Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rusalka

24 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
-Ezt nem hiszem el, édesapám. Hallottad Ferikém, mit találtak ki ezek már megint? Ezt figyeld, itt van e. Megszűnik az angoloktatás egész Magyarországon. Slussz, kész. Emlékszem, hogy a kisebbik lányomék olyan 88 körül még tüntettek is az iskolában, hogy ne oroszul kelljen…..
2perc Kínai billentyűzet 2011.05.18 18:49:00
Optikai illúziók, elképesztő étel művészet és egyéb érdekesség! Katt ide!..
Nagy híve vagyok a Wikipédiának, ami az esetek többségében nagyon hasznos információkkal szolgál egy valamennyire is érdeklődéssel övezett témában. Természetesen a műfajból adódóan mindig lesznek, akiknek az adott dologról alkotott véleménye radikálisan eltér a…..
Rusalka 2011.04.30 16:01:23
@powerage: Persze, hiszen a papír alapú enciklopédiába esélyed sincs betuszkolni az amatőr zenekarod hajdefontos cikkét meg az öt fős vállalkozásodét, amit reklámozni akarsz. :) mert ott nem egy 200 fős közösség dönt, hanem egy szerkesztőség, ahova BE SE JUTSZ nyomtatás előtt és a véleményed se mondhatod el. És a hibákat se javíthatod ki. Mert azt ugye te sem gondolod, hogy minden nyomtatott enciklopédia hiba nélkül való? :)
A Csillag születik és a hasonszőrű tehetségkutatók elsődleges célja, hogy egy olyan műsort prezentáljon a nézőknek, amit érdemes nézni, amiben van kiért szurkolni, főleg az ún. rút kiskacsáknak, akiket első látásra kiröhögünk, de produkciójuk végére telesírjuk a…..
Rusalka 2011.04.27 14:14:03
Az emberek azt nézik, ami van. Sokan elfelejtik, hogy nincs mindenkinek ebben az országban 40 csatornás kábeltévéje meg parabolája. A többségnek bizony csak a jó öreg M1, RTL és TV2 jön be. Amíg a csatornák a szemetet sugározzák, addig az emberek a szemetet fogják nézni. Nagyon kevés olyan adó van, ahol normális dolgok mennek és nem nézhet az ember éjt-nappallá téve Discovery-t (akinek van) vagy Comedy Centralt, mert azt is megunod. A többi adón is mennek a harmincadszori ismétlések. Anyám lelkes VV-néző, meg Csillag születik-néző, és mikor megkérdem tőle, miért nézi ezt a szart (különösen azt a sok parasztot a villában), akkor megrántja a vállát: "mit nézzek? Minden csatornán ismétléseket adnak", ő meg ha egyszer már látott egy filmet vagy sorozatot, nem akarja még egyszer megnézni. Szóval nálunk ezért megy a VV meg a Csiszü, az éppen aktuális CSI-epizód ikszedik ismétlése helyett. Ha a kereskedelmi tévé mást vetítene, mást néznének az emberek. Azt nézik, ami van. Ha az adók úgy döntenének, hogy mostantól főműsoridőben versmondás lesz, azt is néznék és szavaznának lelkesen a legjobb versmondóra. Én sokkal jobban örülnék, ha a kereskedelmi adók inkább valami új, kafa sorozatot vennének meg, mint ezeknek a házi valóságshow szaroknak. Főműsoridőben bámulhatom Alekosz löttyedt seggét... :) Az ORTT helyében rég megbüntettem volna az egész bagázst, mert ez nem főműsoridőbe való cucc.

A profi-amatőr hülyítéshez meg csak annyit: aki elhiszi, hogy mondjuk a Pusztaröcsögéről gyütt János bácsinak istenadta operaénekesi tehetsége van, de úgy, hogy Pavarotti elbújhat kétszer, az meg is érdemli, hogy hülyítsék. Egy dolog, ha valakinek szép a hangja, de a képzett hangot szerintem fel lehet ismerni akkor is, ha az ember nem járt zeneiskolába.
