Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fruka1

1 bejegyzést írt és 335 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ország, amely állandóan a katasztrófa szélén lebeg, ahol a vallási korlátok és a tiltott élvezetek mellett még egy expat-buborékban élve is elképesztő élmények érik az odaköltöző magyart, derül ki Erika posztjából...
Fruka1 2020.09.19 02:05:02
@Rayovac: Ez sajnos így van. Egy óriási lehetőség lett elszalasztva.
Öt gyerekkel él Németországban Robi, akinek nem is áll szándékában visszaköltözni Magyarországra. Egyebek mellett a negatív kisugárzás, az emberek egymás ellen uszítása miatt érzi úgy, hogy jobb lesz nekik ott. Hazaköltöztél vagy ellenkezőleg, te sem érted azokat, akik hazaköltöznek? Írd meg a…..
Fruka1 2020.06.04 09:40:12
@tsabus UAE: Akkor nem csak nekem volt ez az érzésem... Nem szól csak arról hogy sose megyek haza és pont.
Elindul a blog ezen a "szép" , ködös napon...
Hajónapló Hétfő. 2019.12.30 23:17:48
Reggel 8-ra jött Flóra. Akik olvassák ezt a blogfolyamot, talán emlékeznek 2 évvel ezelőttről rá, az a "kislány" aki mannschaftolt nekem a Tequilán, meg a 470-esben. Na ő azóta már annyira nem kislány, hogy már doktornéni. De nem akar gyógyászkodni, szenvedélye a kutatás ( és a siklóernyőzés).…..
Hajónapló Vasárnap. 2019.12.22 09:06:21
Bár a leghatározottabban esőt jósolt mára a meteorológia, de szerencsére minket elkerült. ( azt hiszem igazából rólunk előbb elvonult, mert tegnap szinte egész nap esett, szakadó esőben sétáltatott engem a kutya) Szóval ma reggel ilyen idő fogadott. Én ennél szebb Karácsonyt nem is kívánok…..
Fruka1 2019.12.22 16:07:47
Hajónapló Péntek. 2019.12.13 23:11:41
Ha péntek akkor sofőrnap, mint minden héten bevásárolni viszem a "lányokat". Kivételesen én is vásárolnék, beugrok a barkácsboltba, de nekem speciális tehetségem van ahhoz, hogy mindig olyasmit akarjak venni ami nincs. Most pl. M3-as csavar kellene a készülő nagyothalló készülékhez, na M4-től…..
Hajónapló Péntek. 2019.10.04 21:59:35
Vacak hetem volt. KÉTSZER is Budapestre kellett mennem bevásárolni dolgokat ( többek közt végre kaptam relét az izzítógyertyákhoz), de még mindig nincs meg minden amiért mentem. Engem a havi egy "Pestremenés" is megvisel, hát még a hétfő, szerda egymás után. Vége a hétnek és nem tartok sehol az…..
Úgy utazunk ma el a Karib-tengerre, hogy közben maradunk az Európai Unión belül. Ez úgy lehetséges, hogy a Kis-Antillák részét képező Martinique jogilag Franciaországhoz tartozik, ennek minden előnyével (és gondolom, hátrányával is, de most mi koncentráljunk az előnyökre…).…..
Ugye milyen jól néz ki a fenti képen ez a szoba? Az ember szíve szerint azonnal felállna az asztal mellől, hogy csapot-papot hátrahagyva fogja a hátizsákját, a bakancsát meg a legkedvesebb spanját, és egy bolondos ötlettől vezérelve felkiránduljon a Nagy-Hidegre, hogy itt ébredjen holnap egy…..
Kásler Miklós szakmai tudását nem kérdőjelezte meg senki (habár a rákgyógyítás jelenlegi helyzetéért sokan őt okolják), de miniszteri képességei nincsenek ott a toppon.Kásler kijelentései - finoman szólva - érdekesen értelmezhetők. Korábban azzal az állításával lepte meg az embereket, miszerint "a…..
