Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vkki

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bárhogy is történt, a lehető legjobb döntés volt a Magyar Liberális Párt kiseprűzése a demokratikus ellenzéki pártok tárgyalásáról. Az elmúlt évek bebizonyították: Fodor Gábor nem valódi ellenzéki, múltja, jelene, és jövője is inkább a Fideszhez köti. Már a névhasználat is kellemetlen. Ma a DK,…..
Vkki 2016.11.08 18:04:02
@viragildi: Te nagyon el vagy maradva, már hónapok óta véget is ért. Hillary a célvonalban, felkészül: Klára.
Magyarországon évente többen halnak meg kihűlésben, mint ahányan terrorizmus miatt egész Európában. A Magyar Szociális Fórum összesíti a kihűléses haláleseteket, a szám 100 és 250 között alakul minden évben. A közhiedelemmel ellentétben a legtöbben nem is az utcán fagynak meg, hanem otthon, a saját…..
Gyurcsány Ferenc elment a Corvinus Egyetemre, hogy a jövő közgazdászainak tartson előadást. A 400 férőhelyes terembe több mint kétezren próbáltak regisztrálni. A tudósítások alapján Gyurcsány oldott légkörben beszélt, válaszolt a hallgatók kérdéseire és a vitát is vállalta velük. Eközben Orbánt…..
“Nézze, én egy egyszerű háziasszony vagyok…” - mondta Lévai Anikó múlt héten az Ökumenikus Segélyszervezet jótékonysági mézeskalács-sütésén a 24.hu kamerájába. Azt nem tudjuk, hogy Orbán Viktor feleségét is Habony Árpád látja-e el kommunikációs tanácsokkal, de azt…..
Négy éves lett a Demokratikus Koalíció, azaz Gyurcsány Ferenc kísérlete egy olyan párt létrehozására, amelyik nem a demagóg ígéretlicittel, hanem valami polgári-nyugatos társadalom elképzelésével igyekszik megdobogtatni az emberek szívét. A születésnapon a pártelnök…..
Vkki 2015.10.24 19:34:53
@ob.szerver: Félreértesz. Nem szimplán a vagyon a gond, nem csak az eredete. Kavarog itt a fazékban a családi villa többszörösen véres története, a szakdolgozat, Fittelina, a habkőgyár, a milliárdok, a mszp-s dugi-milliók fölötti szemhunyás. Kemény és őszinte beszédek önmagukban nem teremtenek tiszta lapot. A szavazónak több kell az éhségsztrájknál, az avasi vendégeskedésnél, az országjárós kétkezi munkánál. Hiszen mit lát a szavazó, meg az irigy baloldali párttárs, és a sok feltörekvő ifjú titán? A kemény kapálás, éhkopp, beszéd után sipirc vissza a langymeleg villába. Vagy más interpretáció szerint: a vérdíjként kapott családi villába. Sokaknak nem az egyszeri szegénylegénynek tűnik, aki a semmiből várat épített. Inkább olyan tehetségnek, aki beházasodik a vár urának családjába, megteszik várkapitánynak, adnak alá 15 falut. Néha kilovagol a főterekre, és beszédeket tart baloldalról, szolidaritásról, és arról, hogy a legnagyobb demokraták és államférfiak egyike. A tehetséges Mr. Gyurcsány. És itt mindegy, hogy erről te vagy én mit gondolunk. Hogy karaktergyilok vagy sem. (Utóbbitól a baloldal sem tartózkodik, aktívan vagy hallgatólagosan, ha már itt tartunk.) Hanem hogy a választók hogy látják a sztorit. Nem mondom, hogy ossza szét vagyonát a szegények között, és lukas gatyával prédikáljon baloldalt, tisztességet és demokráciát, egy lakótelepi lakásból. De mi más lenne a megoldás? Még 15 év profi, lényeglátó, őszinte és kemény beszédekkel? Csak ha unaloműzőnek és játéknak tekinti ezt az egészet. Karaktergyilok? A Fidesznek sincs hatalma arra, hogy a megkérdőjelezhetetlen tisztességet és életutat lejárassa. Gyurcsány úr azonban nem Göncz Árpád. Azt ígérte ebben a beszédben, hogy majd egyszer megbeszélhetjük, mit hibázott. Talán belefér majd a megbeszélésbe a múlt valamennyi árnya is, a családi múlt, a pénz, a villa. Esetleg egy-két "Bocsánat!".
