Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Семёрка

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Óriási pechem van. Ez a harmadik telem motoron, és a hőmérő szinte mindig nulla fok fölött van, amikor munkába indulok. És ez már második éve így van, ami azért rossz, mert így esélyem sincs kipróbálni, mit tud az a sok, kemény cucc, amit az elmúlt években összehordtam, hogy…..
Mint a rossz lelkiismeret, úgy üldöz engem a Puch. Ez az autó a legsötétebb lelkiismeretem fizikai megtestesítője. Egyetlen szerencsém vele - oly régóta lohol a nyomomban, hogy alig kellett ráköltenem. Nem viccelek, valamennyi közül a legelfeledettebb, legmellőzöttebb, ugyanakkor…..
Van, akivel ritkábban, van akivel gyakran előfordul, hogy elfelejt tankolni. Ők ismerik azt a kellemetlen érzést, amikor a dadogó autóval jobbra húzódnak, megvárják az első segítőkész sofőrt, aztán némi fejvakarás mellett elkezdenek gondolkodni, hogyan juttasson üzemanyagot a…..
Семёрка 2012.12.31 16:48:58
„Ki kell úgyis vennem legalább egy hét szabadságot, hogy el ne ússzon jövőre. Ezért hétfőn leviszem Bazegkettőt Kareszhoz, megcsináljuk rajta azt az öt apróságot két nap alatt, aztán kedd este jössz a gyerekekkel, hozod a 190-est, otthagyjuk olajcserére, egyebekre,…..
TComment Őrült vagy próféta? 2012.10.02 05:50:59
Egy Porschét vagy Ferrarit még a rendőr is felismer. Tudják, mibe tört bele a bicskájuk? Igen, egy Golfba. Mert ilyet még nem láttak. Pedig Magyarország ebben nagyhatalom. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Семёрка 2012.10.02 10:55:11
@ZON:
Induljunk ki abból, hogy szükség van tetőre, hátsó falra vagyis mindarra ami volt. Ebben az esetben statikailag kellenek azok a megerősítések amelyek elég merevvé teszik az épületet ahhoz, hogy a szélterhelésekre egységesen reagáljon, magyarán: a szél úgy tépte ki a földből hogy az épület deformálódott, szétszakadt. Nem dolgoztak együtt a betontömbök. Meg tudta úgy tolni az épületet oldalról hogy keresztirányú merevítések híján, a tetőt tartó profilok és függőleges elemek illesztései túlterhelődtek, elszakadtak, az épület megtérdelt, a betonokat a vitorlaként működő héjazat kicsavarta a földből. Elég nehéz ezt így magyarázni, remélem érthető. Megtörténhet, hogy ha nincs hátfal, akkor túléli az épület a vihart, ellenben, merevítésre hátfal nélkül is szükség van, mert egy kemény havazás után a hó súlya képes úgy megterhelni a szerkezetet, hogy ugyancsak letérdel. :(
Kilakatolva pöpecre, lefényezve vakítóra, futóművek felújítva, motor, váltó, diffi csekkolva – innentől már csak egy nagyra méretezett legó az egész, egy-két napnyi munkával már készen is lesz, gondolhatta volna bárki a Ponton-projektről a legutóbbi, júliusi poszt…..
Belsőség Szíváshét, szenteste 2012.02.12 06:44:00
Ez hosszú lesz. Csak szóltam. A cégnél az év végi szabadságolások előtti utolsó rohamot éltük éppen, az Andrássy már teljes díszbe öltözött, az utcákon mindenhonnan a „Last Christmas” zengett, már émelygett a gyomrom. A távolban felderengett a Szenteste, az…..
Családi okokból viszonylag gyakran utazunk Romániába, egészen pontosan annak Partium nevű szegletébe, Szatmárnémetibe. Előrebocsátom, a napi érintkezés szintjén nekem az égvilágon semmilyen gondom nem volt a románokkal, soha nem büntettek meg, nem szívattak, egyáltalán, rendőr…..
Семёрка 2012.01.06 08:52:31
Csak annyit fűznék hozzá, hogy sokszor a szívatás itt még nem ért véget: megvettem egy évre egy benzinkútnál a "rovinyetát", betettem az autó többi papírja közé amit mindig magamnál kell tartani autózáskor. A vásárlás után kb. 1 hónappal nézem, és hát az egy évre vásárolt és a lejárat után még egy évig megőrzésre félrerakandó papírról minden felirat eltűnt. Ugyanis hőpapírra (faxpapírra) nyomtatják, ami különböző fizikai hatásokra elveszíti a tartalmát. Szóval most van is, meg nincs is esete áll fenn. Autózhatok röpködő lepkékkel a gyomromban, és az érvényesség lejártakor sem lehet nyugtom, még egy évig vigyáznom kell a kis üres fehér papírra. És amilyen okos a román törvénykezés, az illető rendőrnek a könyvében biztosan van egy aláhúzott mondat miszerint: "A tisztán nem olvasható matricával rendelkező gépjárművezetőket súlyosan meg kell büntetni, mert elvarázsolták a cetliről a szöveget, vagyis ez súlyos okirathamisításnak minősülő, halállal büntetendő gaztett." Egy dolgot megtanultam, a következőt ahogy kézbekaptam, azonnal szaladok a helyi közjegyzőhöz hitelesített másolatot készíteni, de ha mégsem, bár egy fasza fénymásolatot készítek róla. Egyébként együtt érzek a szerzővel, ahányszor román rendőrt látok, mindig gyomoridegem lesz, mert tudom, hogy 90 százalékuk kötekednivágyó, pénzéhes korrupt gazember. Sajnos tapasztalom nap mint nap...