Regisztráció Blogot indítok
Adatok
autóbontó

168 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most már hivatalos, és maga az Audi is elismerte, hogy kistestvért kap a TT roadster és a kupé. A megvalósulás útjára lépett projekt kapcsán azonban még mindig titok, hogy pontosan milyen kialakításban érkezik a harmadik változat. A megvalósulás útjára lépett, és most már az Audi is elismerte, hogy…..
A francia márka bemutatta a sportos kivitelű új 308-ast, amely GTI felszereltségi szintet, több tucat extrát és tetszetős optikai csomagot kapott a tervezés során. A sikeres modell ezzel tovább folytathatja hódító útját. A Peugeot 308 igazi sikertörténetnek számít, és nem túlzás azt mondani, hogy a…..
A Volkswagen minden alkalmat megragad az elektromos Golf népszerűsítése érdekében, és néhány darabot a német rendőrség rendelkezésére bocsát. Nem mondhatni, hogy Németország az elektromos autók felvásárlása szempontjából aranybánya lenne a gyártóknak, és talán a Volkswagent is ez az aggály…..
A Vesta premierjével egy időben a Lada egy új szabadidő-autót is bemutatott a Moszkvai Autószalonon, és az ígéretes modellt máris körberajongták a kiállítás résztvevői. A Moszkvai Autószalonon igencsak meglepett néhány résztvevőt a Lada, miután a Renault Mégane-nal megegyező Vesta szedán mellett…..
Nem gyakran fordul elő, ezért kicsit meglepő volt hallani: az Audi 70 ezer autót hív vissza világszerte a fékrásegítő lehetséges problémája miatt. A fékrásegítő esetleges meghibásodása miatt az Audi kénytelen volt visszahívni 70 ezer autót: a 2012 márciusa és december között gyártott háromliteres…..
Egy új fejlesztésnek köszönhetően hamarosan vezeték nélkül is feltölthetjük majd a jövő villanyautóit; első körben két csodaszép BMW-modell, az i3-as és az i8-as bizonyíthat. Nemsokára útnak indítják az úgynevezett Forma-E sorozatot, amit néhányan már az elektromos F1-ként emlegetnek. A versenyben…..
Közel ötven éve nem loptak olyan kevés autót, mint tavaly, azonban a Hondát ez nem vigasztalja meg: a statisztikák szerint ugyanis a japán márkából lopták a legtöbbet. Az Egyesült Államokban 1967 óta nem loptak olyan kevés autót, mint 2013-ben, és a tolvajok a legjobban a Hondákra izgultak rá a…..
Az OECD egyik friss jelentése szerint évente mintegy 3,5 millió ember hal meg a légszennyezés következtében, és a légkörbe jutó káros anyagok feléért a közúti közlekedés felel. Utóbbinál ráadásul a dízelüzemű autók viszik a pálmát. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, vagyis az OECD…..
Megbüntették a kínai hatóságok az Audit, a Chryslert és több mint tucatnyi japán autóalkatrész-gyártót, mert szabadverseny-ellenes tevékenységet végeztek. Komoly büntetésre számíthat a Chrysler és az Audi a kínai piaci felügyeletért felelős Nemzeti Fejlesztési- és Reformbizottság részéről, mivel az…..
Az orosz márka bemutatta egyik legnépszerűbb modelljének, a Kalinának a sportváltozatát, ami nemcsak megfizethető, de némileg korszerű is. Nem szívesen gonoszkodik az ember, de mégiscsak meglepődik, amikor azt a hírt hallja, hogy a nem éppen ilyen dolgokban menő Lada egy sportos modellről rántotta…..
Megdolgoztak a fiúk az ABT-nél: a legsportosabb mini Audinak számító A1 teljesítményét sikerült alaposan megdolgozni, és a kis mérges apróságból egy 310 lóerős vadállatot hoztak ki a műhelyben. Mivel nem mindenki ismeri őket, ezért érdemes röviden bemutatni az ABT Sportsline-t: a világviszonylatban…..
Jövőre érkezik az alapáron 5+2 üléssel elérhető új Land Rover Discovery Sport, amiről ráadásul megjelentek az első hivatalos kémfotók is. Az októberi Párizsi Autószalonon mutatják be az új Land Rover Discovery Sportot, a rajongóknak azonban addig sem kell várniuk néhány hasznos információval és a…..
