Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mokuslanyka

22 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
mokuslanyka 2012.12.28 19:52:37
Szerintem pont az idősödő korosztály az egyik fő probléma ma Magyarországon. Az előző rendszerben felnőve egyesek kiskirályoknak képzelik magukat a munkahelyeken. És hogy ez a fajta hozzáállás miért probléma? Mind gazdaságilag és mind szociálisan károsak ezek az emberek a társadalomra.

A posztot elolvasna olyan indulatok jöttek belőlem elő, amit már nagyon régen éreztem. Egy állami cégnél dolgoztam 7 évig, előtte ugyanennél a cégnél 3 évig diákmunkát végeztem. Az éjszakai munkából tornáztam fel magam. Sikerült betekintést nyernem a közszférába. Szégyen, hogy pusztán kor alapján kiváltság jár ma Magyarországon egyes embereknek. Mert már 20 éve dolgozik, bár a számítógépet nem tudja bekapcsolni. És a legszomorúbb, hogy nincs is meg bennük az igény, hogy fejlesszék magukat. És ez káros a cégnek és a kollégáknak is (ilyenkor a munka átvándorol a másik munkatárshoz és van idő körmöt reszelgetni, passziánszozni). Néhány példa a volt munkahelyemről:
- postai irányitószámos könyv vásárlása, mert nem tudja a partner irányitószámát, akinek a levelet küldi. Amikor segítség céljából mondtam, hogy nagyon szívesen megmutatom, hogy a posta honlapján, hol lehet ezt megnézni, akkor ezt a választ kaptam: Katikám (kicsinyitőképző!) nem gondolod, hogy levélírás közben a neten fogok szörfözgetni! Persze a pénzről amibe a könyv kerül és a vásárlás ideje, ami kiesik, az nem számít.
- Tapasztalataim szerint ez a korosztály előszeretettel ír helytelenül. Amikor megemlítettem, hogy a levélben, amit nekem is szignóznom kell, helyesírási hiba van és így nem fogom leszignózni, akkor 1 hónapig hallgattam, hogy milyen szemtelen vagyok.
- A szakterületükön nem hajlandóak képezni magukat. Az én esetemben nem voltak naprakészek a számviteli törvénnyel, mert ők már 20 éve könyvelnek és ők jobban tudják.

Felháborító, hogy több fizetést és több szabadságot kapnak, csak azért, mert 20 éve dolgoznak. Egy fiatalnak ilyenkor kellene megalapoznia az életét. És nagyon helyesnek tartom, hogy nem kaphatnak nyugdíj mellett fizetést, elvéve a fiataloktól a munkalehetőségeket.

4 éve élek Angliában. Nem nézik a korodat, hogy milyen származású vagy. Egyetlen egy dolgot néznek: hogyan teljesítesz és mit raksz le az asztalra. Mindent el lehet intézni telefonon, mert akik a hivatalokban a telefon másik végén vannak, azok értenek a munkájukhoz és átlátják. Nem mondják azt, amikor felhívom az OEP-et, az OEP honlapján lévő telefonszámon, hogy rossz számot hívtam és hogy őt nem érdekli, hogy mi van a honlapon. Persze amikor megkérdezi az ember, hogy akkor mi a rendes telefonszám, akkor azt mondja nézzem meg a honlapon. Vagy a NAVnál félretett telefon mellett azt meri mondoni a kollégájának, hogy megint egy hülye külföldről.
Bármikor tud az ember szakmát váltani lehet 30, 40 vagy akár 50 éves, mert a munkáltatók is nyitottak.
70 éves emberek naponta használják a számítógépet (és nem csak passziánszozásra).
És ami a legfontosabb, hogy itt szívesen tanítják a fiatalabbat! Átadják a tapasztalataikat és hajlandóak tanulni a fiatalabbtól! Nem szégyen ha egy fiatal többet tud, hanem érdeklődve fogadják!