Praxis Maga meg fog halni 2014.09.30 08:47:54
A vesére várók listája olyan, mint ide a hold és vissza... Tisztelt Blog,   egy velem viszonylag régen megesett történést osztok meg, úgy éreztem itt a helye. A történetben szerepel mind a félrekezelés, mind az emberileg kifogásolható orvosi magatartás…..
„Már kinn vagyunk a pályán, ők meg még mindig keresik az öltözőben, hogy ki is meri vállalni a játékot.” - fejtegette Kósa Lajos a Magyar Hírlap tegnapi számában. A Fidesz ügyvezető alelnöke sportos hasonlattal jellemezte az önkormányzati választás előtti helyzetet. A két…..
A "kormányváltó" szövetség hadüzenetet hirdetett. Igazságtalan rezsicsökkentés helyett igazságos rezsicsökkentést! Értelmetlen? Az. Szellemtelen? Az. Méghozzá végtelenül. A szocik programjával (kódneve: "Együtt szívunk") az, amit a választók négyötöde magyar politikaként…..
Azt gondolná az ember, hogy a Fidesz legalább az adók kivetésében precíz, ha már ilyen sokat gyakorolják. De nem. 2011 novemberében kezdődött Vecsés költségvetésének kálváriája, akkor, amikor többen még azt hihették, hogy az Orbán-kormány az adócsökkentés kormánya lesz,…..
Önmagában már az is magas labda volt, hogy Simon és az MSZP éppen mára, csütörtökre deponálták ezt a magyarázkodást a magmagyarázhatatlanról. A szocik csütörtököt mondtak – szellemeskedhetnénk, ha lenne kedvünk azon szellemeskedni, hogy miként bukik meg a szemünk láttára…..
Futás közben tudok legjobban gondolkodni, és legutóbb (honnan jöhetett az ötlet???) olyan szobrokat próbáltam fejben összegyűjteni, melyeket kitalált emberekről mintáztak. Kihagytam a Disneyworldben és hasonlókban sorakozó példányokat, a lentiek maradtak. Sok fotó, kevés szöveg…..
A magyar „baloldali” ellenzék szövetségi viszonyainak megértése olyan luxus, amely a magyar választópolgár számára nem adatik meg. Olyan mennyiségű baromságot kell ugyanis naponta elolvasni hozzá, napi tájékozódás címszóval is, hogy a téma megértését hivatásszerűen…..
Vkki 2013.09.15 16:47:32
@balage_81 reloaded: nem gondolo, hogy az mnyp-s pénzek kapcsán felsültem volna, Csak leírtam, hogy mi történt, és tisztáztam, hogy nem az EU-t tartom a hibásnak, mert rákérdeztél. Ebben a témában ennyi volt. Vagy van még hozzáfűznivalód? Szaladj csak!
Vkki 2013.09.15 16:48:57
@balage_81 reloaded: Mit nem értettem Gyurcsány úr mondataiból? Kérlek világítsd meg szegény fejemnek rejtett értelmüket!
Vkki 2013.09.15 21:40:10
@Orbán a magyar nép ópiuma!: Nézd, nem akarod inkább akkor és ott a homlokodra, esetleg a hátsódra rajzolni az ikszet? Ha a narancsbagázs tetvedék, akkor Bajnai urat és csapatát, Mesterházy urat és éppen szociáldemokrata társaságát hogyan minősíted? Lehet szórni a gyalázkodó jelzőket minden oldalról, de az nem old meg semmit. Nem arról van szó, hogy egyik kutya, másik eb. De ha szerinted a baloldal prominensei a tisztesség, őszinteség és az önzetlenség mintaképei, akkor ne a fideszeseket gondold agymosottnak és naivnak. Gyümölcseiről ismerni meg a fát. Mi olyat termett eddig az Együtt 2014 és az újjászületett MSZP, politikusban vagy programban, ami tetszik Neked?
