Regisztráció Blogot indítok
Adatok
joannes87

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán nem pont húsvét előtt egy nappal kéne ezt a témát elővennem, de a hír friss, nem én hoztam fel, hanem egy vatikáni főmufti: Az ateizmus az élet kiváltságosainak luxusa, azoké, akik mindent megkaptak, azt a lehetőséget is, hogy a tanulásnak, a kutatásnak szenteljék…..
joannes87 2010.12.03 20:41:06
@BálnaUhr: Amugy az intézményesitéssel semmi gond . Pl: a kereszténység intézménye nélkül csak kuszaság , összevisszaság és káosz lenne a Krisztushivők között.Mindenképpen kell egy bisztos pont ami a hit fölött őrködik , és ha ennek ez az eredménye hát legyen . Különben ez az "intézményesites " sokban segit abban ,hogy eggyes vallások fenn tudjanak tartani kórházakat , iskolákat, szegényházakat, árvaházakat stb.Itt egy párhuzam pl.: képzeljünk el egy világot amelyben nincsen még fogalomként sem olyan ,hogy állam . Ez azt jelentené ,hogy nincsen aki a rend felett őrködjék , nem lenne senki akihez fordulhatnánk ,nem lenne senki aki illetékes lenne ,hogy segitsen , csak az erő törvényének lenne hangja (azt meg aztán sokan hangoztatnák).Abban bisztosan igaza van ,hogy az intézmény mint olyan koránt sem tökéletes (és most általában beszélek az intézményekről)de jobbat még eggyenlőre nem találtak ki.
joannes87 2010.12.03 19:53:49
@sic!: Téved ! Feltételezem el tud képzelni egy olyan világot amelyben az ember nem képpes rosszat tenni . de akkor tegye fel magában a kérdést ( ! )vajon lehetne-e akkor szabadságról beszélni ha az embernek csak egy döntési lehetősége lenne : és ez a JÓ megtevése ?Ember lenne-e még az ember ha olyan lenne mint egy gép amelyet beprogramoztak ? Szükségképpen fel kell tennünk magunknak a kérdést , hogy tényleg egy ilyen világban szeretnénke élni ?
joannes87 2010.12.03 20:06:31
@BálnaUhr: "hinni valamiben"? kérem jól gondolja meg mit ir ! Talán nem tudja , vagy nem akar róla tudomást venni ,de az amiben hisz az határozza meg ,hogy ki is ön ! Tehát tegye fel a kérdést : ki Ön ? hová tart ? mi az értelme az életének ? és hogy olyan célt választott ami megéri a fáradtságot?