Ezt kellene megtanulnunk otthon, Magyarországon!
mokuslanyka 2012.12.28 22:41:58
@nyíregyházi betti: Tény megállapítás.
Sikeresnek könyvelem el ezt a hetet. Először is nem voltak gyerekek :DDD Ez már egy hatalmas könnyebbség volt. Így sikerült a hét mindennapján elmenni tornázni. Kitapasztaltam, hogy melyik gépen melegszik fel a testem a legjobban, melyiken hány mérföldet kell megtennem és hány…..
Változás... Zumba 2011.08.28 14:12:00
 Hát valahogy így ráztuk tegnap... ..
Változás... Tükör vs Fénykép 2011.08.28 12:52:00
Azt vettem észre, hogy amikor tükörbe nézek, akkor kevésbé látom magam kövérnek, mint amikor fényképen látom magam. (Bár a tegnapi Zumba óra kivétel volt, ott a sok vékony lány között nagyon kövér voltam.) Vajon miért lehet ez?..
Változás... Zumba 2011.08.27 21:22:00
A Zumba a 90-es évek közepén kezdődött egy Kolumbia Cali nevű kisvárosban Beto Perez, aerobik és latin tánc oktatóval. Egy napon, mikor Beto megérkezett az aerobik órájára észrevette, hogy otthon felejtette az aerobik zenéit, így elővette kedvenc latin gyűjteményeit tartalmazó…..
Változás... Szabálysértés 2011.08.26 09:12:00
Sikerült minden létező, magam által felállított szabályt megszegnem a blogbejegyzések írásával kapcsolatosan! Sajnos nagyon sokat dolgoztam, de pár gondolatot azért papírra vetettem. A mai nap feladata: megírni az elmaradt bejegyzéseket. ..
Változás... Ma nincs gym 2011.08.06 22:52:00
Megjött délután a menzeszem. Szóval örülök, hogy élek. Már vettem be gyógyszert, tornáztattam magam Kriston Andrea Intimtornája szerint, ittam pálinkát. De semmi... csak az első két nap ilyen nehéz... Pedig fejben szerettem volna tornázni menni...
Változás... Energia levezetésnek 2011.08.06 15:38:00
 ..
New York City trip A kezdetek 2011.07.07 14:00:00
-Fel kell újítani a fürdőszobát. Gyűlölöm ezt a csempét!-Aha. Jó.-Persze, neked mindig minden csak, aha, jó. Elegem van abból, hogy mindent rám hagysz!-OK. Akkor ne újítsuk fel a fürdőszobát, hanem menjünk el New Yorkba.-Micsoda????? New Yorkba?-Igen, oda. Jobb, mint két hétig…..
2004. november 22-én a New York-iak nagy meglepetést kaptak a U2-tól. A zenekar a város utcáin zenélt, egy kamion platóján. ezzel promotálták új lemezüket a "How to dismantle an atomic bomb" -ot és a Vertigo turnét. 3 percnél érdekes jelenet: egy járókelőt hívnak a…..
mokuslanyka 2011.08.05 11:37:36
Változás... Vasakarat 2011.08.05 06:38:00
6:37Mit gondoltok, mi csillog a szememben??? :DD A vasakarat! Most indulok tornázni! :DD----10:11Hát a reggeli torna nagyon szar! De komolyan! Nagyon rosszul ment. Mintha lassan melegedne be a testem. Vagy lehet kevés energiám volt (meg kell említenem, hogy éhgyomorra mentem - ki akartam…..
Változás... Krisztina 2011.08.05 06:30:00
Jelentése: Krisztushoz tartozó, keresztényEredete: latin eredetű, a Christianus férfinévből alakult női névA név elemzése: A Krisztina név a függetlenséget különösen igénylõ személyiség kialakulásában játszhat szerepet. Ha elvállal egy feladatot, szereti úgy…..
Annyira jó volt ma tornázni! De komolyan! Már öröm töltött el akkor amikor mentem. Persze amikor csinálja az ember és izzad és fájdalmasnak érez minden mozdulatot a combjaiban és a popsijában, na az nem jó, meg akkor szidom magam, hogy mit keresek itt, annyi minden mást is…..
Változás... Dupláztam 2011.08.03 23:27:00
Fantasztikus napom volt!! Tele vagyok energiával és egyszerűen úgy érzem, hogy kicsattanok!!Délelőtt mindenféle unalmas ügyeket intézgettem. Sajnos nem kapok vissza sehonnan se pénzt, de sebaj :)) Aztán délután a fodrász levágta a hajam :))) Nagyon kafa lett!! Mivel növesztem,…..
mokuslanyka 2011.08.04 22:02:26
@csilimami:

