Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Julia Dream

5 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csillagidő 2712.4 Az Enterprise az EXO-III nevű bolygó körül kering, Dr. Roger Korby tudóst keresik, aki már 5 éve nem adott magáról hírt. A kapitány nem ad sok esélyt arra, hogy életben van, már két expedíció is kereste sikertelenül. Christine Chapel nővér elárulja, hogy Roger…..
Tegnap este Roger Waters, David Kilminster és Snowy White visszavonhatatlanul valósággá vált számomra. Waters szólógitárosa, Dave Kilminster régi kedves barát, és már évek óta terveztük, hogy egyszer az életben valahogy összefutunk. A koncert kitűnő alkalom volt erre. Hétfőn…..
Julia Dream 2011.08.14 10:04:20
@mB: 2 hónapja tördelek folyamatosan egy brutál könyvet, ma reggel küldtem el, és látod, már itt is vagyok :)
Sajnos a Pink Floyd témának elég szűk célközönsége van Magyarországon, gondoltam is, hogy nem lesz itt nagy forgalom, de nem is azért csinálom. Régebben kockás spirálfüzetbe jegyzetelgettük a kedvenc együttesről kigyűjtött érdekességeket, ennek remek modern alternatívája a blog. Így nem kell aggódnom, hogy a kölcsönadott füzet nem kerül vissza hozzám :)
Julia Dream 2011.11.11 18:18:27
@why-att: Ne viccelj, egyáltalán nem vagy tolakodó. Igaz, a blogbejegyzést nem a széles nyilvánosságnak szántam, nem vagyok annyira jó író, inkább az lett volna a célja, hogy valahogy feldolgozzam magamban az eseményeket. Ez a mai napig nem sikerült. Ha már akkor a helyzetet teljes egészében felfogom, valószínűleg sikítófrászt kapok ott a helyszínen. Ám a mai napig képtelen arra az elmém, hogy összekapcsolja azt a hirtelen felbukkanó barátságos fazont azzal a rockistennel, akinek a lába előtt rajongók százezrei (milliói) hevernek. Lassan belátom, hogy ez teljességgel feldolgozhatatlan. Olvastam amit írtál, és annyit tennék hozzá, hogy maga Waters is lassan kezd beleőrülni az elnyomásellenes gondolatokba, ahogy Pink is a sajátjaiba. Nem tud a propagandával leállni, lassan betelik a köv. évi koncertnaptár, végigmegy egész Dél-Amerikán, az USÁ-n újra, van, ahol 2-3 koncertet is ad. Nem csodálkoznék, ha itt is megfordulnának megint, hisz biztos teltház lenne. A kiemelt állóhelyesekről nekem is megvan a véleményem, inkább piknikhangulat uralkodott ott, mintha nem is koncertre mentek volna. Egyébként kíváncsi vagyok a firkálmányaidra, magam is művészkedéssel adom ki magamból azt a feszültséget ami a rajongás velejárója :)
Julia Dream 2011.11.21 09:58:45
@why-att: köszi a meghívást, ha lesz egy kis időm feljelentkezek. Sok külföldi online galériám van, magyar még nincs, itt az ideje hogy legyen :)

Az előzőhöz szólva, Waters nem a pénzért, de nem is a színpadi jelenlétért csinálja, ebben biztos vagyok. Szerintem meg van győződve róla, hogy ő egyszemélyben meg tudja fordítani a világ kerekét pusztán a zene erejével (bár így lenne!), nem látja reálisan a saját korlátait. Ezért nem tud leállni. Csak hát az a baj, hogy a zene pont azokat hagyja hidegen, akiken a világ sorsa múlik. Sajnálom őt, mert kétségbeesett szélmalomharcot vív. Ha nekem lenne ilyen küldetéstudatom, ebbe a tehetetlenségbe én biztos beleőrülnék.
zappa pont PinkFloydTréfa 2011.10.07 08:00:00
Na felfüggesztve a komolyság, meg időm se volt mást összerakni, jöjjön a tréfaság. Átmeneti Pinkfloydkacaj tehát ezen a pénteken, aztán később jönnek a lassabban előkészülő ámde nagyobb lélegzetű dolgok. Magyar és angol vonatkozások egyaránt: De ha már Pompei:…..
Julia Dream 2011.10.21 11:17:52
Gyorsan idedobok pár linket, hátha besegít a pénteki tréfás posztba. Mindegyik alkotótársaimtól származnak a DeviantArtról, Rajongásukat élték ki ezekben az alkotásokban, szóval művészi értékük kétséges, de azért aranyosak.

