Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kabelbarat (törölt)

0 bejegyzést írt és 438 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jobbegyenes Félnótások 2014.08.04 08:50:16
Érpatak polgármestere felakasztotta Benjamin Netanjahut, és Simon Pereszt. Persze csak a bábujukat, az érintett kivégzettek ugyanis sajnálatos és gyáva (és persze fölöttébb jellemző) módon nem jelentek meg saját kivégzésükön.Egy sima kötél általi kivégzés természetesen nem…..
kabelbarat (törölt) 2014.08.04 19:15:38
@mrZ: El kell választani az aktuális helyzetet az év többi részétől.

Jelen helyzetben indokolt a katonai beavatkozás a rakétatámadások miatt.

De persze ez nem jelenti azt, hogy a gettósítás, meg a területfoglalósdi nem elítélendő.
http://edition.cnn.com/video/data/2.0/video/topvideos/2014/08/01/lead-dnt-starr-us-backs-nato-proposal-russia.cnn.html Történelmi beszédet mondott Putyin augusztus elsején egy I. világháborús emlékmű avatásán, Moszkva mellett. A mondanivalója egyik hangsúlyos eleme volt, hogy bár a…..
Végül mégis eljő az Armageddon, el van cseszve a következő három generáció vagy mégis van remény? (Leadkép: izraeli és palesztin békeharcosok közös akciója) Minden nap rakéták hullanak a gázai övezet területére, minden nap halottakról számol be a palesztin és az izraeli…..
Szombatra virradóra is folytatódtak a harcok a Gázai övezetben. A pénteken kezdődő háromnaposra tervezett tűzszünetet néhány óra után kölcsönösen felrúgta a Hamasz és az izraeli hadsereg is.   A konfliktust tovább súlyosbítja, hogy a palesztinok feltehetőleg elraboltak egy…..
kabelbarat (törölt) 2014.08.03 15:46:13
@Holle anyó: Az a baj, hogy Gázában jelenleg nincs nagyon épelméjű politikai erő.
kabelbarat (törölt) 2014.08.03 16:38:09
@kvadrillio: Gondolom amikor az USA felszámolta a mexikói drogkartelleket, akkor is felemelted a szavad a sok civil áldozat miatt.
Miközben Magyarország könnyekkel küszködve szipog Steiner Kristóf megindító izraeli helyzetjelentésétől,– a nagyvilágban a Viva egykori szöszi celebjénél kissé híresebb figurák is kifejtették a véleményüket a palesztin-izraeli konfliktus újabb véres fejezetéről. És nem…..
kabelbarat (törölt) 2014.07.25 13:43:01
@feri846: Amíg az USA nem hátrál ki Izrael mögül, addig nem fogják szankciók érni.
Persze, elég retardált ötlet volt beköltözni arra a környékre ahol zsigerből gyűlölik őket, de hát a szent könyvben ez van. Ezen már elég késő rágódni.
kabelbarat (törölt) 2014.07.25 14:36:19
@feri846: De nem is ismerték el. Persze mindhárom könyvből azt olvasol ki ami épp jólesik.

Mindháromban kódolva van egy felsőbbrendűségtudat, meg az alsóbbrendűek leigázása, kiegészítve egy funkcionális belső morállal.

Elvileg egyik sem összeegyeztethető a békés együttéléssel, gyakorlatilag mindhárom.

A gyakorlatban azt látni, hogy a muszlimok mennek neki a zsidóknak, de persze nem jó ezeken nagyon rugózni, mert csak negatív indulatokat gerjesztenek.

Azt veszem észre, hogy a szekuláris nyugatinak az iszlám a legidegenebb, de úgy gondolom, hogy alapvetően ha jólét van szólásszabadság és szabad információáramlás akkor az emberek békésen elélnek egymás mellett.

