. Ezzel nincs baj. Nekem azokkal a megnyilvánulásokkal van bajom, mint "keresek értelmesebb elfoglaltságot", "majd szakember felneveli", meg "elegem van a tréningnadrágból", stb., stb.
Bejjja 2009.11.12 09:04:07
@nyílméregbéka: ha zavar az otthonlét, akkor fogom a gyerkőcöt, és megyek vele parkba, állatkertbe, családozni, stb. Rengeteg programlehetőség van. Az illetőnek gondolom a többi gyereke már nagyocska, oviban van, vagy suliban.
Örömszerzés Monszun-módra  Friss diplomámmal a végzettségemnek megfelelő munkahelyet keresek, de amíg ilyen akad, addig is meg kell élnem valahogy. Tehát naponta böngészem az állást kínáló, újságokat, net-portálokat, mindent, ami csak létezik.  Így akadtam rá…..
Bejjja 2009.11.04 16:11:38
@Bejjja: most meg fogalmazási problémáim vannak :-) Jaaaj, legyen vége a napnak :-) Szóval tanulás mellett dolgoztam :-)
Bejjja 2009.11.04 16:13:59
@Animi numen: nekem is jó lett, mégsem vettek így fel. Az utolsó évre kérelmeztem az állami támogatást, de elutasítottak. Végülis megoldottam
Bejjja 2009.11.04 16:27:54
@anyahajókabinajtóhajtogató: hát, megérne egy misét ez is :-)
Az anya és gyermeke közötti kommunikáció messzebbre mutat a verbális eszközök használatánál, hiszen már a gyerek sírásából is tudja az édesanyja, hogy mit is akar jelezni neki a baba. Nsocsi újabb levelében egy forradalmian új módszerre hívja fel figyelmünket, ami a…..
Octavia sokkal bátrabb, mint akár a Homár, akár egy tigriscápa, akár Chuck Norris: nem elég, hogy képes volt öt azaz 5 forint borravalót adni egy pizzafutárnak, még ő van felháborodva, hogy a futár ezen dühöngött, és képes anális kínzással fenyegető levelet írni az Il…..
Bejjja 2009.09.22 14:42:26
@Rich.mond: általánosságban írtam a grimaszolást, követelőzést, nem a postra hivatkozva. Személyes tapasztalatom volt egyébként. Az ominózus emberke a céghez szokott kaját hozni a kollégáimnak. Egy eset miatt, amikor kevesellte a borravalót, csalódottságában bevágta az ajtót, legközelebb pedig köszönés nélkül bejött, látványosan leb@szta a kaját a pultra, és köszönés nélkül kiment. A következő alkalommal átadtam neki az egyik kollégám hat napi kajapénzét /5+ egy szombat /, következő héten meg követelte tőlem a szombati kaja árát. Majd letolvajozott, aki lopja a kollégái pénzét. És mindez csupán azért, mert kevesellte a kapott borravalóját.
Bejjja 2009.09.22 15:40:41
@Tomi1973Wien: Nem is rendeltek a kollégák ettől a cégtől. Több mint három éve intézem nekik szívességből, sose volt gond. Most meg jön egy fiatal suhanc az arrogáns viselkedésével, és letolvajoz. Teszi ezt, hogy még csak egy blokkot sem hozott sose.
Bejjja 2009.09.22 16:39:44
@/tno+DA=: ha a munkáltató ezt megtudja, repül az egész bagázs. Lejáratja a céget, ezáltal a saját munkahelyének a forgalmát csökkenti, amiből a fizetését kapja. Normális szolgáltatást ne akkor kapjon az ember, ha külön még fizet, hisz a normális szolgáltatásért kifizeted a megszabott árat.
"A képeken többnyire Hippi nevű kutyám látható, illetve az utolsó előtti fotón Sherlock próbál kievickélni a Dunából, de eléggé csúszott a part. A legutolsó fotón szintén Sherlock hűsöl a vízben - szájában az elmaradhatatlan labdával. A képek többségükben tavaly…..
