Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RuinDone

11 bejegyzést írt és 148 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
New World Chaos Oda az arany 2017.01.07 00:40:50
Mai hír miszerint: Matolcsyék eladták a magyar aranytartalékot. A részletekből pedig kiderül, hogy nem eladták hanem valami követelésre cserélték. A fenti ábra azt mutatja, hogy a Comex nevű ezzel foglalkozó piacon mennyi arany és mennyi követelés van. Hogy mit is csinál ez a Comex azt nézzük egy…..
Ott hagytam a nőt. Már nem hallok semmit. A diszpécser megígéri, hogy amilyen hamar lehet, kiküldenek rendőröket. Elköszönünk. Még nem vagyok otthon. Félek, hogy kerülő úton kiérve a Blahára meglát ez a férfi, és bántani fog, és közben az jár az is a fejemben folyamatosan,…..
Mindig is hülye voltam a kémiához: sosem tudtam kiigazodni a diasztereomerek és nukleofil addíciók bizarr világában, a száraz, számolgatós egyenletek megoldását pedig mindig lemásoltam a szomszédról vagy kipuskáztam a csúsztatható fedelű számológépembe rejtett…..
A Körúton Kívül Mi ez a blog? 2014.09.12 18:52:48
Mi van a Körúton kívül? 9 millió ember, akik rettegnek munkájuk és egzisztenciájuk elvesztéstől, és kevéssé tudja őket érdekelni az őket csak eszköznek tekintő pártok aktuális mondvacsinált vitája, a jobb- és baloldali kulturkampf aktuális fejezete. A Körút alatt mi…..
RuinDone 2014.10.03 08:40:33
Élhető zóna Egy újabb Milla? 2014.06.02 14:31:47
Amikor megjelenik a köztérben egy új szerveződés, akkor a megjelenéssel jönnek azok a hangok is, hogy „ez is csak egy újabb Milla lesz!”. Ugyanazok a civilek? Ugyanazok a módszerek? És emiatt: ugyanaz az eredmény(telenség)? Érdemes így ezekkel tartani? Ha végignézzük az elmúlt…..
RuinDone 2014.06.03 01:32:33
Halihó! Én a hahában tevékenykedtem, onnan származó tapasztalataimra tudom ráhúzni a cikk gondolatait. Vannak amikkel nagyon egyetértek és tökéletesen lefedik a valóságot. Ilyen pl "A lassúságot, a belső munkakultúra hiányát és a terjengős, parttalan vitákat „bázisdemokráciaként” magasztalták, afféle „erényekként” fogták fel, bele sem gondolva ennek gyakorlati következményébe, az eredménytelenségbe." vagy az, hogy "a feladatok teljesítésére és nem csupán azok „megvitatására” szolgál." Sajnos a hahában semmiféle munkakultúra nem volt, talán mert nagyon fiatalok voltak az emberek talán nem, már sose derül ki. Érdekes, hogy még egy WoW klán is összeszedetebb és céltudatosabb volt mint a haha így utólag visszanézve.

Nagyon nem értek egyet viszont a hierarchiára és a "kommunikációs team"re vonatkozó meglátásokkal. A komteam nálunk csupa kamerafüggő, felsőbbrendűségi tudattal alaposan ellátott emberkéből állt akik többet ücsörögtek a szekéren mint tolták azt. Az anarchia pedig, aminek én pl lelkes híve vagyok de azért koránt sem ez volt az alapbeállítás a nagy többségnél, jól működne ha ésszel csinálnák az emberek. Nem kellenek fix pozíciók, de főleg nem fix emberek ezekben a pozíciókban mert akkor a később érkezők elveszítik a lelkesedésüket, ahogy ez meg is történt, ha azt látják, hogy minden kártya, főleg az ászok, előre le vannak osztva.

Mindent bele, de ezt a hierarchiát kár erőltetni.
A Wall Street farkasa már a megjelenése előtt szóbeszéd tárgya volt. Mikor elterjedt a híre, hogy Scorsese és kedvence, Leonardo DiCaprio ismét együtt dolgozik, érezni lehetett, hogy van valami a levegőben. Hatalmas bukás, vagy óriási siker. Aztán kijött AZ a trailer.  AZ,…..
Egy hete döntött a Diákhitel Központ, hogy további 1%-kal csökkenti a Diákhitel kamatát. Ennek örömére Kadlec Gergelyt, végzős mérnökinformatikus hallagtót, a Hallgatói Hálózat aktivistáját kérdeztük. Kadlec nemrégiban a HaHa blogján is kritizálta a Diákhitel 2…..
RuinDone 2013.12.22 22:51:43
@croesus: a 3% es a 6,3% kozti kulonbseg nem az idotartambol hanem a CDSbol jon.