Gázáról/ból csak tömény propaganda jön, mindkét oldalról.
kabelbarat (törölt) 2014.08.03 16:27:38
@Ad Dio: Szóval sokat gondolkoztam ezen a beszélgetésen, mert igazából éreztem, hogy morálisan nincs igazam.
Nem fasiszta hozzáállás a részemről, hanem militarista.
Azt hiszem, hogy a militarista hozzáállás, és a militarista vezetés tekeri bele a két felet ebbe az abszurd helyzetbe.
És bár kezelni tudja az adott szituációt, megoldani nem.
Oldalakon keresztül sorolhatnám azokat a neveket, akik a filmrajongók körében nagyjából konszenzus övez, mint tehetségtelen színészt. Nem célom most kielemezni, ez kinél mennyire jogos, azonban sok esetben ezek az emberek maguk is rácáfoltak a velük kapcsolatos sztereotípiákra.…..
kabelbarat (törölt) 2014.08.02 07:50:46
@Circus: Jim Carrey tzseniális volt az Egy makulátlan elme örök ragyogásában, és az Ember a Holdonban is.
Filmkocka The Expendables 3 2014.07.30 08:10:00
Az első filmről itt olvashatsz, a másodikról pedig itt.   Hogy 50, 60, sőt 70 éves alakok ugráljanak bazinagy fegyverekkel, miközben a leghajmeresztőbb akciókba keverednek, igen könnyen fordulhatna röhejes paródiába - még akkor is, ha nem ez lenne az alkotók szándéka -, hiszen ki tudna komolyan…..
Az Izrael által a Gázai övezet ellen indított Operation Protective Edge (Erős Szikla Hadművelet) során mintegy hatvanezer izraeli tartalékost hívtak be katonai szolgálatra, ahol a nők aránya több mint eddig bármelyik hadműveletben. Sokan közülük anyaként, vagy akár állapotosan…..
A vasárnap bejelentett humanitárius tűzszünet alatt is folytatta Izrael Gáza támadását. A húsz napja tartó háborúnak vasárnap estig 1031 palesztin áldozata volt. A vasárnapi offenzívában életét vesztette egy 75 éves gázai keresztény asszony is, akinek házát eltalálta egy…..
kabelbarat (törölt) 2014.07.28 11:29:50
@Robby Stethner: A hozzád hasonlóak miatt nem lehet kulturáltan kritizálni az ottani politikát, mert összemosnak veled.

Az igazi probléma többek közt az, hogy pl. nem engedik beolvasni az Izraeli rádióban a halott palesztin gyerekek nevét. Továbbá, hogy Palesztinában nem lehet nyíltan kritizálni az iszlámot.

Szólásszabadságot mindkét oldalon!
kabelbarat (törölt) 2014.07.28 11:58:24
@Robby Stethner: Képzeld el, hogy az átlag izraeli állampolgárnak ugyanúgy a töke kivan a helyzettel mint az átlag palesztinnak!

Azt kéne megérteni, hogy Izrael részben félelemből cselekszik, és bizonyos értelemben ugyanúgy sarokba szorítva érzi magát mint a gázaiak, többek közt az európai antiszemitizmus következtében.

Mindegy! Ezt egy ilyen egybites embernek nehéz elmagyarázni, aki képes emberek millióiról egyként beszélni.
kabelbarat (törölt) 2014.07.28 13:05:24
@BernadettSzaboo: Igazad van. Inkább úgy fogalmaznék, hogy az európai antiszemitizmus az izraeli jobboldal malmára hajtja a vizet.

Én úgy vagyok vele, hogy az iskolaudvaron is az a gyerek veri a kisebbet, akit otthon elnáspángol a részeg faterja.

