Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BigBuffalo

0 bejegyzést írt és 322 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégposzt - Süllőcske  Blogtalálkozóra  mit is vihetnék szűkebb hazámban kapott „halügyminiszter”  becenevem tudatában. Hal legyen, de ne nézzen félelmetesen  Remy szeme közé, ne legyen tűpárna, Főnököm nyugodtan falatozzon belőle.  Ne legyen kihűlt, olajban úszó…..
BigBuffalo 2012.06.19 13:07:21
@Andrass9:
"Áhhh .... hozzá se fértél volna tőlem :) "
Előttem lebeg egy kép, ahogy ülök egy asztal mellett, balom szeretően gyengéd ám birtoklóan határozott mozdulattal öleli a halsalátás tálat, körülöttem szúrós tekintetű emberek akik nem mernek közelíteni a jobbomban villogó, fenyegető küllemű és borotvaéles Spyderco Military miatt...
BigBuffalo 2012.06.19 13:27:51
@LepkeReloaded: "Ámberek, láttatok már mindenre elszánt,"
Én már ettem is... :-)
BigBuffalo 2012.06.19 13:38:02
@LepkeReloaded:
Az eredeti nickem BOAR. Az meg mindenevő, úgyhogy a kérődzőt kikérem magamnak... :-)
Vendégposzt - Anica Nos, lehet, unjátok az édességet – be kell valljam, én is szívesen olvasnék végre eg jó hagymásrostélyosról! – de ahol gyerek van, meg elég gyakran beesik egy barát, vagy két unokatesó, ott muszáj mindig valami gyorsat, könnyűt összeütni, ha még kér a…..
BigBuffalo 2012.06.18 21:49:15
@Mitzi von Küche:
Nekem előbb kezdett el rohadni mint beérett volna.
:-(((
BigBuffalo 2012.06.18 22:00:21
@1kutya:
Én szeretem a fagyasztott cseresznyét. Félig fagyottan rágcsálom el, jobb, mint bármilyen fagyi vagy jégkrém.
Vendégposzt - Anica A cím kapásból nem igaz: nálunk bukta lekváros, a tájjellegű beszéd ízes. Aki nem hiszi, gondoljon PO-ra, Kutyára és akkor még Darót nem is hallottátok, akiről azért tudom, hogy ízesen beszél, mert földim, ezért megelőlegezem neki a bizalmat, hogy szép,…..
BigBuffalo 2012.06.17 20:36:21
@Mitzi von Küche:
Mit csináltál Te minden nap a szoboszlói strandon?
Én gyermekkoromban jártam oda sokat, minden nyáron pár hetet a szoboszlói nagyszülőknél töltöttünk.
Nekem mondjuk dögunalom volt.
BigBuffalo 2012.06.17 20:40:35
@LepkeReloaded:
Nem a nímetektől tanulták az ősök a halászlé főzését hanem a szerbektől. A "takarékos" sváboktól a gyufatészta származik.
BigBuffalo 2012.06.17 20:41:37
@Andrass9:
A halászlében főtt harcsafej a legfinomabb csemege.
Van még valami, amit nem tudtok a szombati napról? Na, vajon? Az megvolt, hogy Mitzi a fényképeszkedés előtt izgatottan mondta Remynek, hogy "te állj előre, mert te vagy a legcsinosabb!"? Szegény Remy, aki nagyon csinibini, tényleg, akárhogy is állt, nem bírta eltakarni a pocakomat :))…..
BigBuffalo 2012.06.17 15:47:47
@PO:
nem ad ki egy postot a sztori. A szip-en fentvan egyébként valahol.
BigBuffalo 2012.06.17 16:25:31
@BariKarika:
Ne aggódj, nem fogjuk sem egymásét, se másét...és nem folytatom a gondolatmenetet olyanokról, akik eating each other's pussy...
