Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovpeter

0 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új MÁV blog Ha teli a WC tartály 2011.05.14 18:26:00
László (ismét egy még régebbi levél) arról ír, hogy már többször találkozott olyan Desiro-val, melynek nem működött a WC-je. Az hogy nem működött, még hagyján, de mivel nem volt más, továbbra is azt kellett használni. A kalauz szerint megtelt a tartály, ezért nem folytle a…..
Wayqui mesélt nekem arról a perui szóról, amit a spanyol szótárban hiába keresnék. A huarique azt jeleni, a legjobb hely, ahol a legjobb ételt adják - általában nem egy étterem, hanem egy talponálló, de lehet étterem is -, és rengeteg fajtája van. Egyrészt van huarique…..
Teszt: Credo Citadell 19 - Ikarus V187  Minden ízében különleges teszt tapasztalatait osztjuk meg olvasóinkkal. Két buszt veszünk górcső alá és össze is hasonlítjuk őket. A Budapesti Közlekedési Vállalat az elmúlt két hét során kettő darab magyar gyártású, teljesen…..
kovpeter 2010.05.29 19:26:32
@azAttis:
"mintha kimaradt volna az előnyők közül a wifi hálózat az Ikaruson!"

Fú, hát ez aztán "szörnyen fontos" szempont...
Nos tehát, pénteken reggel 10 órakor átvettem a HTC Desire-t az MGSM-nél. Gondoltam, leírom az első benyomásokat, és majd jövő hét elején jön egy átfogó teszt. Akár több postban. Nem fogok köntörfalazni: a HTC Desire minden bizonnyal az egyik legjobb, ha nem a legjobb…..
kovpeter 2010.04.11 18:25:34
@greg03: remek, de azt gondolom nem kapod meg 130-ért...
Kedves BKV-figyelő! Tegnap (01. 28.) dél körül haladtam a Keresztúri úton a 97E járaton, amikor a busz nyeklett egyet, kicsit megdőlt majd félreállt. A sofőr egy mondattal zárta az esetet: "Ennek kampó." Aztán kicsit odébb gurult a felnin, hogy ne zavarja a forgalmat. Az…..
kovpeter 2010.01.29 09:59:52
@záporjózsi:
"Tudtommal aláírták, de természetesen tévedhetek."

Jól tudod, már aláírták.
A sztrájk első és harmadik napján is robbantással fenyegették meg a BKV-t. A magát BA-S-nak hívó szervezet e-mailben küldi el fenyegetését. A levelet csak a BKV-nak és blogunknak küldi el. Az első levelet 11-én éjszaka kaptuk. Akkor –mivel nem tudtuk, hogy a BKV olvassa-e-…..
kovpeter 2010.01.14 20:26:03
@Zulu Alfa Kilo: azért azt vedd bele, hogy sokan szabit vettek ki, mint pl. én is. de a végtelenségik nem tudok itthon lenni. jövőhéten már mennem kell. és sokan vannak így.
Mosolyka "Kedves" vezető... 2010.01.05 12:02:00
    Találkoztam ma egy "kedves" vezetővel. Nagyon dühitett a dolog, továbbítottam a BKV-figyelő felé...  "Kedves" vezető...    Kerekesszékkel, mint minden reggel dolgozni indultam. Megérkezett a megállóba a 182-es …..
kovpeter 2010.01.07 19:32:01
@terasz9: én benne lennék egy ilyen mókában. :-) Ha szervezésre kerül sor, szóljatok! :-)
Jaime Faith Edmonson a The Amazing Race 14. évadában szerepelt egy havernője társaságában, és ugyan nem nyerték meg a realityt, de második helyük azt jelentette, hogy a verseny történetében először végzett ilyen előkelő helyen egy csak csajokból álló pár vagy csapat. Jaime már…..
kovpeter 2009.12.23 20:16:27
A rendőrség hivatalosan is megerősítette, hogy házkutatást tartottak a BKV Zrt. és a Budapest Airport Zrt. központjában, és a két cég jogi igazgatójának lakásán is. Őket őrizetbe is vették, kezdeményezik az előzetes letartóztatásukat. Volt három társuk is, de részleteket…..
Olvasónk több utastársával együtt sietett az átszállással, a kalauz meg beszólt, mert bliccelőnek nézte őket, pedig csak a vonatot akarták elérni... Tisztelt Blog!Történt velem egy érdekes esemény szeptember 21.-én hétfőn, az Amicus nemzetközi gyorsvonaton. Azért most…..
kovpeter 2009.09.25 19:29:35
@yooccoo: ne haragudj, de ez egy baromság...
Évek óta veszekszem utastársaimmal akik beszólnak, hogy a táskámat miért nem a fejem felett lévő tartóra teszem, miért rakom az ülésre (vagy ha valaki le akar ülni, akkor az ölembe). A válasz mindig egyszerű: feledékeny vagyok, és nem szeretném, hogy a cuccom a vonaton…..
kovpeter 2009.09.19 11:44:48
@Ákibard!: majd ha a MÁV megvéd a lopásoktól, akkor nem zárjuk be "önhatalmúlag" a fülkét. De amíg ez nem valósul meg, addig mindenki úgy védekezik ahogy csak tud. Ha erre a fülke lezárása esetlegesen egy jó megoldás, akkor le lesz zárva, és addig már bocs, de le van szarva a "SZÜSZ".
Olvasónk a múltheti dohányzós levél hozzászólásain felbuzdulva elhatározta, hogy nem az ügyfélszolgálaton keresztül intézi hasonló ügyeit, megpróbálja személyesen, de azt kapta amire számított. Kulturált kérésre tegező, flegma választ kapott. A többi alant: Tisztelt…..
kovpeter 2009.09.01 13:12:07
@FaZon: És?? Akkor mi van? Őket kell tekinteni példaképnek, vagy mi?
kovpeter 2009.09.01 13:21:26
@söbertopf: Miért járna? Van olyan szabályozás vhol, hogy óránként 5 perc CIGIszünet jár?? Tehát itt most nem pihenőidőre gondolok, hanem kifejezetten cigiszünetre. És ki a szart érdekel, hogy nincs ideje cigizni?! Az nem egy természetes emberi szükséglet. Az már baj, hogyha pihenésre nincs idő, vagy normális étkezésre. Na az igen, az baj!