De amúgy igazad van, dolgoznom kéne inkább kommentelgetés helyett.
Nem elég elítélni Izrael állam primitív, törzsi jellegű megtorló akcióit! A magyarországi és nyugat-európai reakciók egy jó része amolyan törzsi vendettának tartja a zsidó állam reakcióját a három zsidó fiú elrablása és a Hamasz rakétatámadásaira adott választ. Az…..
Megerősítette az izraeli hadsereg szombatra virradóra, hogy helyi idő szerint reggel hét órától tizenkét órás időtartamra tűzszünet lép életbe a Gázai övezetben. A hadsereg közölte, hogy a tűzszünet alatt is folytatni fogják a palesztin fegyveresek által Izrael elleni…..
kabelbarat (törölt) 2014.07.26 19:27:22
Sokadjára lángolt fel az izraeli-palesztin konfliktus. Sajnos a két nép közötti mélyen gyökerező gyűlölet eleve lehetetlenné teszi, hogy békés úton rendezzék vitájukat. Egyenlőtlen küzdelem ez, ahol  az egykori gyengécske Dávid a Közel-Kelet legerősebb harcosként, küzd a…..
A baloldali mainstream közéleti gondolkodás legnagyobb tévedése önmaga toleráns voltával kapcsolatos. Azzal ti., hogy csak azért, mert a toleranciát hirdeti, toleráns is egyben. Ez minimum egy logikai tévedés, adott esetben az önreflexió hiányára vall, de némelyek oldalán…..
Nem kellett volna (a videó az angol nyelv ismerete nélkül is abszolút élvezhető) Ugye ismerős a szitu? Az elmúlt hetekben az Index minden gázai témájú cikkéhez is nagyjából 35545466 darab komment/levél érkezett, melyek lényege vagy az volt, hogy "Pusztuljanak a koszos arab…..
kabelbarat (törölt) 2014.07.23 18:30:49
@fátum: Be kell valljam én is nyomom. Ha egy nap nem cionistáznak, náciznak és zsidóznak le legalább háromszor, akkor szomorúan megyek lefeküdni.
Nem lehet velük beszélni, és ez most nagyon furcsa. Mindnyájan elhallgattak, még azok is, akik máskor oly beszédesek közöttük, most csak csendesen teszik a dolgukat. Jó, oké, Ramadan van, de mégis. Chala. Gondterhelt arccal hajol a pult fölé, a kardix-ban keresgél egy dokumentumot.…..
kabelbarat (törölt) 2014.07.23 02:14:17
@Démonmac1: Előbb vagy utóbb rá fognak jönni, hogy vége van a meccsnek. Számomra nagyon visszás az a fajta médiatámogatás amit kapnak most. Mintha a világ a terroristáknak szurkolna. Gusztustalan ahogy brandet csináltak a halott gyerekekből, miközben az ő szégyenük és szegénységi bizonyítványuk.

Azért ha majd látják a számokat, talán megjön az eszük.

Holnap nagyon csúnya kommentáradat fog jönni az utolsó mondat miatt, ha ez még kint lesz a címlapon. Túl sok kép kering most a neten halott gyerekekről ahhoz, hogy bárki is szivárványt lásson.

Azon meg nem kell meglepődni hogy visszaadták a rakétákat. Nagy szarban lettek volna ha nem teszik.
Persze alapból felháborító, hogy ez megtörtént.

Ez a fajta hadviselés amit folytatnak ez botrányos, aljas, eredménytelen és nem emberhez méltó.
kabelbarat (törölt) 2014.07.23 08:12:00
@barkaba: "És ugyanez igaz Izraelre is."

Izrael nem vonja a be a civil lakosságát a harcokba. Csupán ennyi a különbség.

@==T==: Tőlünk hogy volt elvárható, hogy lenyeljük Trianont? A japánoktól hogy volt elvárható hogy lenyeljék a két atombombát? A Navajo indiánoktól hogy elvárható, hogy lenyeljék, hogy rezervátumokban élnek? Az afroamerikaiaktól hogy elvárható hogy lenyeljék a rabszolgaságot?

Vannak népek akik nem nyomják bele dühükben a saját feleségeiket és gyerekeiket a húsdarálóba.
kabelbarat (törölt) 2014.07.23 08:36:35
@Ad Dio: Mit nem értesz? Van aki tud veszíteni.