Fruka1 2018.05.03 15:43:08
@Ballib vagyok rettegek: Nem vagyok ballib, ez nem stimmel, csupán józan eszem még megvan, és áttételesen ugyan de többé kevésbé ismerem a szóban forgó úr egy két eddigi ténykedését, és ez alapján írtam amit írtam.Lehet ez nem tetszik, hogy valaki ellentmond, de ez van.
Én olyat hogy elpusztul a világ , meg ha nem ez meg az nyer,akkor ez meg az lesz , szerintem nem írtam. Nem is gondolom hogy most a fityesszel a pusztulás jön...
Az emberek általában szeretik kicsit fényezni a valóságot, többnek láttatni akár magukat, akár a környezetüket, mint ami valójában. Különösen sokszor kapnak ilyen megjegyzést a külföldön élő magyarok – és lássuk be, néha nem teljesen alaptalanul. Az alábbi rövid, de annál érdekesebb véleményt Tibor…..
Fruka1 2018.04.23 11:50:26
Nagyon régóta várt témát dolgoz fel a cikk, és nagyon érdekesek a rá adott válaszok, melyek ha ellentétesek is de akár egyénre lebontva teljesen igazak is ugyanakkor.
Én régóta ostorozom, annak ellenére hogy kivándorláspárti vagyok, a külföldi élet, munkavállalás körüli igen-igen rózsaszín ködöt. Sajnos jellemző hogy mindenből mást gyártunk mint ami az valójában.
Ez nagyon jellemző a külföldre kiment magyarok egy jó nagy részére.
Egy ezer eurós jövedelmet eladnak óriási eredményként, ami persze adott esetben igaz is lehet, hogy ha az illető itthon egy minimálbéren tengődő, nehéz körülmények között lakó emberről van szó. De ha valaki itthon is megkeres kb. nettó 300e Ft-ot, mint pl. én,és még sokan mások is, annak ez a 1000-1300 eurós jövedelem nem pálya, és nem éri meg ! És nem vagyok mérnök, meg nem vagyok diplomás ember...semmi extra tudásom nincs.
Sok a sztereotípia itthon a külföldön való munkákról, mennyire nagyon is szeretik a magyar melósokat stb. Hát szerintem ez sem így van teljesen...Ausztráliában járva a magyar származású vállalkozó kerek perec azt vágta a képembe, neki magyar többet nem kell, az ausztrál jobban dolgozik, magyarok meg kimennek "turistának" munkavégzés címén....no comment. Nem azt mondom hogy igaza van, hanem azt hogy a kép ennél az általánosításnál is erősen optimista részünkről.
Annyiban viszont megéri a külföldi munka, hogy nyitottabb, toleránsabb lesz az ember, és nincs ez a posványos társadalmi helyzet , hogy semmi sem működik úgy ahogy az kellene, az egészségügy ,oktatás,és hosszasan sorolhatnám, ami most itthon van. Ez nagy előny viszont a külföldi életnél.
Hajónapló Csütörtök. 2018.04.12 21:29:04
  Végre IGAZÁN tavasz van. Zeng a madárdal a kertben, csigák rohangásznak mindenütt, vigyázni kell a kutyasétáltatáskor az erdőben, hogy ne tapossam agyon őket,  kibújtak mindenféle virágok és elkezdtem kikapálni a komposztáló környékén a csalánt, mert ha most nem intézem el őket, villámgyorsan…..
Fruka1 2018.04.13 22:10:46
@MaKata: Sajnos ezeknek az embereknek a nagy része nem fogja ezt fel, és nem is fogja felismerni mekkora hülyeséget csinált a szavazatával....Ők mindig is a kedves vezér alatt, együgyűségben és butaságban fogják a napjaikat tengetni. A másik része meg jól fog élni (egy darabig, az eus pénzcsap zárásig) az urambátyám hazug rendszerből!!