őőőő??? Mit tudnék csinálni a férjeddel és a gyerekeiddel?? Esetleg Ervinnel beiratkozok egy tánctanfolyamra :))
Wilsont meg nem lehet bántani :))
Változás... Gym or not gym?? 2011.08.02 19:05:00
Most kezdek az ügyes bajos dolgaimmal készen lenni. Még van egy fél órányi dolgom. Ma még nem voltam edzeni. És igazából semmi kedvem... :( Reggel kellett volna menni, de elaludtam. Muszáj erőt vennem magamon, mert különben egy fabatkát se ér az egész!Valaki jöjjön és rángasson…..
Változás... Ez nem fair!! 2011.08.01 13:07:00
... a McDonald's persze hogy most dobott a piacra egy új terméket. Banános-csokis shake!! A banános cuccok a gyengéim!!! És persze mindenhova ki van plakátolva. Hogy még véletlenül se tudjon megfeledkezni róla az ember. ÁHHHHHHHHHHHHHH... az edzőterem kijárata mellé letelepedett egy…..
Összességében elmondhatom, hogy egész ügyes voltam. Kétszer ittam a héten egy-egy kólát. Tudom tiltó listás, de fájt a fejem és nem bírtam tovább. Igen gyenge kifogás! Egyszerűen szeretem a kólát. Ez van! De igazán igyekszem!!!! Ettem még a héten egy nagy adag sült krumplit…..
Változás... Egy kis esti nyugalom 2011.07.31 23:51:06
 ..
Változás... Az állam leesett 2011.07.31 23:45:00
Ma szépen nyugodtan megyek torna után hazafelé, amikor felszáll a buszra egy iráni vagy líbiai család (pontosan nem tudom megsaccolni csak a kinézetük után - de szerintem azok voltak). Anyuka, két kislány. A nagyobbik kislányt egyszer csak elkezdi az anyuka egy teli, félliteres…..
Változás... BMI 2011.07.28 20:07:00
Body Mass Index - Testtömeg-indexA BMI egy olyan szám, mely a test elhízottsági fokát jelöli. A Testtömeg-index - BMI - a testsúlyt és a testmagasságot viszonyítja egymáshoz, ez által egy pontos és korrekten értékelhető mutatót kapunk.BMI jelentőségeA nagyon sovány, illetve az…..
Változás... Nehéz nap 2011.07.28 17:58:00
Éhes vagyok! Elég nehéz a mai napom! Reggel fél hétkor keltem (egész pontosan felébresztettek). Megszerelték a bicajomat! Olyan cukik a magyar fiúk :)) Megettem a gyümölcsös porridgeomat, majd a szobámban tettem-vettem. Nem tudom, hogy hogyan, de bekeveredtem az ágyamba és délután…..
Változás... EasyGym 2011.07.28 10:00:00
Már másfél hete nyomoztam egy használható, megfizethető, könnyen megközelíthető fitness terem után. Amikor meglátogattam a Zsuzsi barátnőmet. Elpanaszoltam neki, hogy milyen nehéz egy rendes termet találni. Erre közli velem, hogy 25-én nyílik egy új hely, ami nagyon olcsó lesz.…..
GP (angliai házi orvos) regisztráció (amennyiben beregisztráltam, ki kell vizsgáltatnom magam - kifejezetten a PCO szindrómára figyelve-, az eredményekről tájékoztatni az otthoni nőgyógyászt) kalória számláló excel tábla megszerkesztése következő heti (2011.08.01-08.07)…..