Az utóbbi egy évtizedben nagyot változott a kínai filmipar. Az ősi kínai történelmi eposzok megfilmesítése a legjövedelmezőbb üzletággá vált. Az ország vezetői maguk is ráébredtek micsoda erők rejtőznek a múlt bölcsességében és nem fukarkodnak pénzeszközökkel, ha…..
Jay Chou neve itthon talán csak a hardcore Ázsia-rajongóknak lehet ismerős, pedig a rock-pop-rap-R&B-kínai népzene fúzióját létrehozó 31 éves fiatalember egész Ázsia legnagyobb szenzációja, aki Hollywoodot is hamarost meghódítja. Chou tajvani születésű, és már…..
Ayyildiz - a Félholdas blog teszt 2010.01.28 14:17:00
Bárcsak kitágíthatnám mellkasom kalitkáját Bárcsak megérinthetném, megállíthatnám dobogását Bármit tegyek is üres helyedre, nem tölti be Percenként szakad fel belőlem a sóhajtás Bárhogy legyen is, annyira hiányzol Üres gondolatfelhő lebeg fejem felett Mióta…..
Dogan laza csuklómozdulattal vágta be a kocsi ajtaját, kattant a központi zár, majd sarkon fordult és felsétált a szűk, macskaköves utcán a stúdióig. Alacsony, egyszintes ház volt, kis kerttel, fehérre festett, ódon kerítéssel. A kertben álló egyetlen orgonafa metszetlen ágai…..
Kapuzáráis pánik? Cool stílus? vagy egyszerűen csak elment az esze? Nem tudtam eldönteni, amikor megláttam Tarkan fején azt a borzalmat. Mondhatják nyugodtan, hogy művészi szabad(os)ság, meg hogy a rajongóknak nem illik (?) kritizálni, de én kimondom kerek-perec. Szerintem ocsmány.…..
Szerencsés vagyok. Kezemben tarthatom az év két legütősebb rockalbumát. Mindkettőtől padlót fogtam, jelenleg is épp az agyamat vakargatom össze tőlük. A maNga 2004-ben adta ki első albumát, így négy és fél évnyi várakozás után, bizony már csaknem letettem arról, hogy ezek…..
 MÁRCIUS 28. MADRID. Santiago Bernabeu Stadion, 22:00.Fontos, nagyon fontos mérkőzés. Az 5. csoport első két helyén álló alakulat csap össze szombaton Madridban (majd Április 1. Isztambul lesz a 2. mérkőzés a 2 csapat között).  A csoport állása (4 forduló…..
Törökország talán még nincs felkészülve egy ilyen előadóra. 4.5 oktávnyi hangterjedelmével önmagában is lenyűgöző, zenei stílusa pedig felkavaró. Cem Adrian jugoszláv-török származású szülők gyermekeként látta meg a napvilágot Edirnében, fényképészetet és…..
... akkor néhányan elszörnyednek, hogy "tejóistenmegszentmária", hát Pavarotti, mint rocker? Na jah, Pavarottit én sem tudnám elképzelni, amint pogózik egy metálfesztiválon... De vannak rockénekesek, akiknél bizony igencsak hasznos az operaénekesi múlt. Itt van mindjárt…..
Félrefordítások A balek 2009.01.29 21:00:00
Kilfenora beküldése annyira megtetszett, hogy soron kívül teszem ki. Hugh Laurie (igen, ő Dr House) The Gun Seller című könyve a téma, ami nálunk A balek címen jelent meg. Ezúton is szeretnék gratulálni a Kelly Kiadónak, hogy ilyen minőségi munkát sikerült megjelentetniük. Több…..
tempx igazán remek darabot talált:Travel channel, főzőműsor (http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=9080026&i_where=1&i_where_tv=1), éppen egy törökországi érdekes tájat mutatnak, sótól fehér, sziklás, forró termálvizes, természetes tó, valami ilyesmi:A kísérő…..