Aztán majd 1-2 év múlva jönnek a megszorítások, mert a sleppnek továbbra is kell a pénz, na meg a szuper gazdaság lufija is kipukkad!Még az autóipar úgy ahogy megy, ha majd a németek megunják a vezért, lehúzzuk a rolót itt is.
Aki elmegy annak is szomorú lesz, mert nem biztos hogy tárt karok várnak bennünket (jó a "hírünk" a világban), aki marad annak is.
Hajónapló Szerda. 2018.04.04 21:36:29
Ááá prilis négyről / Szóól jona zének / Felszaba dulva /Zengjea nép... stb. Egyre inkább hatalmába kerít a déja vu érzés. Szóval, hogy átéltem én ezt már egyszer. "Annakidején" lelkes olvasói levelek áradoztak az épülő, szépülő szocialista rendszerünkről és a gaz imperialistákról, akik le akarják…..
Fruka1 2018.04.13 19:54:33
@A Tengerész: Hát ez nagyon jó iskolapélda tipikusan erre a szavazásra, szavazókra is! Nekem ebből is az jött le, az emberek nagy részének lövése sincs arról kire, mire, miért is szavazott, hogyan butítja le , manipulálja a jelenlegi hatalom őket, hogyan lopja el jelenüket, jövőjüket,gyerekük jövőjét, és a reményt egy európai országra és életre.Talán nem is érdekli őket, egy részüket legalábbis, jön az a kis nyugdíj,megvan a tej és kenyér, a többi nem számít.Eddig is lopott a hatalmon levő, úgy vannak vele, ez után is természetes ez... Valóban természetesnek kell lennie,tényleg nem számít? Nekik nem , és sajnos csak a maguk kis világára gondolnak, sajnos.Szomorú, de ez van...Na de jön a jó idő, és kíváncsian várom a Tengerész továbbra is érdekes, olvasmányos írásait!
Hajónapló Péntek. 2018.04.06 23:59:22
Aki nem olvassa ennek a blognak a kommentjeit az most kivételesen olvassa el a szerdai   http://amapola.blog.hu/2018/04/04/szerda_321  "Akiga" kommenteket.  Mint testből a vér folyik el az országot éltető kreatív népesség java. A múltkor írtam a demokráciáról. Holnapután kiderül mit ér a demokrácia,…..
Fruka1 2018.04.10 22:19:50
@whale: Háát ez a proletárdiktatúra most visszajött, csak most az ellenoldallal, és úgy hívják urambátyám rendszer, tekintetes urakkal-földesúrral-oligarchával , és velünk a cselédekkel...Szomorú hogy ez van, a rengeteg fiatal és nem is annyira fiatal meg kivándorol, és nem lesz aki termeljen, adót fizessen, gyógyítson satöbbi.Tényleg ez a világ kellett az embereknek 1 tál lencséért (erzsébet utalványért, 12e ft-ért,stb.), hamis biztonságérzetért ?
Nem csak az autó nepperek vernek át visszatekert órájú autókkal, hanem a bútorkészítők közül is sokan. Nem akarok általánosítani, de a legtöbb kárpitozott bútor vázát így készítik el pillanatok alatt. A videóban látható olaszos stílusú szófa vázának összeállítása…..
Hajónapló Hétfő. 2018.02.19 23:59:46
Ezt a blogot a praktikus szükség szülte. Nem tudom van e itt valaki még azok közül akik az első megjelenés óta olvassák ( bizony, már 13 éve), de akkor azt hiszem megírtam, hogy a felesleges és fárasztó pofázást akartam vele elkerülni. Még állásban voltam és a kollégáim többnyire tudták, hogy hajót…..
