Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Harcosok Étrendje

62 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dr. Mercola cikke alapján Kutatási eredmények az időszakos böjtölésről Dvorsky más forrásokat is megjelöl cikkében, amelyek szintén azt a következtetést vonják le, hogy a böjtölés egészséges (részletek az előző postban): - Valter Longo, a Southern California Egyetem…..
Dr. Mercola cikke alapján Vajon jó ötlet minden nap éheztetni magunkat egy kicsit? A bizonyítékok alapján a válasz egy határozott igen. Ha felhagysz azzal, hogy reggeltől estig egyél, akkor bátran számolhatsz azzal, hogy javulni fog az egészséged és akár tovább is élsz. Amiről…..
Valóban régi-új kérdés, de annál azért egyszerűbb, hogy vajon a tyúk volt-e előbb vagy a tojás. Amit a hvg.hu-n megjelent cikk szerzője felvet, azaz, hogy "vajat vagy jóminőségű margarint választunk, ma már leginkább ízlés és pénztárca kérdése", nagyon távol áll az…..
Harcosok Étrendje 2012.07.26 23:08:28
@Hornlu: A fb-on egy csomó hasonló cipőben járót találsz. Ha túl hosszúra nyúlik a műszak, akkor regeneráló étkezéseket iktass közbe.
Üdv,
Jilly Dávid
Harcosok Étrendje 2012.07.26 23:09:01
@Lanoil: Mik a fejlemények? Hogyan telnek az első hónapok?
Harcosok Étrendje 2013.03.04 22:47:44
@attee: inkább ne. érdemes mindenféle szénhidrátot mellőzni az alulevés alatt.
Az általános vélekedés az emberi szervezetről az, hogy egy gépezethez hasonlatosan működik, tehát ennek megfelelően: úgy kell üzemanyaggal ellátni, mintha gép lenne. Logikusnak tűnik a következtetés, hogy edzés előtt enni kell. De igaz-e valójában? Mint hamarosan látni fogod,…..
Harcosok Étrendje 2013.01.24 23:12:21
@Gabriellam: Olyan tehéntől származik, amelyet nem kezeltek hormonokkal, antibiotikumokkal,stb. A tejsavót aztán csak mechanikai eszközökkel kezelik, semmi kémiai eljárás savakkal meg hasonlók. Hát keresni kell, de létezik. Márkár ajánlatot nem tennék, de egy kis google-keresgélés célravezető lesz.
Üdv,
Jilly Dávid
Harcosok Étrendje 2013.03.04 22:38:45
@Marcopower: sztem ne egyéél edzés előtt, max kevés tojást, BCAA-t és gyümölcsöt. Nem hiszem, hogy a szédülés a nem evés miatt van.
Harcosok Étrendje 2013.03.04 22:46:12
@Echoes: a regeneráló étkezést kell jobban összeraknod. többször egyél kevesebbet utána és vigyél be omega-3-at, multivitamint és ásványi anyag komplexet. ja, és igyál rengeteg vizet. ha az edzés végén járni sem tudsz, akkor az nem egy jó edzés. az edzés célja, hogy erősebb és ellenállóbb legyél, nem pedig az, hogy kiüssön és lenullázza a hormonrendszeredet.
A gyakori kérdések befejező részében egy alapvető dolgot beszélünk meg: Miért éri meg a Harcosok Étrendjét választani? Logikai sorrendben folytatom a kérdéseket, majd végül jöjjön a feketeleves. K: Hogyan kell alulenni? V: A nappali evést korlátozd leginkább nyers…..
Harcosok Étrendje 2013.03.04 22:28:19
@T.Judit: Igen. bármilyen zöldséget.
Harcosok Étrendje 2013.03.04 22:30:03
@öreg.: Szia Tamás, minta étrendet sajnos nem fogok tudni adni. A honlapon, a blogon és a facebookon rengeteg info van fent.
Üdv,
Dávid
Harcosok Étrendje 2013.03.04 22:30:52
@öreg.: Szia Tamás, minta étrendet sajnos nem fogok tudni adni. A honlapon, a blogon és a facebookon rengeteg info van fent.
Üdv,
Dávid
A Virginia Tech Bioinformatikai Intézetének immunológusai szerint a gyomor egyik baktériumának, melyet a gyomorhuruttal, a gyomorfekéllyel és a gyomorrákkal is gyanúsítanak, kettős szerepe lehet. Előfordulhat, hogy állítólagos 'gonosz' szerepén túl egyensúlyban tartja a…..
