Regisztráció Blogot indítok
Adatok
josys

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Abban aligha van meglepetés, hogy Lewis Hamilton toronymagasan vezeti a hibridkorszak győzelmi mutatóit, az viszont sokakat meglephet, hogy az elmúlt néhány évben senkinek sem sikerült két csapattal győznie...
A "legjobb filmek" vagy különböző műfajú filmes alkotások listái többnyire tízes felsorolások szoktak lenni, ám a mi blogunk ars poetikája az ötös számkörbe tartozik, ahogy erről bemutatkozásunkban írtunk, így jelentős rövidítéssel élve mi ezúttal a legjobb ötre fókuszáltunk! Persze ezzel saját…..
Hazánk első nagy uralkodódinasztiájáról, az Árpádokról mindannyian tanultunk a történelemórákon, haladóbbak még egyik-másik haditettükre is emlékezhetnek, hiszen Koppány legyőzésétől Búvár Kundon át a muhi csatáig igen sok minden megtörtént az alatt a 300 év alatt, amíg a keresztény Magyarországot…..
Bizonyára sokan elgondolkodtál már azon, hogy vajon mit csinálhatnak a pedagógusok a nyári szünetben. Na jó, tudom, hogy igazából nem sok mindenkit érdekel, de hadd mutassam be egy átlagos általános iskolai tanár tipikus nyarát.   A hírhedt három hónapos nyári szabadság… Ha minden áron ki akarsz…..
Hajdu Nóra elemzése A lisszaboni szerződés (az unió alapszerződése) nem rendelkezik a csúcsjelölti rendszerről, vagyis nem kapcsolja össze normatív módon az EP választások eredményét a bizottság elnöke tisztségének betöltésével (csak annyit mond, hogy a Tanács az EP választások eredményének…..
Azok a rajongók, akik szerint egy film csak akkor jó, ha az utolsó vesszőig szolgaian követi a megfilmesített könyvet, már akkor sopánkodtak Tom Cruise 1,7 méteres magasságán, amikor bejelentették, hogy elkészül az első film Lee Child Jack Reacher-sorozatából, mert a szerző történetesen 195 centis…..
josys 2018.11.16 14:15:44
@Amanitin3:
Nem illik bele. A könyvekben eleve olyanok a szituk, hogy Reacher a fellépésével elintézi a helyzetet, vagy brutálisan keményen lép fel, ami a termete miatt méginkább hatással van a szituáció kimenetelére.
Pl.: Egy ügyes kistermetű lever meglepetésből egy nagy gorillát, de a másik kettő feltörölné vele a padlót, míg egy hegyomlásnak meggondolod, hogy nekimenj-e ?
(Most tekintsünk el száz embert egyszerre szétkaratézok megoldásoktól, mert a Child könyvek nem ilyenek.)
A Wizz bejelentett két új útvonalat, arról persze elfelejtettek szólni, hogy kettőt hármat meg bezárnak. Az átlag magyar turista kifejezetten rosszul járt. Két új útvonalat jelentett be örömködve a Wizz Air az elmúlt két hétben, a sajtóközleményük miatt ezt sokan megírták, az viszont szokás szerint…..
Érdekes kategóriát jelentenek a filmvilágon belül a második világháborús alkotások, melyek hihetetlen sokszínűséggel mutatják be az 1939 és 1945 közti időszak történéseit, csatáit és különlegességeit. Ebbe a bizonyos sokszínűségbe beletartozik, hogy egyes filmek inkább vidám megközelítésben, mások a…..
Újabb írást kaptunk Egy Mezei Autóbuszvezetőtől. Hogyan látszanak a kerékpárosok egy busz volánja mögül? Oszlassunk el egy tévhitet: az autóbuszvezetők általánosságban nem utálják a kerékpárosokat. Azonban néha tényleg nagyon haragszanak rájuk. Nem, nem azért mert…..
Turán Friciék nem csak az utolsó szakaszt húzták be, de a hétvégi Mikulás Ralin sem találtak legyőzőre. Lássuk a második kislőtéri (SS6) gyorsot a Ford Fiesta R5 belső kameraállásából:..
Jó motorosnaptár nélkül semmit sem ér az év vége. Tavaly flexszel hadonászó félmeztelen csajokkal kedveskedtünk, idén motoroké a főszerep – a Metzeler 2011-es kiadványai a klasszikus értékek kedvelőinek szólnak. Jól olvassák, többes számban beszélek, két anyagról van…..
Kicsivel több mint egy éve beleállt a görcs a homloklebenyembe: kell egy W126. Nem akármilyen, szigorúan V8-as. Hisz' a napi hatkilométeres városi ingázásra nincs jobb egy (velem együtt) kéttonnás 500-asnál. Állítólag az ADAC is ezt hozta ki egyszer győztesnek a városi tesztjén.…..
Egy rácsos vasajtón és hosszú lépcsősoron át jutottunk le - nem kérdés, hogy sötét üzelmek folynak odalent. Órákkal később kiszáradt szemekkel, de új élményekkel telve küzdöttük fel magunkat ismét a felszínre. Hogy mi történt odalent? A videóból…..
  Aki érdekes autókról akar olvasni, nyomja ki a jobb felső sarokban az ikszet, és menjen ki az utcára. Bárhol is legyen lakóhelye, biztosra veszem, hogy ezen az átlagos december negyedikén maximum tíz percet kell várnia, hogy valami sokkal autószerűbb, izgalmasabb, kedvesebb…..