Regisztráció Blogot indítok
Adatok
júliusz48

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az átlagember ma már ritkán használ golyóstollat. A választások alkalmával azonban ismét sok ember találkozik vele a szavazófülkében. Mivel elég sok tévhit és fals információ kering a témával kapcsolatban, szeretném megosztani a gondolataimat, hátha segít kicsit oszlatni a ködöt. (Az írást a…..
Friss banán a szobákban, amerikai filmek a moziban, örömlányok és a vízig vezető piros szőnyeg. Ilyen volt az élet a titkos üdülőkben annak idején.  ..
júliusz48 2020.08.11 06:20:29
@gabroca: Neked ajánlanám Orwell Állatfarmját. www.youtube.com/watch?v=13JG798jlrU
A globalizáció mai formájában véget ér. A koronavírusjárvány megváltoztatja közösségi magatartásunkat, globális gazdasági rendszerünket – írja a Business Insider. Harold James, a princetoni egyetem történész-professzora 2012-ben írt egy könyvet az évszázadok során kialakult globalizációs…..
júliusz48 2020.03.21 12:55:56
@clemens: Miért a vírust szereted. Ez már nem szabadon választott, ha nincs szerencsénk, a következőben a gyerekeket viszi el a járvány, vagy a középkorú munkaképeseket, semmire sincs garancia. A vírus nem kérdi mit szeretnél, de ha tartósabb fogyasztási cikkeket gyártanánk kisebb sorozatban akkor egy szer csak útól érnénk magunkat, hisz abból nem kell félévente új. Igaz viszont, hogy abból a kevesebből nem lehet majd ekkora hasznot kikanyarítani a világ gazdasági hatalmasainak, pedig ma csak az mozgatja a világot.
A genti egyetemen azon dolgoznak, hogyan lehetne a vajat helyettesíteni a süteményekben valami biológiailag fenntartható anyagokkal, például a lágy lárvájának preparálásával. Aki megkóstolta, nem vett észre különbséget – írja a La Repubblica. Már jó ideje beszélnek arról, hogy a klímaváltozás…..
Az utóbbi hetekben-hónapokban sok szó esik arról, hogy a politikai élet szereplői, a hagyományosan jobb- vagy baloldalhoz sorolt politikai erők miként viszonyulnak az éghajlatváltozás kérdéséhez. Ennek különös aktualitást ad az, hogy az Eu új, ún „Green Deal” tervéhez hogyan viszonyulnak az egyes…..
júliusz48 2019.12.27 17:34:01
Érdekes meglátás amikor a korlátlanul szaporodó emberiséget ökogazdaságok kézimunkájával szeretnék ellátni élelmiszerrel, és megfosztanák a távolsági szállítás lehetőségétől. Ráadásul a klímamenekültek áramlása egy alacsonyabb energiaigényű területről történik oda ahol a túléléshez téli ruha és fűtés szükséges. Mivel az ipar nem területfüggő, azt kéne alacsonyabb energiaigényű területekre telepíteni az emberek többségével, és a mezőgazdaságilag jól hasznosíthatóakra csak a műveléshez okvetlen szükséges létszámot hagyni Mindezt a nemzeti érzelmű politikusok nyakába varrni , akik egy csökkenő népességű országban próbálják a fejlődést fenntartani. Ha majd a zöldek meg tudják oldani a népesség intenzív csökkentésével a gazdasági, technológiai fejlődést bizonyíthatóan, jelszavak pufogtatása nélkül, akkor lehet jelentkezni újra az út kijelölésére, de addig csak a hatalom megszerzésének egy kerülőútját építik, ahol a kisember csak veszíthet. Mivel a jelenlegi társadalomszerkezet a városokban tömöríti az egyébként önellátásra képtelen tömegeket, bármilyen forradalminak tűnő változtatás, csak a létük lerombolásával valósítható meg, egy új típusú érdekcsoport feltöréséhez. Ráadásul ismét a kisembertől várják az áldozatot, a háttérben a haszonért kezüket dörzsölők, ahogy a forradalmi változásoknak eddig sem az volt a haszonélvezője aki erejét és vérét adta. Viszont utána bagóért az életben maradt melósokkal építtették újra a feldúlt, lerombolt területeket.