BigBuffalo 2012.06.17 20:23:05
@süllőcske:
A jó pálinkának nem csak cégér, méz sem kell. De nem minden pálinka jó. Én személy szerint pl. nem szeretem a törkölyt, de a gyümölcspálinkák főzését is el lehet rontani. Viszont kár lenne kiönteni, hamár annyi munka van benne. Na ilyenkor jön a jó kis akácméz aztán lehet kísérni a csajokat a ház mögé... :-)
Blogkocsma Bánki ebéd 2012.06.16 07:00:00
Ezzel a poszttal még adós vagyok Mitzinek, bár útleírásokban nem vagyok jártas: Munka ügyben Rétságon jártam a közelmúltban. Évekig abban a hiszemben éltem, hogy a Rétság egy tájegység, de kiderült, hogy egy kis város Váctól északra. A városkából gyakorlatilag semmit sem…..
Marcsi helyett irom, ő nem posztol. Anica aggódott, hogy mely képeit fogom Marcsinak feltenni - csakazértis én válogattam! Kis képek, de klikkelve nagy ablalok lesznek. Imre Apó kétkedik. Na most akkor ez a pogácsa ehető? A házigazdának valami nagyon nem tetszik…..
Vendégposzt - BariKarika Elcseszett egy hétkezdés volt, a vasárnapi 3 órás kosárlabda party után hétfő hajnalban jött a hajnali zsilettpenge pisilés, Bari a budin zokogott majd beteget jelentett, elhatározta, hogy legközelebb nem és nem felejt el száraz pólót vinni magával…..
BigBuffalo 2012.06.11 13:11:37
@Daró:
Tótok is, svábok is főznek "savanyút" belsőségből.
BigBuffalo 2012.06.11 14:10:37
@Babette_:
Erstés "ismerősöm" nekem is van...meg egyéb bankoknál is akad, leginkább vállalati szekorban...
Úgyhogy kérdezhetsz tőlem is.
Blogkocsma SlambucParty 2012.06.09 07:00:00
Most még üres. Kezdés 10.00-kor, LIVE!:)         Nos, néhány sor, ne a kommentekből kelljen összeguberálni: Délelőtt 11.: A tűz meggyújtva, tűzmester sehol!! Ejnye-bejnye, PO! :P:D Imre Apó azt írta, 10-kor indulnak, ehhez képest Anica hamarabb ideért…..
Vendégposzt - Babette   Gyerekkoromban klasszikus vasárnapi ebédek voltak, húsleves, rántott hús, sült krumpli. Pedig szegények voltunk, hét közben gyakran volt hús nélküli étel, meg nemmondjukkianevétse főzelék.     Sose felejtem el, egyszer nagymamám…..
BigBuffalo 2012.06.08 09:58:14
@Daró:
A fitnesszmaca paníroz kukoricapehelybe, mert az olyan trendi. Hogy aztán az a pehely mikor készült és kukoricán kívül még mit tartalmaz, arról nem írnak az életmódmagazinok. Szvsz inkább kukoricadara, nekem a halnál legalábbis bevált.
BigBuffalo 2012.06.08 09:59:56
@Babette_:
Jobb a hal paprikás lisztben mint rántva. ha rántod, a panírban inkább párolódik a nagy víztartalma miatt, a paprikás lisztben viszont sül. Én a paprika mellett borsot is rakok a lisztbe.
BigBuffalo 2012.06.08 10:27:08
@Babette_:
Ezt még valahogy meg tudom bocsátani... :-)
Pontosan nem tudom, hány kilométert motoroztam eddig életemben. A VMaxba beletekertem bő harmincezret, de volt, hogy egy évig nem ment a kilométeróra-spirálja. Az XJR most áll 30 ezernél, a Vino alattam 3000 kilométer körül mehetett. Plusz ott voltak még a tesztmotorok, az…..
16 ezer kilométeren motoron? Szép túra, igaz? Pláne, ha az ember egy közepesen megbízhatatlannak tartott öreg vashengeres Harley Sportsteren indul el. A cél sem átlagos, hiszen Odessza, Aral-tó, Bajkonur, Kirgizisztán, Kazahsztán és Oroszország az útvonal, némi tetszőleges…..