Minden idők legtakarékosabb Jaguarja lesz az ősszel debütáló szedán, az XE, amit a márka egyedülálló módon alumíniumváz köré épített. Bár csak ősszel érkezik, de a Jaguar elárult pár részletet új szedánjáról, az XE-ről, amiről többek között kiderült, hogy a legtakarékosabb családtag lesz. Nem…..
A Hyundai bemutatta az első hivatalos grafikákat az i20-as új, második generációjáról, amelynek premierje várhatóan ősszel lesz. Nem kell már sokat várni az őszi Párizsi Autószalonig, ahol a Hyundai élőben is bemutatja a második generációs i20-ast. A dél-koreai gyártónál azonban addig sem akartak…..
Bár még titokzatoskodik, de egy számítógépes grafikát azért már bemutatott a Renault az új versenyautójáról, az R.S. 01-ről. A Renault közzétett egy grafikát új versenyautójáról, az R.S. 01-ről, aminek összes részlete csak augusztus végén áll össze a Moszkvai Autószalonon. A franciák addig még…..
Már készült a Mercedes-Benz páncélozott S-osztálya, amit nagyrészt kézi munkával szerelnek össze a sindelfingeni üzem két emeletén. Gondolván arra, hogy veszélyes világban élünk, és hogy a sikeres embereknek mindig vannak ellenségei, a Mercedes nem sokat teketóriázik az S-osztály páncélozott…..
Új csodamotort fejlesztett a Mercedes-Benz és az AMG: az első hivatalos adatok alapján kivételes képességű négyliteres duplaturbós V8-as motort kapnak a jövőbeni modellek. A Mercedes-Benz és sportrészlege, az AMG nyilvánosságra hozta új motorjuk néhány paraméterét, amit átmazsolázva egy kivételes…..
Saját rekordjukat is megdöntötték az ausztráliai Új-Dél-Wales egyetemének kutatói és diákjai, miután napelemes autójukkal megállás nélkül, komoly átlagsebességgel haladva 500 kilométert mentek egy versenypályán. Az ausztráliai Új-Dél-Wales egyetemének autós projektjének, a Sunswiftnek a keretében…..
Eddig igyekezett titokban tartani, de végül csak kiszivárgott a hír: a McLaren már dolgozik a P1 szuperautó extrém pályaverzióján. Javában dolgoznak Workingban a McLaren szakemberei a P1 szuperautó extrém pályaverzióján, amiről egy grafikát már ki is küldtek a modell korábbi vásárlóinak, hátha azok…..
A csehek sem akarnak lemaradni, ezért 2016-ra konnektoros hibrid technológiával felszerelt Superbet dobnak a piacra. A környezettudatos üzletemberek valószínűleg nagyon várják már...Érik a változás a német konszernnél: a cégcsoport szeretné kiterjeszteni az eddig csupán a Volkswagennél és az…..
Ha nem is a sebességben, de a fogyasztásban világelső lett a konnektoros hibrid: a Toyota Prius tartja a lehető legkevesebb benzinnel megtett kör rekordját. Spórolásra fel! Ilyen benzinárak és ilyen gazdasági helyzet mellett a fogyasztás ma ugyanannyira számít a hétköznapi fogyasztóknak, ahogy a…..
Már korábban is elámultunk a promóvideója láttán, most pedig az álomból végre megvásárolható valóság lett: a Quant elektromos sportkupé megkapta a németországi típusbizonyítványt! Sikeresen átment a szükséges procedúrákon, és végre megkapta a németországi típusbizonyítványt a Quant. A nanoFlowcell…..
Sose ment még ilyen jól a Jaguar-Land Rovernek, amely az idei év első hat hónapjában 14 százalékkal növelte az eladásait új modelljeinek köszönhetően. Tizennégy százalékkal növelte a tavalyihoz képest az eladásait a Jaguar-Land Rover, így a Coventry-ben működő brit-indiai cégnél már kibonthatják az…..
Egy német szervezet vizsgálata szerint közel sem olyan megbízhatóak a sebességmérő berendezések, mint azt a hatóságok láttatni szeretnék. A Verkher – Unfall – Technik – Sachverständigengesellschaft mbH und Co KG nevű német szervezet frissen publikált tanulmánya szerint nem tarható megbízhatónak a…..
Az Egyesült Arab Emirátusokban működő Class Motors kereskedésbe került a Lykan Hypersport nevű sportkocsi egyik példánya, ahol megpróbálják majd értékesíteni a 3,4 millió dollárt érő autót. Az arab világ első szuperautójaként ismert Lykan Hypersportot szépen begurították a Class Motors néven futó…..