Honnan veszed, hogy a csövesnek, vagy a cigánynak nem szól senki? Én lehetőségeimhez mérten igenis szólok, volt is már verekedés ilyen miatt.
Olvasónk egyik családtagja előre vett jegyet az InterCity-re, de betegsége miatt nem tudott utazni, később a jegy árát megpróbálta a jegypénztárban visszakérni. Ez sajnos nem sikerült, mert a pénztáros orvosi igazolást kért. Tisztelt MÁV-figyelő!
 Ez úton szeretném…..
kovpeter 2009.09.01 09:58:34
@ZBR: lehet, hogy te minden nap kajáldában zabálsz, de sok olyan család van, akinek nem jut minden nap az asztalra hús, hanem pl. főzelék az ebéd.

Egyébként azt nem értem, miért kell ilyen dolgokba belekötni. Egyáltalán nem ez a lényege a levélnek.
Úgy hozta az élet, hogy szükségem lenne egy könyvelőre, aki segíti a munkámat. Kevés papírmunkát szeretnék rábízni, “evás” dolgaimat kellene, hogy intézze. Ha ismersz valakit, vagy te magad vagy könyvelő, akkor keress meg légyszi a blog címén (bkvfigyelo@gmail.com),…..
 A vasútállomások az átlagosnál több veszélyforrást rejtenek magukban. Itt zajlik az átutazó forgalom, itt tanyáznak a hajléktalanok és az éjjel-nappal nyitva tartó szórakozóhelyek is vonzzák a bűnelkövetőket.Olvasóink a közelmúltban arról számoltak be, hogy napközben…..
A saját anyjával se tud megállapodni a MÁV Start. Amikor pár éve megalakult a MÁV Start, a MÁV személyszállító leányvállalata, átvette anyacégétől az összes vasútvonalon a személyszállítást. Kivéve a keskeny nyomtávúakon. Tehát a kecskeméti, nyíregyházi,…..
kovpeter 2009.08.28 10:55:40
@gond-olkodó: Látom neked is "sikerült" megérteni a cikk lényegét. Hihetetlen, hogy ilyen okoskák ülnek a monitorok előtt...
Sok kritika éri a BKV-s járművezetőket amiatt, mert időnként a megállókba rosszul vagy egyáltalán nem állnak be. Sokan akkor is szidják őket, amikor az autósok és a rosszul kialakított megálló miatt nem tudnak rendesen megállni. Olvasónk -egy járművezető- most képeken mutatja…..
kovpeter 2009.08.27 17:54:10
@schdl:
"A buszok miért nem állnak meg a zebra elött, amikor gyalogos akar átkelni?"

