Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fruka1

4 bejegyzést írt és 347 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom ki hogy készülődik a Szilveszterre, mi sehogy. Lehet átalszom az éjfélt. Ilyen nem először fordul elő velem, bár az utóbbi időben rendre bőven éjfél után kerülök ágyba, mert már vacsora után elalszom a TV előtt és kialudva magam éjfél előtt ébredek és akkor az esti pipere és némi neten…..
Hajónapló Csütörtök. 2022.12.29 08:15:43
6:45 Kisgyerekkorom versikéje jut eszembe: Korán reggel felébredvén, kelet felé tekimintgetvén Bíbor vörös az ég alja, Sztálin József lakik arra A dolgozók édesapja, minden dolgozó a fia. Túl vagyunk a napfordulón, MÁR korábban kel a nap, 25.-én még 7:05-kor volt ilyen. Ez tegnap volt a…..
Hajónapló Szerda. 2022.04.20 22:01:14
Hoztam négy talicska csirketrágyát a szomszédból, felástam a paradicsomágyást és beforgattam a trágyát. Jó lehet a föld, mert elég sok giliszta volt benne. Viszont két napig tartott, mert fáradok. Egyrészt a téli tespedés nem tett jót az erőnlétemnek, másrészt alighanem kezd utolérni a korom. Amikor…..
Hajónapló Hétfő. 2022.04.04 09:37:02
"Április négyről szóljon az ének Felszabadulva zengje a nép!." Hogy mondta  Kersznovszkaja?  "A szovjet ember mintaképe a diadalmas söpredék".  És lőn, megint győzött a nép. Nem mondom, hogy nem vagyok elkeseredve, mert nem erre számítottam. A leghatározottabban bíztam benne, hogy végre kiderül,…..
Fruka1 2022.04.04 22:56:33
@littke: Hú ezt eddig nem is tudtam? Hogy nyugaton dolgozni kell keményen mindenért!
Azta....Ja, hogy ott ezért fizetés is jár amiből meg lehet élni?
Ja, és az a nagy dolog hogy itt a nyugdíjasnak (egyébként csak 70 felett) nem kell fizetni a közlekedésért? Hú , hát az tényleg nagy dolog!Hiszen 70 felett már az ember állandóan csak utazik.....
Fruka1 2022.04.06 19:37:26
@A Tengerész:
Természetesen tiszteletben tartom littke véleményét, és "bántani" sem szeretném.
Azonban tegnap késő este írtam egy (viszont)választ littké-nek,és ebben hasonló módon próbáltam kulturáltan elmagyarázni részletesen, hogy mi a különbség ha valaki egy megfelelő háttérrel,jóléti társadalomból látogat , akár többször egy évben haza, vagy pedig itt él, adózik, dolgozik, és élvezi azt a rengeteg "jót", amit királyunk biztosít nekünk. Aztán ezt a kommentet nem küldtem el,töröltem.
Köszönet Önnek hogy leírta, megírta, ha nem is pontosan azt és úgy ahogy én fogalmaztam.De a lényeg ugyanaz,jobban megfogalmazva, mint amit én írtam (volna).
Hogy miért nem küldtem el a kommentet? Rájöttem valamire, sajna a tegnapi saját írásom végére.
Erre a válasz az Ön egyik mondata: "Akinek nem fáj, nem érzi."
Ha nem érzi, hiába magyarázom...
Hajónapló Vasárnap. 2022.03.27 23:03:25
Fenébe, megbetegedtünk. J kezdte tegnapelőtt, hányás, hidegrázás, hasmenés, én folytattam tegnap általános levertséggel és  kifejezetten influenzaszerű tagfájdalmakkal. De azt hiszem átment rajtam, 37,2-ig ment fel a testhőmérsékletem és mára már csak némi fáradtság maradt belőle. J lassabban…..
Hajónapló Csütörtök. 2021.09.02 17:59:10
A szivattyúnak a tápkábele volt zárlatos. Ilyennek még nem találkoztam. Belül a gumikábel erei közt romlott le a szigetelési elleállás. Megohmos méréshatárban galvanikus kapcsolatot mutatott a fázisvezető és a védővezető közt a műszer. Elkezdtem darabolni.  Ahogy vagdaltam a szivattyútól távolodva,…..
Hajónapló Vasárnap. 2021.08.15 16:43:08
Elment a "gyerek".  Amikor nem volt még itt, valahogy nem hiányzott annyira, mint most amikor már 5 perce beült az autóba és nem látom tán soha többé. Mert eredetileg, még a koronavírus járvány előtt csak két hónapra ment ki Berlinbe egy munkára. Aztán jött a járvány, a filmforgatás, amihez a…..
Hajónapló Csütörtök. 2021.08.05 08:23:04
8:20  Ha lesz időm este még írok, mert lenne sok mondanivalóm, de hiányzik hozzá az ihlet. Amatőrnél már csak így megy ez. 12:26 megint az ördőgé egy nap. A teljes délelőttöt a rendőrségen töltöttük. Ismételten kihallgattak minket a két év előtti támadás ügyében. Aki még emlékszik, a vízen egy…..