júliusz48 2019.12.27 22:09:23
@midnightcoder3: Azért Afrika északi felén a nappali fénnyel lehetne húteni az épületeket, mert éjszaka a sivatag vissza hűl rendesen, akár 25 fokot is. A klímák hada érdekes módon jelentős mennyiségű vizet is termel amit jelenleg hagynak elfolyni. amikor mobil klímákkal hűtöttük az irodákat bizony több 10 liter vizet kellett kiönteni naponta, hogy ne álljon le a tele tartály miatt a hűtés. Ráadásul az épületet az alá épített légjáratokkal is lehet kondicionálni kihasználva a kémény hatást, bár ez az építési költséget jelentősen emelheti, de a pincehideg sör nyáron nem tűnik melegnek.
júliusz48 2019.12.27 22:45:53
@midnight coder: Ez a porszórás a felső légrétegekbe lehetne akár jó megoldás is, csak olyan anyagot kéne találni amelyik max fél évig tartózkodna a légkörben mert a nyári meleget jó lenne csökkenteni de a télit nem igazán. Ráadásul nem marad egy helyen, bár a légköri áramlatok az északi és déli félteke között kevéssé keverednek, de a déli kevesebb szárazföld már a hatékonyságon is ront, mert a csapadékra meg szükségünk van amit a melegebb viz jobban támogat. Talán a repülőjáratok adta égéstermék nyári takaróképesség növelése elég is lehetne tervezhetően.
Sajnos a létszám okozta CO2 termeléssel hadilábon állunk, mert a múlt század közepén az emberek által kifújt mennyiség 1,1 milliárd tonna volt, a mai 3,3 milliárddal szemben, ami még növekszik, és az ellátásukhoz kapcsolódó tenyésztett állatok, technikai eszközök klímahatása ezt még emeli. Ráadásul az iszlám terjedésével a szapora disznó helyett is egyeket ellő tehenet, birkát kell tartani, jóval nagyobb tenyészállat mennyiségben. Viszont lehetetlennek látszik a vallásuk 1400 éves higiéniás előírásait a mai kor élelmiszer kezelési lehetőségeihez igazíttatni velük, pedig valószínűleg ismerik a hűtőlánc fogalmát. Ez azért elég vesztes pozíció, amit a spenótszínűek nagyon elhallgatnak, mert valószínűleg a riogatáson túl nincs semmi a tarsolyban, de ez láthatóan elég a kényelmes politikusi pozíció erősítéshez, és a kényelmes megélhetéshez.
Tavaly 16 évesen környezetvédelmi aktivistaként robbant be a köztudatba egy svéd tinédzser, Greta Thunberg, aki azóta már a világ vezetőivel tárgyal, találkozott Barack Obamával és Angela Merkellel, beszédet mondott az ENSZ New York-i klímacsúcsán, szerepelt a TIME magazin címlapján, találkozott a…..
júliusz48 2019.11.16 13:04:01
@erkölcsi hulla: A liberalizmus hozta azt, hogy már semmit nem lehet nevén nevezni, mert az sértő. Azt tudomásul kéne venni, hogy minden ember eltér valamennyire a társaitól, de hogy a jelentősebb eltéréseket ünnepelni kéne, az azért erős. Ennek a klímaerőszaknak az élére a Soros által létrehozott One Foundation tolta szerencsétlent aki már követelni tud, de a mögötte lévők sincsenek birtokába a megoldásnak. Viszont sok félretájékoztatott fiatalt képesek odalökni a társadalmi békétlenség eléréséért golyófogónak, míg mögöttük sütögetik a pecsenyéiket, a forradalmak haszonélvezői. Cak az imeretszerzés elején álló fiatalokkal lehet elhitetni, hogy birtokukban van a bölcsek köve, és van annyi jóindulatú javítószándék amivel ki lehet kapartatni a felbujtóiknak a gesztenyét
Az egyre melegebb nyarak során, a tomboló hőségben a legtöbbször csak a jól lehűtött házak, irodák nyújtanak felüdülést. Számos munkahelyen például szigorú dress code határozza meg, hogy mit viselhetünk munka közben, amely jellemzően nincs tekintettel arra, ha nyáron felkúszik a hőfok. De mennyire…..
