Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Véghseő Klára

36 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két éve már, hogy elindítottuk a Festőklub nyári táborát. Az idei évben a Cseperedő Családi Központ (Budapest, XI. Karinthy F. u. 13. I/4)  adott otthont és "bázist" a kezdeményezésnek.Jelentkezéseket a Cseperedő elérhetőségein, illetve email-en várjuk...
Jó pár hónapos kihagyás után ismét jelentkezem. Mindenekelőtt - elnézést kérve minden kedves blogolvasómtól a hosszú hallgatásért -, a még tavaly leejtett fonalat igyekszem felvenni - ezúttal egy kiállítás képeivel.A nevezetes eseménynek, ahol kisebb és nagyobb tanítványaim…..
 Szeretnél rajzolni? Itt most megteheted!   Festőművész segítségével valósíthatod meg álmaidat!   Jobb agyféltekés rajzolás  – másként: évtizedek tapasztalata és technikája 3 napba sűrítve.     intenzív nyári tanfolyam felnőtteknek,…..
A gyerekekkel való "együttműködésem" már nem új keletű, a Festőklub szépen növekvő magját alkotó tehetséges kis csapat hétről-hétre új élményekkel gazdagít.   Június 8-án, a Németvölgyi (Mackós) Általános Iskola galériájában megnyílt kiállításom…..
Néhány hónapnyi kihagyás után most délidőben megint egy újabb, kipróbált receptet kínálok, nem csak haladó szakácsnőknek. Készítsétek örömmel, fogyasszátok egészséggel!Hozzávalók:50 dkg vegyes liszt ( finom és grízes)6-8 dkg margarinkávéskanál só2,5 dkg élesztő fél…..
A László Gyula Történelmi és Kulturális Egyesület által immáron 4. éve - így idén tavasszal is - megrendezésre kerülő, gyerekeknek szóló rajzversenyen mi is részt vettünk. A téma ezúttal a Szent Korona szentjei a Szent Korona képein címet viselte.Egy bizonyos: bár…..
Ibolyáról talán említettem már régebben, hogy nem csupán nálam, a klubban festeget aktívan, otthon is gyakran ragad ecsetet kikapcsolódásképpen.Ezen, otthon készült festményei közül küldött el nekem néhányat, melyeket örömmel osztok meg most a blog olvasóival.Ég és…..
Angyal legutóbbi tanulmányai után álljon itt most néhány nagyszerű olaj és akvarell csendélet virágokkal, gyümölcsökkel, és természetesen szívvel-lélekkel.  Csendélet gyümölccselGyümölcsös akvarellLabdarózsákNapraforgókMivel szerencsére bőven válogathatok az…..
Színtanulmány-sorozatunk következő fejezetében Jeney Lia alkotásaiból válogattam. Lia érzékeny lelkülete ezekben a villanásszerű vázlatokban éppúgy tetten érhető, ahogy a már bemutatott tájképeiben.Játsszunk hát képzeletben tovább a színekkel, csak úgy, kötöttségek és…..
Újabb színvázlatok, ezúttal Angyal keze nyomán. Álomszerű képeivel és fekete-fehér rajzaival már megismerkedhettetek, most nézzétek és tobzódjatok kedvetekre formabontó színjátékainak bűvöletében!   ..
Ibolya munkáiból már tartottam itt, a blogon többször is bemutatót. Láthattátok virágcsokrait, valamint néhány tanulmányt is tőle. Az alábbi képek álomszerű színek, formák, kompozíciók, villanások és - ki tudja? - talán egy új, nagyobb lélegzetű alkotás lehetősége is…..
Festőklubunk egyik régi tagja, a szelíd-mosolyú, mindig energikus Molenberg Évi, a Kárpát-medencét az Északi tenger partvidékére cserélve, hamarosan már régi-új otthonában, Hollandiában hódolhat festőszenvedélyének.  Ő az első tanítványom, aki búcsúzik a…..
Klubunk - ezidáig - egyetlen férfi tagja, Kárpáti Sándor, katolikus lelkipásztor mutatkozik be Nektek ma délután egy gyönyörű, tavaszi akvarellel, és egy némiképp merész, ám jól sikerült vállalkozással, Kandinszkij után.Sándor eképp ír magáról:64 éves vagyok, Fóton…..
