Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Artemisziadzsentileszki

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több, mint kétéves adósságot próbálok törleszteni az idei év első posztjával. Amikor 2008 decemberében megjelentek az első írások itt, a Konteóblogon, felhívott az egyik régi kollégám és azt javasolta, hogy a mindkettőnket sokáig élénken foglalkoztató Seuso-kincsről…..
Artemisziadzsentileszki 2011.01.20 13:49:30
@Scala:

:)
Na ja!
Viszont mit lehet mondani azok után, hogy a holokauszt túlélői beperelték az OTP Nyrt-t New Yorkban?

www.origo.hu/uzletinegyed/befektetes/20100623-az-otp-ellen-pert-inditottak-egy-amerikai-birosagon.html
Artemisziadzsentileszki 2011.01.20 14:00:58
@tiboru:

Csak aztán Petrányi Zsolt után nehogy a Baán Lacit is más kövesse a posztján. ÖÖÖÖÖÖ...mondjuk...Ali budai pasa egyik kései leszármazottja.
Artemisziadzsentileszki 2011.01.20 21:29:48
@poa ogapo:

Egy olyan blognál, mint ez, bármely irányba mutató feltételezés belefér,emiatt kérdőre vonni a blog gazdáját nincs sok értelme.
Akárhogy is van, abban egyet tudunk érteni, hogy ennek a cikknek legyen legalább egy értelme: az összes balfasz illetékes (a rendőrségtől az ügyészségen át a politikusokig,stb.) végre produkáljon olyasmit, amitől az adófizető állampolgár elhiszi, hogy nem ezek az emberek nem csak a szart kavargatják.
Tehát jó lenne, ha ezt a cikket (akármit is állít) több hasonló másik követne mások részéről.
Lehet, hogy ki...szott naív lennék?
Ahogyan az - nem túl meglepő módon - bekövetkezett, a pénteki Seuso-konteók megmozgatták az olvasók fantáziáját, s nem kevesen voltak azok is, akik nem voltak restek és egy csöppet utánanéztek a történet szereplőinek, kiegészítendő a róluk tudható  közösségi…..
Artemisziadzsentileszki 2011.01.11 22:51:36
@Becő:
...és a Pseuso-kincsek igazából azt a célt szolgálták volna, hogy az eladásukból befolyt pénzen a 60-as évek végére erősen meggyengült ODESSA-t reorganizálják. Végül is Oldenburgot az O.D.E.S.S.A. vitte ki Argentínába, Thyssenék emiatt hálásak voltak a fent említett szervnek (nehogy Oldenburg kompromittálja őket)... Northampton pedig Thyssen-leszármazott volt.

Alea iacta est, barátaim.
Artemisziadzsentileszki 2011.01.13 23:24:49
@tiboru:
6.)Ottho és a cselédlány?

Más:
Tiboru, lehet hogy te teljesen tévúton jársz?
Sümegh Jóska halálához az égvilágon semmi köze nem volt a Seuso-kincseknek. Az egész egy óriási nagy véletlen egybeesés!

Történt még a 70-es években, hogy Tkalec az Ecserin szimatolt, mikor egy mustáros (Gloibus) virsli elfogyasztása után majdnem lefejelte a pultot meglepetésében. Lord Northamptont pillantotta meg egy narancssárga centrumos zacskóval a kezében. Igaz, hogy egy tépőzáras Tisza volt rajt', dehát...
-Lordom!
-Izé, hát Sümegh Jóska volnék...

Később -már a lord kastélyában whiskyvel öblögetve- együtt tanakodott Tkalec és Northampton.
Tkalec: lenne az a burmai lelet, azok a khmerek álmukban sem gondolhatják, mi értéket képvisel. Eddig hátráltatta az üzlet megkötését az ön aggodalma a személyes biztonságával kapcsolatban. Meg tudom érteni, viszont azt nem értem, miért ragazkodtak az ön személyes látogatására Burmában?
De sebaj! Az égiek a kezünkbe adták a megoldást. A döbbenetes hasonlat ön és Sümegh között elképesztő! Küldjük Sümeghet Burmába!

Hogy a centrumos zacskóban mi volt, aszt már nem tudhassuk meg:)

Northampton fölvette a kapcsolatot Sümegh Józseffel. A Borbély-pincében találkoztak személyesen. A tárgyalás nem egészen a forgatókönyv szerint sült el. Előbb heves szóváltásba keveredtek, majd tettlegességig fajult a dolog. Nem volt az emberölés szándékos, de sajnos megtörtént. A Seuso-kincseket pedig -hogy ne menjenek vissza üres kézzel- magukkal vitték.
Később Losonczi Pál ment ki Burmába Sümegh helyett.