A Harvard Egyetem kutatói szerint a megfelelő fiatalkori D-vitmainszint akár 50%-kal is csökkentheti a felnőttkori I-es típusú cukorbegetség kialakulásának kockázatát. Ha ezt a feltevést több kutatás is igazolja, akkor a D-vitamin szerepet kaphat e veszélyes autoimmun betegség…..
Helen 2 hete kezdte a Harcosok Étrendjét. 78 kilójából közel 8 kilótól már meg is szabadult. Naplójában ezt üzente: "Nagyon boldog vagyok ettől a súlycsökkenéstől, hatalmas lendületet ad!" Reméljük Nektek is segít!..
Harcosok Étrendje 2012.11.18 11:13:45
@Masi: Szia Masi! Este "ki kellene enned a hűtőt". Ha összességében nem eszel eleget, akkor nem fog működni a Harcosok Étrendje. Nappal alulevés, viszont este túlevés. Ha fogyni akarsz, akkor kenyértörésre kell vinni a dolgot. Maradhat a kenyér az étrendedben, ha mindenáron ragaszkodsz hozzá, de tudd, hogy akadályoz a célod elérésében. Ez nem testépítő étrend alapvetően, működni fog a Te céljaidnak is. Nem muszáj a sok vitamin, de egyél sok zöldséget és gyümölcsöt. Omega-3 és D-vitamin muszáj.
Üdv, Jilly Dávid
Harcosok Étrendje 2013.01.31 23:25:30
@fejnelkuli: Hát, el kell, hogy keserítselek: jóllakásig kell enned este. Ha napközben nem eszel és este is csak keveset, azaz összességében nem elegendő kalóriát, akkor csak nagyon rövid ideig fogsz fogyni, ha egyáltalán valamennyit. Próbáld élvezni az evést és ne csak az energiát lásd az ételben. Ezt végre megteheted a böjtölés mellett. Ha nappal nem eszel, akkor este ehetsz bátran. Számolgassa az az ételt, aki egész nap eszik. Akkor bizony számolgatni is kell, ha fogyni akar az ember.
Dávid
Egy amerikai tanulmány szerint az áfonya és az eper akár harmadával csökkentheti a nők infarktuskockázatát. Minden bizonnyal az antociánoknak köszönhető ez a jótékony hatás, amelyek mellesleg e gyümölcsök színét is adják. A kutatás (újabb link) azért említi az…..
A glükóz és a fruktóz agyműködésre gyakorolt hatását vizsgáló új kísérlet eredményei alapján kijelenthetjük, hogy a világot sújtó elhízásjárvány egyik fő okozója a fruktóz. A Yale Egyetemen végzett MRI (mágneses rezonanciás képalkotó eljárás) felvételek azt…..
Helen küldi nekünk ezt a receptet. A salátában ezen kívül van még egy kis zeller is. Hát nem rossz. Ezzel én is szívesen indítanám a túlevést. ..
Harcosok Étrendje 2013.01.07 23:02:06
@Mate Szep: Hát nem elég részletes a kérdés, de megpróbálok válaszolni. Az ember törzsfejlődése 2-2,5 millió éve tart. Ehhez képest a 10 ezer év egy szempillantás. Számos tudós azt gyanítja, hogy elődeink egy szélsőséges ciklikus táplálkozási rendszerhez alkalmazkodtak, amelyben ínséget bőség követett. Azaz úgy éltek, hogy hosszabb ideig nem volt táplálék, aztán egyszerre hozzájutottak egy jó adaghoz és így tovább. Sosem ettek napi 6szor, mert nem volt ősközegészségügy, aki azt mondta volna nekik, hogy a reggeli a legfontosabb. És amikor egész nap portyáztak, nem álltak meg dél-fél egy körül, mert úgy érezték, hogy leesett a cukruk. Na ezért szállok szembe a 10 ezer évvel. :-)
Harcosok Étrendje 2013.01.07 23:04:21
@Mate Szep: kiegészítés: nem álltak meg dél-fél egy körül enni, mert úgy érezték, hogy leesett a cukruk.
Akár úgy is indíthattam volna, hogy 'étrend téveszme', hiszen a csapból is az folyik, hogy egyél reggelit, főleg szénhidrátot, mert az lát el energiával egész nap. Valójában semmi sem állhatna távolabb a valóságtól. Mindazok ellenére, amit mondtak Neked, a reggel lehető…..