Azt már a korábbi tucatnyi hibával sikerült illusztrálni, hogy a Jóbarátok hazai bukásának mi volt az egyik oka (mondjatok még egy országot, ahol bukta volt ez a sorozat!). Most Will gyűjtése következik:Nem tudom, hogy volt-e már az alábbi Jóbarátok gyöngyszem: 3. évad, 9. rész.…..
 Aki csak egy kicsit is jártas a török zene világában, annak Emre Aydin neve is minden bizonnyal ismerősen cseng, annak ellenére, hogy viszonylag új névnek számít a szakmában. 27 éves, Afili Yalnizlik című albuma két éve jelent meg, és a fiú mindent megnyert, amit csak lehet.…..
Ma mérföldkőhöz érkezett a Wikipedia magyar verziója. Megszületett ugyanis a százezredik szócikk. S ez azt jelenti, hogy az ötödik éve létező magyar kiadás belépett végre a legnagyobb Wikipedia-kiadások közé, a 22. helyre.Amúgy a hasonló nagyságú nyelvek közül a csehek…..
Rusalka 2008.07.17 18:58:03
A járőrökről pedig annyit: senkinek nem harapják le a fejét, ha nem úgy viselkedik, hogy leharapható. nem egyser és nem kétszer találkozom magam is olyan szerkezstővel, aki más oldalkról kopipésztel "szócikket", aztán mikor törlik háborog hogy "demé???, gürcöltem vele". Annak ellenére, hogy naaagy piros betűkkel figylemeztet a wiki mindnekit, hogy minden jogsértő anyagot el-tá-vo-lí-tunk. Az illető vitalapján mindig értesítjük az újoncot, hogy figyi, nem kéne, mert itt meg itt van az iránylev, amit elolvahatsz: ezt meg ezt lehet, amazt meg amazt nem lehet a wikire feltölteni. sajnos az ilyen szerkeszők többsége fittyet hány a jószándékú figyelmeztetésre, és vagy leüvölti a több éve szerkezstő veterán fejét, hogy hogy merészel beleszólni, vagy nem is reagál és nyomja fel tovább a kopipésztet, a jogsértő képeket, vagy éppen a reklámot a saját cégéről, aztán háborog, ha kiadják az ő meg a szócikkei útját. Hál istennek vannak normális újoncok is, akik megfogadják a tanácsokat, és pár nap/hét alatt rutinos, hazsnos szerkesztőkké válnak, nekem is volt szerencsém több ilyen szerkesztőhöz is, aik cstlettek-botlottak az elején, de aztán segítséggel megtalálták a helyüket a wikin. Így aki háborog "hogydemér törlik ki a cikkeimet", az üvöltözés helyett inkább olvassa el az ide vonatkozó irányelveket, amiket MINDIG megkap a vitalapjára, ha valamit nem úgy csinál, haogy kellene. A aj az, hogy az emberek előbb gondolkodnak meg cselekdnek, és nem néznek utána a dolgoknak. A wikipédia is egy közösség, és mint minden közösségnek vannak szabályai, amit egyesek megpróbálnak akarva vagy akaratlanul figyemen kívül hagyni.

Az enwiki pedig semmivel sem jobb, mint a magyar. Nem egy olyan cikket írtam a magyar wikire, ami az enwikin csonk volt, vagy annyi se, vagy éppen tele volt forrás nélküli információval, és úgy vettem át, hogy magam keregettem hozzá érdemi forrásokat. Az enwiki nem különb, csak NAGYOBB :)
A törököket sújtó példátlan sérüléshullám, és a négy eltiltás miatt elképzelhető, hogy a török válogatott nem tud majd hármat sem cserélni a németek elleni eldöntőn (bár Servet és Metin azért csak felépül, állítólag van arra is esély, hogy Emre beszáll). Fatih Terim…..
A foci nem kifejezetten női sport. Bár van női válogatott, azért a férfiak titokban kikérik maguknak: a magánéletben rózsaszín kistáskával, körömcipőben sasszézó csajok csak ne akarjanak focista babérokra törni. Igenám, de a nők egy része mégis szereti a focit. Igenis…..