Praxis Az orvostudomány kóklere 2018.01.09 06:00:00
A kórházban azt tanácsolták, a szigetszentmiklósi Gyártelepre ne menjen vissza, inkább ők segítenek! Rohamosan csökkent és csökken a Szigetszentmiklósi Rendelőintézet ellátási színvonala az elmúlt években, amely nemcsak a 6 hetes vérvételi várólistában, az arrogáns ügyfélirányításban jelenik meg,…..
Szijjártó – és a kormány általában – azzal hárítja el a korrupcióról szóló vádakat, hogy ha ellopnák a közpénzt, nem fejlődne ilyen szépen a gazdaság. Azt most hagyjuk is, mennyire szép ez a fejlődés, inkább mutatjuk, hogy működik a NER-korrupció...
Fruka1 2017.08.31 17:23:27
@Tormásonka: Nagyon jól leírtad/megfogalmaztad a válaszban a lényeget, a valóságot. Ehhez hozzá tenni nem kell, és nem is lehet.
Fruka1 2017.08.31 17:24:37
@Peetee: Egyetértek.
Új-Zéland sokak számára a nyugalom szigete, aminek elég komoly hátránya, hogy rendkívül messze van (Európából nézve ugye nagyjából a világ végén), ami miatt nehezebben mozog az ember, és persze drága is a költözés. Mégis vannak, akik sikerrel próbálkoznak, akár három gyerekkel is – mint a mai poszt…..
Fruka1 2017.08.24 19:57:10
@pappito: Persze, ezt én is így gondolom hogy egyénfüggő a dolog erősen. Meg van aki könnyebben megszerzi, vagy kevesebb anyagiakért, annak nyilván másabbak ebben az irányban a gondolatai. Nekem úgy tűnik, 2000-es években, vagy kicsit előbb, még nem volt ilyen pénzéhes az Új-Zélandi kormány és Ausztrália sem, és akkor még nem volt ennyire megszigorítva a bevándorlás sem, de majd kijavít valaki ha nem így van.Még régebben, pl. Au-ban tolmácsot biztosítottak az eskühöz ha igényelte a tisztelt bevándorló...ezt én sem hittem volna el, ha nem egy nyugdíjaskorú férfi mesélte volna el nekem Au-ban, anno pár éve.
Vásárlás: persze biztosan van sok dolog ami csak ott kapható, de ez fordítva is így van, jó pár dolog nincs NZ-ben ami Európában, vagy Mo-on kapható.Ez kétségtelen, de ma már sok minden megoldható ha van sok-sok pénze az embernek.
Lassan két éve írjuk ezt a blogunkat Ausztráliáról, és rendszeresen kapunk emaileket, megjegyzéseket, hogy túlságosan is szépnek írjuk le ezt az országot, nem lehet igaz, hogy itt minden tényleg ennyire fantasztikus. Habár azért néha említünk nehézségeket is, de tény, hogy nem…..
Fruka1 2015.05.25 16:04:47
Nagyon szuper az írásotok, mint mindig....:)
Én nem szeretném megírni a "tutit", ha szabad használnom az általatok írt kifejezést, csak leírnám röviden a véleményem.
Nos, AU egy nagy lufi nekem, ami néhány éve kidurrant Sydneyben. Jó, van jó néhány szép táj, óceán, tenger ,érdekes állat satöbbi, de tényleg ennyi. Hasonló Európában is megvan, nagyságrendekkel olcsóbban. Ja, és az ottani kormányok nem LEHÚZZÁK súlyos pénzekkel ( ilyen - olyan jogcímen) a betelepülni szándékozókat, hanem még segítik is, még manapság is. AU-t kifejezetten sok pénzzel, sok bankkártyával és kiváló (inkább tökéletes) angol tudással rendelkező fiataloknak tudom ajánlani.Ja, hogy az ilyenek itt EU-ban is kiválóan boldogulnak?