Harcosok Étrendje 2012.09.02 14:07:30
@Hungarian Calisthenic Community:
Én szimplán gyümölccsel vagy zöldséggel indítanék. A tojás akkor lényegesebb, ha előtte edzettél. Próbáld ki, hogy teljesen elhagyod a reggelit. Csak sok folyadék.

Üdv,
Jilly Dávid
Harcosok Étrendje 2012.09.09 15:50:59
@Mystes: A napközbeni fűtést leszámítva ok. Napközben pont el akarjuk kerülni, hogy komoly inzulinreakciót váltsanak ki az ételeink. Az emésztés sok energiát von el a szervezettől napközben.
Harcosok Étrendje 2013.01.07 22:49:53
@Losingit: Az alma nem muszáj a regeneráláshoz az edzés után. A zabpelyhet váltogathatod banánnal, rizzsel. A napközben zöldség-gyümölcs OK. Ha az eredményeik jók, akkor ne változtass, ha nem jók, akkor valamin változtani kell. Nos, mi a helyzet?
A teljes tojás elfogyasztása javíthat a metabolikus szindrómában szenvedő emberek vérzsír-értékein és segíthet a testsúlyt kordában tartani A Connecticuti Egyetem kutatócsapata végezte el azt a kísérletet (részletek itt és itt), melynek eredménye szerint egy közepes…..
II. rész - Időszakos böjtölés, az étkezések gyakorisága és az élettartam Az utóbbi évek kutatásai rávilágítottak, hogy az étkezések gyakoriságának csökkentése (akár napi vagy kétnapi egyszeri étkezés) ugyanolyan áldásos hatással van a szervezetre mint a…..
Harcosok Étrendje 2012.10.11 10:09:44
@Echoes: Hello Endre! Az átállás egyik üzemanyagról a másikra szintén némi tréningezést igényel. Ne aggódj, ha röftön első alkalommal ez furcsán érintett. Nagyot változtattál, alkalmazkodnod kell. A mexikó zöldségmix, amúgy szerintem szénhidrát: gondolom volt benne kukorica és bab is. A legcélravezetőbb az amúgy, ha váltogatod a szénhdirát- és zsírnapokat. Csak a megfelelő ritmust kell megtalálnod. A makacs zsír nem csak ezen múlik amúgy. Eleget méregtelenítesz például? Kerülöd az olyan ételeket, amelyek rossz irányban befolyásolják a hormonháztartásodat? Nem edzed túl magad? Ezekre a kérdésekre válaszolj magadnak.
Üdv,
Jilly Dávid
Harcosok Étrendje 2012.10.28 18:52:39
@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Csak úgy nem áll le a hormontermelés. Ez már valószínűleg egy tünet. Az okot kell megtalálni. De így kommentekből nem könnyű. :-) A doki adott egy hormontabit, hogy legyen hormon. De mitől állt le a termelés? - ez az igazi kérdés.
Harcosok Étrendje 2012.11.07 22:34:44
@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Nem tudják, hogy mi az oka, de kezelik gyógyszerrel?! Hmmm.... Azt hiszem erről minden racionálisan gondolkodó ember azt mondja, hogy az ok-okozati összefüggés egyik eleme hibádzik. Nem az ismerősödnek vagy Neked szól, csak általánosságban. A véleményem, hogy ez sarlatánság. Ez olyan, mint amikor a sámán régen a szellemeket hívta segítségül, ha probléma adódott. Na mindegy...
Én természetesen azt mondom, hogy jöjjön rá az eredeti, kiváltó okra és hagyja el a gyógyszert. Két dolog okozhatja a problémát: szervi, genetikai rendellenesség vagy életmód, körülmények. Azt mondtad, hogy nem szervi, hiszen nem találtak okot a vizsgálatok során. Akkor kizárásos alapon életmód. Ez sok minden lehet. Leginkább táplálkozás, stressz. A stressz nem egyszerű kérdés, ennek baromi sok kiváltó oka lehet.
Harcosok Étrendje Tojáspizza 2012.11.04 15:11:55
A tojáspizza mostanában nagy kedvencem. Amúgy is úgy szoktam ételeket készíteni, hogy megtetszik egy, és akkor azt változtatgatom, kísérletezgetek vele egy darabig. Az e poszthoz tartozó képek is több, jobban-rosszabbul sikerült, alkotást tartalmaznak. Egészen könnyen…..