júliusz48 2019.07.02 07:25:28
@Leooo: Tisztelt Leooo! Felesleges volt a fizikára pazarolt idő, mert a lényeget nem értette. A légkondi valóban kivonja a levegőből a nedvességtartalmat, de csak a harmatpontig. Vagyis az egyébként 80% páratartalmú 40 fokos levegőből a 22fokon a 100% feletti páratartalom valóban lecsapódik, de ha a páratartalmat is csökkenteni szeretné akkor 22 fok alá kell hűteni a levegőt, majd visszamelegíteni. Vagyis még több energiával lehet csökkenteni a relatív páratartalmat. Dolgoztam olyan területen ahol 40 fok körüli volt a hőmérséklet, de a páratartalom 10% körüli volt. Ha meg is izzadtam munka közben 5 perc múlva száraz volt a ruhám is persze a munka végére jelentős sófoltokkal a pólómon. Ha bementem egy klímás helységbe bizony átnedvesedett minden rajtam, és nem akart száradni. Voltak megfázások rendesen. Bevett gyakorlatunk volt, hogy munkába menet 20 fok alá tekertük a légkondit, aztán mikor hazaértünk lekapcsoltuk ,és elmentünk vacsorázni. Mire visszaértünk melegedett annyit a szoba, hogy élvezhető lett a páratartalom is. A modernebb klímák már tudják ezt túlhűtéssel-melegítéssel kezelni. Persze többletenergiával.
Hiába folytatódik a pávatánc, Orbán lábára béklyó került, úgy pedig nehéz a mozgás. És ronda is. Meg sikertelen. Az Európai Néppárt kirakta a vizelő kutyát a ház elé. A sajtótájékoztatón előadott hazugságai pedig még rontják is a helyzetét. Rögzítsük a legfontosabb tényeket: 1. Orbán és a Fidesz…..
Ezzel a gondolattal játszott el az amerikai National Geographic magazin. Az eredményt a Föld jelenlegi képén ábrázolták kontinensekre lebontva. Voltak mellé ugyan rövid magyarázatok de azok egyetlen komolyabb földrajzos érdeklődését sem elégítenék ki. A National Geographic…..
júliusz48 2018.06.06 21:30:32
@answ: Észre kéne venni, hogy csak egy bizonyos létszámig csökkenhet a lakósság, mert ha már olyan kevesen leszünk, hogy nem érdemes TV adást csinálni, akkor esténként lesz időnk szaporodni. Egyébként valószínűleg akkorra nem lesz probléma a létszámmal. Ha még élnek emberek a földön és kell a terület a Gibraltári szoros lezárásával megoldható a földközi és fekete tengerek vízszintjének szabályozása, ha addig a tektonikai mozgások nem zárták le tőlünk függetlenül. Bár a Szuezi csatornánál is lehetnek feladataink.
  (ez leginkább csak játék a számokkal, de legalább valóságos számokkal)       1. Ahhoz, hogy az alábbi adatokat értelmezni tudjuk, szükségünk lesz egy mérőszámra. Ez azt méri, hogy egy adott ország átlagos árszínvonala hogyan aránylik a magyar árszínvonalhoz.          Az első használt adatsor az…..
júliusz48 2017.12.10 22:55:34
@AdvocatusDiaboli: Sajnos nem ez a rendszer silányítja el az embereket. Nekem az volt az első megdöbbentő ilyen élményem amikor egy Amerikába kivándorolt műszerésznek nem értették a helyiek mit a feladata. Az volt a felfogás, hogy az alkatrészeket bárki betanítva össze tudja rakni. A magyar műszerész ezután el tudott helyezkedni kinn karbantartó lakatosként, szerszámkészítőként is de szerelőként nem kellett betanítani. A lebutítást náluk kezdték el, mi csak igyekszünk utolérni.
Nem tudom hol hallottam de nagyon megragadt bennem, hogy a földön az intelligencia állandó a népesség meg szaporodik. Vagyis az elmúlt 70 évben a népesség négyszereződése valószínűleg az alsó tizedekben hozta az eredményeket mindenhol a világon.
