Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Seneca

94 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság divat szemüveget viselni. A talán nem túlzó kijelentés egyik oka, hogy rengeteg a szemüvegakció, így könnyebben is szánják rá magukat a szemüvegesek egy újabb darab megvételére. Annak ellenére azonban, hogy több tízezer forintba is kerülhetnek, könnyen megsérülhetnek, így nem árt résen…..
Szemüvegkészíttetéskor még a tapasztaltabbakat is érhetik váratlan kérdések. Ilyen lehet például az, hogy bifokális vagy multifokális legyen-e a lencse. Az egyfókuszúak ugyanis csak fiatal rövidlátóknak vagy túllátóknak jelentenek ideális megoldást. Negyvenéves kor fölött megjelenő látáspanaszok…..
Nem tesz jót a nedves szemüveg-törlőkendő a lencséknek: rendszeres használatától elhomályosodhatnak, karcosodhatnak az üvegek – véli sok okuláré tulajdonos. De vajon tényleg így van? A jénai Friedrich-Schiller Egyetem Fizikai Kémia Intézetének kutatói tesztelik a nedves szemüveg törlőkendőket, írja…..
A vegyszerek segítenek Bosszantó, ha lefolyó nem működik rendesen. Kétségbeejtő, ha a víz már le sem folyik. Gyors és hatékony megoldást kell kitalálni, de szinte azonnal. A boltok polcain számtalan dugulás elleni szert lehet kapni. Folyadék, por, granulátum, vízkőoldós, illatos, fertőtlenítős.…..
Ökomegoldások dugulás ellen Nincs is rosszabb érzés annál, mikor láthatóvá válik, hogy a mosogatóból nem folyik le a víz, még rosszabb, ha ugyanez a vécében történik. Nem feltétlenül kell erős vegyszerekkel kezelni a problémát, kisebb fennakadás esetén az olyan házi…..
A szennyvízcsatorna lejtéséről... Szennyvízcsatorna hálózat felújításakor vagy új lefolyórendszer kiépítésekor szembesülünk a problémával, hogy milyen átmérőjű csövet, mekkora lejtéssel és milyen mélyre fektessünk. A kivitelezés előtt számos dolgot kell figyelembe vennünk: várható szennyvíz vagy…..
Túl kemény? Lágyítsuk! Kis országunk legnagyobb részén a kemény víz átka sújtja a háztartásokat. Ennek legszembetűnőbb jele a vízkő, ami az embert mindaddig csupán esztétikai szempontok miatt zavarja, míg fokozatosan el nem kezd tönkremenni a bojler, a mosógép, a zuhanyból…..
Lefolyótisztító készítése otthon Egyre többen részesítik előnyben a természetes tisztítószereket és nincs ez másként a lefolyótisztítók esetében sem. Az ún. zöld készítményeket csak speciális üzletekben lehet megvásárolni, gyakran borsos áron, de otthon, saját kezűleg is készíthetünk olyan…..
Duguláselhárítás wc pumpával A konyhában és a fürdőben egyaránt rengeteg kellemetlenséget tud okozni, ha vizes alkalmatosságainkat nem tudjuk rendeltetésszerűen, komfortosan használni. Első gondolatunk lehet a szerelő vagy egy drága lefolyó tisztítószer. Pedig, ha van otthon wc pumpánk, akár percek…..
Hogyan tisztítsuk meg a kád lefolyóját? Amikor a víz nem folyik le kellő gyorsasággal, a kád használata sem olyan komfortos, mint amilyennek lennie kéne. A dugulás első jele a szivárgás, aminek sokan nem tulajdonítanak jelentőséget, pedig ha még ekkor tisztítjuk meg a lefolyót, sok problémától…..
A dugulás okai a ház falain kívül Sokan a legtöbbször bele se gondolnak, de a kertünkben, a ház udvarán is számos lefolyó és csatorna üzemel, melyek időnként éppen úgy hajlamosak a dugulásra, mint a beltéri szakaszok. A különbség, hogy ezek problémáit, szűkületét, nem…..