@mrZ: Azt ugye tudod hogy a Hamas folyamatosan föld-föld rakétákat lő civil célpontokra? Meg az alagutakon mennek át a gyalogos egységek Izraelbe.

"A felfegyverzett telepes egységek nem az?"
Nem, az nem az.

"Hadkötelezettség nem az? "
Nem, az sem az.
Izrael kiterjesztette a szárazföldi offenzívát vasárnap. Már nem csak Gázát, hanem a környező településeket is folyamatosan lövik aknavetőkkel és tankokkal. A két hete tartó összecsapásokban eddig 432 palesztin – többségében civil – halt meg és több mint 3000…..
kabelbarat (törölt) 2014.07.22 19:14:59
@krain: Tudod ez egy olyan dolog, hogy ha a riporterem elmegy tudósítani a Jobbik gyűlésre és netalántán "mocskos náci patkányoknak" titulálja a résztvevőket, akkor legközelebb nem őt küldöm nehogy konfliktusba keveredjen.
kabelbarat (törölt) 2014.07.22 20:04:36
@krain: Pedig ugyanaz a kettő.
kabelbarat (törölt) 2014.07.22 20:53:36
@krain: Én nem mondtam, hogy a rakétacsapásokat megtapsoló izraeliekben van emberség.
Kevesen látták előre, hogy három izraeli fiatal elrablása és kivégzése egy újabb fegyveres összecsapáshoz vezet Izrael és a gázai övezetet uralma alatt tartó Hamasz, valamint kisebb terrorszervezetek között. Az elemzők meggyőződése szerint egyik félnek sem állt érdekében a…..
    Legalább 12 palesztin halottja van a tegnap éjjel történt izraeli légicsapásnak, ami a Gázai-övezet sűrűn lakott részén történt. A palesztin hatóságok tájékoztatása szerint 310 palesztin halottja van az eddigi harcoknak, az izraeli hadsereg 1 katona haláláról adott…..
kabelbarat (törölt) 2014.07.20 22:29:13
@krain: Jaj persze! Csak segítenek tesztelni a vaskupolát. Milyen kedves tőlük. Azért annak is csak 95%-os a hatásfoka.

Ezzel azt akarod mondani, hogy ha golyóálló mellény van rajtad és valaki elkezd rád lőni, akkor már vissza sem lősz, mert úgyis megfogja a golyókat a mellény?
kabelbarat (törölt) 2014.07.20 22:54:06
@krain: Véletlen egy több mint 60 éves listát küldtél.
De nem is számít kinek van igaza, mindkét oldal meg tudja indokolni miért övé a föld.

Az izraeli hadsereg orrcimpájának egyetlen rezdülésével elfújhatná a palesztinokat. Azok a retardáltak, meg csak támadnak, támadnak és nem állnak le. Ez megvan?
www.youtube.com/watch?v=l4d9HPw4a_k

Amúgy egy 20 éves palesztin srác szerint a palesztinok fele inkább szimpatizál a zsidókkal mint a két terrorszervezettel.
www.reddit.com/r/IAmA/comments/2axmvl/iama_palestinian_citizen_living_in_gaza_ama/

"Ask people in the Gazan Street, tell them Hamas or Fatah( which do you prefer)? he will tell you Yahud (Jews). That is 50% of the population."

Mindenkinek az lenne a jó ha szerencsétlenek leráznák magukról a Hamast meg a Fatahot is, és megalakulhatna egy önálló palesztin állam, amelyik kiveti magából az agresszorokat.
kabelbarat (törölt) 2014.07.20 23:05:32
@sivatagi n.: Te miről beszélsz ember? Nézd már meg, hogy egy izraeli légicsapásra hány áldozat jut! Ha ez népirtás, akkor a világ leges legdrágább népirtása.

