Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vixa

26 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
VIXTERIOR Ion Hotel - Izland 2016.10.04 19:57:12
Ez a különleges hotel Izlandon, Reykjaviktól kb. egy órányira található igazán festői, szinte már nem is evilági környezetben.  Hosszú listát lehetne írni azokról a filmekről, amelyeknek az alkotói ezt a környezetet álmodták meg díszletként. A teljesség igénye nélkül: Gyűrűk Ura trilógia, Trónok…..
VIXTERIOR Kapszula gardrób 2016.10.04 18:58:40
Kicsit most más téma, nem klasszikus értelemben vett lakberendezés. Már amióta először találkoztam a kapszula gardrób elnevezéssel külföldi oldalakon, azóta akartam magamat mélyebben beleásni a témába. Hála a sok akciónak és a környék turkálóinak, rengeteg ruhát sikerült felhalmozni. Miután…..
Ma már nem jellemző, hogy bakelitlemezt hallgassunk, főleg nem, hogy vegyünk. Kivétel persze akinek van hozzá lejátszója és régről összegyűjtött kollekciója, esetleg szakmája miatt dolgozik vele. Azonban a megunt vagy megörökölt darabok, lejátszó híján nem hallgathatóak, de újra régi fényükben…..
Vixa 2016.09.23 10:24:05
@Kaszáspók: Sajnos a menyasszonyi ruha már nincs meg, de a megörökölt damaszt abroszokat a pasim törlőrongynak használja a motorjához nagy előszeretettel. :))))
Viccen kívül, valóban igazatok van, hogy bizonyos körben van rá kereslet és megfelelő technikai háttérrel remek eszköznek számít, azonban a cikkel azoknak szerettem volna ötletet adni, akik nem akarják (vagy nem tudják) eladni/hallgatni és kidobni sem akarják, mert ilyen is van nem kevés.
Vixa 2016.09.23 10:26:41
@Mad Mind: Köszi az észrevételt. A bakelit a köznapi neve, ezért írtam így.
VIXTERIOR Álmennyezetet mindenhova 2016.09.17 21:22:42
Annak, hogy valaki az álmennyezet mellett dönt, több oka is lehet. Egyrészt a belmagasságot is csökkenthetjük vele, de gyakori a világítás elrejtése, gépészet takarása, akusztika vagy esetleg design szempont is. Ha magas belmagasságunk van, akkor a fűtésszámlát tudjuk jelentősen csökkenteni a…..
VIXTERIOR Így dobd fel a konyhát! 2016.09.16 09:00:41
Időnk nagy részét a hálószoba mellett a konyhában töltjük, ezért egyáltalán nem mindegy milyen az a konyha. Az idő múlik, elavulttá, régiessé válik és persze az ízlésünk is változhat. Mivel a konyhák általában beépített szekrényekből és jól lerakott lapokból állnak, csak teljesen szétbombázva…..
VIXTERIOR Legyél kábelbarát! 2016.09.15 14:50:56
Mindenkinél vannak ilyen-olyan kábelek és vezetékek lent és fent egyaránt, amik megkeserítik az életét, mert folyamatosan útban vannak, beleakadunk vagy csak csúnyák. A "lapostévék" elterjedésével pedig még inkább megnőtt a kábelek száma, amit nem szeretnénk látni. Amint a falra rögzítjük ott fognak…..
VIXTERIOR Milánói Muddica 2016.09.14 13:59:24
Az olasz DiDeA Stúdió munkáját dicsérik a következő képek, amelyek egy Milánóban található étterem-bolt, a Muddica átalakítását mutatják be. A megrendelők igényei szerint egy otthonos és kényelmes helyet szerettek volna, ahol az emberek bejönnek és szívesen töltik az idejüket ott. Helyi termékeket…..
VIXTERIOR Ha el szeretnéd adni... 2016.09.13 22:19:54
A legtöbb lakás, még ha 30 évig is lakunk benne, átmenetinek számít, így előbb vagy utóbb eladósorba kerülhet. Ma már az internetnek köszönhetően mi magunk is hirdethetjük a saját házunkat, de kiadhatjuk ingatlanközvetítő cégnek is. Ők természetesen jutalékért cserébe dolgoznak, és a szerződés elég…..
Még tart a nyár, de már csak néhány nap és könyörtelenül őszbe fordul az idő, meghozva ezzel a hűvös időn és esőn felül, azt a bizonyos érzést, hogy már megint elment a nyár, már megint itt az ősz és megint lassan Karácsony is közeledik. Előtte azonban van néhány ünnep és őszi téma amihez egyszerűen…..
Kicsit megtévesztő voltam a címbe, mivel az ablakok növelése építés nélkül valójában nem lehetséges. Ami azonban lehetséges, hogy nagyobbnak tűnjön a valódi méreténél. Mutatok néhány tippet hogyan. Első és legegyszerűbb, ha a függönyeinkkel variálunk. Ha a meglévő magasságnál feljebb tesszük, máris…..
VIXTERIOR Barátunk a belmagasság 2016.09.01 12:39:45
Nem olyan régen összefutottam egy ismerősömmel, akivel néhány szó után előkerült a belmagasság témája. Mostanában költöztek egy klasszikus belvárosi lakába, amit nagyon szeretnek a maga cca. 3,5 méteres belső méreteivel együtt, viszont néhány szobában szívesen megosztanák a teret valamilyen…..
