Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hobbychef

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogkocsma Adas polow 2018.03.28 07:00:00
Megint az étlapkalauzt bújtam a klotyón. Az arabus fogások voltak éppen soron. Ez a perzsa étel egyből megtetszett. Túl sok hozzávaló nem kell bele, főleg semmi drága vagy szélsőségesen egzotikus, kivéve talán a sáfrányt, de azt akadály is huszárosan vettem. Ez az egyszerűség…..
Ez a Motoros biztos megint bekattant, hogy csokoládéval készít ételt..... De ez nem így van :) Ez a recept egy nagyon finom, pikáns spanyol ételt takar. A csokoládé finoman kiegészíti, gazdagítja az ételt, és abszolút nem érezni ki belőle. Spanyolhonban régi, nagy hagyománya van, ideje nekünk is…..
hobbychef 2017.05.30 17:52:45
@masada: nem vall jómodorra a kommented. Csak azért írtál, hogy pfujolhass? Maradj a pörköltnél és a rántott húsnál, s kerüld el az ehhez hasonló recepteket.
. Töltött káposzta a sütőből! 2016.12.08 21:02:07
  Mikor kislány voltam a nagymamám minden télen saját készítésű hordós savanyú káposztát árult. Egy kis papíron az ablakba ki volt írva, hogy savanyú káposzta eladó. Jöttek a környék béliek és minden hordó nyitásnál nekünk is jutott egy-egy falat. Isteni finom volt. Ezek azok az idők, amik már soha…..
Mondhatnánk persze, hogy Isten áldása a hévízi tó maga – de ez a lezárt tó a maga jegyáraival jó ideje már csak a németeké és azoké, akiket az orvos odaküld, egészséges magyar paraszt nem nagyon dughatja bele csak úgy a lábát. Mi viszont pont ilyenek vagyunk, ebben a…..
  Az "oszd meg és uralkodj" elve szerint hagytam a zuramat kiteljesedni a konyhában. Amúgy is el kell ismerni, hogy igazán jó húsételt általában inkább a férfiak tudnak készíteni! (Bocsánat a nem szabályt erősítő kivételtől!) Részemről ez nem okozott akkora…..
hobbychef 2011.01.05 11:38:10
Ez volt az első közzétett, saját fejlesztésű receptem, ami még a Mindmegettén jelent meg "Tejszínes pulykaragu kukoricával és sajttal" néven, ám de ez igen hosszú és bonyoldalmas név, így rövidítettem az ízélmény alapján. Lássuk hogyan készül:Hozzávalók:50 dkg…..
Nemrégiben felhívott az egyik barátom, hogy mondjak neki paella receptet. Persze van már ilyen a blogon, el is irányítottam, és az írás alapján még instrukciókkal is elláttam. Ezek után én is hamar megkívántam, így nem sokáig váratott magára, hogy…..
A magyar konyha méltatlanul elfelejtett, elhanyagolt alapanyaga a csicsóka. Szinte teljes mértékben alkalmas a krumpli helyettesítésére, ugyanakkor sokkal kedvezőbbek annál beltartalmi értékei. Mostanában a piacokon is egyre sűrűbben előfordul, és ha kedvező…..
hobbychef 2010.12.03 16:55:31
Tegnap este beköszöntött a tél. Az ország más részein állítólag havazik is, nálunk csak sűvít a metszően hideg szél. A férj pedig zsírban lesütött csirkemájat kívánt vacsorára. Miután azonban csak este fél 6 körül indultam boltba, úgy gondoltam, ez a vacsora már nem fog…..
hobbychef 2010.12.03 14:02:52
Még mindig havazik. Egyre nagyobb pelyhekben hull a hó és egyre jobban megmarad az utakon. Kiskorom óta olyan nagy hóesésre vágyom, hogy ne tudjak kijönni a házból sem :D. Borítson be mindent a pihe-puha hótakaró! Tudom, megint sokan azt gondolják, ez mekkora őrültség, de szerintem…..
Ritkán eszünk halat, pedig lenne rá kereslet, főleg a gyerekek és a magam részéről. Így aztán egy apamentes napon halsütés mellett döntöttem. Még sohasem ettünk edddig pangasiust, de attól tartok nem is fogunk. Pedig olyan jól indult. Örültem, hogy nincs átható hal szaga és…..
Eat at Hugi's Székelykáposzta 2010.12.02 10:51:00
Végre összeszedtem minden bátorságomat, és mérlegelve az eddigi koholt okok valóságát, székelykáposztát főztem. Hogy miről is van szó, miért nem volt eddig ehhez az ételhez olyan szoros viszonyom, hogy én teremtem? Nos, egészen nem sokkal ezelőttig azt gondoltuk, hogy a…..