Szerintem ne kizárólag a kurucról tájékozódj!
Tegnap megvolt a poszt a száraz tényekkel, most beszéljünk egy kicsit az egészről, mert érdemes. Kezdjük azzal, hogy Kurt Sutter élesítheti is az idei évre bekészített, tévéakadémiát kurvaanyázó posztját, a Sons of Anarchy a hatalmas közönségsiker ellenére mindössze egy…..
RE:blog Mit is akartok a buziktól? 2014.07.07 15:51:25
Hetero vagyok, mióta felágaskodott az értelmem, a lányok érdekelnek, visszatekintvén legényéletemre, leginkább a helyes kis alacsony magyar lányok, kerek fenekű, barna hajú lányok, hej! Aki nálam jobban hetero, az csal. Ezt érdemes előre leszögezni, nehogy az legyen, hogy a…..
kabelbarat (törölt) 2014.07.08 10:33:31
@Kón Bandit: @monddazigazatmar:
"Még jó hogy az utóbbira nincs példa"
Hogy ne lenne példa. Több millió meleg párok által felnevelt ember él a bolygón. Google-ön rákeresel, rengeteg cikk íródott a témában.

"Egy buzi pár meg kitalálja, és kész. Hogy tudod kiszűrni, hogy nem egy múló hóbort? "

Wahaha. Mert amikor részegen felcsinálsz egy csajt, az bezzeg bizonyítja, hogy megérettél az apaságra mi? Sok szülő van a világon aki rohadtul nem akart gyereket, csak így járt. Egy meleg pár legalább egyértelműen elhatározásra jutott. A örökbefogadás is hosszadalmas tortúra.

"Aztán azok nevében, akik csecsemőgondozókban, meg árvaházakban dolgoznak kikérem magamnak, hogy "csak megélhetésnek" tartsd a munkájukat. Azok az emberek nem a 90 ezer nettó miatt csinálják, hidd el, hogy jobban szeretik a gyerekeket mint jó néhány szülő. Talán ne a Twist Olivért vedd alapul, ha erről a témáról akarsz írkálni."
Nem akarom bántani a nevelőotthonban felnőtt embereket, de akikkel eddig találkoztam, nagyon nyilvánvalóan "sérültek" voltak.
Egy nevelőintézetben hány gyerek jut egy emberre, és mennyi ideje van rájuk? Azért rohadtul más mint amikor van egy vagy két gyereked akire folyamatosan odafigyelsz.
kabelbarat (törölt) 2014.07.08 17:22:11
@monddazigazatmar: "Semmi nyomát nem látom, hogy több millió buzik által felnevelt ember élne a bolygón."

williamsinstitute.law.ucla.edu/wp-content/uploads/LGBT-Parenting.pdf

Van ez a Google nevű honlap. Ajánlom figyelmedbe!

"A buziknál mit készülgessenek? Jaj, fogadjunk örökbe gyereket, mert az most menő. Meddig kell nekik gondolkodniuk ezen?"
Meg kell teremteni az anyagi feltételeit. Nem úgy van az hogy bemész az árvaházba, ráböksz egy gyerekre, oszt viszed.

Nehogy már Terriblack legyen az etalon! Vannak kultúrált, monogám meleg párok.

Annyira gőzöd nincs róla milyen egy nevelőintézet és milyen 18 évesen kilépni a világba rendes háttér nélkül.
www.kozpont.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=75:elet-az-arvahaz-utan&catid=40:riport&Itemid=58
kabelbarat (törölt) 2014.07.08 19:29:38
@monddazigazatmar: "Monogám kulturált meleg párok pont annyian vannak mint diplomás hajléktalanok, maradjunk ennyiben."
Lehet őket szűrni, és kell is.

Én azt tartom igazságtalannak, hogy bármelyik alkoholista csövesnek lehet gyereke, mert biológiailag alkalmas rá. Miközben meleg pároktól ezt megtagadjuk, akármennyire is stabil hátteret biztosítanak.