Ráadásul a rendszer rá is játszik erre amikor az idős szakit kirúgja a tulaj, helyette egy idomítható fiatalt szeretne, mert az nem tudja értelmezni a feladatot, csak végrehajtani, vagyis csak az az elképzelés érvényesülhet ami tőle származik.
júliusz48 2017.12.10 23:11:51
@incze: Ezt a tudást ma is már csak egy szűk réteg gyakorolja a világban, a többség csak betanított munkásként kell a rendszer kiszolgálására. De tapasztalatom szerint már 40 évvel ezelőtt sem az értelmet keresték a szakmunkásokban. Az azidőtájt éppen a főtaxinál küzdöttem, és a hibás kocsival egy autójavítót kerestem a szervizben. Az első szerelőt meg is sértettem mert javítónak ajánlkozott, de csak az alkatrészeket tudta cserélni, aztán vagy ráhibázott, vagy másikkal próbálkozott. Mondtam is neki, hogy te csak szerelő vagy, mert bármit ki tudsz cserélni, csak nem tudod mi a baja a járműnek.
A két- (vagy több)nyelvűségről már többször esett szó érthető okokból, úgyhogy az alapokkal most nem is nagyon foglalkoznék, ám a minap olvastam egy érdekes cikket arról, hogy a legalább két nyelvet beszélők időérzékelése is más, mint azoké, akik csak az anyanyelvükön…..
júliusz48 2017.05.06 23:58:42
@Főgebra: Milyen leegyszerűsített szókincs lehet az, amelyben mindegyik nyelven ki tudják fejezni magukat. Persze lehet hogy az élethez semmi szükség a nyelvi árnyalatokra. Nem kell ballagni kóricálni lődörögni sétálni stb, elég menni, hisz mindegyik valamilyen haladást jelent. Valahol olvastam, hogy a bretagnei földműveseknek a középkorban 700 szó elég volt egy életre, és valószínűleg az emberek többsége ma sem ismer és használ többet 3-4000 kifejezésnél. A nyelv általában elég kifejező, amikor nálunk valaki az izét használja a mondatában egy helyen általában a partnere érti miről van szó.
Határátkelő Rabszolga-e vagy? 2017.04.22 06:30:00
Bevallom, a blogon próbálok nem foglalkozni a különböző kormányzati kijelentésekkel, amiért most kivételt teszek, az egyrészt a megszólaló személye, másrészt az, hogy úgy látom, ismét sikerült szintet lépni, és nemes egyszerűséggel lerabszolgázni pár százezer határátkelő magyart...
júliusz48 2017.04.22 21:50:31
@Pink Petsch: A rendőrök dolga az is, hogy a tüntetéssel egyet nem értők ne provokálják a vonulókat. Ezért nyüzsögniük kell. Hiszen a rendezvényt, az adófizetők pénzén, a rendőrök biztosítják is, valamint a tüntetői rendbontást is nekik kell megakadályozni.
Feltűnhetett már Orbán Viktor értékelő beszéde közben is: egyszer sem hangzott el az érvénytelen szó a népszavazással kapcsolatban, amikor a miniszterelnök a szavazás politikai értelemben vett eredményeit és a kormány következő lépéseit (alkotmánymódosítás) ismertette. Reggelre egész pályás…..
júliusz48 2016.10.04 09:14:20
@Pink Petsch: Ha ez önnek már nem probléma mert élt az agyelszívás ajánlatával miért veti bárki szemére aki úgy érzi a felosztó kirovó rendszerbe visszakerüléssel a kivezetett pénz is visszakerül a finanszírozóhoz. A MOL mint nemzeti vállalat részvényeinek megvásárlása pedig nem tekinthető elkótyavetyélésnek, mikor azt emlegeti mindenki, hogy tőzsdén hosszú távon érdemes gondolkodni. A közüzemek visszaszerzése (gáz, víz villany stb.) pedig azért keltett csak felháborodást mert ezek a nyugati nyugdíjbiztosítók jól fizető befektetései voltak, tehát nekünk is hasonlóan jó lehet. Persze amikor nem a magyarok fizetik a német, francia nyugdíjak egy részét az ott nemtetszést fog kiváltani. A világ liberálisnak mondott részén pedig sehol nincs nagyobb jogbiztonság, ha a védelmét jól megfizető mindenhol kisebb büntetésre számíthat mint a szegény, de lehet hinni az ellenkezőjét.