Ha kicsit zavaros voltam, tudjátok be annak az üveg Vranacnak, amit elfogyasztottam.
Artemisziadzsentileszki 2011.01.14 13:54:12
@Konci67:

Én is vmi ilyesmire gondoltam a 15-tel előbbi hozzászólásomban(mármint hogy nem a Seuso miatt halt meg)csak más aspektusból közelítve.
Soron kívüli, sajnálatosan rövid konteó következik, ami nem volt ugyan betervezve, de a napokban nyilvánosságra (vagyis a netre) kikerült egyik - roppant tetszetős, színkódos - világtérkép beindította a bloggazda fantáziáját. Mert mindannyian tudjuk ugye, hogy a…..
Artemisziadzsentileszki 2010.12.21 23:44:34
@vén betyár:
Kösz a linket. Átrágtam magam a történeten. Elképesztő. Az emberrablást ismertem, de így egyben egyszerűen elképesztő. Könnyeztem a gyönyörűségtől. De a legjobb rész:"...Egy nappal a tervezett út előtt váratlanul meghalt. Sietősen elhamvasztották. Hogy hová lett 200 millió dollárra becsült vagyona, csaknem száz bankkártyája? Még nem tudjuk..."
Tiboru tudja?
A konteóblog (hasonlóan a magára valamit is adó versenytársaihoz) az ismeretterjesztés és az egészséges paranoia kialakításának nemes célkitűzésein túl a közfeladatok ellátásának nehéz terheit is részben magára vállalja. Mai (kicsit rendhagyó, rövid és soron kívüli)…..
Artemisziadzsentileszki 2010.12.20 14:04:43
@tiboru:
Az azt megelőző dvd-kről viszont még nem derült ki, hogy hamisak lennének.
Megkésve bár, de azért lenne egy sokadik föltevés az adatlopásra.

Történt, hogy az UBS vezetése besokallt az amcsik nyomására. Igaz, hogy sokáig és sikerrel védték a banktitkokat az amerikai adóhatóságok előtt, de végül is ők maradtak alul (nem akarták az amerikai –jól jövedelmező- működésüket egy licenc-megvonással kockáztatni). A vezetőség nem nézte jó szemmel, hogy az egybesültállamok lejárató kampányt indított ellenük. Mérlegre tették a hasznot (adóeltitkoló amik) és a károkat (visszavonják a bank működési engedélyét az USA-ban,negatív hírnév, stb.). Úgy gondolták, hogy ez utóbbi sokkal károsabb, mint amennyire az előbbi jövedelmezőbb. A jövőbeni konfrontációk elkerülése végett léptek, és az adatokat ők szivárogtatták ki. Mivel ezt direkt módon nem tehették meg, találtak egy strómant.
Jó-jó, de miért a németek adatait szolgáltatták ki az amcsiké helyett? Úgy gondolták, hogy túl egyértelmű lenne, ha hirtelen az ami-helvét vita közepén egyszer csak kiszivárognak az ő adataik. Mivel a nácik Svájcban elrejtett kincseik miatt kétes hírnévre tett szert az ország, kicsit beléjük lehetne rúgni. (A mostani vezetés elítéli az UBS II. világháborúban játszott szerepét.) A kiszivárogtatásból pedig az amerikai állampolgárok is érteni fognak, s levonják a megfelelő konklúziókat. Hervé Falciani az adatok eladásából befolyt pénz 50%-át visszajuttatta a legfelsőbb vezetésnek, akik a pénzből német nagymellű szőke lányokat rendeltek, majd napokig folyt a dáridó. Állítólag Bernanke-t is meghívták a lazításra, de ő nemet mondott.
Mai összeesküvéselméletünk (vagy inkább: ~eink) segítségével hazai vizekre evezünk. Az újkori magyar kriminalisztika történetének legvéresebb bűncselekménye hat és fél éve ad kifogyhatatlannak tűnő hajtó- és kenőanyagot nemzetünk legjobb konteósainak, akik – amint…..
Közel két hónappal ezelőtt a Konteóbarátok Körének törzsközönsége meggyőző többséggel amellett döntött, hogy a következő összeesküvéselmélet, amelyről olvasni szeretnének, a Fenyő János élete (pontosabban halála) köré szőtt titokzatos eseménysorozat legyen. Lássuk…..
Artemisziadzsentileszki 2010.12.12 18:43:51
@tiboru:
Én már meg akartam kérdezni Tőled, hogy it is publikálsz-e,vagy ez is amolyan pörlháboros affér?
Útinaplónk következő állomása Shkodra (Shkodër, olaszul Scutari), amit – ha már úgyis Albániában járunk – már csak azért is illendő felkeresnünk, mert ez volt az egyetlen olyan albán terület, ahová (még az első világháborúban) az osztrák-magyar hadsereg…..
Az elmúlt hét egyik - legnagyobb port felvert  - sajtóhíre volt a WikiLeaks által beharangozott, mintegy negyedmillió (részben bizalmas és titkos) amerikai diplomáciai jelentés nyilvánosságra hozatala, amelyekből több ezret már letölthetővé is tettek a honlapjukon, s több…..