Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alejandro

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Péntek délben nyitotta meg amúgy is nyitott kapuit a fővárosban, a Duna korzón, a Vigadó magasságában a legvadonatújabb magyar pálinkafesztivál. A nyitott kapukat úgy kell érteni, hogy ez olyan rendezvény, amelyre a szervezők tájékoztatása szerint ingyenes a belépés, és az…..
A Művelt Alkoholista Vidám lilák 2007.12.27 09:00:00
Majdnem teljesen normálisnak gondolom magam, az elmúlt egy évben mégis legurítottam közel tíz palack oportót, többet, mint az előző háromban összesen. Na jó, egy részük főzőborként végezte, de a többség élvezhető volt. Lehet, hogy ingatag indukció, de mintha az általános…..
Olyan is van Magyarországon, hogy pálinkalovagrend, amely azt találta ki, hadd legyen december 6. a pálinka napja. Azért, mert Szent Miklós nemcsak a szegényeket meg a gyerekeket szerette, hanem a pálinkafőzőket is. Úgyhogy mostantól nemcsak a kiskorúakat kell megajándékozni ilyenkor,…..
Ezúton rögzítjük – önnön kezdeményezésünkre, a szervezők idétlenkedése mellett, egyes olvasóink közreműködésével, más olvasóink neheztelése ellenére –, hogy a Gerbeaud Házban a minap megrendezték a 2007-es újborok versenyét. Amelynek az a sajátossága, hogy…..
A Művelt Alkoholista Kontextus 2007.11.24 08:46:00
Vannak esték, amikor semmi sem jön össze. Rosszabbnál rosszabb borokból piszkálja ki a dugót a szomjas, aztán vagy abbahagyja az egészet, vagy rájön, hogy örülni a kicsinek is szabad. Egy-két hete hasonlóképpen jártam, de mégis jóval jobban, mint most.Történt, hogy könnyed…..
A fesztiválszezon folytatódik, ötödször lesz Kezes-lábos Etyeken a hétvégén – és két napig tart. Sőt háromig, hiszen szeptember 28-ára borkonferenciát organizált Rókusfalvy Pál és csapata, Terroircsúcsborok születése címmel. Akinek ez mind nem elég, igyon pálinkát.Az…..
A téeszéra kékszőlősztahanovja, amely termésátlagával minden más fajtát porba alázott, ma csontváz a szekrényben, a család titkolt szégyene. Hiába van hiteles anyakönyvi kivonata – kékfrankosból és szentlőrincből hegesztette dr. Fritz Zweigelt 1922-ben –, nálunk…..
A bordeaux-i OBI, a CIVB hivatalosan bejelentette, hogy a rendkívül esős és hűvös nyárra tekintettel, amely nem tette lehetővé a megfelelő érést, az elsőként szüretelt sauvignon blanc esetében engedélyezi a chaptalozást, vagyis a cukrozást. Az újvilági termelők mindig a…..
Jön a fesztiválszezon, jövő héten máris lesz két fontos esemény, amelyekre ezúton hívjuk fel olvasóink nyájas figyelmét. Az egyiket nemigen kell külön bemutatnunk: a borfaluban tavaly is szétnéztünk. A másik viszont teljesen vadonat: először rendezik meg a révkomáromi…..
A Művelt Alkoholista Kisvillány 2007.01.28 23:38:00
Rettentő nagy felismerésem támadt. Melynek lényege az, hogy ha a zember olcsón akar jó villányi bort inni, akkor kisebb nevű pincészetekkel helyénvaló próbálkoznia. Az elmúlt hetekben két könnyű veresbe is beleszaladtam, és tetszett az egyik is, meg tetszett a másik is. Herold…..
A sörösök felé kikacsintva rögtön Guinness-rekordot hirdetek, mint szellemileg alultáplált kereskedelmi rádiók vagy ismertségre vágyó kisvárosi önkormányzatok: valószínűleg az Alkoholista által valaha értékelt legolcsóbb bor következik itten. A Tesco nevű exkluzív…..