Nem ismerem a nevelőotthonok világát szerencsére. De ismerek embereket akik nevelőotthonban nőttek fel.
De szerintem te még annak is ellene lennél, hogy éhező afrikai árvákat fogadjanak örökbe.
Ha jól sejtem alapvetően úgy állsz hozzá, hogy homoszexualitás=rossz. Pedig ha jobban belegondolsz nem okoznak semmi gondot azon kívül hogy felkavarják egyesek gyomrát.
Na most már a címmel megsértettem egy jó pár embert. Vélemény szabadság van, nekem ez a véleményem. Persze az ellenkezők sorolják az érveiket és azt mondják, hogy ha nem próbáltam nem is tudom mi az. Bizony megpróbáltam és sikerült agymosás nélkül kijönnöm belőle, de…..
kabelbarat (törölt) 2014.07.08 02:12:24
@galaxiscsirke: @Kón Bandit:
Ezek csak úgy működnek, hogy rászállsz a vevőre rágod az agyát, nem hagyod gondolkodni, beülteted valahogy egy előadóba és megnézetsz vele egy jó hosszú agymosást. Elég ránézni a dezodorra, fogkrémre, borotvagélre és teljesen egyértelmű lesz hogy itt kőkemény lehúzásról van szó.
kabelbarat (törölt) 2014.07.08 07:27:50
@Kón Bandit:
Hogyan mutatták ki az antioxodáns szintet a szervezetedben? Mondjuk egy vitaminnak pont nem dolga hogy növelje az antioxidáns szintedet.

Az 5000 forintos borotvagél mit tud?
kabelbarat (törölt) 2014.07.08 10:10:43
@Kón Bandit: És a mérést független laboratóriumban végezték el, vagy ez egy szolgáltatás ami jár a termékhez?
Michael Corleone maradt örökre a kiváló színész, dacára annak, hogy az évek során több műfajban is kipróbálta magát, többek között veretes Shakespeare szerepben is, de akadt romantika (imádtam a Krumplirózsát!), hőseposz (az Amerika fegyverben sajnos nem sikerült igazán jól,…..
kabelbarat (törölt) 2014.07.05 16:24:28
@VAN MASIK: Az ördög ügyvédje egy nagyon buta film, déli redneckeknek akik azt hiszik a sátán New Yorkban lakik. Én is imádtam 17 évesen, de felnőtt fejjel újranézve nagyon bugyuta.
kabelbarat (törölt) 2014.07.05 20:55:13
@Androsz: Mindenkinek kőkemény déli akcentusa van a filmben(persze nem a magyar szinkronban).
Amúgy Al Pacino tényleg nagyot alakít benne, és előbb fogom újra megnézni mint a Dog Day Afternoont. Mégis többre tartom a listán szereplő filmeket.
Az Atomember szobájába készülnek belépni.   A mára lezárt Hanford Nukleáris Bázison 1976-ban egy technikus óriási adag sugárzást kapott, Harold McCluskeyből így lett "Atomember". A 64 éves McCluskey az egyik szobában egy zárt üvegtartályba kesztyűben benyúlva dolgozott,…..
Tallinnban Tallinn Pride 2014.07.05 11:57:12
Észtországban felvonulás helyett az utóbbi években inkább egy helyhez kötött fesztivált szervez a helyi LGBT közösség. A rendezvény szervezője történetesen a mi egyetemünk hallgatója ezért a minap első kézből tudtam tőle megkérdezni a dolog hátterét és információkat…..
kabelbarat (törölt) 2014.07.05 16:55:13
@Istóczy Győző: Most komolyan. Téged miért zavarnak a meleg férfiak? Annyival több nő marad neked.

Az valóban elszomorító, hogy vannak leszbikus nők, de hát mit lehet tenni?

Egyszerűen nem értem miért zavar bárkit egy meleg pár. Sok minden kelt hányingert bennem is, mégis elfogadom, hogy létezik.

Ha egy más világban élnénk akkor lehet hogy hányást imitálnék amikor meglátnék két férfit smárolni az utcán. De mivel az ilyen parasztok miatt szimpátiát érzek irántuk, ezért abszolút támogató és együttérző vagyok velük.