Mindenki Ferije lerántja a leplet: a volt miniszterelnök egy pár perces kisfilm keretein belül elkalauzol minket a mutyi őshazájába, Felcsútra: egészen hihetetlen, hogy az adó milliárdokból épített csatornák, a semmiből épülő stadionok és a 800 milliós osztalékot felvevő…..
Ismerve Nyerges Zsolt és Simicska Lajos által pénzzel teletömött jobboldali lapok alternatív hírgyártását, tudjuk, hogy nehéz idők várnak az ellenzékre. Hétfőn szocialista forrásokra hivatkozott a Magyar Nemzet. Igaztalanul betámadták a cikkben Jávor Benedeket, utána általában…..
Pedig Schmuck Andor még azt is vitt neki országjárása legvégső állomására a Boráros térre, azzal a céllal, hogy így könnyítse meg az utazást a Jókai utcai MSZP székházba, mert szerinte a volt miniszterelnök akkor meggyorsíthatná az egyeztető tárgyalások megkezdését. Pedig…..
Vkki 2013.06.16 12:22:33
@Puncás Margit: Kedves Margit! Ugye nem gondolja, hogy Gyurcsány úr volt a legjobb üzletember a habkő-gyár környékén, Bajnai úr a legjobb szakember a felszámolás területén és gazdasági tevékenységüknek semmi köze családtagjaikhoz, ismerőseikhez? Az Ön által említett tiszta, átlátható, és csak a szakértelmet értékelő kiválasztás álom. Ugyanis az ember már csak olyan, hogy jobban bízik a hasonszőrűekben. És azt gondolja: mit ér a nagy szakértelem, ha a tulajdonosa később kitúr engem is a pozíciómból? Ennél már a félkegyelmű rokon is jobb, legalább arra megy, amerre útnak indítom.
Vkki 2013.06.16 12:39:47
@Puncás Margit: Kedves Margit! Naivitásán - hm- kiséé mosolyoognom kell. MIFÉLE ítéletekre vár? Ezek törvényes ügyletek voltak/lesznek. Ön szerint a sereg ügyvéd hiába kapja a pénzét/részesedését/fb-tagságát? És az ügyész, bíró is csak ember... :-)
Az utóbbi időben több alkalommal is olyan jogszabálysértés miatt indult eljárás aktivisták ellen, amely a polgári engedetlenség formáját öltötte. A legnagyobb visszhangot kiváltó akció a Fidesz-székház jelképes elfoglalása volt, de nem ez az egyetlen eset. Most sorra vesszük…..
Vkki 2013.04.06 23:44:18
@hegyiszabolcs:
Részben aljas akció volt, akárhogy mentegeti, Hegyi Úr! Amíg a székház előtt békés demonstrációként mutatkozott a székházfoglalás, viccesnek szánt feliratokkal, addig bent agresszív és erőszakos módon léptek fel a tüntetők. Nem voltak jobbak, mint a 2006 őszén tévészékháznál a "focidrukkerek". Szinte mindegy is, hogy Önök vagy mások bátorítják ezeket a fiatalokat, vagy a tömegpszichózis hatására kezdett néhányuk ilyen őrjöngésbe. De a továbbiak, az esetleges mentegetésük, a kettős mérce alkalmazása már az Önök felelőssége is. És hiteltelenné teheti szervezetük egyébként nemes célitűzéseit.
