Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BéDéKá

312 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ősszel és tavasszal a reggelek már igencsak csípősek. Számítunk rá, hogy a déli-kora délutáni időjárás még ad némi bizalomra okot, de azért a legjobb, ha jó vastagon felöltözünk, mert ilyenkor könnyű ám megfázni. Igen ám, de akkor, hogy öltözzünk fel, ha egész nap úton vagyunk és nem szeretnénk a…..
Az életünk folyamán nagyon könnyű elkényelmesedni és áttérni olyan életmódra, amivel nem kedvezünk az egészségünknek. A kevesebb mozgás súlyos egészségügyi kockázatokat vet fel. Az első, amit ezzel kapcsolatban említeni szoktunk az elhízás, amely tovább rizikótényezőket hoz magával. Különösen…..
A magyar nyelvtudomány területén élénk vita folyik az el-ipszilon (ly) használatáról. A vita résztvevői két fő táborra oszianak: Hagyományőrzők: Az el-ipszilon használatát a magyar nyelv szerves részének tartják, és a nyelvtörténeti és nyelvjárási adatokkal támasztják alá…..
Ne feledje, hogy a szerencsejáték kockázatokkal jár, és csak felelősségteljesen szabad játszani! Milyen újdonságokkal szolgálnak 2024-ben az online póker kaszinók? Virtuális valóság (VR) póker A VR pókertermek egyre immerzívebb élményt nyújtanak, 3D-s környezettel és avatarokkal. A…..
Bármely növényház vagy télikert építése során a műanyag elemek számos területen alkalmazhatók, mind funkcionális, mind esztétikai célokat szolgálva. Íme néhány példa: Szerkezeti elemek Tetőablakok és ablakkeretek. A műanyag ablakok könnyűek, tartósak és energiatakarékosak, így ideálisak a…..
Ön is hisz abban, hogy fűben-fában orvosság? Jól teszi, mert nagyon sok betegség ellen léphetünk fel a gyógynövényekkel, ha azokat megfelelő időben és megfelelő módon fogyasztjuk. Nem véletlen épült egy egész tudomány a téma köré. A vese nagyon fontos méregtelenítő szervünk, segíti, hogy a…..
Nyáron a növények általában több vizet igényelnek, ezért fontos gondoskodni a megfelelő öntözésről télikertedben, üvegházadban is. Figyelj a növények vízszükségletére, és biztosítsd, hogy a talaj ne száradjon ki. Az öntözést a napsütéses órákban végezd, hogy a növények megfelelően felszívják a…..
Árak és ár/érték arány prémium notebooknál Webáruházak kínálatát böngészve az tapasztalható, hogy az új prémium laptop és a használt prémium laptop ára között általában nagy különbség van. Eközben legyünk tisztában azzal, hogy értékbeli különbség ennél kisebb. Láthatjuk, a prémium-kategóriás új…..
A piréz nyelv számunkra is váratlanul jelent meg a mesterséges intelligencia válaszaiban. Kérdésünkre, hogy mi volt a kaptártudat-kísérlet, a ChatGPT mesterséges intelligencia beszélgetőprogramja így kezdte válaszát: A Kaptártudat-kísérlet egy képzeletbeli esemény vagy szituáció, amit a…..
A cisztás fibrózis egy életet fenyegető, öröklődő betegség, amit a sejtek víz,- és sóháztartását szabályozó egyik gén hibája okozza. Magyarországon minden 25.emberben megtalálható ez a hibás gén, de csak akkor alakul ki a betegség, ha mindkét szülő esetebén megtalálható. Ekkor kb. 25%-nyi esély van…..
Nagyon is célszerű lehet memóriabővítést végezni egy szervizben vásárolt használt laptop teljesítményének a növeléséért, ha az alkalmazásaid vagy munkafolyamataid azt igénylik. A memóriabővítés lehetővé teszi, hogy több alkalmazást futtass egyidejűleg, és segíti a számítógép általános…..
- terasz beépítés ára | műanyag télikert | házhoz épített terasz tető megoldások - Mennyibe kerül a teljes teraszbeépítés? Családi ingatlanunk komfortja szempontjából a jó télikert ára megfizethetetlen. A bejárati előtér fedése, körbeüvegezése több célt szolgál. Hiszen nemcsak kellemes időtöltést…..
Ép testben, ép lélek- tartja a mondás. Ahhoz pedig, hogy a testünk ép legyen, jól kell magunkat érezni a bőrünkben. Ehhez sokszor fogyókúrába kell kezdenünk, amely valljuk be több szempontból sem könnyű. Nézzük meg, milyen tényezők nehezíthetik a fogyókúrát. Miért nehéz a fogyókúra? Az egyik okot…..