Azoknak, akik jogi segítséget kértek tőlünk és még nem kaptak választ: Erynnis nyaral, amint visszatér mindenkinek igyekszik segíteni! Következzen mzs hozzászólása. Egy feladott hirdetésre 5 nap alatt 200 önéletrajz érkezett, "boldog-boldogtalan elküldte az…..
Bejjja 2009.07.23 10:58:18
@Énbagoly: egy ilyen malőröm nekem is volt, bár az enyém szerencsés kimenetelű volt. Hirtelen be kellett adnom egy önéletrajzot egy reményteljes munkára, sürgős volt. Nem volt más fotóm, csak egy olyan, ahol az állatkertben épp egy kecskét simogatok :-) Amikor már két éve dolgoztam ennél a cégnél /ugyanis felvettek :-)/, akkor árulták el, hogy szétröhögték az agyukat, és már csak kíváncsiságból is behívtak, hogy ki lehet az a csaj, aki ilyen képet küld be. Aztán az interjún nagyon jól elszórakoztunk, beszélgettünk. Aztán titkárnőnek ugyan nem vettek fel, de megkérdezték, hogy érdekel e a termékmenedzseri munka. Tudjátok, fő az őszinteség: kerek perec megmondtam, hogy azt se tudom eszik e vagy isszák :-) Hát, felvettek. Én meg beletanultam. Ez kb 14-15 éve volt, alapjában meghatározta a tudásomat, tapasztalataimat. Rengeteget tanultam, rengeteget segítettek.
Bejjja 2009.07.23 11:02:12
@Bambano: bizony bizony, ez is kell. Nekem ilyen, olyan tapasztalatom is van. Voltak sikerélményeim is, mindenféle protekció nélkül, volt olyan is, hogy egy öntelt HR-es tyúk miatt nem sikerült egy munka. Törte az angolt, és ő kritizálta az enyémet úgy, hogy tudta, hogy előtte egy amerikai multinál dolgoztam, csupa külföldi kollégával. Szóval az élő nyelvtudásommal nem volt gond, lehet hogy a magabiztosságom zavarta. Általában nem szoktam feszélyezett lenni egy interjún.
Bejjja 2009.07.23 11:05:16
@shitgun: én a pszichológiai teszteken röhögök. Egy autópályás cég keresett projekt asszisztenst. Ok, rendben, megcsináltam a tesztet. Tudjátok, hogy mi volt nekik a fontos, amiért felvettek? A szépérzékem állítólag rohadt jó. :-) Hehehehe. Ez aztán nagyon kell a pozícióhoz. Az, hogy gyakorlatom van autópályás területen, beszélek nyelvet, /külföldi munkáikhoz ugye kell/, az nem számít :-). Aztán kiderült a frankó: kávécskát, kapuccsínócskát csináltattak velem, meg a konyha. Hát, rövid távú kapcsolat volt.
A férj azt állítja, soha nem csalná meg feleségét, de titokban feltette magát egy társkereső oldalra. Sziasztok !Segítsetek, nem tudom mit tegyek !Ott kezdődik az egész, hogy házas vagyok ( még ) van 2 gyermekem, a férjemmel 8 éve vagyunk együtt, most 5 hónapja elment Írországba…..
Bejjja 2009.06.10 11:29:56
@ged: ha egy kicsit finomabban fogalmaznék is, de hasonló a véleményem. Nem kell erőltetni valamit, ami nem megy. Én sem hiszek abban, hogy egy kölcsönös fogadkozás után hű de nagy változások történnek. Illetve ideig óráig fent lehet tartani az ígéreteket, de... Szóval vagy elfogadod, hogy a párod ilyen, vagy változtass. Egy életed van. Ez így nem kapcsolat. Nem kell ítélkezni a másik felett, hanem dönts hogy Te mit akarsz az élettől.