Jeney Lia lendületes ecsetvonásokkal, ugyanakkor hihetetlen érzékenységgel formált képei közül ez alkalommal a csupavirág alkotásokat gyűjtöttem Nektek egy csokorba. Az olajfestékkel kombinált krétahasználattal Lia mesterien komponált csendéletekbe lehel - szinte szó szerint -…..
Kiss Ibolya alkotásaiból egy csokorra valót már megcsodálhattatok. A csendéletek után Ibolya már kicsit távolabbra tekintve vetette papírra és vászonra neves művészek festményeit, illetve azok részleteit.Cezanne tanulmány Monet tanulmányUtrillo tanulmányKattintás után egy…..
Hogy mi köze a muzsikának a festészethez? Főképp pedig hogyan fér meg egymás mellett a kottaállvány és a festőpaletta?Klubtagunk, Kleinheincz Magdolna hamarosan megnyíló kiállításából most ezt is megtudhatjátok, no és persze azt is, hogy minden zene hangjai közt megbújik…..
Arató Katának előző alkalommal leginkább akvarelljeit láthattátok. Bizonyítandó azonban, hogy Kata épp oly élvezettel és lendülettel bánik az olajfestékekkel is, ahogy az akrillal, álljon itt ez a néhány kép ízelítőnek  - no és persze kedvcsinálónak azoknak, aki még…..
De szép is volt a tavalyi nyár...Hogy az idei is emlékezetes legyen, ismét egy kellemes hangulatú, kreatív programmal készülök az aprónép számára.Családias környezetben, a XII. kerületben, kis létszámú (maximum 10-12 fős) csoportokban indul június harmadik hetétől a Kreatív…..
"A Koós Károly Általános Iskolában kedveltette meg velem a napközis tanárnőm a festést, rajzolást. Sok ötletet kaptam tőle, így aztán otthon is gyakran és élvezettel festegettem. Ez a szenvedélyem aztán felnőtt koromban újraéledt - így kerültem én is a Klub tagjai…..
Tárai Pintér Angyal képeivel már nem először találkozhattok itt, a Festőklubon. Ezúttal ceruza- és krétarajzaiból válogattam Nektek egy kis szombat délelőtti ízelítőt, igazolván, hogy a fekete-fehér is lehet sokszínű...Padlizsános krétarajzCsendélet…..
A partiumi Nagykárolyban születtem és nevelkedtem. Mindig vonzott a festészet, különösen a nagybányai festők művészete. Bogáti Sándor* festőművész oltotta belém a rajzolás és a színek szeretetét, iskolás koromban. A műszaki egyetem elvégzését követően hosszú évekig…..
Csudaszép napsütéses tavasz lévén mára stílszerűen virágcsendéleteket válogattam számotokra. A Festőklub egyik régi, kedves tagjának, Kiss Ibolyának a munkája valamennyi alkotás. Ibolya immáron egy éve jár hozzám festeni-rajzolni, mindig mosolygós lelkesedése azonban nem…..
A mai posztban a Festőklub egyik új tagja, Kleinheincz Magdolna mutatkozik be. A festészettel való barátkozásáról, mestereiről, sikereiről eképpen ír: Németh Ágnes, Horváth Tamás és Rádóczy Gyarmathy Gábor voltak a tanáraim. Egy éve megszereztem a festménybecsüsi…..
Az utóbbi hetekben sajnos mostohán bántam a blog olvasóival - mentségemül mindössze az szolgál, hogy önhibámon kívül: a tél végi betegeskedős időszak akadályozta ezúttal ilyen hosszan a szerkesztőségi háttérmunkálatokat. Mivel azonban időközben csodásan kitavaszodott,…..
Hozzávalók: 20 dkg finomliszt 10 dkg rétesliszt 25 dkg margarin 25 dkg túró (tehén és juhtúró vegyesen, juhtúróból érdemes többet tenni) só (mivel sós, nem kell sajnálni)a kenéshez tojás szóráshoz tetszés szerint reszelt sajt, kömény, esetleg szezámmag A hozzávalókat…..