Fantasy kártyák analógiájára:
fc03.deviantart.net/fs18/f/2007/131/8/b/Pink_Floyd_Cards_by_Sheraton_Gibson.jpg

Természetesen az Angry Birds mánia a Pink Floydot is utolérte:
th02.deviantart.net/fs70/PRE/i/2011/201/e/e/dark_side_of_the_angry_birds_by_bluewizardcz-d412ble.png

itt Mason pitetészta-fóbiája, Waters házilag vágott haja, Gilmour állandóan zsíros frizurája és Wright lányos szempillája kerül célkeresztbe:
fc02.deviantart.net/fs12/i/2006/299/a/e/Pie_Crust_by_San_Tropez.jpg

Waters karácsonykor is tapló:
fc03.deviantart.net/fs6/f/2006/353/8/3/Six_for_Roger_by_StarlightsMarti.jpg

Rajongói oldalamon összegyűjtöttem néhány vicces fotót az együttesről, ezek közül is lehet csemegézni:
www.rick-wright.net/e107_plugins/sgallery/gallery.php?list.13.1
(nemrég hackerek tönkrevágták az oldalt, de szerencsére most már működik)

Van néhány slash-jellegű képem is, de azt gyenge idegzetűeknek nem ajánlom...

Van nekem is saját alkotásom, de azt csak akkor mutatom meg neked, ha hétátok-fogadalmat teszel, hogy nem mutatod meg senkinek :)
Julia Dream 2011.10.21 22:13:46
@mB: Akkor pénteki zárásként egy tréfás jóéjszakát kép:
profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-ash2/186150_100001769417892_2144976_n.jpg
(ez Zappa Facebook-os profilképe, nem semmi az ürge)
A múltban már többször számra vettem David Bowie semmihez sem hasonlítható öltözködési stílusát, de most ismét meg kell tennem ezt...Az alábbi képen konkrétan sálnak (egynek?) öltözött, de még egy boával is megbolondította ezt a fantasztikus szabásmintát, amit…..
   Mióta gyűjteményként kezelem a bakelitlemezeinket, rengeteg információt gyűjtöttem össze róluk és hasznosítok azóta is, persze csak amatőr szinten. Ebben a posztban összefoglaltam, hogy mi alapján érdemes dönteni egy-egy lemez megvásárlásáról, annak…..
A héten ismét felszállt a levegőbe a Pink Floyd-disznó, kiadásra kerültek a The Dark Side of The Moon album speciális változatai és miközben Roger Waters már a jövő évi The Wall stadion turnét tervezi, beugrott a Jimmy Fallon Show-ba, ahol a Foo Fighters-szel tökéletesen előadták…..
   1978 körül járunk, a Pink Floyd 3. koncept albuma, az Animals megjelenése után. A lemez fogadtatása vegyes volt, a kritikusok és a rádiók ízléséhez képest túl sok volt benne a basszus, és túl hosszúak voltak a számok. A Billboardon egy kis ideig 3.…..
A Lifestyle.hu cikkének átvétele | Enrico küldése - kösz! A Pink Floyd The Dark Side Of The Moon-ja minden idők egyik legjobb albuma. Az 1974-es, Wembley-beli koncert mindeddig csak az akkor jelenlevők számára lehetett élmény, most azonban -  szeptember 28-ig - bárki elérheti…..
"Sajnos" nagyon elszaporodtak a blogok a világban, így igen nagy a verseny, ezért harcba mindenki: Kötelező házi feladat minden olvasónak - Facebook bejelentkezés indul, ott fent a kéken klikk és szavazás. A szavazásnak, az egész család riasztásának, a munkahelyi…..
Nem tudom eldönteni, hogy a jó példával kezdjem, vagy a rosszal. Ugyanis Tokaj-Hegyalján jártam, egy rövid látogatást tettem Tokajon és Mádon, és mivel már elég régen jártam errefelé, úgy gondoltam, egyszerű a képlet: Tokaj a központ minden szempontból, Mád pedig nem sok…..
  Akár európai alapelv is lehetne az, hogy az abortusz helyett az örökbefogadást részesítsék előnyben Carlo Casini, az Európai Parlament alkotmányügyi bizottságának (néppárti) elnöke szerint  – írja a Magyar Kurír. Az ügy azzal kezdődött, hogy a magyar kormány…..
Julia Dream 2011.07.08 13:54:01
Kétféle irányból lehet megközelíteni a kérdést. Mert mi a különbség egy bármilyen korú embrió (zigóta) és a között a kiskrapek között, aki a munkából hazaérve a nyakadba esik és a füledbe suttogja hogy "apa apa apa apa apa"? Csak az eltelt idő. UGYANARRÓL a lényről beszélünk, attól függetlenül, hogy az adott időpontban tudatos-e vagy sem. Ez alapján véleményem szerint nincs értelme arról vitatkozni, hogy a magzat mikortól számít embernek, mert mindig is az volt.
Beismerem, ez filozófiai és nem biológiai megközelítési mód (az a másik irány) és ebben sosem lesz közös álláspont az emberek között.