júliusz48 2016.10.04 09:32:12
@Pink Petsch: Nem szenvedek semmilyen fóbiában de ha azt mondom mindenhol létezik, van ahol legálisnak tartják magukra, de másét kritizálják. A közelmúltban volt a HVG-nek egy körkérdése a vállalatvezetők között, akik mindannyian azt állították, hogy magas, de amikor a saját cégükről volt szó még a keret képzését is tagadták. Vagyis ez olyan amit mindig más csinál. Ez a közbeszéd jelenlegi felkapott formája, de talán Ön is ismeri a közmondást, hogy "Minden szentnek maga felé hajlik a keze" ráadásul az utóbbi időben nagyon kevés a szent is, és ezek közé egyetlen politikust sem sorolnék. A lobbi tevékenység mindenhol a világon, a politikusok törvényhozási tevékenységét próbálja valaki ÉRDEKE felé terelni, meggyőző módszerekkel. Pénz, bennfentes információ, politikai támogatás más ügyben, vagyis korrupcióval, és ez jószerével mindenhol megengedhető,még ott is ahol most ÖN él, csak nálunk a láthatóan kicsit hosszúra nyúlt egypárti kormányzás a vesztesektől türelmetlenséget eredményezett a súlycsökkenés.
júliusz48 2016.10.04 10:34:28
@közösperonos átszállás: Igaza van nem néztem utána, csak az emlékezetemre hagyatkoztam, és az emlékezet sokszor megcsalja az embert
Az egyik legkézenfekvőbb trükk, ha a rezsifogyasztáson próbálunk meg spórolni, ezzel ugyanis akár tízezer forint is összejöhet havonta. Elsőként nézzük meg, hogyan csökkenthetjük az áramfogyasztásunkat: Amikor kilépünk egy szobából, kapcsoljuk le magunk után a lámpát. Ez alól kivétel, ha olyan…..
Júliustól mindenki köteles a eltartani nem csak a gyerekeit, hanem a szüleit is. Ha valaki nem teszi, a szülők, de akár a nyugdíjas otthon, vagy kórház is perelheti és behajthatja a pénzt. Farkas András nyugdíjszakértő szerint a teljesen fenntarthatatlanná váló nyugdíjrendszer…..
júliusz48 2016.06.10 17:40:01
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Sajnos nem derül ki számomra melyik hozzászólásom logikai hibás. De úgy gondolom, ha ugyanúgy utánanézel mint én, talán kiderül, hogy nincs is benne logikai hiba.
júliusz48 2016.06.10 18:01:43
@chrisred: Még egy apróság a második világháború óta a föld népessége háromszorosára növekedett, tehát lett egy csomó ágyútölteléknek való, pedig már nincs rájuk szükség állításod szerint. Viszont a liberális elvek szerint mindenkinek joga kell legyen a szabad élethez, de semmi esetre sem úgy, hogy ebben akárcsak egy embertársa hasonló jogát korlátozza. És eközben jogállamban élünk, ami folyamatosan korlátozza az áhított szabadságot, a társadalmi béke kedvéért.
Ma sokak nagy kedvencét, a gumicukor házi receptjét mutatom meg nektek. Ezzel minden gyereket levehettek a lábáról. Elkészíteni sem lesz nehéz, amellett, hogy így sokkal olcsóbb mintha a boltban vennétek meg. Hozzávalók: 2 dl gyümölcslé 1,5 evőkanál zselatin por (langyos…..
Amikor a Kétfarkú Kutya Párt kitalálta, hogy ingyensört ígér a szavazóinak, még nem sejthettük, hogy lesznek majd, akik komolyan veszik a zseniális demagógia-paródiát. A magukat „újbaloldalinak” becéző kommunisták legújabb kattanása, hogy az állam osztogasson mindenkinek munkamentes alapfizetést,…..
A Szíriában zajló harcok egyik résztvevői a kurdok, akik többek között az önálló Kurd Államért szálltak be a csatározásokba. Azonban hiába vívnák ezt ki maguknak Szíriába, a kurd nép négy jelenlegi állam területén él jelenleg: Törökországban 18 millió, Iránban 8…..