"Nem arról van szó hogy nem tudná elkölteni a kölcsönadó (=megtakarító) a pénzét, hanem arról, hogy hajlandó lemondani bizonyos fogyasztásról, ezért jár neki egyfajta kompenzáció."

es megis milyen fogyasztasrol mond le? nem vesz 20. ferrarit? napi 2 don perignon helyett nem iszik 3at? 20 millios ora helyett csak 10 milliosat hord? ezek a penzek olyan helyekrol jonnek ahol mar nem lehetne egyszeruen tovabb novelni a fogyasztast. Kemenyen probalkoznak az igaz, urutazassal meg kie a legnagyobb jacht versneyeken.

"Az adott diplomával elérhető jövedelem illetve a diploma nélküli jövedelem különbsége a képzés hozam"

manapsag mar a tesco penztarosi allasra is diplomasok jelentkeznek, a bankok ugyfelszolgalatan gazdasagi diplomas emberek ulnek, allitolag bolcseszek sutik a hamburgert. Onerobol szinte lehetetlen belepni a munka vilagaba diploma vagy gyakorlat nelkul igy a diploma nelkuli fizetesek mesebeli osszehasonlitasi alapok.

"A jelenlegi rendszerben egyiket se sikerült bürokratikus eszközökkel kezelni, de majd a piac rendet tesz"

felhivnam a figyelmed a hallgatok elso pontjara "Követeljük a köz- és felsőoktatás átfogó reformját az érintettek bevonásával!" nem a piac bevonasarol van szo de gyokeres valtoztatasrol, a DH2 bevezetese nem ilyen, csak egy berheles

"nagyobb mértékben tudja növelni az elérhető jövedelmét, mint a hitelkamat. Egyszerű matek."

a devizahitelesek meg siman tudtak torleszteni a hitelt - egyszeru matek- amig be nem utott a krach, ami kodolva volt a rendszerbe. ebbe a rendszerbe is kodolva van a krach. a 13x ROI pedig az atlag

@droid_: mondjuk egy elismert professzor ir egy konyvet, ennek a kivonataibol irodik egy cikk vagy tart rola egy eloadast egy konferencian errol keszul egy video ami felkerult a youtubera. Miert alacsonyabb erteku a youtuberol megszerzett azonos informacio a tobbi helyrol megszerzettnel? De nem innen szerzem az alapgondolatok nagy reszet hanem Silvio Gesell Természetes gazdasági rend cimu konyvebol, a tobbit mint irtam megfigyelesbol es logikazasbol, cikkekbol, konfereciakon es ketsegtelen neha ezek youtubon a legelerhetobbek.

alfahir.hu/sites/barikad.hu/files/images/allamdosag1.jpg
nezd csak ezt a kepet 1990tol 2007ig 2rol 16 ezer milliardra nott az allamadossag 17 ev alatt 3 duplazodas es en nem latok olyan dolgot a jovoben ami ezen a trenden valtoztatna, vagy szerinted hirtelen lesz valahonnan kulon penz a DH2 kamataira? az nem hitelbol lesz fizetve? es ne mond hogy elinflaljak mert kurva erosen probalkoznak de nem akar osszejonni
RuinDone 2013.12.22 22:54:53
@droid_: jah huh a brutto netto kimaradt, szoval a 180/118 egy 2 millios tartozashoz lett kiszamolva peldakent. ebbe max 250 ezer/felev tandiju kepzes fer bele (7 felev nagy hasrautesre majd excelt ragadok ha ragaszkodsz hozza) ebbe pl mar BME-s kepzesek nem fernek bele, es nem csuszhatsz 1 felevet se
RuinDone 2013.12.22 22:59:23
www.doctorhousingbubble.com/wp-content/uploads/2011/04/student-loan-debt-sallie-mae.png
ezen a kepen pedig 30 ev alatt 8szor duplazodott meg az osszeg

