Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fzoli415

0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legutóbbit több mint ötvenezren láttátok, tehát mondhatni népszerű a sorozat és a Napi érdekes képeinek amúgy is vérfrissítésre van szüksége, szóval kicsit megint pihentetem a jövő hétig. Most ismét jöjjön az Észbontó tények világa!..
fzoli415 2022.05.01 12:11:48
@Rollende Landstrasse: Haha, megerősítem. :) Mikor én jártam ott 2000-ban, akkor is kb. ez volt az egyetlen intelem, amivel fogadtak. Bár ott kategorikusan nem szerepelt a bírság lehetősége, inkább annak tulajdonítottam, hogy a családból a velem egykorú kamasz lány nem akart a társaságomban az elkerülhetetlennél is jobban "leégni." :)
A Tokaji mellett leghíresebb és legkedveltebb hungaricumot, a Pick szalámit olasz mesterek és egy Csehországból jött zsidó terménykereskedő teremtette meg. A Pickek cége számos megpróbáltatáson ment keresztül az államosításig. Pick Márk leszármazottjai számos ügyvédet tettek gazdaggá egymással…..
HamPLÓ Egy irány, hat kép 2020.12.16 07:00:00
Még nyáron mutattam Tomáš Dvořák néhány fotóját a Tatra villamosok budapesti próbaüzeméről. Szerencsére Tomáš nem csak a csehszlovák masinákat fotózta, hanem a "mieinket" is. Most ezek közül egy olyan típusról mutatnék néhány képet 1979-ből, mely nem igazán mondható meghatározónak vagy…..
fzoli415 2021.01.04 12:29:55
Szokásos kései kommentem :)

@Hamster: cserben. Meg még egy jó bő 10 évig. Én is egy vidéki elszenvedője voltam ennek. Sajnos attól, hogy oda "lekerült", ott is ugyanolyan rossz.

A legutálatosabb utas feature-ök:
- minden dinamikai jellemzője csapnivaló (és még rém idegesítő is pluszban, ahogy a hangok is rájátszanak: azt a nagy pisszenést végig kivárva egy lajhár teszetoszaságával menetre kapcsol, utána meg csak dörmög, mintha ezzel üzenni is akarnák, hogy itt semmi sietség nem lesz)
- fűtetlen, persze úgy, hogy a kitérőkben ugye várni kell
- bezzeg levegőrendszer az kellett bele, az meg elfagy, morgás, denaturált szesz szag
- az oldalfal külön életet él az alváztól, ha ülsz, akkor a vállad nem ugyanúgy mozog, mint az üleped :)
- ez a zajos, nem a metró :)
- a csukló alól keményen jön fel a por, nyáron alig lehet látni tőle!
- teljesen kisipari kivitel, nincs két ugyanolyan darab
Omnibusz Francia szabványbuszok 2020.05.09 11:54:08
Buszos körökben jól ismertek a német VÖV szabvány szerint készült buszok. Még az is lehet, hogy az ötletet a franciák adták...
Azon gondolkoztam, hogy vajon más is ugyanazt csinálja a négy fal közt a társadalmi távolságtartás és önzárlat idején, amit korábban, vagy vannak, akik új szokásokat vettek fel, új hobbit kerestek maguknak, szóval mással foglalják el magukat, mint egyébként? Én ezen sorok írásáig (ami kb. egy héttel…..
Ha tegnap "harci zene" volt, akkor ma is indítsunk azzal! Bevallom férfiasan, a filmet soha nem láttam végig (magam se értem, hogy létezik ez), de a soundtrack így is meg-meg szokott fordulni a fejhallgatómban, mert szerintem ott van a valaha készült legjobb filmzenék közt. Sőt, nem csak filmzenék…..
"Ha van köztetek olyan aki ismerte és szerette a három éve megszűnt Techstory blogot, annak van egy nagyon jó hírem. Az egykori bloggazda walter sobchak jelezte hogy néhány cikkel jelentkezne első körben nálunk és itt folytatná munkásságát. Mindjárt aktuális anyagokkal érkezik! Mivel éppen Lajka…..
Őszintén szólva magam is meglepődtem azon, hogy sikerült rászánnom magam a 2000-ben útjára indított "fotózzunk mindennapi tömegközlekedési életképeket"-sorozat (viszonylag) aktuális részének elkezdésére. Nem mintha ne lett volna elég kép félretéve a megfelelő folderbe, de…..
Itt az ideje aranyba foglalni az Újbuda Közterület-felügyeletet. Nyilván ők is megelégelték az állandó bejelentéseket, és a szabálysértési feljelentések feleslegességét, így a Kondorosi úton a ház előtt tilosban parkoló autókat délelőtt kerékbilinccsel jutalmazták. Szerencsére köztük volt az…..
A leginkább ismert utótagok - vagyis a közterület neve után, annak jellegére utaló földrajzi köznevek - az út, utca, tér és a köz. Azt tudtad, hogy valójában 41-féle ilyen szócska használható Budapesten?  A fővárosi önkormányzat 1992-ben pontosan meghatározta, hogy mely…..
Eddigi tapasztalataim szerint a tengeralattjárós történetekkel valahogy úgy vagyunk, mint a gasztronómiában a velős pacallal, a partnerkapcsolatokban a vörös hajjal vagy mint a csapatsportokban a kosárlabdával: nem mindenkit érintenek meg, akiket viszont igen, azok a tűzbe mennének értük. Ezen…..
fzoli415 2017.09.08 17:42:51
@Norden: Ez az Oli oldal már nincs, ugye? Sajnos korábban nem ismertem.
Még nyáron mutattam egy nyugat-berlini utcát, ahol hosszú tömött sorban parkoltak a youngtimerek, most pedig bekukkantunk magába az egykori villamosremizbe, ami a szokatlan forgalmat generálta: A Classic Remise Berlinbe már régebben is el akartam menni, de nem fért bele a programba - 2015 nyarán…..
fzoli415 2016.01.23 19:34:16
@Rocko-: Nemrég láttam: Cucu eladó?
A sok síndöcögény után kell egy kis gumikerék, de azért ne menjünk messze a vágányoktól, mert a furcsán egzotikus gépjárművek se teszik :) A Kalef átépítésén szorgoskodott ez a söprűs-locsolós(?) IFA is. A nyári balatoni vonatfotózások során megállapítottam, hogy…..
Belsőség Heti merítés 2015.07.19 07:41:54
Olajkályha kirakat managereknek Az összkerékhajtás tényleg fantasztikus dolog télen!!Na de akinek van egy csepp ítélőképessége (nekem nem volt)az nyugodtan számoljon utána, hogy az év 365 napjából hány napon tudja ezt igénybe venni, a többin viszont marad a plusz egy liter,…..
fzoli415 2015.07.19 18:28:56
@kapitális: kezdem, VW: mi folyik Wolksburgban?! :)
Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok tudják, illetve a nagyon öregek emlékeznek rá, hogy régen minden erősen pörgött, ha a pályatempót valaki tartani akarta vele, még a nagy V8-asok, sorhatosok is, a kisebb…..
UPDATE: A poszt meredekség számítására vonatkozó részei pontosítva lettek, ezen túl a kommentekben javasolt meredek utcák is bekerültek a meredek utcákat összegző PDF-be. Mindezt piros színnel jelöltem. Amikor belekezdtem Budapest legmeredekebb utcájának a keresésbe, álmomban sem gondoltam volna,…..
fzoli415 2015.07.12 21:47:56
Jó gyűjtés. :) Pár éve volt egy cikk erről. Olvasnivalóként belinkelem (persze ez sem abszolút dolog, csak egy gyűjtés):
koos.hu/2008/10/14/a-legmeredekebb-utcak-magyarorszagon