Hajónapló Csütörtök. 2021.04.08 13:33:28
Kemény viharos szél fúj és piszok hideg van. Most épp elkezdett esni a hó, a Duna túlpartját nem látni.  A sárgabaracknak annyi. Tegnap néztem az utcára kihajló fát amiról a délutáni sétákkor csemegézni szoktunk, de már tavaly se termett rajta semmi ugyanilyen idő miatt....NA idén se lesz róla mit…..
Hmm, tegnap lett volna túlóra, de mivel senki nem jelentkezett, így én sem. Nem szeretném elvinni a vállamon az egész műszak terheit, annyit azért nem keresek. De aztán hogy-hogy nem , egyik jeles kolléga elvállalta. Persze nem szólt senkinek, nekem se, így lemaradtam.Főnök beszervezett mellé másik…..
Már decemberben jelezte kollégám, a cégnél biztosítva vagyunk, lehet járna pénz a kórházi kezelés miatt.Némi levelezés, nyomtatvány kitöltés után ,scannelés stb.,  a HR osztály dolgozója továbbította a Generali felé az ügyet.Gondoltam, majd 1 hónap múlva el lesz utasítva azzal, hogy hát késve lett…..
Eltelt ez is, mármint a 2020. Pocsék év volt, bár voltak benne részsikerek. Átestem a COVID-on, túléltem, talán szerencsém volt , talán azért mert jó helyre kerültem. Mindegy, túl vagyok rajta. Remélem nem marad vissza semmi extra, de ez majd kiderül. Mindenesetre a háziorvosom sehova nem küldött,…..
Hajónapló Csütörtök. 2020.12.31 09:39:58
A bölcs öregek szerint ha ma nem esik a hó, akkor az idén már nem is fog. (most olvastam a Fb-on) Valahogy nincs mostanában írhatnékom, lehet ebből is kinő az ember egyszer. Amúgyis aggódom a blog miatt. Vannak gyanús jelek. Alighanem összefügg a dolog az Index összedőlésével (OK nemzetvédő…..
Nemrég olvashattátok Sándor sztoriját, aki egy munka kapcsán Ausztráliába utazott, ahol egy nem túl kellemes karantén várta. Akkor ígértük a folytatást, itt is van. Ebben hősünk kiszabadul a karanténból, kicsit megmártózik Sydney örömeiben, majd belekóstolhatunk kicsit a munkájába is...
Egy ország, amely állandóan a katasztrófa szélén lebeg, ahol a vallási korlátok és a tiltott élvezetek mellett még egy expat-buborékban élve is elképesztő élmények érik az odaköltöző magyart, derül ki Erika posztjából...
Fruka1 2020.09.19 02:05:02
@Rayovac: Ez sajnos így van. Egy óriási lehetőség lett elszalasztva.
Öt gyerekkel él Németországban Robi, akinek nem is áll szándékában visszaköltözni Magyarországra. Egyebek mellett a negatív kisugárzás, az emberek egymás ellen uszítása miatt érzi úgy, hogy jobb lesz nekik ott. Hazaköltöztél vagy ellenkezőleg, te sem érted azokat, akik hazaköltöznek? Írd meg a…..
Fruka1 2020.06.04 09:40:12
@tsabus UAE: Akkor nem csak nekem volt ez az érzésem... Nem szól csak arról hogy sose megyek haza és pont.
Elindul a blog ezen a "szép" , ködös napon...
Hajónapló Hétfő. 2019.12.30 23:17:48
Reggel 8-ra jött Flóra. Akik olvassák ezt a blogfolyamot, talán emlékeznek 2 évvel ezelőttről rá, az a "kislány" aki mannschaftolt nekem a Tequilán, meg a 470-esben. Na ő azóta már annyira nem kislány, hogy már doktornéni. De nem akar gyógyászkodni, szenvedélye a kutatás ( és a siklóernyőzés).…..
Hajónapló Vasárnap. 2019.12.22 09:06:21
Bár a leghatározottabban esőt jósolt mára a meteorológia, de szerencsére minket elkerült. ( azt hiszem igazából rólunk előbb elvonult, mert tegnap szinte egész nap esett, szakadó esőben sétáltatott engem a kutya) Szóval ma reggel ilyen idő fogadott. Én ennél szebb Karácsonyt nem is kívánok…..
Fruka1 2019.12.22 16:07:47
Hajónapló Péntek. 2019.12.13 23:11:41
Ha péntek akkor sofőrnap, mint minden héten bevásárolni viszem a "lányokat". Kivételesen én is vásárolnék, beugrok a barkácsboltba, de nekem speciális tehetségem van ahhoz, hogy mindig olyasmit akarjak venni ami nincs. Most pl. M3-as csavar kellene a készülő nagyothalló készülékhez, na M4-től…..