BigBuffalo 2012.06.06 23:29:58
Vendégposzt - Anica   Egy palacsintával kezdődött. Tavaly beleguberáltam az anyámtól kapott lekvárok, befőttek maradékába és felfedeztem közöttük egy ’reszelt fahéjas alma’ feliratú kis üveget. Nagyon szép volt, a sárga, reszelt alma olyan pofátlan módon csábított…..
BigBuffalo 2012.06.06 09:27:36
@Benikuty:
Hány fok van a füstölőben(ha nem hadititok)?
BigBuffalo 2012.06.06 09:30:26
@Daró:
Csepleszben még nem láttam. Jó ötlet.
Én nem csinálok külön tüdős hurkát, a tüdő, lép a véreshurkába kerül. A májas nálam nem a sütős hanem a felfüstölős verzió, bár ez megeshet, változni fog.
BigBuffalo 2012.06.06 09:53:26
@Daró:
Egy próbát megér...legfeljebb jól berúgtok PO-nál... :-)))
Egyszer rég, egy falunapon, főzőversenyen történt. Készítettem egy élvonalba sorolható szürkemarha gulyást, néhány meghívott íjászcimbora tiszteletére. BigBuffalo komám megkóstolta, majd felpillantott a szemüvege felett és azt mondta, hogy „ez nagyon ott van!” A…..
BigBuffalo 2012.06.06 09:31:41
@dömbi:
Aki a jó kolbászt beleteszi a lecsóba, az minden gazságra képes...
Blogkocsma Még mindig spárga 2012.06.04 07:00:00
Hosszúnak és kellemesnek bizonyult az idei spárgaszezon. A télire való elrakásról már írtam, de azóta is spárgát eszünk spárgával. Figyelmes és kíváncsi olvasóim ugyan a fényképek dátumát a télire való eltevés posztjának idejére datálhatják, de ez csupán kóbor…..
BigBuffalo 2012.06.04 17:40:44
@bélabácsi2:
Az a baj, hogy most nem az akkori "népszavazó ellenzék" sír, hanem az egész ország...
BigBuffalo 2012.06.05 10:59:28
@Babette_:
Biztos, hogy nyest?
Az elvinné az egészet. Ez a fejlerágás inkább görényre utal, de ha picik a csibék, akár patkány is lehet.
BigBuffalo 2012.06.05 21:17:33
@Babette_:
Általában macska...
Egyik hipermarketünk akciósan 560 Ft-ért árult egy liter tejszínt. 1 litert biztos venni kell, mert én úgy innám, mint mások a vizet és még meg sem hajt, nem úgy mint a tej. Sohasem készítettem vajat, de nagyon sokat eszem, igy rövid fejszámolás és a vaj árak ellenőrzése arra…..
BigBuffalo 2012.06.03 18:56:36
@Andrass9:
"De amikor reggel a legmagasabb fa legfelső ágára kiül az a madár és elkezd énekelni ...."
Amikor gyomlálgatok a kertben és a lábamtól fél méterre ugrándozik a kis feketerigó, várva, hátha kap valami gilisztát...
BigBuffalo 2012.06.03 20:35:37
@1kutya:
Azt mondják, elmebajban szenvedek...
De ez nem igaz, minden percét élvezem...
:-)
BigBuffalo 2012.06.03 20:37:51
@smithgerda:
Téged nem érdekel mások véleménye, szavaiddal élve lesz.rod a téged bírálókat, de azt azért nem bírod ki, hogy ne a tied legyen az utolsó szó, az utolsó szúrás...
Blogkocsma Imádom ezt a doktort! 2012.06.02 07:00:00
Vendégposzt - gyvy Kérdés: Úgy hallottam, hogy az aerobikus testedzés meghosszabíthatja az ember életét, igaz ez? Válasz: Az ember szíve nem dobog örökké. Ne pazarolja testedzésre a szívét! Idővel minden elhasználódik. Ha felgyorsítja a szívdobogását, attól nem fog tovább…..