a szemelyes(kedo) felvetesekre nem kivanok kiterni mert, hogy en ki mi miert mennyire vagyok szamit a legkevesbe
A Magyar Nemzet értesülései alapján összeállította a Hír TV. ..
A cigik felizzása viszont mindig óriási tolongáshoz vezet, fene se érti. ..
Napra pontosan egy éve a Hallgatói Hálózat hívására az ELTE lágymányosi kampuszán gyűltek össze azok a hallgatók, oktatók és szimpatizánsok, akiket felbőszített a Hoffmann Rózsa által előző napokban bejelentett felsőoktatási átalakítási terv, amely radikálisan…..
Hallgatói Hálózat A diákhitel 2 2013.10.09 21:00:00
Véleményes poszt a diákhitelről. Ha vitatkoznál vele, tedd meg kommentben, a szerző is ott fog ólálkodni! Ha részletesebben is kifejtenéd az ellenvéleményed, küldd el az írást, és közzétesszük. A diákhitel 2 az az intézkedés mellyel a kormány a jelenlegi adófizetők…..
RuinDone 2013.10.11 17:54:31
@rxtr: nah engem is elkezdett foglalkoztatni az a kerdes, hogy "es ez a kamattamogatas mennyibe kerul majd az allamnak evente" bar rohadt nehez ra valaszolni es lehet nem is jol szamolok de egyutt biztos kihozunk valamit a vegen. Meg kell elni egy csomo feltetelezessel, hogy el tudjunk kezdeni szamolni. Mondjuk azt, hogy 5000 ember veszik fol, mindenkinek 200 ezer a tandija es ez nem valtozik. Tegyuk fel mind az 5000 ember talal munkat es vissza tud fizetni havi 20 ezer forintot. Akkor szerintem valahogy igy alakulnak a koltsegek: docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AqnNdSdIo34vdHk4Qnh0X3NtaEpLR2xGWHlpOTMxNlE&usp=sharing
tehat az allamnak 1 ev tanulonak kamattamogatasa osszesen 6,27 milliard forintba kerul 15 evre elosztva, evente 400 millio. Es ez csak 1 evfolyam.

Vagy szerintetek, hogy kene szamolni?
RuinDone 2013.12.07 23:06:48
@Jonpali: udv nalunk, bocs, hogy ilyen keson valaszolok. Linkeltem egy szakmai leirast a carry traderol (tozsde.mlsv.hu/?p=1126) ennyi volt az alapveto felkeszules, es a leiras kisertetiesen illik a devizahitelezesre. A 3-6-3 pedig csak egy szleng de azt jol bemutatja, hogy a devizahiteleknel 2 szerzodes volt, az egyikben szerzett a bank olcso chf kolcsont a masikban pedig dragan nyujtott forint hitelt. Ezek kozul az elso marha kockazatos a masodik pedig remekul vedett mindenfele kezesekkel, ertekbecslokkel stb stb. Viszont a bankok az elso szerzodes osszes rizikojat beleirtak a masodik szerzodesbe. A befuccsolo spekulacio meg igy is utolerte a bankokat, az egyetlen tortenes amire a "devizahiteles mentes" raillik is ezert tortent itt egy cikk rola: index.hu/gazdasag/magyar/bnkmn081106/
a fent linkelt cikk ezt irja le a 2-3-4. bekezdesekben.
A szegénységgel sokkal könnyebb leszámolni, mint azt bárki gondolná, egy valamit kell adni a szegényeknek: pénzt.Két közgazdász - Elizabeth Stoker és Matt Bruenig – úgy véli, hogy az Egyesült Államokban könnyedén lehetne csökkenteni a szegénységet, akár a felére is,…..
RuinDone 2013.11.04 21:00:12
Huh nagyon sok dolog elhangzott már de szeretnék egy új nézőpontot behozni a vitába, ez pedig a pénzkibocsátási reform. Most a pénz úgy jön létre, hogy a bankok kihitelezik, ha ezt cserélnénk le arra, hogy a pénz úgy jön létre, hogy hónap elején lekönyveljük az embereknek akkor egy új aranykor köszönt ránk a FNA által és csak röhögni fogunk az eddigi közgázon.
Nagyon nehéz téma, az emberek nagy része jogosan nem tudja mi az a pénz, mire jó, mi az "értéke". A pénz értéke semmi más mint, hogy a segítségével a létező legegyszerűbben megoldható az áruk cseréje, ennyi. Semmi több. Mondjuk én építek egy házat te pedig meg akarod venni a bank pedig kihitelezi a pénzt ami a cseréhez kell. De az érték nem akkor jön létre amikor a bank utal hanem amikor én rakom a téglát illetve amikor te 8tól délig a törlesztőrészletet dolgozod le. A feltétel nélküli alapjövedelem nem ingyen kapott javakat jelent hanem feltétel nélküli cserét. Ha pedig a csere szabad az emberek is fellélegezhetnek egy kicsit az örökös mókuskerékpörgetés után.