7 éves koromban végignéztem a Néma Sikolyt, már akkor azt gondoltam, hogy az a nő, aki ilyet képes tenni a saját magzatával, megérdemli hogy soha többé ne legyen gyereke és valahol egy kórház elfekvőjében tehetetlenül élje le utolsó éveit - teljesen elfeledve. Persze azóta bővültek ismereteim, mára már tudom, hogy sok olyan körülmény van, ami árnyalja a helyzetet, de a véleményem alapvetően nem változott. Mástól sem várom el, hogy bármilyen érv hatására megváltozzon erről a kérdésről a véleménye, de az abortuszt könnyebbik megoldásként beállítani a társadalom részéről felér a felbujtással. Nem mindenki, de sok nő (főleg a szüleik által befolyásolhatóak) miért abortáltat? Jaj, mit fog szólni anyám, nagyanyám, a sógornő, a főnök, Mari néni a szomszédból? Bizony, a saját környezetünk - tágabb értelemben a társadalom az - ami meghatározza, hogy mit tekintsünk nagyobb bűnnek: megölni valakit, vagy megszülni és vállalva a "szégyent" örökbe adni, esetleg szegénységben felnevelni. (persze lehet hogy egyik sem, sokan azért nem szülik meg a babát mert "még nem fér bele az életükbe"). Tudomásul kell venni, hogy emberek vagyunk, felelősséggel tartozunk döntéseinkért és a tetteinkért, és ez alól az életkörülményeink sem adnak felmentést.
Julia Dream 2011.07.08 14:34:39
@queenlly: Semmi baj, nem érthetünk mindenben egyet, gyakorlatilag erről szól az egész hajcihő. De azért engedd meg, hogy pontosítsak:

1. Mint írtam, az én megközelítésem filozófiai és nem biológiai. Ebből hatalmas nézetkülönbségek adódhatnak - nem csak a jelen témában.

2. A társadalom a nem kívánt gyerekekre talált megoldást (abortusz), a nyomorgó gyerekekre még nem. Ne adja isten, hogy hasonlóan kegyetlen legyen!

Az abortuszt akkor sem tartanám elfogadhatónak, ha nem látom a kisfilmet, mert ellene vagyok egy kiszolgáltatott lény megölésének, legyen az egy öreg kutya, nem várt baba, vagy a család számára teherré váló beteg nagymama. Egyszerűen csak nem fér bele az értékrendembe és meglep hogy az emberek alapvetően nem így gondolkodnak.
Vova, apja színházában. Tiszta Egy vezér gyermekkora, nemde? (Moszkva, 2010) Külön történetet, sőt, regényt megérne, hogy milyen volt az 1990-es évek elején-közepén gyerekkorom nyarait a Normafa tetején, a Panoráma szállóban töltenem a magyar rendszerváltás tiszavirág életű…..
Julia Dream 2011.07.05 22:13:22
@thor80:
"az irígység szól belôled"

??????
Nem értelek. Ezt most ezt miért??? És miért pont én? :'(
Ha sajnálok valakit akkor nincs miért irigyelnem. Valahogy nem lenne logikus.
(Jajajj, most már nem csak irigy vagyok, hanem értetlen is... bocsásd meg nekem, esendő embernek, de hidd el, a napi nehézségek ellenére is jól érzem magam a bőrömben, nem vágyom senki más életére. Szerintem rossz helyre címezted a kommentet.)
Julia Dream 2011.07.05 22:20:59
@fourgee:
"Ha készül rólad egy olyan nem előnyös kép, amelyiken vastagabbnak látszol, akkor attól dagadt leszel? :)"