Alapvetően, nagyon ritkán dugul el otthonunkban a wc.  Majdnem minden esetben valami nem oda illő tárgy a felelős a dugulásárt. Vegyszerekkel kár is foglalkoznunk, mert felesleges pénzkidobás. Itt csak a nagy mennyiségű víz és a pumpa lehet segítségünkre. Engedjük tele a WC.-t és…..
A dugulás megelőzése szűrővel Az eldugult lefolyó számos kellemetlenséget okoz, akár a konyhában, akár a fürdőszobában, akár a vécében szembesülünk vele. Ilyenkor próbálkozhatunk különböző házi praktikákkal, de hívhatunk szakembert is. Ha sikeresen megszabadultunk a…..
 A kád duguláselhárítása házilag Zuhanyzás vagy fürdés után arra lett figyelmes, hogy a fürdővíz nem folyt le a kádban? Ennek oka valószínűleg az, hogy a szappanmaradékok, a hajszálak, a köröm- vagy bőrdarabkák, illetve a vízkő eldugította a lefolyót. Ennek megelőzésére használjon szűrőt, illetve,…..
Duguláselhárítás házilag ecettel A dugulás igen kellemetlen probléma, akár a mosogatóban, akár a kádban, akár a mosdóban, akár a vécében nem folyik le a víz. A kellemetlen szagok és a komolyabb gond megelőzése érdekében érdemes bevetnünk néhány praktikát. Ráérünk akkor…..
 Nagy hal, a méret a lényeg ? Minden horgász vágya egyszer az életben egy nagy halat fogni. Egy olyat amiről már érdemes fényképet készíteni illetve amit lehet mutogatni a barátoknak, ismerősöknek.A másik szempont - egyszer egy falon láttam a következő szöveget…..
A viza ( Acipenser Huso L.), a zománcpikkelyes vagy vérteshalak alosztályának egyik faja. Orra rövid, bajuszai laposak; pajzsai elöl és hátul laposabbak; oldalpajzsai kicsinyek, egymástól távol állanak. Háta sötét-szürke, hasa fehér fehér.  A magyar folyók egykori óriásai a   viza  -   vizeikből…..
Az infrától a radarig. Hipermodern felszereléseket is bevetnek a balatoni orvhalászok - közölte a Hajnal - Táj. Tavaly előfordult, hogy félmillió forint értékű harcsát koboztak el két rapsictól, akik úgynevezett gereblyézéssel szedték össze a közel három mázsányi halat. Infra távcső, halradar,…..
A Szigetköz Horgász Egyesület több mint 55 mázsás haltelepítést hajtott végre a hétvégén, amelyet tavasszal újabb 171 mázsa követ. Az egyesület vizein péntek éjfélig tilos a horgászás. Fennállása óta a legnagyobb, több mint 237 mázsás haltelepítést végez vizein a…..
A szerencsés fogás örömével akartak elhajtani járműveikkel péntek reggel a balatonberényi kikötőből azok a pécsi férfiak, akiknek járműveiből 10 fogassüllő került elő a rendőri ellenőrzés során.Mint ahogy korábban beszámoltunk, egyre nagyobb gondot okoznak az…..
Ezt a hattyútollat még tavaly találtuk egy ráckevei horgászat során. Akkor még nem tudtuk, hogy mire jó, de ez ma már nem is kérdés: úszót csinálok belőle. Méghozzá olyat, amit mindig is irigyeltem. A hattyú evezőtollát megtisztítottam, és a tollszárat megszabadítottam a…..
A damil és csomó műsorából. Duna-delta - ponty horgászat...
Olyan horgász nincs, aki keszeget ne fogott volna. A hazai vizek legismertebb hala gyakorlatilag mindenütt előfordul. Az ipari szennyezést ugyan ő sem bírja, de nagyon is életrevaló, és hál’ istennek, remek étvággyal megáldott jószág. Ezért is akad talán a leggyakrabban…..
Negyvenkét és fél kilós tükörpontyot fogott egy brit horgász Franciaországban, ami új világcsúcs. A hal súlya megegyezik Kylie Minogue ausztrál popsztáréval - adta tudtul a The Daily Telegraph című brit lap a ponty nagyságának illusztrálása végett. (Minogue mellesleg elég…..