BigBuffalo 2012.06.03 11:12:14
@1kutya:
Kaposvárról nekem egy kicsit messze lenne. A picilányommal még nem indulok el ilyen hosszú útra, abból meg palotaforradalom lenne, ha itthon hagynám őket két napra...
BigBuffalo 2012.06.03 11:17:18
@smithgerda:
Aki az "edzőjétől" kapott téplálékkiegészítővel cseszi szét a kiválasztását de közben azon stresszel, hogy elég bio-e és elég egészséges-e az a sok szar amire egy vagyont költ, az egyrészt megalapoz magának egy kiváló veseelégtelenséget, részben már most pokollá teszi a környezet életét akármilyen erővel döngeti is a mellét, hogy ő milyen kiegyensúlyozott meg fitt meg babámf.sza...
BigBuffalo 2012.06.03 14:25:09
@Babette_:
Ez nem a vége, ez az eleje :-)))
Blogkocsma Fenyőalji barackok 2012.05.30 07:00:00
Vendégposzt - süllőcske Elébb egy birkalegelőt jártunk be. Anahitámmal csipegettük a fű közül a szekfűket, nem voltak a legszebbek, Ruzsán inkább napsütés volt. Kicsit szikkadtak , de ennél a gombánál az még nem baj, a mosásnál már kigömbölyödik. A juhászt elkaptam,…..
BigBuffalo 2012.05.30 12:37:47
@süllőcske:
A pereszke nálunk is favorit gomba. A szemközti park volt a csoportosperszke lelőhelyünk, májustól novemberig lehetett találni. Sajnos a szomszéd bácsi kiszúrta, hogy szedjük, elvitt egy adagot bevizsgáltatni és azóta ott ül mellette és várja, hogy kibújjon. :-)
Szegény öreg leadta már a jogosítványát, nem tud elmozdulni otthonról ígyaztán nem sajnálom tőle. Néha kiviszem vargányázni is ha úgy jön ki a lépés.
BigBuffalo 2012.05.30 12:42:08
@Pinka-Panka:
Nem kell ismerni a gombákat. Elég 4-5 gombát ismerni és csak azt gyűjteni illetve elkerülni. Azoknál megtanulod, mivel lehet összetéveszteni, mire kell figyelni és máris kinyílt a világ.
Ha megismered a gyilkos galócát és nem szeded össze, a legnagyobb veszélyfaktort kilőtted. A rókagombát nem fogod összetéveszteni mással, a nagy őzlábgombát sem, a csiperkékből ami mérgező, azt meg sem tudod enni, olyan rossz, a laskákkal nem fogsz mellényúlni, a szegfűgombát megismered a habitusán kívül az illatáról is, a vargányákat meg átnézeted a piacon az ellenőrrel.
Blogkocsma Fasírttorta 2012.05.31 07:00:00
Újra feltúrtam a mélyhűtőt, mit találok benne. Csoda volna, ha semmit sem találnék, és mint tudjuk, csodák pedig nincsenek. Fiam jelentkezett, hogy kijönne hétfőn, és megegyeztünk, legyen fasírt. Így azután céltudatosan kerestem - és találtam is alapanyagot. A felvágottasban…..
BigBuffalo 2012.05.31 23:42:20
@süllőcske:
"romlott volt a zsírja,"
Az első kecsegés élményem ilyen "romlott zsíros" lehetett, gyermekkoromban, szegeden valami halászcsárdában adtak ilyen kecsegét. Nagyon ajánlgatta a pincér, a csukáról, amit mindenképp enni akartunk, nagyon lebeszélt bennünket. Aztán amikor a szomszéd asztalnál is megmondták neki, hogy ez egy romlott szar, végre szüleink is elhitték, hogy nem mi vagyunk finnyásak. Nagyon rossz volt. azóta ettem párszor de csak fagyasztottat, nem fogott meg.