VIXTERIOR KEDDvenc - Réz-design 2016.08.30 09:56:08
Néhány éve lett egyre népszerűbb és nekem is toplistás a réz mint építészeti és lakberendezési anyag. Ez lehet nagy felületű burkolat vagy csak egy-egy kiegészítő, mindenképpen látványos eleme lesz a lakásunknak. Idővel, és főleg nedves-párás környezetben patinássá válhat, de ettől csak még…..
VIXTERIOR Hatósági kisokos 2016.08.30 08:58:47
Az egyszerű bejelentés idei évtől lépett életbe, és az elmúlt időszakban is több módosításon ment keresztül. A lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016. (VI. 13.) Korm. rendelet alapján történhet a bejelentés, amely csak és kizárólag 300 m2 alatti lakóépületre vonatkozhat.…..
VIXTERIOR Hatósági kisokos 2016.08.29 22:32:38
A legegyszerűbb esetet nézve, minden építéshez kell építési engedély, amely nem szerepel a 312/2012 (XI.8) Kormányrendelet mellékletében felsorolva. Nem kell engedély azonban a 300 m2 alatti lakóépületek építéséhez, amelyeket ún. egyszerű bejelentéssel kell elindítani. De! Csak és kizárólag…..
VIXTERIOR Panel újrahangolva no.2 2016.08.29 20:40:59
Már írtam Csap Viktor panel felújítási projektjéről...és sikerült neki és csapatának újra megalkotni egy nagyon trendi lakást. Az 50 m2-es panellakás eléggé sötét volt, így mindenképpen nagy üvegfelületekkel kezdtek dolgozni, amelyhez minőségi anyagokat és design bútorokat passztintottak. Végezetül…..
VIXTERIOR Hatósági kisokos 2016.08.29 20:36:30
Szeretném eloszlatni a ködöt, ami az utóbbi időben kialakult és néhány cikk erejéig elmagyarázni, hogy jelenlegi (2016.augusztusi) állás szerint, melyek azok a munkák, amelyekhez engedély kell. Az építési tevékenységgel összefüggő hatósági eljárásokat a 312/2012.(XI.8.) Kormányrendelet…..
VIXTERIOR Tippek iskolakezdésre 2016.08.23 19:28:35
Visszaemlékezve az iskolásévekre a legjobb része a sulikezdésnek az, hogy előtte könyvekért kellett menni na meg a bevásárlás. Ilyenkor mindig erőteljesebben próbáltam sugallni, hogy nekem most kellene egy új (nem mellesleg 28.) tolltartó és nem jó a sima ceruza és radír hanem az…..
A táblafesték már évek óta betört magyar trendek közé, számtalan módon és felületen lehet vele dolgozni. Ma már a színes verziók itthon is elérhetőek, de nekem személy szerint még mindig a fekete a nagy kedvencem. Lehet használni a konyhában mint üzenőfal, dolgozóban,…..
VIXTERIOR 5 ötlet esős napokra 2016.08.22 09:03:24
Az idei nyár nem igazán bővelkedett kánikulás napokban, sokszor esett és viharos volt. Nyaraláson az ember még csak-csak túléli ezeket a napokat, de munkanapokon kínlódás felkelni, dolgozni és úgy eleve létezni. Ősszel még több ilyen esős nap lesz, de nem kell egyből elkeseredni, ilyenkor is lehet…..
VIXTERIOR Panel újrahangolva 2016.08.19 15:41:08
Már lehet, hogy többen összefutottak különböző blogok vagy weboldalak jóvoltából a következő panel-átalakítás képeivel, mivel eredetileg 2009 körül publikálták. Az ötlet Csap Viktor fejéből pattant ki, mert miért is ne lehetne egy panelt úgy átalakítani, hogy az megfeleljen a mai igényeknek. Mert…..
Az utóbbi években fürdőszobák tervezésében elmozdult talán egy kicsit az emberek gondolkodása és ízlése a modernebb vonalak és színek felé, de még mindig stabilan tartja magát a BÉZS-imádat. Ezt szeretném ellensúlyozni a következő néhány képpel, amelyek mind mind a szürkét mutatják be. Nem utolsó…..
VIXTERIOR Falszínek - a fehér 2016.08.08 12:31:33
A legnépszerűbb és szinte minden térben megfelelő fehér mellett ma már számtalan szín áll rendelkezésünkre beltéri és kültéri festékekből egyaránt, mégsem írhatjuk le egyből ezt a színt sem. A fehér egy nagyon univerzális, ugyanakkor nagyon tiszta szín. A legegyszerűbb, könnyű vele festeni, azonban…..
A meglévő házak/lakások felújításakor az egyik legköltségesebb tétel a fürdőszoba újragondolása lehet. Számtalan variáció elképzelhető és csak az anyagi keretek szabhatnak határt a lehetőségeknek. Összeszedtem 5 fontosabb pontba az felújítás előtt eldöntendőket...
Az épületek és terek kialakításában több szakma is van, amiket megkülönböztethetünk, mindegyik függ a végzettségtől és a munkavégzés típusától. Vegyük sorra őket egy kicsit (a teljesség igénye nélkül):..
VIXTERIOR Heti KEDDvenc 2016.08.03 12:09:07
Egy magára valamit adó blog nem működhet állandó téma nélkül. Ez pedig itt nem más mint a  Heti KEDDvenc. Minden kedden egy-egy számomra kedves téma vagy tárgy kerül bemutatásra. Ezen a szép napos augusztusi napon ez nem más mint a szódásüveg. Kicsit talán furcsa elsőre egy ennyire retro tárggyal…..