Fentebb már írta valaki, hogy FNA rendszerben is ugyan úgy éhenhalnak a lusták mint manapság ezen kár aggódni. Ugyan ezek a kommentelők aggódnak azokon akik a mostani rendszerben jutnak munka nélkül javakhoz? A járadékosok akik földbérből lakbérből kamatokból élnek (nagyon jól) egy perc munka nélkül jutnak javakhoz. Ellenük kéne lázadni nem az FNA ellen.
Ha személyesen is beszélgetnél a témáról gyere el holnap a tüntetésünkre:
www.facebook.com/events/452461381527845/
Ez, feleim, mármint a Dexter nyolcadik évadát és egyben a sorozatot is lezáró epizód egy kalap szar volt. Biztos lehetne ezt szebben is írni, meg eufemizálni, hogy nem volt olyan jó, esetleg lehetett volna jobb is, de minek, ez így úgy volt elbaszva, ahogy azt a közmondásos…..
A képet elnézve rögtön világossá vált miért azt a konkrét tagunkat hívták meg akit. ..
Átlátszó Trollkodás Eltűnt 2013.06.18 04:02:22
Az egyik szorgalmas kormányszóvivő megint Bajnaizza a HaHát. Nem is linkelem kitalálhatjátok. Nekem nem fér a fejembe miért erősítik azt a szerencsétlent volt-van MSZP-st neki tulajdonított diákaktivistákkal, aki szuper "rendszerváltó" pártját alig tudja a parlamenti köszöb…..
Egy régi hiány pótlására, óvatosan, 40 ezer karakter! A legfontosabb társadalmi kérdések – (1) az elszegényedés és a növekvő munkanélküliség, (2) a tömeges kivándorlás és a demográfiai krízis, (3) az egyenlőségpárti szociálpolitika és segélyrendszer pusztulása, a…..
  Balog Zoltán miniszter Emberi Erőforrások Minisztériuma     Tisztelt Miniszter Úr!       Mint az bizonyára Ön számára is ismeretes, az elmúlt időszakban bekövetkezett zárolások és elvonások súlyosan érintették a magyar felsőoktatást.…..
A felsőoktatás helyzetéről tartott csütörtökön vitaestet a Magyarországi Egyetemisták Reform Társasága (MERT), melyre saját képviselőjükön kívül meghívták a Hallgatói Hálózat és a Magyar Tavasz mozgalom egy-egy tagját is: így két jobboldalhoz köthető szervezet…..
  A HaHA fellépése nyomán a múlt év végén a szélesebb közvélemény számára is nyilvánvalóvá vált, milyen szakmai, közpolitikai minőséget képvisel a kormány felsőoktatással kapcsolatos politikája.  Azok a napok, amikor naponta aszerint változtak a…..
A Cipruson történtek következményeit felbecsülni sem lehet. A bankbetétek tizedének einstandját kedd este elvető ország már tavasszal csődbe mehet, de ennél többről van szó. Egy nagyon fontos tabu dőlt le, és ebből a szavazás eredményétől függetlenül lehetetlen…..
Szombat reggel, uniós polgár sokáig horpaszt, de mikor már nagyon hasára süt a nap, benyomja a rádiót. Az első hír, amit hall: öregem, rábasztál, éjjel durván megadóztatták a bankbetéted. Nem vicc öcsisajt, a döntés megszületett, hiába rohansz a bankba, már le is nyúlták a…..
A honlapot azért hoztam létre, hogy az ELTE BTK-ra járó diákok számára nyilvánvalóvá tegyek néhány kérdést. Magam is tagja vagyok a szervezetnek, anno kifejezetten azért indultam, hogy ezt az egész maffiát felderítsem. Igen, tényleg listázták a hallgatókat származásuk…..