Holnap viszont kárászt sütök, nekem az a kedvenc.
BigBuffalo 2012.05.31 23:50:02
@gyvy:
És nagyon finom(a feketesügér)
Amíg lejártam Bélavárra a kavicsbányatavakra pergetni, néha körforgóval sikerült elcsípni egyet-egyet az aprajából, értelmesebb példányokat pedig skitter poppal fogtunk de kitanulták hamar a büdösök. Alap dolog volt, hogy amelyiket láttuk, arra már hiába dobáltunk-Ő is látott bennünket.
Vendégposzt - gyvy   Rakott tészta Az eredeti elképzelés bolognai spagetti volt, úgy, hogy a ragu kiegészítésre kerül némi gombával. Sajnos közelben lévő, megközelíthető erdő híján csak közönséges, piacon kapható csiperkével. Innen viszont jött a következő ötlet,…..
BigBuffalo 2012.05.27 23:33:43
@süllőcske:
Bronz? A bronzfegyverek nagyon károsak voltak az egészségre, többen bele is haltak... :-)))
Eleink használtak bronz üstöt, igaz, már ők sem élnek... :-)
Nem hiszem, hogy főzés közben gond lenne vele, tárolni mondjuk nem tárolnám benne az ételt...igaz, a rézüstben sem szoktam...
BigBuffalo 2012.05.27 23:40:47
@süllőcske:
Amúgy nem ártana tudni, az általad elérhető bronz milyen ötvözőkkel készül? Ha ólom vagy foszfor van benne, az azért elgondolkoztató...
BigBuffalo 2012.05.27 23:47:46
@süllőcske:
Ónkupát szintén használtak eleink, az ón vegyületei nem mérgezőek...szóval ha biztos vagy benne, hogy nincs más ötvöző, akkor szerintem semmi akadálya a projektnek...
De gugli(a mi barátunk) szerint a szobrász bronzba ólom is van.
Blogkocsma karaj-variációk 2012.05.26 07:00:00
Vendégposzt - Anica Nos, a disznóvágásnak csak egy hátránya van: még nem találtunk olyan malacot, amibe mindössze tarját, oldalast és karajt szerelt volna bele gyárilag az Anyatermészet. Karajra szükség van, mert azt még a nyammogós gyerek is megeszi, a rántotthús ugyanis az…..
BigBuffalo 2012.05.26 21:11:15
@váj mí:
Ezekben a dolgokban a hús és a füst ízét keresem, a fűszer nekem nem kell.
BigBuffalo 2012.05.26 22:55:44
@PO:
Miért nem kérdeztél meg egy nálad okosabbat?
Egyből megmondtam volna, hogy a baszirka az a csombor... :-)))
BigBuffalo 2012.05.26 23:07:50
@PO:
Dehonnem. Szerintem nem kérdeztél, mert nálunk a baszirka mindig központi kérdés volt. Eleinte azért, mert boldogult Édesapám a haverjával bonyolította a disznóölést és az illető úr telibeverte a hurkát baszirkával de úgy, hogy mi enni sem voltunk hajlandók belőle, később azért, mert én csináltam a fűszerezést és mindig kevesebbet raktam bele mint azt a család ízlelőbimbói megkívánták, az idei (szóval a decemberi) disznóölésen meg azért, mert égen földön nem lehetett borsikafüvet kapni, tavalyi maradékot kellett használni.
Úgyhogy az idén egy zacskónyi vetőmagot szépen elföldeltem a hegyen a kerítés tövében, remélem, senki nem jön rá, hogy mi az és így nem lopják el. Szépen kikelt, bár egyenlőre csak azért tudom megkülönböztetni a gyomoktól mert sorban van...