Vkki 2013.04.07 00:09:49
@komissarlajos:
Nézze, nem cseresznyéztünk egy tálból. Véleménye alapján szerencsére. Továbbá nem neveztem bolondnak sem Önt, sem mást. Stílusa önmagát minősíti. A cél azonban nem szentesíti az eszközt, sem Önnek, sem másnak. Ha menthető az erőszak a demokrácia védelmében, akkor minden más esetben is. És onnantól már valóban csak egy lépés gépjárművek, üzletek felgyújtása. Hogy a résztvevők úgy érezhessék, tettek valami nagyot. No persze a tömegben, arctalan randalírozóként.
Remény és jövő háztól házig, interneten és telefonon, elegen leszünk és leváltjuk a rezsimet - ezt üzente az Együtt 2014 tegnap az évértékelőjén. Amit én a beszédek tartalmára nézve nem a 2012-es év értékelésének, sokkal inkább kampányrendezvénynek látok, ami…..
ProgBlog Addig 2012.11.20 12:43:13
„Csak az az egyetlen csillag változott, ott a vezérlőterem képernyőjén, a fejük felett. Sárgás színe egyre világosodott, és mert tudták, hogy erősödnie kell, úgy érezték, minden következő szolgálatra – nem volt értelme más egységben mérni a nem létező időt –…..
Vkki 2012.11.20 19:42:09
@Mária: Igazad van. Bajnai a legkisebb probléma. Kónya, Juhász, Bárándy Péter és Vörös T. Károly az, aki vállalhatatlan az Együtt 2014-ben. Ki az a szűklátókörű, aki azért meri ekézni az LMP-t, mert nem állt össze ezekkel a szélhámosokkal? Akinek az a véleménye, hogy bárki feltűnhet Bajnai oldalán, mindegy, a lényeg Orbán leváltása, azt valóban hidegzuhany fogja érni, bármi legyen a választás eredménye.
Vkki 2012.11.20 19:56:36
@vakapad: Pont ez az álláspont a hézag, nem világos? Szavazzon mindenki a Bajnai-féle bagázsra, mert aki nem, az Orbán szekerét tolja. Mire föl? Miért nem az LMP-re mindenki, vagy a szocikra, vagy az LMP-re? Mitől hitelesebb Neked Bajnai a bandájával, mint az említettek? Mert emberségesen vezényelt le egy megszorítást? Arra már nem emlékszel, hogy régi/új társai, Bárándy, Vörös T. milyen években voltak pozícióban? A tisztesség, őszinteség és szakértelem éveiben? Na ne röhögtess!
Vkki 2012.11.20 20:03:15
@vakapad: Igen, nyűgös vagyok. :-) És sajnálom is az első mondatomat. Csak Bajnai vontatmánya nem épp szimpatikus, és megértek minden tisztességes politikust, amely nem akar beállni ebbe a "hegyen-völgyön zakatol a vonat" menetbe, főleg, ha a kimaradókat azzal sarazzák, hogy elárulták ezt a hatalmas demokratikus kezdeményezést. Ha-ha.
Publius A Bajnai-csapda 2012.11.02 11:25:12
Alig telt el pár pillanat az Együtt2014 meghirdetése után, a régi baloldali és liberális vezetők egy része rögtön kijelentette, hogy csatlakozni akar az együttműködéshez. Gyurcsány Ferenc és Kuncze Gábor mellett Ungár Klára is jelezte részvételi szándékát, Mesterházy Attila…..
Vkki 2012.11.02 14:15:10
@sanyix: Gyurcsány úrék kormánya, Bajnaistul, nem volt kókler? Annyi nagyívű, államférfihoz méltó programbeszédet még sose hallottam, olvastam, olyan sok színpadra illő alakítást még sohasem láttam, mint akkoriban. És mennyivel jobb a Strabag, a Suez Environnement, az e.on, mint a Közgép? Rablóbanda mind. Ne hidd, hogy azt állítom, hogy mindegy, kire szavazunk. Egy igazán erkölcsös politikus-garnitúra lenne az ideális. De aki Bajnaitól és csapatától várja a saját életének jobbulását, szerintem csalódni fog.