Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Archnihil

2 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a cím miatt sokan – köztük a cikk szerzője is – kételkedett a harmadik X-men animációs sorozatban, a Wolverine and the X-Men mégis jött, látott és győzött. Pár év elteltével újra elővettük, leporoltuk, és megnéztük, hogy teljesít. Jelentjük: ugyanúgy.Emlékszem,…..
A Hulk Vs. című filmpáros ugyan nem az első produkciója a Marvel Studios és a Lions Gate Entertainment kollaborációnak, de mindenképpen az egyik legismertebb a nyolc rajzfilm közül. Ennek örömére most visszatekintünk a Zöld Óriás találkozására a két másik Marvel-hőssel, akik…..
Archnihil 2014.10.09 21:40:58
@doggfather: igen, lehet, hogy kicsit szőrös szívű voltam, de bevallom, én anno egész elvoltam mindkettővel, most pedig rossz volt látni, mennyit öregedtek - legalábbis a szememben.
Valahol elbűvölő az a nemtörődömség és naivitás, amivel Edgar Rice Burroughs, Tarzan megteremtője megírta második leghíresebb hőse, John Carter történetét. A Mars hercegnőjében egyrészt egymást érik a következetlenségek és a fantasy műfajhoz képest is nehezen…..
Archnihil 2012.02.23 11:51:41
@Tiger Woods: különösen, hogy a két kép közül a felső tudtommal Boros-Szikszai, az alsó Frank Frazetta alkotás! :D
Archnihil 2012.02.23 11:52:24
@Balakin: szívesen! :)
(Bocs a floodért! :))
Archnihil 2012.02.23 15:58:52
@Rusznyák Csaba:"De ki beszélt itt A Mars uráról?" gothmog! :p
Sokan azt hiszik, a képzeletgazdagság bizonyítéka, ha egy adott szettingben orrvérzésig tömegelnek a különféle egzotikus fajok meg kultúrák, és minden friss kiegészítő két-három újabbal szaporítja a sort. Nos, ez nem dús képzelőerőre vall – inkább az ellenkezőjére.…..
Archnihil 2011.09.17 18:13:40
"sem az Al-Qadim-, sem a Ravenloft-kampányomban nem voltak nonhumán fajok."

Én inkább az utóbbit ismerem, bár az előbbihez is volt szerencsém, de szerintem ennél a két világnál a nonhumán lények úgyis csak ballasztként vannak.

Úgy értem, a Ravenloftban annyira ott van a xenofóbia (a 3-as kiadásban van is egy olyan érték, ami azt jelzi, hogy mennyire tartanak tőled az emberek: ezt ki kell vonni a szociális képességekből, kivéve a Megfélemlítést, mert ahhoz hozzá kell adni), hogy ott egy elfet/tündért már a sarkon halálra lincselnének, arról nem beszélve, hogy bár én kedvelem a zsánerturmixokat, a gótikus rémtörténetek világában mindig is kicsit sokalltam a tolkieni fajokat - oké, a félorkokból kalibánok lettek, ami speciel jópofa, de akkor is. Ez többek között azért lehetett, mert az általam olvasott rémtörténetekben, amire a Ravenloft is épül - teszem azt, Drakula vagy Dr. Henry Jekyll és Mr. Edward Hyde különös esete -, a nem-emberi a történet szempontjából sosem kezdi az előtérben - ugye többek közt ez is adja a misztikumát -, és a társadalom sokszor vak is marad ezekre a dolgokra, még a történtek után is. Így nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen közegben bemész a henteshez, aki egy törpe, úgy, hogy szemed is alig rebben. Tehát igen, a Ravenloftnak kimondottan jót tesz az, ha a nem-emberi fajok a misztikus háttérbe szorulnak.

Ami az Al-Qadimot illeti, azzal csak érintőlegesen találkoztam, de ott meg redundánsnak, már-már hangulatrombolónak éreztem a nyugat-európai folklórból vett és átgyúrt lények jelenlétét.

Amúgy alapból nem vagyok a tarkabarka csapat ellen, teszem azt, a Dark Sun vagy az Eberron esetén adhatja is magát (az előbbi nagykedvencem volt mindig is, a másik sem rossz, csak azt a rohadt a nagy hype-ot nyelje le az ember, ami úgy viszonyul ehhez a kiadványhoz, mintha a Forgotten Realms óta ez lenne az első setting).

Ami a szörnyredundanciát illeti, azzal egyetérteni tudok. Én a rinocéroszfejű decanter-goblint mindig is soknak tartottam, például, és éreztem azt is, hogy bizonyos settingek új fajai tök jópofák... csak a már alapból hozott szörnyek/fajok nem kellenének mellé. Arról nem is beszélve, hogy voltaképpen ezek a fajok kvázi ökológiai - vagy más oldalról történetbeli - nicheket töltenek be... ezért az ötven nagyagyaras goblinoid lény olyannyira felesleges, mintha az összes macskaféle ugyanazon a helyen élne.
Mint azt az előző posztban ígértem, következik egy cikk az Y-Men egyik szellemi atyjától, Pusztai "Nihil" Danitól. Olvassátok egészséggel! Y-menHa már a címlapon is "szóba került", akkor jobb, ha az elején tisztázzuk: a szarért engem terhel a felelősség. Más…..
Archnihil 2011.07.06 16:31:08
@Jossarian: szilvás bukta, mert azt szeretik. Amennyiben nekem szólt a kérdés. :)
Hamarosan bemutatják nálunk is az X-Men: First Class (Az elsők) filmet. Nos, ti még X-Embörök filmet nem fogtok látni, ám mivel az a film az X-Men eredettörténetét dolgozza fel, mi is bemutatjuk nektek az X-Embörök korai történetét: a MUTKÓK csapatát egy jó kis…..
Barátunk és részmunkaidős alkotótársunk (aki még vendégposztot is írt nekünk), Pusztai "Nihil" Dani idén ünnepelte negyedszázados fennállását. Egész pontosan tegnap, de mi egy héttel hamarabb felköszöntöttük. Ami miatt ez az esemény az X-Embörök blogra is…..
Miközben a 3. Epizódra vártok (halad, esküszünk!), föltöltöttük Fűrészfognak, a Gonosz Mutkók Testvérisége izomemberének (izommutánsának?) a leírását. Olvashattok végre arról, hogy Fűrészfognak mi köze a farkasemberekhez és a téglagyárhoz, hogyan és milyen sikerrel lett…..
Archnihil 2011.01.07 13:02:20