Upsz, ez viszont betalált :))))
Csak nálam épp fordított a helyzet: "dagadt" vagyok, ergo nem tud rólam előnyös kép készülni... :D
Szevasztok! Nyári híradó 2011.07.01 13:46:00
Google +1 A beépített megosztásgombok közé bekerült a Google új +1 szolgáltatása is, mely hasonló a Facebook Likehoz, itt olvashattok róla bővebben. A gombot a blogotok adminfelületén a Megjelenítés/Megosztások fülön tudjátok bekapcsolni. Figyelem! Akik bekapcsolják és mégsem…..
Julia Dream 2011.07.04 10:32:31
@cadix: Uramisten, ez villámgyors volt. Le vagyok nyűgözve! THX!
Julia Dream 2011.07.04 13:47:16
@cadix: Upsz. Én vagyok a hunyó. Chrome-ot használok, és már többször bebizonyosodott hogy nem túl nyerő ötlet. Firefox alatt szépen működik. Most már csak a like tünedezik el, de ez csak a mostanában szokásos FB probléma. Köszi!
Roger Waters @ Papp László Budapest Sportaréna, 2011.06.22. Egyszer minden sikeres zenész életében eljön az a pillanat, amikor ki kell szállni a bizniszből. Persze a legstílusosabb az, ha valaki fiatalon, a népszerűsége csúcsán valami klasszikus rockandroll halált hal, de ezt…..
Julia Dream 2011.06.24 14:55:48
@Tomi1989: Nem a csápolásról van szó, csak némi reakció azért elvárható lenne a közönség minden egyes tagja részéről, különben minek mentek oda? Elvégre akárki akármit mond, egy hosszú turné vége felé már csak a közönség szeretete ad erőt a csapatnak és ezt igenis jelezni kellett volna feléjük. Nem DVD-t mentünk nézni, a színpadon ott volt az az ember aki valamivel több figyelmet és lelkesedést érdemelt volna. Én tudom mi zajlott (vagyis inkább nem zajlott) körülöttem. Mozdulatlanul ültek, a mellettem ülő fickó még arra sem méltatta Waterst, hogy tapsoljon a számok között és persze nem ő volt az egyetlen. A dühöngő felém eső részén is csak a sétafika, a vakuzgatás, a sörözés meg a szendvicsezés ment, még nézni is rossz volt. Mintha csak pikniken lettek volna. Lehet, hogy mást ez nem zavar, de én teljességgel értetlenül állok a dolog előtt.
     Snowy elismert session zenész, de szólólemezei és együttesei is igen figyelemre méltók. Terence Charles White néven született 1948-ban. 2 együttest is alapított karrierje során, az egyik a White Flames volt, a másik nem is oly rég,…..
Julia Dream 2011.02.12 23:24:03
@efes: köszi az észrevételt, jogos a felvetés. Az oldalsávba kiraktam egy rövid magyarázatot. Online vásárlásnál sokat segíthet, elég korrektül lehet vele jelezni a lemez állapotát.
Julia Dream 2011.02.12 23:35:09
@a beela: köszi! Megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül a mániámmal :)
Julia Dream 2011.06.24 14:20:11
@hasznavehetetlen régensherceg: És én lemaradtam róla???? Mondom én, hogy peches típus vagyok!
Nem baj, most bepótoltam :)
Valószínűleg kevés tökéletesebb koncept-albumot írtak az újkori zenetörténetben, mint a Pink Floyd The Wall című klasszikusa. A kicsit öntörvényű és néha diktátor Roger Waters művéből közel 30 millió darabot adtak el világszerte, 11-szeres platina lemez, mégis maga az…..
Julia Dream 2011.06.23 23:41:33
@hasznavehetetlen régensherceg: Az előző Waters koncerten a hátam mögött ülő menedzser emberkék - akik az egész koncert alatt árfolyamokról csevegtek - sört öntöttek a nyakamba, majdnem a poszteremet is eláztatták. Most ennyire durva nem volt, de nagyon lehangoló volt, hogy megint halvérűek közé keveredtem. Szerintem az egész szektorból csak én voltam, aki tapsolt pl. a Run Like Hell alatt (pedig azt hittem az alatt lehetetlen nem tapsolni!), Roger kénytelen volt nekem énekelni ha a színpad szélén járt, mert én voltam az egyetlen aki lelkesedett, a többiek csak ültek ott, mintha nem is koncerten lennének. Szerencsére a dühöngő kitett magáért, biztos jólesett az együttesnek, hogy a német koncert után ilyen lelkes közönséget fogtak ki.
Julia Dream 2011.06.24 11:39:39
@hasznavehetetlen régensherceg:
Szép dolog a hagyomány, nem kell mögötte logikát keresni :) Nekem nagyon jól esett Waterssel tapsolni, imádom a Run Like Hell dinamikáját.
Az hogy a közönség milyen volt, nem igazán tudom megítélni (leszámítva a nyámnyilákat körülöttem) mert senki és semmi által nem voltam hajlandó zavartatni magam. A személyes élményeim olyannyira felülmúlták a koncertét, hogy egy teljesen külön univerzumba kerültem arra a pár órára.
Egyébként Dave fülmonitorjával gondok voltak, anélkül nehéz lehetett koncert közben kontrollálni a hangzást. Lehet ez volt az oka, hogy kimaradt az a bizonyos delay, de ez csak egy amatőr tippje, az ilyen szintű technikai részletekhez baromira nem értek. :)
Rengeteg vitát váltott ki az új adórendszer, mert egyértelműen a magas keresetűek járnak jól az egységes 16%-os adókulccsal. A legfőbb mellette szóló érv azonban az, hogy a gyermekeseket támogatja, anyagilag segítve őket a jövő felnevelésében. Egy és két gyerek után az…..
Julia Dream 2011.02.17 09:26:41
@Hajszás Láncos: "a mostani nők csak ribanckodni szeretnek, azt is csak úgy, hogy valaki más melózzon a műszempilláikért meg a mellnagyobbításért. Cserébe meg max hajlandók ágyba bújni egyszer-egyszer, és ezzel részükről le van a dolog tudva. Peggy Bundy szindróma. Tisztelet a tényleg kevés kivételnek."