Gyűjtöm is ezeket, a félszubjektív tapasztalatom szerint a II. Táltos, Rákóczi és Mikes Kelemen a nyertesek. Kell a helyszíni tapasztalat és a relatív megítélés is, mert pl. a Villám utca nem egyenletesen emelkedik, hanem "normáleloszlás-függvény" alakban, ezért a közepe ennek is igen meredek, a térkép alapú számtás itt teljesen félrevezető. Ha elé állsz, meglátod :) Ugyanígy a Mikes Kelemen sem egyenletes, ott is van egy rövid durvulós szakasz.

A felsoroltak verik a Rácz Aladár, Ágnes, Hóvirág, Tamási Áron utcákat. A Magas út már részben erős.

Jó cikk, jó visszagondolni rá, milyen volt ezeken a helyeken gyalog is és kocsival is.
fzoli415 2015.07.13 14:17:12
@molnibalage: Ez első hely az, ahol ki van írva, hogy a Magas út - Konkoly Thege út ezen az útvonalon autóval NEM elérhető? :)
A többit megválaszolták a kollégák, a táblázás szerintem is következetlen. Állítólag a Villám utácban is volt valamikor tábla. A Hunyad lejtőt akartam is hozni.
Jó tippeket hoztál, az áttekintő térkép különösen jó, összejöttek a városi túraötletek a télre. :)
25 évvel ezelőtt ezen napon kezdődött és tartott 10 napig a Ceausescu-rezsim megbuktatása, amelyet a diktátor sem élt túl. A kommunista diktatúrák közül egyedüliként a román rendszer megdöntése torkollott fegyveres összecsapásokba 1989-ben...
Úgy kezdődött, hogy valami hülye véletlen folytán minden alkalommal, amikor egy lelkét kilehelt autómat bontóba viszem, valahogy mindig elvész a rendszám róla. Így sajnos a forgalomból kivonáskor nem tudom leadni, aztán a következő nagy pakolásban-költözésben mindig…..
Meglehetősen unalmas dolog egy szerkesztőségben ülni egész nap, hisz mindenki a billentyűzetet üti – ilyenkor a legjobb fejek sem beszédesek. De néha kicaplatunk a konyhába, csak egy kávéért, egy pohár vízért, beszélgetni öt percet. Ma összesen kétszer voltam kint, és mind a…..
fzoli415 2014.09.11 22:11:38
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: a 307-es Pegóban jó ESP van, de a koraiakban még nincs, pl. az ESP-s 100%-ra teljesítette a rántópadot, a másik 0-ra.

Ha abból indulunk ki, hogy magyar, akkor valószínű korai, nem EU-s a rendszám és kis kitöltésű a karakter, tehát I (í) -s lesz, amiben nincs.

Én az ESP-set vezettem évekig, azzal ilyen (itt, így) nem történt volna. Más kérdés, hogy jött a cégem, és télen csak az ELSŐ gumikat cserélte újra. De az ESP azt is megfogta, egyszer, mert utána gyorsan leszoktam róla, hogy Forma-1-esen, érintősen menjek át a körforgalmon.