Én elsősorban nem a több tonnás, utasokkal teli buszoktól várom el, hogy engem átengedjenek a zebrán, hanem sokkal inkább az autósoktól. Amúgy engem érdekes módon sokszor előzékenyen átengednek a buszok a zebrán, pl. a 67-es busz vonalán.
kovpeter 2009.08.27 17:56:22
@Rocko-:
"egyrészt marhára nem fejlesztettek semmilyen parkolási lehetôséget (hány mélygarzás, parkolóház épült a mennyi bevételbôl is?)"

A bevételből nem parkolóház épült, hanem Ferrarit(remélem jól emlékszem a márkára) vettek. :-)
Olvasónk Székesfehérvár felé szeretett volna utazni még hétfőn a Déli pályaudvarról. Két kijelzőre is az volt írva, hogy a 10-es vágányról indul a vonat, ezért több utastársával együtt felszállt és helyet foglalt. A vonatnak 17:43-kor kellett volna indulnia, ám csak ekkor…..
kovpeter 2009.08.26 09:51:38
@halihalo: miből gondolod, hogy nem olvasta el?
kovpeter 2009.08.26 11:54:36
@Tilinka: hol ír ilyet, hogy a vonatra is Székesfehérvár volt írva?? Én nem látok ilyet. Csak azt írta, hogy a vágány végénél lévő kijelzőn volt Székesfehérvár, az pedig nem a vonaton van.
Hosszú hónapok óta folyik a nyomozás, hiába volt a 100 fős nyomozócsoport, az FBI segítsége, a 100 milliós nyomravezetői díj, eredmény nulla. Egészen ma hajnalig.Épp ideje volt valami eredményt felmutatni, félő volt, hogy a cigányok  a maguk kezébe veszik az irányítást,…..
kovpeter 2009.08.21 16:13:43
@Lord_Cica: volt tájékoztató, az Origón élőben lehetett nézni. Most lett vége.
Nincs is annál kellemetlenebb, mikor felszállunk egy vonatra, megfogjuk a kapaszkodót vagy a kilincset és az évezredes kosztól ragad a kezünk. Ki tudja mitől, hányan, és kik fogták már meg előttünk ezeket, így semmihez nem merünk hozzányúlni, míg meg nem mostuk a kezünket. Ennél…..
kovpeter 2009.08.11 20:34:44
@petya.bacsi: az általad említett kézfertőtlenítő valóban nagyon hasznos dolog. Nálam mindig van, kis tubusban, táska sarkában elfér. És ami a legjobb, nem kell hozzá víz. Ha vmi gyanúsan koszos tárgyat fogok meg vmi tömegközlekedési eszközön, akkor nagyon jól jön. :-)
Aki elér Mátészalkáról Debrecenbe igazi túlélőnek mondhatja magát. Itt mindennapos a verekedés, kötekedést, és a rablás is, de a lerobbanó vonatokkal is szinte minden nap találkoznak az utasok. Olvasónk észrevételeit, panaszait egy hosszú levélbe gyűjtötte össze, ezekről…..
Mindenhol -így itt is- a fő téma a MÁV hibái, és a hiányosságai. Ezen a héten olyan jó tapasztalataim voltak a vasúton, hogy kénytelen voltam ezt megírni a MÁV-nak. Íme a levél:Tisztelt MÁV-Start Zrt!2008. május 12-én, Pénteken utaztam Budapest Déli pályaudvar és Érd-alsó…..
kovpeter 2009.05.17 15:50:14
@lurkó: miért utálsz elővárosi vonaton dolgozni?
A címben lévő idézett szöveg egy buszvezető száját hagyta el. Olvasónk értelmetlenül áll a kijelentés előtt, mert nem tudja, mire vonatkozhat. Otthagyja majd a megállóban? Odacsukja az ajtóval? A buszvezető azért lett ideges, mert az utasok szóvá tették, hogy a 112-es busz…..
kovpeter 2009.04.29 21:57:33
@emvé: "Gratulálok" a stílusodhoz... :-/
A férfi nem állt meg a járművel, hanem elsodorta a járőröket. Intézkedő rendőrök lőttek meg egy autóst szombaton Érden, a férfi autójával nem akart megállni az igazoltatáskor - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.A rendőrök igazoltatni szerették…..