Rábólintott a Kúria a Fidesz legújabb barba-trükkjére. Orbánék az úgynevezett betelepítési kvótáról rendeznének népszavazást. Magyarán arról, hogy a minimális humánum jegyében menedéket nyújtsunk-e 1300 szerencsétlen sorsú embernek. Ezt a szimbolikus segítséget kéri tőlünk az Unió, a nekünk…..
júliusz48 2016.05.04 22:39:21
@Sexual Harassment Panda: Talán végig kéne gondolni a támogatással szembe mennyi hasznot visznek ki a multik, és akkor már érthető is miért a támogatás. Máshol már kifejtettem bővebben, de a kedvedért újra nekiállok. Az Észak-Amerika Oroszország közötti területen mindkét országot beleértve 70 év alatt még bevándorlókkal sem emelkedett a lakósok száma a kezdeti 1 milliárdról. Ez egyébként a viszonylagos jólét alapja. Viszont az egyéb területen élők 1,5 milliárdról 6 milliárd körülire emelkedett a létszám, de a területek eltartóképessége ezt nem követte. Ez vezetett a kiszorítósdihoz, bár az afrikai tömegek már a vízhiány elöl is menekülnek. A törökök ez alatt a 70 év alatt 10 millióról majd 80 millióra növekedtek, ami ebben a tempóban 70 év múlva 600 milliót jelent. Nagyjából ennyi az EU jelenlegi létszáma, tehát addigra mindegyikünk mellett lesz egy mohamedán. Budát foglalták el hasonlóan, mi már csak tudhatnánk. Be lehet dugni a fejet a homokba.
júliusz48 2016.05.04 22:45:19
@Khonsu: Majd ha itt lesz az EU-ban a 600 millió mohamedán az 500 millió európai mellett talán nem ez lesz a véleményed, csak akkor már késő. nézd meg mit írtam a Sexual Harassment Pand felvetésére a túlszaporodásról és üteméről.
júliusz48 2016.05.05 15:57:28
@Khonsu: Azok az országoknál, és Szövetségeknél, akik megtudták védni magukat, ott valóban kegyelmi állapotnak tekinthettük az elmúlt 70 évet, de a világban ezalatt egy percre sem hallgattak a fegyverek. Mivel katonailag nem elérhető célpont az EU más harcmodort választottak, ami nekem Buda elfoglalását juttatja eszembe. Amikor a melletted álló emberről kinézetre kell döntened hova tartozik, már a technológiai előny nem számít. Hacsak egy rasszokra specializálódott fegyvert nem találnak ki, mert akkor nem a katonának kell válogatnia a tömegben. Ráadásul az EU-ban csak zsoldos hadsereg van, az átlagember nem képes a saját védelmére. Talán a Svájci rendszer lenne alkalmas a védelemre. A meg, hogy meddig tudjuk távol tartani a területfoglalókat, kizárólag a politikusokon múlik, mert egy ilyen merkeli invitálás, lehetetlen helyzetbe tudta hozni európát, az azonosíthatatlan bevándorlók áradatával. Én nem vagyok ilyen elbizakodott, mert a technikát bárki megszerezheti, csak pénz kérdése.
Harmadfokú hőségriadó van érvényben kedd éjfélig. A várható maximumok 33 és 37 Celsius fok között alakulnak. El tudom képzelni, hogy ti is szenvedtek a melegtől. Itt van egy-két spúrtipp,…..
Szóval Lézarjani szerint azért nem lehet állami tulajdonban a szent magyar anyaföld, mert úgyis ellopja azt az állam által kinevezett menedzsment. Akkor ez ugye fordítva is igaz, kedves Luxusszállólakó Janó? Vagyis azért kell államosítani magánnyugdíjpénztárakat,…..
 A minap megtartották az első földárveréseket, amelyeken - csodák csodájára - egy magyar kis gazdálkodó sem kapott földet! Jó okunk van feltételezni, hogy ez a jövőben is hasonlóan folytatódik majd. A Fidesz ismét teljesen hülyének nézi az embereket a földet az oligarcháknak cinikus programjával, a…..