A törpe ma este (05.22) 6-kor felsírt, hogy "Apaaa!!! Palacsintaaa!!!" Mivel nem hagyom magam megvesztegetni - mint András a múltkor -, elkezdtem előkaparni az emlékeket a nemlétező szürkeállományom mélyéről:) ...és beugrott: a franciák sütnek valami lepényfélét…..
BigBuffalo 2012.05.25 21:21:29
@1kutya:
Moderálj ki ha akarsz, de azt nem tűröm, hogy ez a szánalmas plázapicsa kioktasson.
BigBuffalo 2012.05.25 23:44:01
@1kutya:
Soha, sehol nem állítottam, hogy úriember vagyok.
A renomém sem érdekel.
Viszont a tönkölybúzás hozzászólásom nem ennek a nőimagazinokon szocializálódott szánalmas baromfinak címeztem meg nem is a tökéletlen barátnőjének, mégis megkaptam mindkettőtől a kioktatást, hogy itt mi a szokás meg mihez tartsam magam. Szemmel láthatóan képtelenek elfogadni, ha valaki nem a trendi egyengondolkodást választja.
A "picsázásról" meg annyit, hogy aki megveszi azt a fehér vizet amiből már mindent kivontak és "zsírszegény, laktózmentes tej"-nek nevezik, megveszi a kimondottan sz@r tönkölylisztet, édesítőszerrrel mérgezi a családját ahelyett, hogy pl. mézet használna...szóval összeszed mindent amit a trendi életmódmagazinok diktálnak az üresfejű hülyék megkopasztásának miatta, ráadásul el is dicsekszik vele, az az én szememben egy szánalmas, hülye picsa marad akármennyire tetszik is itt pár kapuzárási pánikos debreceni betyárnak mint pl. PO barátom...
BigBuffalo 2012.05.25 23:57:59
@Öreg Sam:
Olvastam. Nem vagyunk egyformák.
Blogkocsma Variációk egy témára 2012.05.24 07:00:00
No, ott kezdődött az egész, hogy pár éve alapítottunk egy kis céget Romániában és elkezdtünk ott is gazdálkodni. Elég jó viszonyt ápolunk a helyiekkel, így aztán a két érintett település, Toboliu (Vizesgyán) és Cheresig (Körösszeg) polgármestere felkért minket egy helyi…..
BigBuffalo 2012.05.24 10:41:03
@süllőcske:
Ja, van, aki garummal sóz, biztos finom is, de nem mindenhez illik.
A PO által is megénekelt Gelencsér Laci barátomnál részt vettem egy bölényvágáson ahol készült bölénypörkölt is. A "szakács" készített egy rendkívül intenzív ízű "valamit" aminek köze nem volt a bölényhez mert a temérdek ilyen-olyan fűszerkeverék és krém elnyomott minden eredeti aromát.
BigBuffalo 2012.05.24 12:19:21
@süllőcske:
Állítólag a paradicsomban is van "umami"...
Blogkocsma Gombhoz kabát 2012.05.22 07:00:00
Naponta többször is képes vagyok világos, ésszerű, átlátható döntéseket hozni. Fölényes magabiztossággal. Ekkor olyan monalizai félmosoly jelenik meg az arcomon, de ez a bajusz miatt nemigen látszik. Időnként azonban felborul a Rend, ami talán évszakfüggő,…..
Blogkocsma Sült csülök 2012.05.13 07:00:00
Céges buli, naná. A közvélemény kutat ás. Jössz-e, mér' nem? Ugyanmá'. Mennyi? Ezeröt. Kaja, meg egy minimális pia. Plusz mindenki hozza a kedvenc italát. Kaja? Marhalábszárpörkölt francia csülökkel, tarhonyával, sült csülök, sós burgonya, friss csalamádé. De én egyiket sem…..
A tavasz tizenhét három pillanata   Számomra a tavasznak három pillanata van. Az első, amikor az elsőnek kibújó medvehagyma-levelet a kutya elől megkaparintva elrágcsálom a bágyadt télvégi napsütésben. (Van egy kis medvehagyma ültetvényem szigorúan házi használatra,…..