Az infrapanel fűtés ára 2023-ra megtérül 2022-ben a modern fűtési rendszerek közül az infrafűtés egyre vonzóbb a magánházak tulajdonosai számára. Oka, hogy az elektromos áram ára nem emelkedik átlagfogyasztás fölött olyan mértékben, mint a gázár, ezzel megtakarítható a rezsiköltség jelentős…..
Megvásárolnád a legszükségesebb csavarokat webáruházból, de nem tudod, melyik típus mire való? Kattints és elmondjuk, mikor melyiket érdemes használni. Aki nemrég kezdte a barkácsolást, elveszettnek érezheti magát a kötőelemek világában. Rengeteg fajtával, fejkialakítással és mérettel…..
NEM A FÖLD MARASZTAL, AZ ÉG NEM ENGED Piréz Kódex (kultúrtörténeti szakfolyóirat), 4652. évf. 2,6180339... számKiadó: Pirézségkutató Intézet Szerző: Bergerhozen E. Balázs A szerző bemutatása: BEB a Piréz Közszolgálati Szemináriumon szerzett Felkent Pirézségkutató végzettséget. Elsőként írta le…..
Ha gyermekei a lehető legtöbb időt a szabadban, például a kertben töltik, ez jobb megoldás, mintha hosszú órákat ülnének a számítógép monitorja előtt. Rajtunk is múlik, hogyan használják ki a szabadidejüket a friss levegőn. Ha a kedvükben akar járni, akkor maga is kiválaszthatja a megfelelő…..
Mielőtt észbe kapnánk, itt a karácsony. Egyre több ház- és lakástulajdonos díszíti otthonát színes fényekkel, hogy a karácsonyi hangulatot a lehető legjobban kihangsúlyozza. Ugyanakkor boldoggá teszi a gyerekeket, kellemesebbé a szomszédok és a járókelők számára a ház körüli utat, és ebben a…..
Az alábbi cikkben a 2021-es fülbevalódivattal foglalkozunk részletesebben, hogy az idei évben is könnyen követhessük az évről-évre változó trendeket. Számos ember követi az ékszer trendeket, hiszen nagyon nagy hatással lehetnek öltözékünkre, bizonyos esetekben egy pár fülbevaló vagy egy…..
Az alábbi cikkben összegyűjtöttük az 5 legjobb elektromos közlekedési eszközt, melyek segítségével hatékonyabban közlekedhetünk a mindennapok során is. Az elektromos járműveknek egyre nagyobb a népszerűsége, ami ma már nem csak az autókról mondható el. Éppen ezért az alábbiakban összegyűjtöttük…..
Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk részletesebben, hogy a szaldó elszámolás megszűnésével az új rendszerben is érdemes-e beruházni napelemes rendszerbe. A napelemes rendszerek piacán nagy változást okoz, hogy a korábbi úgynevezett szaldó elszámolást kivezetésre kerül, és pár év múlva csak az új…..
A szépségiparban hódít a kollagén, mint alapanyag, ám azt kevesen tudják, hogy mire is jó pontosan és hogyan érdemes alkalmazni. A kollagén nem csodaszer, hanem a szervezetünkben leggyakrabban jelen lévő fehérje, amit a szervezetünk maga állít elő aminosavak segítségével. Megtalálható a…..
Egy szép ovis ágyneműben könnyebb az alvás! Ha Te is a legjobb ágyneműhuzatot szeretnéd megtalálni kislányod számára, ez a cikk Neked szól! A lányok nagyon igényesek környezetükre. Szeretik a szép dekorációt, ruhákat és használati tárgyakat. Örömöt szerez nekik a színek és a minták harmóniája.…..
Az minőségi ipari kerekek kiválasztása minden vállalkozás számára fontos. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük, hogyan válasszuk ki a legjobb ipari kerekeket. A versenyszférában, ahol minden nap a konkurenciával kell élet-halál harcot vívni, kiemelten fontos hogy sehol se legyenek fennakadások.…..
A paneles infrafűtés előnye, hogy energia- és költségtakarékos. Mitől takarékos az infrapaneles fűtés? Attól, hogy az elektromos infrapanelekből kiáramló hősusugarak energiája nem a szobalevegő felmelegítésére fordítódik, hanem az ott tartózkodó lakók testét melegíti és a faltól, bútortól stb.…..