Bizony, ünnepelünk! Félúton vagyunk a két diétázóval, Helennel és Tamással, és eddigi együttműködésünk teljes siker. Gondolatban tüzijátékot lövöldözöm. Helen félúton van a kitűzott cél felé: Lara Croftot megszégyenítő alak! A kitűzött -20 kg-nak már a felét…..
A baconbe gyöngyölt máj egyszerűen, gyorsan készíthető. Tökéletes "harcos" recept, mert akár egyetlen fogásként is megállja a helyét. Színes, változatos, könnyen lehet variálni, ezért állandó eleme lehet a vacsorakínálatnak. Hozzávalók: máj (a képen éppen csirkemáj…..
Harcosok Étrendje 2012.10.08 00:00:09
@paullili: Maradj éhes napközben. A napközbeni gyümölcsnek/zöldségnek a célja, hogy egy kicsit megtörje a böjtöt és frissítsen, vitaminnal lásson el. Nem szabad jóllakni, mert akkor majdnem ugyanott vagy, mintha rendesen ennél.
A tejsavó arra figyelj, hogy próbálj bio/organikus terméket választani, amit nem kezeltek durva kémiai beavatkozásokkal. Ideális esetben a teheneket csak fűvel táplálták, azaz természetes eledelükkel, és nem kukoricát kaptak, mint minden szerencsétlen állat manapság.
Üdv, Jilly Dávid
Harcosok Étrendje 2012.10.28 19:02:42
@BlondeHexe: Szia Blonde!
Nagyon örülök, hogy sikereket érsz el a Harcosok Étrendjével. Ha bármi kérdésed adódik majd, itt vagy a fb-on megtalálsz.
Recepteknek nagyon örülünk.
Sajt szuper; tejföl-kefír okés, ha jól bírod a tejterméket; gomba okés, ha bírod; sertés ok; kókuszreszelék ok.
Várjuk a recepteket!
A Harcosok Étrendje kampányt indított a Magyar Elhízástudományi Társasággal (MET) 'Harc 20 millió kg ellen!' címmel. Ekkora ugyanis a magyar felnőtt lakosság súlyfeleslege prof. dr. Halmy László, a MET elnöke szerint. A képen főbűnösöket látunk. Az italosdobozok alatti…..
Gratulálunk Tamásnak, aki a hétvégén igazi harcosként egy kemény teljesítménytúrán vett részt! "Részt vettem a Pázmándi Toporgó 20 km-es teljesítménytúrán, a Velencei hegységben. Az ötórányi gyaloglás szokatlan terhelés volt, és még meglévő túlsúlyomat nem volt…..
Helen igen jól halad. Ebben a római parkban szokott futni, és a ma reggeli beszámolójából kiderül, hogy egy hét alatt látványos sikereket ért el. "Először is, tudom, hogy nem kellene reggelente a mérlegre állni, de valahogy nem bírtam ki, hogy ne mérjem magam, mert szemmel…..
I. rész - Kalóriabevitel és élettartam Régóta és intenzíven kutatják, hogy milyen hatással van az elfogyasztott energia mennyisége az emberi élet hosszúságára. Állatkísérletek azt bizonyítják, hogy az öregedés legjobb ellenszere a kalóriakorlátozás. A genetikai…..
Harcosok Étrendje 2012.09.28 07:35:03
@kbellfan: Még ugyanaz a helyzet? Javult valamit? Próbálj fokozatosan átállni. Írj majd, hogy hogyan érzed magad.
Üdv, Jilly Dávid
Harcosok Étrendje 2012.09.28 18:49:53
@kbellfan: Mit eszel 1-kor? Mert lehet, hogy még tudunk fokozni az olvasztáson.
Harcosok Étrendje 2012.10.07 23:55:47
@kbellfan: A barna rizst szerintem hagyd el napközben. Kivéve persze, ha edzés után vagy. De hús akkor sem szerencsés napközben.
Mától elindult a verseny! Két, egymástól teljesen eltérő háttérrel, múlttal rendelkező pályázó a Harcosok Étrendjével, és Jilly Dávid szakértő segítségével próbálnak megszabadulni felesleges kilóiktól. Versenyzőink nem egymás ellen küzdenek, hanem a kilók ellen, egy…..
Harcosok Étrendje Szumódiéta 2012.09.16 17:11:38
Többen is érdeklődtek arról, hogy mi a véleményem az ún. szumódiétáról és jelezték, hogy örülnének, ha tisztába tennék/megmagyaráznék egy-két hasonlóságot a szumók étkezési szokásai és a Harcosok Étrendje között. Ennek a kérésnek próbálok most eleget tenni. A…..