A munkakeresés-kínálat egy vicc.....elég enyhén fogalmaztatok a postban. Vagyis nincs, illetve Kelet-Eu-ból jöttnek nemigen, nem szívesen adnak melót. Az álom Sydney-ben mikor odaértem, és melót kerestem, úgy néztek rám mint ha idegen bolygóról érkeztem volna. Pedig itt Mo-n (is) azt harsogják, ott aztán van meló dögivel, csak válogatni kell......háát van, ha van aki hozzásegít, egyébként nem.indonézzel, kínaival van tele az ország, ők simán kapnak vízumot, nem tudom miért.
Szóval itt ha nem kapsz rokoni, baráti segítséget, munkát, támaszt, biztatást, és mellé nincs sok pénzed, előbb -utóbb haza kerülsz....mint írjátok is.Én tudok altatóorvosról is aki nem tud(ott) szakmájában elhelyezkedni, mert az igen menő AU nem fogadta el diplomáját....no comment.
Szóval bocsi hogy nyersen leírtam azt ami, de nincs értelme rózsaszín álmokat hajtani, mert sok pénz mehet kárba, mint ahogy nekem is.
Előbb a szakácsoknak veszett nyomuk, majd a pincéreknek, végül eltűntek a takarítók is. Dupla órabérét se találni már segédmunkást...
Fruka1 2017.07.25 14:59:42
@karandash: Hát nem tudom hogy Ausztriában szezonmunkával ma valaki 12 hónapot dolgozik folyamatosan, de biztos így van, fogadjuk el.(én olyan 2x4 hónapot tippelek jó esetben, de fogadjuk el a 12 hónapot)
Én csupán azt mondom, ha a balcsin egy szezonmunkán nem 1ezer ft lenne az ún. DUPLA bér, hanem több, jóval több, nagyobb eséllyel találnának mondjuk takarítót.Ja, igaz, akkor a panziós nem tudja megvenni az M osztályt a bömösből, csak a sima 530D-t, de hát istenem, szar az élet.
Nem mindenkinek éri meg, vagy tud kimenni Ausztriába. Pl. családi helyzet, nyelvtudás hiánya, itthoni elfogadható körülmények, sorolhatnám)Persze, aki itthon közmunkán tengődött éveket, annak biztos kánaán.
Fruka1 2017.07.25 15:07:26
@Meridian74: "a nettó 240 ezres bérigényre (ami éves szinten ~5.5 millió Ft kiadás cakk-pakk a cégnek) azt mondja, hogy hát annyit még bruttóban sem tud adni, na, akkor NE CSODÁLKOZZUNK SEMMIT SEM AZON, HOGY MINDENKI ELHÚZ INNEN!"
Gyakorlatilag itt van a szappanopera lényege, a kutyus elföldelve! Lehet siránkozni hogy nem lehet embereket már éhbérért foglakoztatni!!!
Uraim, a szabadrablásuknak VÉGE!
Fruka1 2017.07.25 15:12:24
@Carlo72: Hát ez nagyon briliánsan lett megfogalmazva! Ez a helyzet, egyetértek!
Határátkelő Végre itthon! 2017.06.23 06:30:00
Miért költöztem haza, hogyan élem meg és maradok-e itthon vagy visszamennék-e újra? Ezeket a kérdéseket teszi fel írásában Boglárka, aki tíz évig dolgozott szezonális munkákon Ausztriában, szóval jó sok mindent látott, mielőtt úgy döntött volna, Magyarországon marad. A…..
Fruka1 2017.06.23 15:40:02
@diggerdriver: Pont ugyanez a véleményem, csak te tökéletesen megfogalmaztad!!! Ennyire semmiről sem szóló, teljesen konkrétumoktól mentes , üres posztot rég olvastam. Kedves posztoló, TÉNYEK, KONKRÉTUMOK satöbbi.....????????
Fruka1 2017.06.23 16:23:52
@Kiss Boglárka Andrea: Köszi a lehetőséget, de már kérdeztem az előző hozzászólásomban, lehet ez nem tűnt annak, de az volt:)