Akkor én igazán különlegesnek érezhetem magam... van hogy munka után hazamegyek és még éjfélig dolgozok, 13 éve kizárólag a férjemmel kelek-fekszek, legszívesebben 2-3 naponta "piszkálnám", és - természetes eredetű - hosszú szempilláim és nagy melleim vannak, anélkül, hogy erre külön pénzt kellene áldozni. Átlag 3 évente cserélek cipőt, kabátot, plázába csak akkor megyek, ha a picinek ruhát kell venni. Tényleg nagyon sajnálom, hogy ezt ennyire kivételesnek érzed, kívánom, hogy előbb-utóbb az élet megcáfoljon és rendes nőt sodorjon melléd a sors.

Egyébként itt ülök kétségbeesve és el sem tudom képzelni, hogy a nettó 90ezres kis fizetésemből hogy fogom kifizetni az - esetleg 70ezres - díjat. Mivel a férjem is ennyit keres és némi hitelünk is van, esélytelen a túlélésünk. Van egy olyan gyanúm, hogy csak a minimálbéresek fognak támogatást kapni... :(
Julia Dream 2011.02.18 12:23:39
@Hajszás Láncos: A hozzám hasonló mentalitású barátnőim érdekes módon mind férjnél vannak :) Elvált, facér van néhány, de őket nemigen ajánlanám neked, a plázafaktor erősen bejátszik náluk...
Egyébként én úgy vagyok a gyerekvállalással, hogy nincs mire várni. Mi is vártunk 1-2 évet, hogy majd csak jobb lesz. Nem lett jobb, s mire beláttuk, hogy nem lesz ebből fényes karrier, a baba csak 7 év után jött össze. A háború után is születtek gyerekek, pedig akkor hihetetlen szegénység volt. Mégis kevesebb a lelki sérült felnőtt köztük, mint a most, "jómódban" felnőtt generációban. Azt meg kifejezetten visszataszítónak tartom, ha valaki anyagi okokra hivatkozva abortáltat egy pici babát. Nincs a világon ennél kegyetlenebb gyilkosság, ennek cserébe hány milliócskával lesz bentebb a köv. pár évben? 3-4? Már ha tényleg félreteszi, amit a babára költött volna. Ez olyan, mintha valaki az anyjára kötne 3-4 milliós életbiztosítást, aztán élve feldaraboltatja, mert akkor annyival több lesz a családi kasszában, és az eddig anyukára fordított szabadidőt is el lehet mulatozni vagy plázázni. Ne értsetek félre, nem azt mondom, hogy a segélyre számítva szüljünk 8-10 gyereket, csak legyünk felelősségteljesebbek, és ne kényelmi okokat figyelembe véve döntsünk egy pici ártatlan élet fölött, akár megfogant, vagy akár még csak elméleti szinten létezik. Kis pénzből is lehet gyereket nevelni szeretetben, békében, csak tudni kell lemondani bizonyos luxusdolgokról.
Napirokk Bakelit 2011.02.10 13:30:00
 Gary Moore kapcsán merengtem picit. Nincs kapuzárási pánik meg ilyesmi, csak fura... A zenekarok, idolok többsége, akikért odavoltunk, befejezték, de ha vannak is, már nem fiatalok. Sokan elmentek, nevek nincsenek, mindenkinek megvan a maga hero-ja, aki fenn vagy lenn nyúzza…..